Сагата с емблемата на ЦСКА завърши, кредиторите очакват парите си

Сагата с емблемата на ЦСКА завърши, кредиторите очакват парите си

© Юлия ЛазароваКазусът с придобиването на активите на фалиралото "ПФК ЦСКА" АД завърши с определението на Софийския градски съд (СГС), който разреши на синдика да разпредели пълната сума от близо 7.85 млн. лева.


Последната стъпка остава синдикът Дора Милева да се разпореди с парите в полза на кредиторите на дружеството. Определението не подлежи на обжалване, посочва съдът.


"От наша страна казусът е приключил. Ние вече придобихме емблемата и останалите активи. Сега трябва синдикът да започне разпределението на парите", каза пред "Дневник" Станислав Трендафилов, който защитава интересите на ръководения от Гриша Ганчев "ЦСКА-София".
Милева не беше открита за коментар по темата.


Дългият път


Търгът за активите на фалиралото дружество беше съпътстван от огромно напрежение, като се проведе от втория опит в Кърджали. С предложение от близо 8 млн. лева - около пет пъти над обявената цена на активите, победител излезе "Ред енимълс" ЕООД, свързано с "ЦСКА-София".


Ключовите активи в списъка бяха три емблеми на ЦСКА и няколко имота в Панчарево и край морето. Един от имотите - този в Бяла, няма да бъде получен от победителя в търга, въпреки че е влязъл в оценката. Причината е, че той е бил включен неправомерно, обясниха червените.


"За нас емблемата е много по-важна от този имот. Ръководството направи жест в името на ЦСКА, като се отказа от правото си да обжалва, въпреки че това е явна неправда, тъй като няма как да придобием имота", заяви Трендафилов.


Следващите стъпки


Адвокатът каза, че до момента не е получил нареждане от ръководството да предприеме действия спрямо втородивизионния "ЦСКА 1948" заради евентуални нарушения покрай използването на емблемата.


Наскоро изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов каза пред "Дневник", че емблемата, която клубът използва, е различна и няма конфликт.


В течение на казуса за активите част от кредиторите на "ПФК ЦСКА" АД - основно бивши футболисти, треньори и служители на клуба, обявиха публично, че се отказват от парите, които имат да получават.


"Това е отделен въпрос и не е към клуба. Синдикът най-напред трябва да разпредели парите към кредиторите и след това, ако някой реши, може да направи дарение. Няма как синдикът да ги насочва към други сметки", каза Трендафилов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK