Цеко Минев: Световната купа за жени в Банско ще струва между 4 и 4.2 млн. лева

Цеко Минев заяви, че инвестицията е оправдана

© LAP.BG

Цеко Минев заяви, че инвестицията е оправданаПровеждането на Световната купа по ски за жени в Банско ще струва между 4 и 4.2 млн. лева, заяви председателят на българската федерация Цеко Минев. По думите му това ще е най-значимото спортно събитие в страната догодина.


Банско ще приеме стартове в спускането и супергиганския слалом на 25 и 26 януари 2020 г.


"Човек, като чуе такава цифра, и си казва: "Ау, колко много пари." Да ви кажа ли - това нещо на ден в Европа струва същото, ама в евро. Разликата е в това, че трудът на хората, който се използва, от една страна, е доброволен, а от друга страна, е нещо, което в Австрия или Швейцария е по три или по четири. Това, което правим ние като федерация, е признато от международната федерация като еталон", каза Минев.
По думите му сумата за организацията се дължи на двете състезания в скоростните дисциплини, които са с дълги трасета. "Това изисква изключително много техника, изключително много екипировка, осигуряване, десетки километри мрежи, колове, подготовка на пистата. Такъв тип състезания са изключително трудни за организиране, защото са свързани с много материали и ресурс на хора високо в планината", заяви дългогодишният председател на федерацията по ски.


Заради липсата на спасителни хеликоптери в България два такива ще бъдат наети от чужбина, защото са задължителни за събитието. "Само те си представете колко струват, за да дойдат тук с екипите, които са с тях."


Банско ще приеме спускане и супергигантски слалом за жени в края на януари

© LAP.BG

Банско ще приеме спускане и супергигантски слалом за жени в края на януари


И добави, че туристите знаят, че когато някъде има Световна купа, ще намерят на това място нещо, което е на високо ниво.


"Пореден сезон, поредна Световна купа. Надявам се, че това ни става традиция и България трайно е на картата на световните ски и на зимните спортове. Смятам, че това е спортното събитие на 2020-а година, защото медийното отразяване на събитие от такъв ранг не може да бъде достигнато от нищо друго през годината", каза Минев и посочи, че това ще е десетата Световна купа в България в ските и сноуборда за новия век.


"Ските са в много динамичен период и България е част от тази динамика", заяви Георги Бобев.


Билетите за състезанието ще се продават от 1 декември.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK