Руски хакери са атакували антидопингови организации, обяви "Майкрософт"

Руски хакери са атакували антидопингови организации, обяви "Майкрософт"

© ReutersРуски хакери са атакували компютърната мрежа на поне 16 национални и международни спортни и антидопингови организации, обяви "Майкрософт", цитирана от "Ню Йорк таймс". Това е поредната стъпка в серия руски кибератаки срещу чуждестранни политици, служители в спортни организации и антодопингови агенции, посочва изданието.


В момента Русия отново е поставена под напрежение покрай информацията от московската лаборатория, която беше предадена на Световната антидопингова агенция (WADA). Организацията води разследване, след като установи несъответствия в данните.


"Майкрософт" посочва, че хакерските атаки започнали на 16 септември - само дни преди WADA да съобщи, че Русия може да понесе ново наказание. От компанията не посочват кои са атакуваните организации, но се казва, че част от атаките са били успешни.
Следите водят до известната Fancy Bears, посочват от "Майкрософт".


Предоставянето на достъп до информацията на московската лаборатория беше ключово изискване на WADA, за да възстанови правата на руската антидопингова агенция. Месеци преди олимпийските игри в Токио положението на руския спорт отново изглежда тежко, като се очаква решението дали страната ще бъде допусната до игрите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK