На живо

Григор Димитров се опълчи на Джокович, но отпадна на крачка от финала в Париж

Григор Димитров се опълчи на Джокович, но отпадна на крачка от финала в Париж

© ReutersГригор Димитров отпадна на крачка от финала в "Мастърс" турнира в Париж,с лед като отстъпи в оспорван полуфинален сблъсъка на световния №1 Новак Джокович 6:7 (5), 6:4. Срещата в зала "Берси" завърши за час и 38 минути, а българинът игра на много високо ниво срещу сърбина.


От другата страна на мрежата обаче Димитров срещна много уверен и безгрешен тенисист.


Световният №1 спечели за девети път в 10 срещи с Димитров, като вече е в серия от 7 поредни успеха срещу българина. Единствената победа на бившия №3 над Джокович дойде през 2013 г. в Мадрид.
Двубоят между двамата беше решен от минимално количество грешки, след като играта от двете страни на мрежата беше на много високо ниво. Първата точка за пробив дойде чак в средата на втория сет и Джокович безмилостно се възползва от нея. Първият сет беше решен след тайбрек, който сърбинът отново измъкна с големия си опит и благодарение на характер, като изоставаше с 3:5, а Димитров имаше на разположение два сервиса.


По време на двубоя Джокович не даде нито точка за пробив на своя съперник. Сърбинът завърши с пет аса и четири двойни грешки, а Димитров реализира седем точки директно от начален удар. Бившият №3 направи само една двойна грешка.


Димитров завърши с 20 уинъра и 20 непредизвикани грешки. При сърбиния броят на грешките беше същия, но уинърите едва 13.


Джокович ще участва във финала за втора поредна година и ще се бори за пета титла от турнира в Париж. Там световният №1 ще срещне победителя от двойката Рафаел Надал и Денис Шаповалов. Сърбинът стигна своя 49-и финал в "Мастърс" сериите, като досега е печелил 33 от тези срещи. Повече финали и титли има единствено Рафаел Надал - 33 титли от 51 участия в мачовете за трофея.


За Димитров това беше и последен мач през 2019 г., след като българинът няма да участва в повече турнири. Със спечелените точки обаче той си гарантира изкачване в световната ранглиста, където от понеделник ще се завърне под №20. Българинът прави скок със седем места, като единствено Шаповалов има гарантирано по-голямо изкачване (най-малко с 11 места).

6:7 (5), 4:6 Гейм, сет и мач за Джокович

Световният №1 не трепна и затваря срещата, след като печели втория сет с 6:4. Джокович спечели последния гейм на нула, като беше много уверен.


Григор Димитров се опълчи на Джокович, но отпадна на крачка от финала в Париж

© Associated Press

6:7 (5), 4:5 Гейм на нула за Димитров

Нов уверен сервис гейм на българина, който започна ударно с два аса. Джокович нямаше отговор на комбинациите на Димитров и реши да спести сили за последното си подаване.

6:7 (5), 3:5 Гейм за Джокович

Сърбинът взима подаването си на нула и се доближава само на гейм от успех в мача.

6:7 (5), 3:4 Гейм за Димитров

Димитров намалява пасива си след нов сервис гейм на нула. Българинът играе уверено и успява да прави разиграванияита възможно най-кратки.

6:7 (5), 2:4 Гейм за Джокович

Важен гейм за Джокович, който му дава още по-голямо предимство в сета. Световният №1 отново спечели от разнообразния си сервис, който създаде проблеми на Димитров.

6:7 (5), 2:3 Гейм за Джокович (пробив)

Джокович взима ключово предимство в сета, след като проби Димитров.


Едва в петия гейм на втория сет един от двамата тенисисти стига до първи точки за пробив. Димитров се озова в ситуация да догонва от 15:40, но бързо взе точка със сервис. След това българинът сгреши, удряйки топката с рамката на ракетата и допусна пробив.

6:7 (5), 2:2 Гейм за Джокович

Световният №1 изравнява резултата в сета. Димитров обаче привлече вниманието с отлична къса топка при мрежата, която накара дори Джокович да аплодира изпълнението му.

6:7 (5), 2:1 Гейм на нула за Димитров

За пръв път от началото на мача Димитров печели подаването си на нула. С отлична игра, много разнообразие в действията си и увереноост Димитроов повежда с 2:1 при първата пауза в сета.

6:7 (5), 1:1 Гейм за Джокович

Сърбинът измъква нов оспорван гейм, в който имаше равенство 30:30. Световният №1 обаче показа големия си арсенал от удари и с уверена игра взе подаването си.

6:7 (5), 1:0 Гейм за Димитров

Григор Димитров открива резултата във втория сет след уверен сервис гейм. Той поведе с 40:0, след което допусна грешка и даде точка на сърбина, но това не го спря и взе подаването си.

Григор Димитров реализира 11 уинъра и допусна само 11 непредизвикани грешки в първия сет, но въпреки това загуби частта от световния №1. За сметка на това Джокович не беше много уверен, като завърши първия сет с едва осем уинъра и 17 непредизвикани грешки.


В първата част и двамата бяха уверени на сервис, като Джокович спечели 82% от разиграните точки (18 от 22), а Димитров - 84% (21 от 25).

Сет за Джокович 7:6 (5)

Джокович измъква първия сет след много оспорван и драматичен тайбрек. Световният №1 успя да се справи от ситуация 3:5 и два сервиса на Димитров.


Сърбинът реализира мини пробив в третата точка след дълго разиграване и грешка от форхенд на Димитров, който изпрати топката в аут. Димитров веднага върна минипробива, продължавайки с добрата си игра.


В много важен момент при 4:3 в полза на българина Джокович допусна двойна грешка. Сърбинът взе следващата точка.


При сервис на българина се стигна до най-красивото разиграване в мача, при което и двамата играха отлично, а разигаването беше общо 32 удара. Накрая обаче българинът сгреши, пращайки драйв-воле в аут.

Гейм за Димитров 6:6

Григор Димитров вкарва първия сет в тайбрек след нов уверен сервис гейм. Пореден ас за българина и много добра игра на българина, с която той не дава шансове на световния №1.

Григор Димитров - Джокович 5:6

Джокович си осигурява поне тайбрек в първия сет след нов сервис гейм на сметката си. Световният №1 отново не дава и точка за пробив на Димитров, а внимателната игра от двамата продължава. В ключовите моменти все пак сърбинът вдига темпото и печели достатъчно точки.

Гейм за Димитров 5:5

Отличната игра на Димитров продължава, въпреки загубената първа точка. Той успя да се събере и да притисне Джокович, за да си вземе гейма, с което изравнява 5:5. Сърбинът допусна няколко грешки, след като не успява да отговори на действията на бившия №3.


Григор Димитров се опълчи на Джокович, но отпадна на крачка от финала в Париж

© Reuters

Григор Димитров - Джокович 4:5

Сърбинът се доближава на гейм от успех в първия сет. Подаването на световния №1 отново не беше от най-леките, изоставаше с 15:30, като допусна и двойна грешка, но все пак не позволи на Димитров да стигне до точка за пробив.

Гейм за Димитров 4:4

Оспорван гейм и при подаването на Димитров, в който и двамата тенисисти показват отлични действия от двете страни на мрежата. Геймът започна с двойна грешка, след което се стигна и до 30:30, но Димитров успя да остане спокоен и да се измъкне.


Джоквич сгреши от форхенд, след което Димитров успя да запише нов ас и гейм на сметката си.

Григор Димитров - Джокович 3:4

Първи по-оспорван гейм в мача, който все пак отива на сметката на сърбина. Той не можеше да разчита на първия си сервис в голяма част от гейма, оказа се и догонващ в началото, но показа характер. Димитров пропусна отличен шанс да притисне сърбина и поне да стигне до точка за пробив, но не успя да се възползва.

Гейм за Димитров 3:3

Нов отлично проведен гейм от Димитров, с който той изравнява резултата. Българинът не даде нито точка на Джокович, като успя да реализира и първия си ас в срещата.

Григор Димитров - Джокович 2:3

Нов уверен сервис гейм за световния №1. Джокович даде само точка на Димитров, като тя дойде след грешка от форхенд на сърбина. С разнообразния си сервис сърбинът успява да доминира в разиграванията, докато Димитров е този, който търси повече агресия.


Григор Димитров се опълчи на Джокович, но отпадна на крачка от финала в Париж

© Reuters

Григор Димитров - Джокович 2:2

Гейм за Димитров, след като отново Джокович спечели първата точка. Това не разклати бившия №3 и с много уверени действия и правилни грешения Димитроов взе своето.


Димитров продължава да държи високо ниво на първия си сервис, с който затруднява сръбския си опонент.

Григор Димитров - Джокович 1:2

Сърбинът продължава с много високото си ниво, като дори не е нужно да напуска основната линия. Световният №1 взима второто си подаване на нула. Той реализира един ас и един уинър от форхенд, а другите две точки дойдоха след грешки на българина.

Гейм за Димитров 1:1

Българинът успява да изравни след уверен сервис гейм.


Сърбинът взе първата точка в гейма, но след това Димитров имаше предимство. Той реализира уинър от форхенд, след което добрият му сервис спечели следващата точка. Грешка на Джокович в мрежата и нова грешка в аут пратиха втория гейм в сметката на българина.

Григор Димитров - Джокович 0:1

Сърбинът започна с убедителен сервис гейм.


Джокович започна с традиционната си игра от основната линия, опитвайки да държи инициативата в разиграванията. Той успя бързо да поведе с 40:0 след грешка на Димитров от форхенд и добри свои комбинации, плюс силен сервис.


Веднага след това сърбинът допусна двойна грешка, а Димитров намали и до 30:40. Все пак с форхенд по диагонала сърбинът успя да вземе подаването си.

Димитров се връща в топ 20

Победата над Гарин позволи на Димитров да си гарантира завършек на годината с положителен баланс, след като турнирът в Париж е последен за него. Дотук той има 22 победи и 20 поражения. Освен това победата над чилиеца връща българския тенисист в топ 20 на световната ранглиста. Виртуално той заема 19-ата позиция.

Втори полуфинал за Димитров от август насам

Класирането на Григор Димитров на полуфинал затвърждава подобряването на формата му. За втори път от август насам той стига до такава фаза в турнир след US Open. Българинът постигна четири победи в Париж - над Юго Умбер, Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин.


Съперникът му Джокович почиваше в първия кръг, след което победи Корентен Муте , (7:6, 6:4), Кайл Едмънд (7:6, 6:1) и Стефанос Циципас (6:1, 6:2). Сърбинът е финалист в Париж от 2018 г.

"Григор е един от най-добрите тенисисти. През последните години имаше постоянни сравнения между него и Федерер. Просто му липсваше постоянство. На US Open той стигна до полуфиналите и това е добра основа за него. От началото на турнира в Париж играе страхотен тенис. Изглежда, че му допадат условията и играе чудесен тенис. Аз също не играя лошо, така че очакванията са за добър мач", каза Джокович.

"До момента всичко се развива фантастично за мен. Радвам се да бъда отново на добро ниво, да се върна на централния корт и да играя добри мачове. Семейството ми е до мен, което ми дава допълнителни сили. Надявам се да изиграя още два мача в Париж", каза Димитров преди полуфинала.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  За този мач Григор излиза без капка напрежение, изпълнен със самочувствие и желание за игра. Много важно ще е първия сервис да влиза достатъчно често.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5479 Неутрално

  Много късмет и успех на Григор!

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  Браво, започваме на макс ниво!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 351 Неутрално

  На кой канал го дават?

 5. 5 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Григор Димитров - Джокович 1:2
  Сърбинът продължава с много високото си ниво, като дори не е нужно да напуска основната линия. Той реализира един ас и един уинър от форхенд, а другите две точки дойдоха след грешки на българина.
  ===========================================================================

  Аз мисля, че и на децата стана ясно след първите 3 гейма как ще завърши този мач.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  Когато първия сервис влиза по този начин, дори и за Джокович не остават никакви шансове.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Достатъчно е Джокович веднъж да го пробие, и отиде коня в ряката.

 8. 8 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Отлични постижения на Димитров , нека носи успехи и да слави страната ни .

 9. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  Супер игра на Григор до момента!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 12 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#10] от "lagwagon":

  Благодарности. :)

 11. 13 Профил на bzd45626642
  bzd45626642
  Рейтинг: 8 Весело

  Не се ли е пенсионирал още?

 12. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#7] от "Росен съм аз и голем капут":

  Достатъчно е Гпигор да пробие Джокович 4-5 пъти и "коня отиде в рЯката"!

  Как пък Ви кефи, когато българин губи?!

 13. 15 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално
 14. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  До коментар [#14] от "vassilun":

  Не обръщай никакво внимание на тролове, още повече и неграмотни.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 19 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Пичове, имате ли нерви? Почвам да си внушавам, че ако не гледам, ще е по-добре...

 18. 19 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 351 Неутрално

  На косъм беше първият сет. Дано останем на същото ниво и занапред!

 19. 21 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Хем да не забравите: през три изречения "бившият №3", а иначе -- българинът. А пък ако онова сръбското спечели -- "вдъхновеният".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Силно се надявам Гришо да успее да обърне развоят на мача!

 22. 24 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Е, по това ли личат ГОЛЕМИТЕ ШАМПИОНИ - успяват да измъкнат победата дори когато не им върви играта особено много.

 23. 25 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Доколкото всички сме запознати с Григор - при подобно развитие, когато той играе добре, но губи на косъм първия сет, следва разконцентриране, фрустрации и деградация в играта....

 24. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  До коментар [#23] от "bat_plamen":

  Важното е, че играе страхотен тенис и е абсолютно равностоен на Джоко!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 26 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Сега се продават по стотина долара ДНК тестове, но са пари на вятъра -- по злобата и завистта ще ги познаете веднага.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 26. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 29 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4018 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ивайло Вълчев":

  засега е 2:2

 28. 30 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#29] от "daskal1":

  Засега е 3:2 за Джокович във втория сет. Не знам къде гледаш ;)

 29. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  До коментар [#23] от "bat_plamen":Важното е, че играе страхотен тенис и е абсолютно равностоен на Джоко!
  —цитат от коментар 26 на hamiltonf


  Ще отчетем поредната достойна загуба на Гришо.
  При продължителното разиграване Гришо , на футболен език се озова сам на голлинията и изпрати топката в аут. Трябваше на предоставеното му удобно воле да забие топката така , че Джокович само да я изгледа , а не да я праща в аут.
  В решителните моменти на Гришо му липсва самообладание. Психически неустойчив.

 30. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Доколкото всички сме запознати с Григор - при подобно развитие, когато той играе добре, но губи на косъм първия сет, следва разконцентриране, фрустрации и деградация в играта....
  —цитат от коментар 25 на Росен съм аз и голем капут


  За тази вярна констатация си набрал доста патриотични минуси.

 31. 33 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4018 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ивайло Вълчев":

  Моя грешка е че се включих, докато го напиша и резултатът се промени; и ще продължава така.

 32. 34 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Следва в най-добрия случай загуба с 3:6 във втория сет. Единственият шанс Григор да победи някой от тримата големи е те да са с контузии или някакво неразположение ( стомашно разстройство, болки в части от тялото, настинка и т.н.)

 33. 35 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Пичове, имате ли нерви? Почвам да си внушавам, че ако не гледам, ще е по-добре...
  —цитат от коментар 19 на Vili Jambov


  Гришо отдавна не го гледам.

 34. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Какво да се прави -- големите капути имат ден.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 35. 37 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Страхотен мач на Григор и надежди за 2020та,но срещу стена никога не се играе лесно.

 36. 38 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Жалко, чалко не стигна на Гришо за победата. Григор игра на много високо ниво и завръщането му в топ 10 е сигурно

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 37. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  Гришо игра много добре, но не така вдъхновено, като срещу Тийм, а и проклетият Джокович....
  Нищо, ако запази качеството от края на този сезон може да се върне в Топ 10, там му е мястото на нашето момче, днес просто видя как е срещу номер 1.

 39. 41 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Силите са неравни, но той се би безстрашно.

 40. 42 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 355 Весело
 41. 43 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 355 Весело
 42. 44 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Интересна е психологията на Гришовата форумна агитка. Те са като онези богомолци, които се кръстят под поредната чудотворна икона и вярват, че някакво чудо ще се случи.
  Джокович в този турнир доказа, че е в отлична форма. На какво тогава разчитат форумните богомолци, на някакво чудо? Играл достойно Григор, ама загубил. Десетки са по-ниско поставените тенисисти, играли достойно срещу Джокович, ама загубили по същия начин. Накрая никой няма да помни достойната загуба, а факта, че Джокович ще играе на финала на Мастърса в Париж. Между впрочем едва ли някой от богомолците си спомня, че преди две години до финала в Париж стигна и нископоставения Душан Лайович, а преди 7 години същото стори и 97-мия в ранглистата Йежи Яновски.

 43. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  Само позитиви от този турнир може да извлече Григор! Подобрен сервис, подобрен бекхенд, страхотно самочувствие! Жалко за първия сет срещу Джоко, трябваше да го вземе, да го постави под напрежение, но първите трима в света са машини в това упражнение, да печелят първия сет. Общите точки в мача бяха 59/63, а колкото и да е странно, Григор беше с по-добрия баланс между непредизвикани и уинъри, което се случва изключително рядко при загуба.
  Реално, Григор играе топ 5 тенис в момента, жалкото е, че годината приключи, но следващата има толкова турнири, в които да "жъне", така че, ще е много интересно, до къде ще напредне в ранглистата.
  Успех, и най-вече здраве, Григор!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 44. 46 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ale MI":

  Страхотен мач на Григор и надежди за 2020та..

  =================================================

  И точно откъде произтичат надеждите за 2020? От един добре изигран турнир? Та Григор е печелил Мастърс ( вярно, най-слабия в историята) и е стигал полуфинал на Голям шлем, а после само след седмица-две е губил катастрофално от някой 53-ти или 68-ми в ранглистата и така е навързвал поредица от слаби турнири....

 45. 47 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Не е позорно да загубиш от Джоко. Страхотен турнир за Гришо, дано продължи по този начин в Мелбърн.

 46. 48 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Форумната агитка на Хасковския раздавач на надежди така ли не разбра през всичките 10 години в АТП-тура, че един добре изигран турнир ( и даже спечелен) не е никаква заявка за по-сетнешни успехи, още по-малко продължителни?!

 47. 49 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 527 Разстроено

  Много ме е яд за тайбрека!
  Гришо сам се би първия сет.

 48. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#35] от "tacheaux":

  Не гледате Григор, но го коментирате! Браво!

 49. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Както се казва, продължаваме напред:))))

 50. 52 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2124 Неутрално
 51. 53 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  Не съм особен фен на Димитров, но като съдя по резултата и как се е играл мача- добра, достойна игра на нашия спортист срещу един от най- добрите тенисисти в последните двадесетина години в света.

 52. 54 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 575 Неутрално
 53. 55 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Пропускът /волето/ при 5:3 след дългото разиграване в Тайбрейка реши мача. Самият Джокович призна, че Григор е играл по-добре в Тайбрека и е трябвало да го спечели, но малки грешки/пропуски/ променили развитието. Това признание всъщност казва всичко. През седмицата видяхме много амбиция в нашето момче и подобрен първи сервис. Това е различното. Психиката обаче още куца и там е ахилесовата му пета. Там иска работа...
  При всички случаи обаче Гришо е на верния трак. Мисля, че присъствието на майка му също помага :)
  Нека да е здрав и за в бъдеще да продължи да ни радва с успехите си.

  Stupid people make me sick
 54. 56 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  До коментар [#52] от "stenlyaka":Психика !
  >>> Като гледам как се озвЕрил Джокович на последната снимка в репортажа...явно е и до психика. :) Джентълмен и майтапчия , ама като се стигне до борбата за победа... тези качества на Джокера отиват на заден план. После, след победата, прегръдки и потупвания по рамото на победения противник.

 55. 57 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Григор и сам срещу себе си да играе, пак ще загуби. Големите шампиони, когато стъпят на полето, стават истински хищници и са готови да разкъсат съперника си. А усетят ли и най-малка слабост, направо озверяват. Останалите се задоволяват да поиграят и нямат проблем да загубят.

  Григор е Бербатов във тениса - талант, радва публиката, но не е роден победител. Дори в ситуации, в които успеха е нарисуван, той се разтреперва, разконцентрира и в крайна сметка не съумява да направи решителната крачка. Това е все едно в леката атлетика да объркаш крачките на финала, в стрелбата да ти се разтрепери ръката на последния опит или в художествената гимнастика да изтървеш уред в решителния момент. Няма начин да станеш голям така! Спорта обича истинските спортисти, тези, които желаят с цялото си същество победата. Имаме стотици, хиляди велики спортисти и отношението към спортното състезание на всеки един от тях е едно и също. Това отношение в Григор не съм го видял, няма и да го видя.

  И още нещо - няма как да пропусна неспортсменската изява на Джокович, който в решаващото разиграване в първия сет беше надигран и Григор просто трябваше да направи най-лесното - да си завърши разиграването с воле. Димитров, естествено, сбърка най-лесната си точка и вместо да поведе с 1:0 сета, реанимира Джокович с ученическа грешка. При което сърбина скочи и започна да размахва юмруци и да вдига ръце, все едно размазал съперника си, а както вече написах, той беше надигран в това разиграване и трябваше да пали свещи, че противника му не успя да си вземе полагаемото.

 56. 58 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4308 Неутрално
 57. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  Жалко, че Григор не беше в потока на Рафа!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 58. 60 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  “Този сезон” свърши за Григор днес. Иначе си прав, ако запази нивото догодина ще е топ 10

 59. 61 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  “Този сезон” свърши за Григор днес. Иначе си прав, ако запази нивото догодина ще е топ 10

 60. 62 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  “Този сезон” свърши за Григор днес. Иначе си прав, ако запази нивото догодина ще е топ 10

 61. 63 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  “Този сезон” свърши за Григор днес. Иначе си прав, ако запази нивото догодина ще е топ 10

 62. 64 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  “Този сезон” свърши за Григор днес. Иначе си прав, ако запази нивото догодина ще е топ 10

 63. 65 Профил на Memish Mustafov
  Memish Mustafov
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Достойна игра срещу световният №1.Пак ли сме недоволни?Хубав турнир за Гришо.Чакаме нови успехи през 2020г.!

 64. 66 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#57] от "famousandco":

  При което сърбина скочи и започна да размахва юмруци и да вдига ръце, все едно размазал съперника си, а както вече написах, той беше надигран в това разиграване и трябваше да пали свещи, че противника му не успя да си вземе полагаемото.
  -----------
  И според мене това реши мача, но не считам, че реакцията на Джокович е била неспортсменска. Той също се борипри което нервите са опънати до край и начина по който изразява радостта си не обижда противника. Начинът сваля напрежението и действа на психиката на противника. А когато играят двама равностойни противници, друбоят е повече психически отколкото спортно-техничеси или физически. Всъщност прсихиката , според мен, е единственият компонент в играта по който Гришо отстъпва на топ състезателите.
  При тенисът както в много други спортове са важни точките, головете и пр. и победителят е този които има повече. Това остава в историята а другото е просто статистика.

  Stupid people make me sick
 65. 67 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#57] от "famousandco":

  При което сърбина скочи и започна да размахва юмруци и да вдига ръце, все едно размазал съперника си, а както вече написах, той беше надигран в това разиграване и трябваше да пали свещи, че противника му не успя да си вземе полагаемото.
  -----------
  И според мене това реши мача, но не считам, че реакцията на Джокович е била неспортсменска. Той също се борипри което нервите са опънати до край и начина по който изразява радостта си не обижда противника. Начинът сваля напрежението и действа на психиката на противника. А когато играят двама равностойни противници, друбоят е повече психически отколкото спортно-техничеси или физически. Всъщност прсихиката , според мен, е единственият компонент в играта по който Гришо отстъпва на топ състезателите.
  При тенисът както в много други спортове са важни точките, головете и пр. и победителят е този които има повече. Това остава в историята а другото е просто статистика.

  Stupid people make me sick
 66. 68 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Никога не съм подценявал Григор, винаги съм вярвал в него. Другата година ще се върне в топ 5. Само гледайте!

 67. 69 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  До коментар [#35] от "tacheaux":Не гледате Григор, но го коментирате! Браво!
  —цитат от коментар 50 на vassilun


  В този мач коментирах само продължителното разиграване , завършило с фиаско за Григор , което е дадено в Интернет.
  По принцип не коментирам Григор , а медиите , които ни занимават с него повече , отколкото трябва. Преди този мач в Дневник имаше поне три четири публикации , какво очаквал , какво казал, как се подготвял и други пикантерии около него. Григор е медийно преекспониран , което може би влияе зле на неговата психика. Очакванията към него са винаги нереалистично големи. Това прекалено медийно внимание към Гришо ни най-малко не означава проява на някакъв патриотизъм.

 68. 70 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#48] от "Росен съм аз и голем капут":

  Какъв точно ти е проблемът? Хората имат мечти. Някои подкрепят, радват се, надяват се. Някои може и наивни да са. Други - заблудени. Какво точно ти пречат на теб? Как те бърка? Вреди ли ти?

  И откъде произлиза тази вътрешна нужда постоянно да напомняш и изтъкваш на останалите как не може да се кефят, не може да се надяват, колко са заблудени и т.н.? Откъде е този подтик да "развенчаваш" как нещо хубаво всъщност не е толкова хубаво (според теб)? Някаква морална милиция ли си, дето като види такава световна неправда - като подкрепянето и фенщината по Димитров (но с годините това са били и Бербатов, и Попангелов... и много, много други) - и бърза да ни просветли как не може, ама не може така!

  Никой няма нужда от постоянния негативизъм, нихилизъм, злоба. Ти може да имаш нужда да ги изливаш някъде, но пак - никой не ти ги иска.

 69. 71 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#69] от "tacheaux":
  Ще си помисли човек, че Григор чете родните медии и се самонавива с огромни очаквания. Това е несериозно, едва ли на топ спортист му остава време за подобни глупости. Просто Джокович е по-добър.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 70. 72 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  До коментар [#53] от "тулса":
  "Не съм особен фен на Димитров"

  Има си хас да си фен на Димитров. Той е българин. Ако беше руснак , щеше да си му фен.

 71. 73 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6043 Неутрално

  Достойна загуба от най-добрия тенисист в света за момента, който разпори вчера Циципас, като шаран на Никулден.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 72. 74 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  Жалко за Гришо,но по-голямата класа си каза думата.

 73. 75 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Загубата беше от безспорно най-добрия в момента тенисист, Хубавото е, че мачът беше много оспорван, никак не лесен за Джокович и в първия сет само малко наклони везната към него. И във втория една точка реши сета, който иначе беше също равностоен. Мач, достоен за финал на всеки турнир! Еединственият съперник, който много затрудни Джокович в този турнир, очевидно беше Димитров. Мисля, че финалът срещу Шаповалов ще е много неравностоен.

 74. 76 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Капацитета на Гришо е топ 10. Няма качествата за да надскочи играчи като Джокович, Надал, Федерер. Това не отрича неговите постижения и талант. Просто не е ТОП играч, също както Бербатов не е суперзвезда от ранга на Меси и Роналдо.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 75. 77 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#48] от "Росен съм аз и голем капут":Какъв точно ти е проблемът? Хората имат мечти. Някои подкрепят, радват се, надяват се. Някои може и наивни да са. Други - заблудени. Какво точно ти пречат на теб? Как те бърка? Вреди ли ти?И откъде произлиза тази вътрешна нужда постоянно да напомняш и изтъкваш на останалите как не може да се кефят, не може да се надяват, колко са заблудени и т.н.? Откъде е този подтик да "развенчаваш" как нещо хубаво всъщност не е толкова хубаво (според теб)? Някаква морална милиция ли си, дето като види такава световна неправда - като подкрепянето и фенщината по Димитров (но с годините това са били и Бербатов, и Попангелов... и много, много други) - и бърза да ни просветли как не може, ама не може така!Никой няма нужда от постоянния негативизъм, нихилизъм, злоба. Ти може да имаш нужда да ги изливаш някъде, но пак - никой не ти ги иска.
  —цитат от коментар 70 на ntonev

  Според мен Вашият проблем е, че желаете да се борите с прасе в кална локва.

 76. 78 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  До коментар [#72] от "tacheaux":Той е българин. Ако беше руснак , щеше да си му фен.
  >>> Това, че сте ги писали тези глупости... е разбираемо. Само се чудя на другите плюсове към вашия постинг. Човек ще си помисли, че тук за Димитров все ласкави неща се пишат. Не си спомням някога да съм писал простотии в адрес на Димитров, както и да и да съм коментирал особено на спортни теми.

  п.п. Между другото, жена ми е от Русия и е фенка на Джокович, но днес се радваше на доброто представяне на Димитров и даже един два пъти каза: "давай, нашето момче!"

 77. 79 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2144 Весело

  До коментар [#78] от "тулса":

  Тук си прав. Един от най-големите "патриоти" българи тук непрекъснато плюе Григор и му се подиграва, ама ташо тези неща не ги забелязва...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK