"Лудогорец" смени името на стадиона си

"Лудогорец" смени името на стадиона си

© LAP.BGОбщинският съвет в Разград одобри искането на "Лудогорец" за преименуване на стадиона на клуба от "Лудогорец арена" на "Хювефарма арена". Малко повече от седмица след внасянето на искането то беше одобрено.


Решението е взето на сесията на Общинския съвет единодушно, с 31 гласа "за".


Изпълнителният директор на осемкратния шампион Ангел Петричев обяви, че "преименуването на стадиона е свързано с желанието на собствениците да разширят подкрепата си за клуба".
"Лудогорец" си поставя високи цели и промяната на името е важна стъпка за по-нататъшното ни развитие. Много скоро се планира старт на строителството на сектор А на стадиона, а следващото лято ще се играят мачове от евротурнирите в Разград", допълни той.


Новото име ще стане факт, след като бъде изменен договорът за концесия за строителство с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера".


В докладната записка е посочено също, че преименуването на стадиона ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK