Божков официално обяви, че без "Национална лотария" няма да може да издържа "Левски"

Божков официално обяви, че без "Национална лотария" няма да може да издържа "Левски"

© LAP.BGБизнесменът Васил Божков официално обяви, че ако лотарийният бизнес бъде национализиран, както предлага съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов, той няма да може да издържа футболния клуб "Левски". Това стана по време на втората му среща с привърженици на "сините" в сряда вечер. Този път медиите бяха допуснати за началото на срещата.


(Вижте видео от срещата - тук)


"Ако одържавят лотарията, просто няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл", каза Божков.
Бизнесменът, който стои зад собствеността в "Левски", контролира частните "Национална лотария" и "Лотария България". "Национална лотария" е и основният спонсор на отбора. Законопроектът на Валери Симеонов предвижда тези дружества да бъдат закрити, а бизнесът да се поеме от държавата, която да стане монополист.


При първата среща на Божков с фенове се появи видео, на което се чува как той обяснява, че няма как да издържа отбора, ако "Национална лотария" бъде национализирана.


Втората среща беше в ден, в който сутринта в "Свободна Европа" беше публикувано интервю с Васил Божков, в който той коментира темите с проектозакона, лотариите, ролята на ГЕРБ и Валери Симеонов, влизането в "Левски" и заявява, че положението с бизнеса е "искаме да го заграбим". Няколко часа по-късно Специализираната прокуратура влезе в Комисията по хазарта, но не направи изявление защо освен, че медиите видяха, че изнася документи от там. А в късния следобед извънредна пресконференция даде Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), за да съобщи, че още не е завършила с инспекцията на хазартната комисия, но че държавната и частната лотария плащат по различни такси и според изчисленията им така държавата е събрала 210 млн. лева по-малко. Директорът й Георти Начев обаче каза, че и двата вида такси са позволени в закона и той не може да каже дали това е щета, а медиите да преценят.


Божков официално обяви, че без "Национална лотария" няма да може да издържа "Левски"


Божков: Финансовата инспекция каза, че не сме нарушили закона


Два часа по-късно Божков започна среща с феновете с кратко изявление точно по тази тема. Той обяви, че АДФИ е обяснила, че частните лотарии не са изменили закона.


"Много от вас го интерпретираха, че трябва да платим 210 милиона повече. Законът е такъв, какъвто е, и ние сме си платили всичко по закона. Изявлението на агенцията беше ясно и точно", каза Божков.


"Платежоспособният" "Левски" и финансовото му състояние


"Ние сме в "Левски" за по-малко от 11 месеца и в този срок към момента от спонсорски договори и дарения на компании, свързани с "Нове холдинг" на Васил Божков, в "Левски" са постъпили малко под 19 милиона лева. Оттам нататък има едни още едни пет милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране от "Национална лотария", което е до 2023 г. минимум и тогава ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала или може да се опростят, което е по-вероятният вариант", обясни Димитър Ганев, изпълнителен директор на "Национална лотария".


Божков пое властта във футболния клуб през март 2019 г., като собственик стана един от близките му хора Георги Попов. По това време "Левски" имаше задължения от над 30 млн. лева и беше в много тежко положение. (Какво казва Божков за ролята си в отбора - тук)


По думите на Ганев от идването на Божков са погасени стари задължения в размер на 7.348 милиона лева. В това число влизат плащания на данъци, осигуровки и такива към мениджъри и футболисти. Ганев допълни, че клубът има споразумение с Национална агенция на приходите (НАП) за разсрочено плащане на задълженията, по което спазва "абсолютно всичко".


През октомври 2019 г. изпълнителният директор на сините Павел Колев обяви, че от влизането му в клуба, която беше малко преди смяната на собствеността, задълженията към НАП са били намалени от над 8 милиона лева до 5.4 милиона.


"Към момента нямаме просрочени задължения. "Левски" е абсолютно платежоспособен и не се притеснява от своите кредитори, които така или иначе имат някакви стари неща, които непрекъснато излизат", каза Ганев.


Той изтъкна, че в рамките на месец януари са влезли 2 милиона лева в касата на клуба, за да може "Левски" да има боеспособен ресурс, с който да атакува титла и купа".


"Главболгарстрой" съди "Левски" за над 3 милиона лева, но сините ще оспорват, заяви собственикът на клуба Георги Попов (вдясно)

© LAP.BG

"Главболгарстрой" съди "Левски" за над 3 милиона лева, но сините ще оспорват, заяви собственикът на клуба Георги Попов (вдясно)


"Главболгарстрой" съди "Левски" за над 3 милиона лева


Пред медиите беше съобщено, че "Главболгарстрой" е завела дело срещу "Левски" за строежа на сектор А на клубния стадион. Изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев каза, че юристи са на мнение, че "Левски" не дължи нищо по договора. Той обаче не уточни дали юристите са на футболния отбор или на "Национална лотария".


Заемащият позицията собственик в "Левски" Георги Попов, който е приближен на Васил Божков, заяви, че претенциите на "Главболгарстрой" са за 3 104 292 лева, от които към 31 декември 2 738 162 лева са главница, а лихвите по нея са 366 130.


От своят страна Ганев заяви, че през август "Виваком" е предявила претенция към "Левски" за връщането на задължения на стойност над 3 милиона лева.


Протести и среща на феновете с Борисов


Божков заяви, че е информирал феновете за последствията, ако "Национална лотария" и "Лотария България" бъдат национализирани. Той отрече да им е казвал да организират масови протести.


На въпрос дали ще протестират, фенове в залата отговориха: "При всички случаи ще има протести. Това трябва да е ясно".


След като привържениците поискаха среща с премиера Бойко Борисов, се очаква тя да бъде осъществена в петък по инициатива на министъра на спорта Красен Кралев. "Надявам се, че премиерът ще вземе правилно решение", допълни Божков по повод очакваната среща.


Вижте видео от срещата - тук
Интервюто на Васил Божков пред "Свободна Европа" - тук
Какво казва Божков за Левски - тук
Видео от пресконференцията на финансовата инспекция - тук, а още по темата - тук.

Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Любопитно

  И задължително ли е Черепът да издържа "Левски"?

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  В България има и хора които не се интересуват от спорт още повече от футбол.

 3. 3 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Аз съм цесекар, но как не го е срам? Толкова фенове на Левски му повярваха за оздравяването на отбора. Този човек е милиардер и вероятно най-богатия българин.

  Много хитър
 4. 4 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Любопитно

  На кой му дреме?

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 5. 5 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  ХАЗАРТНИТЕ ФИРМИ НА ЧЕРЕПА ПОДАВАТ НЕЧЕТЛИВИ ГОДИШНИ ОТЧЕТИ, А АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА ГИ ОДОБРЯВА В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА
  https://bivol.bg/eurofootball-gfo.html

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Добре е да се знае още:
  https://bivol.bg/bozhkov-offshore-moldova-lottery.html
  ОФШОРКА НА ВАСИЛ БОЖКОВ E ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ НА ТОТОТО В МОЛДОВА

 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  както и
  ВАСИЛ БОЖКОВ – ЧЕРЕПА КУПИЛ ДЯЛ В ГРУЗИНСКАТА ДЪРЖАВНА ЛОТАРИЯ
  https://bivol.bg/vassil-bozhkov-cherepa-georgia.html

 8. 8 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Ако е ползвал данъчни облекчения (двойно по-малки) то той подлежи на санкции. Но по-правилният въпрос е кой е позволил това да стане и вследствие на това Божков е ощетил държавата, както се чува, с над 500 милиона лева данъци.

 9. 9 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 687 Неутрално

  И преди, и след Божков ще има Левски.

 10. 10 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 735 Неутрално

  "Ако одържавят лотарията, просто няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл", каза Божков.

  Абе как англичаните издържат клубовете си във Висшата лига без ,,Национална лотария" - не знам.

 11. 11 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хайде Левски София като Ботев Пловдив през В група да се изчистят от задълженията и след две години отново в А група

 12. 12 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Това е директна заплаха към Главният Футболист на Ребубликата!
  Той няма да допусне, тия хубави стадиони да останат празни...

 13. 13 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Има и един друг въпрос. Защо Валери Симеонов реши сега да предложи тази национализация?

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  И задължително ли е Черепът да издържа "Левски"?
  —цитат от коментар 1 на Vova Josei-ki


  И аз това питам ! Левски тръгна назад откакто се явиха "благодетели " , "спонсори " "дарители " все с ДЕБЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ и още по - дебели досиета . То не беше Лафчис , Батков , вуйчо Спас, васил Божков ! - "Блажени са верующите " , които мисят ,че те "дават на ползу роду "! А думите и усрловията на ВАСИЛ БОЖКОВ са си чиста проба ИЗНУДВАНЕ н един САМОЗАБРАВИЛ СЕ , но все още "сенчест " ОЛИГАРХ!
  Съдбата на Левски би трябвало да е в ръцете на тези , които са и тялом и духом със "синия отбор на народа "!Гунди , кой те "спонсорираше "????

 15. 15 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  По-добре този австралопитек да не издържа ЛС. Преди не искаше дори и да чуе за фен-клуба, да не говорим да се види с тях. А онзи ден на крака отиде да ги моли да му пазят лотарията, да се дигат на протести и т.н. Лайнар.
  П.С. Левскар съм.

 16. 16 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1049 Весело

  До коментар [#11] от "fjp58603113":
  Може и като ЦСКА - Витоша Бистрица да ги припознае и да стане Левски

 17. 17 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Черепа и неговата измама с "Националната лотария" не са Левски. Вместо да използва като платени протестъри феновете на Левски, които са наивни да му повярват, по-добре да се МАХА.

  Един скелет от мутренското минало който не е нужен повече на България. Както и този в Банкя!

 18. 18 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  От цялата схема с т.н. лотария взима милиони без облагане, а на ЛС дава стотинки. Загрижил се, разбираш ли?!? Ама не за отбора, а повече за парите си.
  Аре у лево

 19. 19 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Този човек от поне 20 години се води най-богатия българин и честно казано не помня да е излизала информация, че е понесъл някакви финансови или бизнес удари. От колко години е Националната лотария и откъде/къде са парите от предишните му дейности? Еврофутболът да не би да е на загуба (над 20 години монопол)? Ами имотите, строителството, иманярството? Ако е вярна информацията на братята Найденови, на година само от укриванете на данъци покрай НЛ, прибира по над 45 млн. лева... Тоя е еманацията на олигархията в България и само един Господ знае колко майки е почернил... с тоя анатомичен прякор... Но рано или късно всеки си намира майстора, прасето е всеядно и много, много гладно... и сега хубаво ще го издруса, докато падне и последната стотинка или златен пендар...

  I shave with Occam's razor
 20. 20 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  На този трябва да му вземат не само лотарията. Ами да го проверят за всичките му т.н. "бизнеси". Тогава е гарантирано, че ще прави компания на Арабаджиеви и Баневи. А и държаваната хазна ще разбере в какъв размер са били утечките покрай него.

 21. 21 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  До коментар [#13] от "stedim":

  Защото разбира че няма да види повече парламента отвътре, освен при отворени врати - и почва приказките, заради които го избраха. Всички, които се уредят патерица в коалиция с ГЕРБ малко преди избори почват да си спомнят к'во са обещавали и да го приказват - за мое съжаление РБ не бяха изключение.

 22. 22 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#10] от "koko65bg":

  Там играят футбол, преди всичко. Черното тото и чалгата не са познати.

 23. 23 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Да си тегли куршума.Стига се е мъчил,а и нас.

 24. 24 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Нека някой са ми обясни разликата между национализацията и отнемане на лиценз?

 25. 25 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Ако Черепа е последователен докрай, ще насъска агитките срещу Баце, който е основният подбудител на национализирането на хазартния бизнес.

 26. 26 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  "Ако одържавят лотарията, просто няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл", каза Божков.

  Аз лично много ще се радвам, ако не останеш начело.
  Твоята единствена грижа е да не изпуснеш краденето и лапането, а не ЛС.
  Аман от псевдо филантропи.

 27. 27 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 710 Любопитно

  "Ако одържавят лотарията, просто няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл", каза Божков.Абе как англичаните издържат клубовете си във Висшата лига без ,,Национална лотария" - не знам.
  —цитат от коментар 10 на koko65bg


  издържат ги руски олигарси или арабски петролни шейхове

 28. 28 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 976 Разстроено

  Затрихме цяла България, 55% от работещите работят ИЗВЪН България. ИПИ-Само за последните 20 години са прахосани над 122 млрд лв. ИПИ-над 2/3 от България е икономическа ПУСТИНЯ. А тия от Левски да ги глези някой за 2 млн/мес. Какви резултати дават? Прехода смаза народа. 1/3 работещи бедни, 40% без оптопление през зимата. 1/5 без течаща вода.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 29. 29 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Има и един друг въпрос. Защо Валери Симеонов реши сега да предложи тази национализация?
  —цитат от коментар 13 на stedim


  Това не е национализация. Държавата има право да наложи държавен монопол на определени дейности, с обществено значение, какъвто е и хазарта.

  Години наред Черепа беше "завладял"Комисията по хазарта и колеше и бесеше чрез марионетките си в хазарта. Време е да се сложи край на това!

 30. 30 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1377 Любопитно

  Между другото, само аз ли виждам уплашения му поглед?!

 31. 31 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Ако Черепа е последователен докрай, ще насъска агитките срещу Баце, който е основният подбудител на национализирането на хазартния бизнес.
  —цитат от коментар 25 на volarok


  Представяш ли си десетина хиляди под прозореца на БХ. Ше има с кол е баба врата запиняла.

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1377 Любопитно

  Ако Черепа е последователен докрай, ще насъска агитките срещу Баце, който е основният подбудител на национализирането на хазартния бизнес.
  —цитат от коментар 25 на volarok  Обясни ни какво е "национализация" и кой е казал, че ще национализира бизнеса му?!

 33. 33 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Срам и позор, че името на Апостола отново е забъркано в подобни гнусни, мафиотски и престъпни игри! За пореден път българщината стана заложник на фенщината и затова никаква съпричастност към тея т.нар. фенове!

  I shave with Occam's razor
 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Ако над 200 милиона са спестени от такси към държавата си представете колко е печалбата от търкане на билетчета.
  Някъде около милиард поне
  И при толкова пари, няма пари за козирка
  ужасс

 35. 35 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално
 36. 36 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#2] от "zxp53317185":

  Да, но те си седят у дома и цъкат по форуми докато футболни фенове ходят на протести. А в очите на политиците всеки един протестиращ е равен на хиляда мрънкащи но непротестиращи.

 37. 37 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Единствената грижа на този е да не изпусне лотарията. А Левски му трябва за да пере кинтите, които краде и пести от данъците. Затова така се е "загрижил". Много юе се радвам държавата да се поразрови малко повече в неговите дела.

 38. 38 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 710 Любопитно

  аз съм изобщо за закриването на бг първенството по футбол - то и на децата е ясно, че това е просто една перачница на пари, с назначени собственици ползващи клубовете за всичко друго но не и за футбол

  на всички е ясно, че никой не е такъв балък да вади по няколко милиона на година за да издържа отбор който генерира загуби всяка година - щото няма такъв, квото и да говори даже Домуса за луноходец (който изцоца държавата за стадиона)

  нека обобщим - едни мутри въртят едни мръсни пари, едни футбалери си взимат заплати да въртят гзбеци, едни пишман 100 човека ходят на стадиона щото им плащат, и едни други 300 ходят без да им плащат, като резултатът от всичко това е отпадане в 1-ви предварителен кръг на евротурнирите и не изгране на големи първенства от националите последните 20 години

  сори, на мен няма да ми липсва нищо от това

 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Нека някой са ми обясни разликата между национализацията и отнемане на лиценз?
  —цитат от коментар 24 на popovski31


  -------------------------

  не трябва да му подновяват лиценза.

  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1046 Весело

  Искаме си Черепа! Искаме си Черепа!черепаааа! Черепаааа!
  Това ли ще са исканията?

 41. 41 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тоя май е доста отчаян в момента. Не може да поръча никого, защото в момента няма как. Ако не го пречупят сега, отмъщението ще е тип "кръстника" умножено по 5.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 42. 42 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Сега си направете извод какво остава за малкия бизнес. Щом Божков натиснаха посланието е ясно- мафията взе властта. Не че е китка за мирисане, но подхода е ясен. Гебрев го изтърваха , защото много се размириса работата, но на този няма да му се размине неподчинението.

 43. 43 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Ако държавата наблегне малко повече да си събере данъците, които този не плаща, парите ще стигнат не само за ЛС, ами за цялата А група за няколко години напред.

  Този крадец толкова много си спестява от данъци, че се чудя с какво лице излиза да прави пресконференции даже. Да го пращат при Баневи и Арабаджиеви.

 44. 44 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А, да, забравих. Това да иде да го каже на полицаите за които все няма увеличение, на майките на деца със нужди за които няма пари, на пенсиите, на сестрите в болниците, и кво да изброявам още - то няма край

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 45. 45 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Сълзи роня за Черепа и Ива Софиянска!
  Нарушено е исконното право да са милионери в ущърб на държавата.

  Като не ти харесва или не можеш да се оправиш в лобирането, продаваш бизнеса и толкоз.

  А лумпените от трибуните трябва да са последна грижа.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  То с Националната лотария всеки може да издържа Левски ! Не е необходимо да е черепа !

 47. 47 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Аз съм цесекар, но как не го е срам?
  —цитат от коментар 3 на Кум Лисан


  Е, той не е станал това, което е - милиардер и с прякор "Черепа" - със срам :)

  Пък и директно си го казва, че спира далаверата и спирка и издръжката му.
  В България футболните клубове са бездънна яма и на загуба (без изключения като Лудогорец). За да станеш собственик на някой от големите отбори, мотивацията е една от следните:
  1. обещание за чадър и финансови стимули, плюс лъскане на публичния имидж;
  2. пране на пари;
  3. придобиване на малка ударна група от "ултраси", които да бъдат ползвани за поръчки, протести и други активни мероприятия;
  4. черно тото;
  5. пълна лудост.

  И понеже Божков не е луд, най-вероятно са му нарушили устната договорка по точки 1 и 2, което прави за него безпредмето да си дава парите за Левски.

 48. 48 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Ако Черепа е последователен докрай, ще насъска агитките срещу Баце, който е основният подбудител на национализирането на хазартния бизнес.
  —цитат от коментар 25 на volarok

  Братле, агитките се интересуват клубовете им да са добре. Само тогава могат да се насъскат. А този крадец не искаше нито да се срещне, нито да чуе за фен-клуба. На него ЛС му трябва единствено за да пере кинтите, които краде от лотарията и не плаща данъци за тях. А не че се е загрижил за ЛС.

 49. 49 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  То с Националната лотария всеки може да издържа Левски ! Не е необходимо да е черепа !
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Абсолютно!
  Ако на мен ми я дадат, цялата А група ще издържам. И данъците ще си плащам.
  То кой ли не търка талончета в БГ. Стотинките вече не са кръгли от търкане.

 50. 50 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Само ще отбележа, че най-успешният президент на Левски за всички времена беше Тодор Батков...

 51. 51 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 552 Любопитно

  И какво ще правите след черепухин ? Може би трябва да се върнете няколко години назад и да си прочете писанията за фалиралото ЦСКА и как стана тире.
  Не че ми пука, вие също сте матрял...

 52. 52 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5564 Неутрално

  КОЙ и тоя череп, че днес половината статии са за него, със сигурност не е работил и спестявал от закуските си за да стане милионер или милиардер, за някои богаташи милионер е обидна дума.

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Божков играе "ва банк"!

 54. 54 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Нека някой са ми обясни разликата между национализацията и отнемане на лиценз?
  —цитат от коментар 24 на popovski31


  Национализира се собственост - картофи, домати, компоти или компютри, кой каквото има. Отнемането на лиценз, е прекратяване на разрешението да се извършва определена дейност, което държавата е дала. Занапред, не с обратна сила, демек компотите заработени до момента са си твои. Никаква собственост не се отнема.

 55. 55 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#31:"К2"][/quote]

  Хайде пак с тия десет хиляди! Колко пъти Левски изобщо е събирал толкова на стадиона си в последните години. Пък повечето привърженици са разумни и осъзнват абсурда на ситуацията. Няма да тръгнат с мутрите-платени "фенове" да се борят за милионите на Божков. А т.нар ултраси се контролират от няколко души. И колкото са зависими от Божков двойно повече са зависими от държавата, която засега ги оставя на улицата. Ако много се разшават МВР изведнъж може да извади мръсното им бельо и "бело". Най-малкото, изведнъж може да се окаже, че са се появили нови факти и обстоятелства за расисткия скандал на мача с Англия. Да Божков си служи с Левски и неговата фен база, но няма как да се стигне до "спонтанни" хилядни протести пред министерски съвет.

 56. 56 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 970 Неутрално

  ако завършим логическия му конструкт, става ясно че на него футболен клуб левски му нужен само за придатък към лотарийния бизнес.

  не може да е стабилно и да прокопса начинание, чийто чорбаджия го е грижа за нещо съвсем различно.

  таке че - колкото по-рано се отърве левски от този, толкова по-добре.

 57. 57 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Крайно време е хората от чистотата да поемат директно управлението на "Левски" .
  И с това ще избегнат посредничеството на г-н Божков!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 58. 58 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#13] от "stedim":

  Каква национализация те гони пък тебе .Недей слуша Черепа и от там медиите какво дрънкат .
  Национализация е когато Държавата ти вземе бизнеса -Всичко имоти-пари(всичко ) и от частна компания -Стане държавна .
  Тука говорим за отнемане на лиценз. Нещо съвсем различно.Тоя лиценз е на държавата не е на Божката .
  И Държавата може да си го прибере във всеки 1 момент когато реши че договора дето е правила с другата страна накърнява нейните интереси (сиреч на държавата ).
  Божков взема тоя лиценз ама по договор се задължава да прави разни неща.Ако не ги прави или се мъчи да ги заобикаля то това си е чисто нарушение .А зависи от големината на нарушенията на тяхна база държавата може да си прибере Лиценза.
  Правете разлика.Стига с тия лозунги Национализация да не сме соца ..........
  Божката го е страх щото без лиценз -Тая НАционална Лотария не може да работи на Българския пазар.
  Пък ако си направите труда да проверите не може да работи и в Европа -Америка и на ддругите цивилизовани места.
  Божката го е страх че ще загуби кинтите.Хич не му пука за Левски .Обаче понеже имате много платени агитки се мъчи да ги използва против държавата .ЗНае че Боко не обича протести .
  Обаче пак не си е научил урока.УЖ запален Историк и Колекционер (твърди се че има най-богата колекция от антики в Българя че май и на Балканите ) (също така колко от тия атники са придобити Законно също не се знае поради факта че Дори държавата няма идея точно какво има в тая колекция).

 59. 59 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Или далаверата ми от лоратията или спирам да на Левски ... и феновете на Левски още не са го напъдили с пръчки? Ко стаа бе пичове ... отбора нанарода става заложник на еди отявлен гешефтар?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 60. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Глупостите на този никой не го интересуват, а това масово търкане на картончета е вредно и за екологията и трябва да се забрани.
  Преди няколко месеца е установено замърсяване на въздуха с пластмасови влакна, като броят на микрочастиците от пластмаса е бил съществен в сравнение с другите замърсители на въздуха.
  Замърсяването е от човешка дейност, защото изследването установява частици от пластмаса, а не от полимери, които естествено се намират във въздуха. Освен от покритието на лотарийните билети замърсяването с микропластика може да произхожда от торбичките за еднократна употеба и от масовото производство на дрехи и други стоки с изкуствени текстилни влакна.

 61. 61 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 630 Весело

  И задължително ли е Черепът да издържа "Левски"?
  —цитат от коментар 1 на Vova Josei-ki


  Черепът е ВЕЛИК ! Епа велик е!

  Да кажем не на педерастията!
 62. 62 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  И да попитам откъде идва това усещане, че влияеш на нещо, ако имаш отбор, извън бандите за специални задачи, като гешефт е радост?
  Тук има много хора симпатизиращи на някой отбор, че май и минаващи за ултраси. Пичове чак толкова ли влияе харесването на даден отбор, че да се отразява на житейски решения като за кого ще гласувате. Против кого ще протестирате....

 63. 63 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#1] от "Vova Josei-ki":

  И задължително ли е Черепът да издържа "Левски"?
  —цитат от коментар 1 на Vova Josei-ki


  Аз бих задал въпроса по друг начин:

  - Как така футболните клубове по света носят милиардни печалби, а у нас някой трябва да ги издържа?

  И бих попитал още:

  - Прав ли е вестник "Стършел", който повече от двадесет години твърди, че българският футбол е една голяма пералня за мръсни пари?

 64. 64 Профил на prx15601314
  prx15601314
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Божков официално обяви, че без "Национална лотария" няма да може да издържа "Левски"
  АМА ТАКА КАЖИ БЕЕЕЕЕ ПОВЕЧЕ БИЛЕТЧЕ НЯМА ДА ИЗТЪРКАМ :)))

 65. 65 Профил на frankfurtski
  frankfurtski
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Ми крайно време ,то ЧЕРЕПА и Сестра му отдавна си го търсиха....по хубавото да са живи и здрави ,то те колко хора унищожиха в преки и преносен смисъл,,,,,точно като Манол.....така е в България винаги си намираш майстора.....как ЛИ се радва Маман

 66. 66 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Ще може, ще може. Може да се допита до Баневи, ако мисли че на тях им е по-добре може скорострелно да се раздели с всичките си фирми и имущество. Тогава няма да има такива тежки казуси, държавата ще го храни редовно, няма да хаби нерви за бизнес и власт. Ще отиде там,където всички куфарни милионери трябва да са.

 67. 67 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Е, та точно "Левски" никога кяма да фалира.
  Другите отбори задължителнл боха фалирали при такава ситуация. Вече се и случи. А на някои и по няколко пъти.
  Божков да каже защо са спестявани стотици милиони левове от данъци.

 68. 68 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Божков играе "ва банк"!
  —цитат от коментар 53 на bat_plamen


  Божков са сетен път доказва, че Левски му е през оная работа, и е само средство да си му вървят далаверите.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 69. 69 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#54] от "idiotstavrev":

  Още нещо. Лиценза може да се върне при определени условия/ако е послушен и си плати както трябва/...
  А при национализацията не само че няма връщане, ами и вземането може да не се ограничи само с бизнеса.....

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 70. 70 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  И задължително ли е Черепът да издържа "Левски"?
  —цитат от коментар 1 на Vova Josei-ki


  И работа ли е на държавата да търси собственици за частните клубове? Те са неправителствени организации (НПО).

 71. 71 Профил на frankfurtski
  frankfurtski
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Всеки си намира майстора.....Маман на Дебелеевски три дена се беше барикадирал в спортния тотализатор и Манол Велев,като жена му стана министър на спорта с полиция я изгони и сега историята се повтаря.....комунисти гонят другари от софрата....

 72. 72 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Нека някой са ми обясни разликата между национализацията и отнемане на лиценз?
  —цитат от коментар 24 на popovski31


  Разликата е, че при национализация се отнема СОБСТВЕНОСТ. Не е задължително да е комунистическа, т.е. експроприация без заплащане както упорито ни внушават, може и да е по пазарни цени и се прилага по цял свят ако националният интерес го изисква.

  Лиценза е РАЗРЕШЕНИЕ да се извършваш дейност. Той не е собственост, не може да се продава или отстъпва защото е само за субекта изпълнил определени изисквания, може да се дава за една и съща дейност едновременно на няколко субекта без това да е частично право, може да се отказва даването, спира или отнема. Все неща които напълно са различни от понятието "собственост".

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Национализация

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Лиценз

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 73. 73 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  Ако Черепа е последователен докрай, ще насъска агитките срещу Баце, който е основният подбудител на национализирането на хазартния бизнес.
  —цитат от коментар 25 на volarok


  Ами че той точно това прави, през ден събира феновете с ясни указания: да протестират, да искат среща с Бойко Борисов (нали той решава всичко!).

 74. 74 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Аре, Череп, у лево! А левскарите няма какво да се притесняваме. Имали сме дългове, голяма работа. Има добре отъпкан път - фалираме, правят ни специално за нас нова А група, канят ни, въпреки че нямаме лиценз за нея и всичко е топ. Боко ще ни изтрие с гумичката едни поне 30 млн. лв. задължения и всички кредитори ще пият по една студена вода. Припознаваме примерно Лудогорец за Левски и всичко е точно. А ако някой твърди, че това е Лудогорец, а не е Левски, го обявяваме за луд, конспиратор, подлога на еди-кой-си и всичко е точно... Всъщност, това щеше да е напълно нормално, ако бяхме фенове на Цура от Панчарево, която отдавна е покойница, и бяхме гьонсурати като всеки един неин привърженик. Но ние сме от Отбора на народа и не можем да си позволим такива низости. Така че Левски ще го има тогава, докато е напълно изряден - и на терена, и извън него. Дали ще е с Черепа начело, или без, не ме интересува. Най-добре е да го няма тоя боклИк, все пак.

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 75. 75 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Череп, изкарвай ОПГто от Левски, там отрепките София-запад, София-наркос, София-waffenSS, абе де що организирани ОПГта има прикриващи се зад името на един национален герой....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 76. 76 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  До коментар [#31] от "К2":

  "Представяш ли си десетина хиляди под прозореца на БХ. Ше има с кол е баба врата запиняла."

  И откъде тези десетина хиляди? Нали ги виждаме на контрапротестите! Не всички любители на футбола се поддават на политически внушения.

 77. 77 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  До коментар [#54] от "idiotstavrev":Още нещо. Лиценза може да се върне при определени условия/ако е послушен и си плати както трябва/...А при национализацията не само че няма връщане, ами и вземането може да не се ограничи само с бизнеса.....
  —цитат от коментар 69 на mitko11


  Какво му взимат? Инвестирал е рушвет да вземе лиценз и много пари за реклама... и още малко рушвтет - "инвестиция" в комисията по хазарта ... за да си осигури малкия % данъци :) За друго не се сещам. Въпроса е какво става с "многобройните" милионери, които по договор дълги години ще си получават печалбите?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 78. 78 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Много се радвам, че този крадец и лъжец няма да може да издържа ЛС. Ние нямаме нужда от човек, който да ни ползва само за да пере откраднатите от данъци пари чрез нас.
  П.С. Левскар съм.

 79. 79 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  Мдааа.
  Голямото следПреходно повръщане започна да набира скорост.
  Вече стигна до големите акули. Дребните борчета 90% отдавна фалираха.

 80. 80 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Той като не може - друг ще се наеме...

  Ако и друг не може - може и без Левски...

  Няма драма!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#10] от "koko65bg":

  И лъже,че някой щр "одържавява"лотарията.Което не е вярно!

 82. 82 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 329 Весело

  Все едно Роман Абрамович да надъхва агитката на Челси да оказва натиск върху правителството заради забраната да влиза в Обединеното кралство.Това някой може ли да си го представи

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#21] от "Deaddark":

  Не став само с приказки!Ако съаваше,то ДеБъ да са на власт даже!

 84. 84 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Ако Черепа е последователен докрай, ще насъска агитките срещу Баце, който е основният подбудител на национализирането на хазартния бизнес.
  —цитат от коментар 25 на volarok


  И срещу какво ще протестират? Баце ще им назначи нов спонсор, това е гарантирано. Дори Валери Симеонов им го каза, но и без него го знаехме, не е за първи път.

  Тогава за какво ще протестират? Ще викат по улиците "Искаме си талончетата?". Няма проблем, те остават, просто ще са в тото пунктовете. Ще викат "Искаме си Черепа?". И защо, нали вече декларираха, че не защитават частни или бизнес интереси, само отбора ги е интересувал. Отбора ще има нов спонсор, къде е проблема?

  Много ви се иска да повилнеете по софийските улици но няма да стане. Имате насреща по-умни от вас, вашите ходове бяха предвидени. А ако въпреки това сте толкова глупави да излезете ще се види че не сте толкова много ами шепа платени лумпени и нарко пласьори. Нормалните хора не искат да имат нищо общо с такива като вас. Тъкмо полицията да си върне малко за това колко дълго и късахте нервите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#25] от "volarok":

  Няма никаква национализация! Не лъжете!

 86. 86 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  Мафиот отвсякъде. И този най-богат човек (не искам да го нарека българин) в България, който върти милиарди, говори пред изтерясали футболни фенове, че не може да издържа отбора им. Бил вложил за една година 19 млн лева, а богатсвтото му се оценява на повече от един милиард долара. Колкото и да са прости, тези които са отишли да го слушат, все пак Черепа малко е подценил българите въобще. Това си е мафиотска разправия, която би могла да прерасне във война. И двата сценария, обаче показват, че България си е мафиотска държава, в която главните новини са мафиотите и техните нечисти бизнеси. Като че ли друга неща в татковината ни не съществуват.

  Пазете се от доносника vesolr
 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#31] от "К2":

  До там ли го докарахте лилявците-да се надявате на агитки да правят метеж?!

 88. 88 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Нещата с футбола в Бг трябва да си дойдат намястото.

  Левски фалира и в А окръжда да си извъврви голготатат, тирето си признава че е тире и онова е покойник, домуза си плаща за БМФ, тумбака в панделата и т.н.

  а май най-добре да стане футбола аматьорски

 89. 89 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Тук проблемът не е в Божков, за когото на всеки един от нас е известно какво представлява. Проблемът е, че едни престъпници, овладели държавни правораздавателни структури, се опитват да вземат парите та друг престъпник, който няма такъв ресурс. Тази ситуация е едно към едно с това, което представлява Русия. И винаги резултата за страната е плачевен. Ще му отнемат на тоя лиценза, ще му повдигнат обвинение, след това арест, а накрая и отнемане на имущество. Лошото е, че тоя работещ модел в един момент ще се насочи и към много по-малки компании, а това ще е с ужасни дългосрочни последици за икономиката и предприемачеството

 90. 90 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Не, не мога да слушам такива неща.....

 91. 91 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Божков да се разкара, само "Левски"

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 92. 92 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 288 Любопитно

  По притеснителен начин държавата предприема действия срещу бизнес, който тя регулира. Министъра на финансите и подопечната му агенция носят ли отговорност за " несъбраните 210 милиона"? Очакват ли се подобни действия да кажем срещу частните болници, за които наскоро разбрахме за пореден път, че източват здравната каса? Дали не е време да национализират и фармацевтичните компании или всички ВЕЦ-ве?

 93. 93 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Където е минал Васил Божков,трева не никне.Всички фирми които е приватизирал,ги е изстискал,като лимони и след това фалирал.Хиляди хора останаха без работа заради него.„Левски “няма нужда от такъв „благодетел“.

 94. 94 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Божков официално обяви, че без "Национална лотария" няма да може да издържа "Левски"
  Е колко пъти?! Ние и от един път разбираме.
  Левски няма да загине без г-н Череп!

 95. 95 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Божков играе "ва банк"!
  —цитат от коментар 53 на bat_plamen


  И аз имам такова усещане. Крайно непремерени реакции и думи, непрекъснато изпада в лъжи и противоречия, хиперактивност след години мълчание, обърна се към ултрасите при положение, че досега демонстративно ги игнорираше, заплашва държавата и цялата политическа класа...

  Държи се като човек който паникьосан хвърля буквално последните налични резерви. Които реално ги няма, защото нито ултасите са толкова значима сила нито са много ентусиазирани да бранят Лично Него. Те ясно го заявиха, че няма да защитават лични или бизнес интереси.

  Всички левскари които познавам по медиите са доста предпазливи в приказките си, личи си че са готови да се дистанцират от Черепа и вътре в себе си вече са го отписали. Или поне силно се съмняват в оцеляването му.

  А същевременно държавата планомерно свива обръча и още въобще не е извадила основните си козове. Много неразумно се държи Черепа за човек в толкова уязвимо положение. Май че блъфира надявайки се да уплаши Баце който наистина е доста страхлив.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 96. 96 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#49] от "

  Абсолютно!
  Ако на мен ми я дадат, цялата А група ще издържам. И данъците ще си плащам.
  То кой ли не търка талончета в БГ. Стотинките вече не са кръгли от търкане.

  —/—

  Хиии-хихи-хи-ииххии-ии
  Направо се напиках от смях !!!
  Благодаря ти !

  Stupid people make me sick
 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#77] от "ь":

  На лотарийните милионеринще им изплатят печялбата в талончета...

 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#77] от "ь":

  На лотарийните милионеринще им изплатят печялбата в талончета...

 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#84] от "Fred":

  Ами ДеБъ искат власт,ама не могат сами.Надявст се на всеки да свали Борисов,че те не могат.

 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#89] от "asroma1927":

  Брей?!Значи да оставим Черепа да краде,че после може и малки фирми да пострадали?!Такава мудрост дори Бокикев не би изказал!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK