Висшата лига обмисля да има кръг девет дни преди световното в Катар

Висшата лига вече планира календара си за 2022 г.

© Reuters

Висшата лига вече планира календара си за 2022 г.Висшата лига обмисля да има кръг само девет дни преди световното в Катар през 2022 г., съобщава Би Би Си. Според информацията лигата е започнала работа по планирането на календара за след три години.


Предизвикателството е голямо, тъй като световното ще се проведе в необичайно време - от 21 ноември до 18 декември. Това ще доведе до промени в протичането на сезона на клубно ниво.


През 2022 г. се очаква сезонът във Висшата лига да започне седмица по-рано и да завърши седмица по-късно. Това значи, че ще има само шест уикенда без мачове от английското първенство.
Плановете ще бъдат обсъдени на заседанието с членовете на лигата през ноември.


Този сезон за пръв път ще има зимна пауза във Висшата лига, за да могат футболистите да получат почивка. Възможно е обаче през 2022-23 тя да бъде отменена, което поставя на преден план въпроса за здравето на състезателите.


Профсъюзът на футболистите (FIFPro) вече обърна внимание на проблема. Изследванията показват, че натовареността на играчите се увеличава постоянно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK