Павел Колев: "Левски" няма как да функционира без стабилно финансиране

Павел Колев: "Левски" няма как да функционира без стабилно финансиране

© LAP.BGВариант, в който "Левски" се финансира и управлява от феновете, в момента е почти невъзможен. Това заяви изпълнителният директор на сините Павел Колев пред "Дневник".


В петък привърженици на "Левски" бяха при министър-председателя Бойко Борисов. На срещата премиерът заяви, че е най-добре запалянковците да вземат акциите и управлението на клуба. След нея феновете бяха разединени във вижданията си за пътя към бъдещето.


Наскоро Васил Божков, който стои зад собствеността на "Левски", директно заяви, че ако се приемат предложените промени в Закона за хазарта, той няма да има пари да издържа "Левски".
"Според мен (при този вариант) клубът няма да може да функционира или поне няма да може да функционира на това ниво, на което се изисква за един професионален футболен клуб, за да може да се бори за по-челно класиране, участие в европейските клубните турнири и спечелване на отличие, което всъщност е заложено в генома на "Левски", каза Колев пред "Дневник".


"От "Левски" се очаква да се бори за челните места, което в момента, както е поставена футболната бизнес среда, ако няма постоянно и стабилно финансиране, няма как да стане."


В петък представители на четири фенски организации се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов

© LAP.BG

В петък представители на четири фенски организации се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов


Той повтори, че необходимият санитарен минимум за "Левски" са 1.5 млн. лева на месец. "Истината е, че всъщност тези пари са и повече - към 2 милиона на месец. Това означава, че ако на 2-3 февруари не постъпят отнякъде 2 милиона лева, ние нито ще можем да платим заплатите на футболистите, нито ще можем да обслужим всички споразумения по просрочени задължения, които сме наследили, нито ще можем да поддържаме базата в сегашното състояние, нито ще можем да си платим режийните разходи, камо ли да продължим дългосрочната си инвестиционна стратегия", обясни Колев.


"Затова според мен в момента друго решение няма. Но въпреки че бюджетираме на месечна база, "Левски" има дългосрочна стратегия", добави изпълнителният директор на клуба. Той изтъкна, че състоянието на клуба вече е стабилизирано, а приоритетите са променени.


По думите на Колев миналата сряда Националната агенция за приходите (НАП) е извършила пълна проверка в "Левски" за година назад, която е показала, че клубът няма просрочени задължения и че се финансира прозрачно. И добави, че през юли "Левски" е имал пълна данъчна ревизия от НАП, която е била за периода 2013-2019 г.


Колко дава "Левски" за заплати в момента и какви са приходите на клуба за 2019 г. - очаквайте в "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK