"Левски" и феновете: кой каква позиция зае след срещата при Борисов

"Левски" и феновете: кой каква позиция зае след срещата при Борисов

© LAP.BG"Ако искате да го има този футболен клуб във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба."


С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към привърженици на "Левски", които дойдоха на среща с него в петък. Още след разговора в Министерския съвет присъствалите запалянковци, представители на четири фенски организации, дадоха знак, че гледат в различни посоки, но и направиха уточнение, че предстои всяка от тях да обсъди възгледите си.


Те бяха единодушни, че в момента няма как "Левски" да бъде управляван само от феновете и че за подобен ход са необходими подготовка и работа в продължение на няколко години.
След срещата при Борисов всяка от организациите представи позицията си, като се потвърди усещането за различия в мненията на различните организации за това какъв да бъде подходът.


Позицията на клуба


Бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на "Левски", два пъти само за дни се срещна с феновете. Той директно заяви, че ако се приемат предложените промени в Закона за хазарта, няма да има пари да издържа "Левски".


"Вариант, в който "Левски" се финансира и управлява от феновете, в момента е почти невъзможен." Това заяви изпълнителният директор на сините Павел Колев пред "Дневник".


"Според мен (при този вариант) клубът няма да може да функционира или поне няма да може да функционира на това ниво, на което се изисква за един професионален футболен клуб, за да може да се бори за по-челно класиране, участие в европейските клубните турнири и спечелване на отличие, което всъщност е заложено в генома на "Левски", заяви той и изтъкна, че в момента клубът е стабилизиран.Кой какво каза от феновете


Национален клуб на привържениците (НКП): "Васил Божков каза и на двете срещи, които направи с нас, че ако няма лотария, няма да има финансиране. Той по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той е искал да спаси "Левски", както твърди, и е имал желание да стане работещ проект, то той може да намери начин да го стори това", каза председателят на НКП Степан Хиндлиян след събрание на членове на организацията в събота вечер.


"Може да бъде променен законът и да не дава тези пари, които дава сега, но ако имаш желание и го казваш, че искаш да спасиш "Левски", ще даваш по-малко. Ще се обърнеш към други хора да ти помогнат, към феновете, защото ще го направят, но не както те искат. Някой иска да ни хвърли в огъня. Хората трябва да преценят дали искат да бъдат така използвани. Понеже сме достатъчно диалогични, подаваме ръка на Васил Божков и му казваме: "Дайте да търсим общ вариант, дайте да седнем и да се разберем. Има ли го този общ вариант или го няма?" А не по този начин: Или сте зад мен, или "Левски" умира. Няма да се уморя да повтарям това."


"Ултрас Левски": "Изразяваме категорична подкрепа към настоящото ръководство на "Левски" на база поставените през последната година основи за дългосрочно и професионално управление, а именно: финансова стабилност и прозрачност; ясен произход на средствата, влизащи в клуба; план за погасяване на задълженията; подобрена организация и структуриране на клуба; инвестиции в ДЮШ и спортната база; пресичането на практики за източване на клуба чрез комисионни от трансфери", гласи позиция от понеделник.


"Стартираме кампания "Долу ръцете от Левски!", с която целим да заявим категорична позиция срещу съмнителните схеми и начини, по които поставени лица се спускат в "Левски", а клубът се употребява като политически инструмент. Основният акцент в кампанията е да призовем и консолидираме привържениците на "Левски" за излизане от летаргията и за изразяване на позицията им там, където е нашето място, на трибуните. Приканваме и ще работим за масово закупуване на абонаменти карти за предстоящия полусезон."


Феновете след срещата при Бойко Борисов

© LAP.BG

Феновете след срещата при Бойко Борисов


Тръст "Синя България": "Приветстваме професионалното управление на "Левски" в изминалите 11 месеца и всички ръководители, отговорни за това. Изказваме подкрепата си за положения труд и постигнатото преструктуриране на административните и спортно-технически дейности, както и бленувания за всички левскари фокус върху ДЮШ. Въпреки откритото до този момент нежелание за предоставяне на преки доказателства за финансовото състояние на "Левски" всичко видимо до момента говори за правилната посока, по която нашият клуб е поел в управленската си дейност", обявиха от организацията.


"Противопоставяме се остро и категорично на всякакви опити "Левски" да бъде използван като инструмент за политико-икономически влияния или разменна монета в нечии задкулисни сделки. Няма да допуснем клубът и неговите привърженици да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси."


"Свидетели сме на унизително и грозно поведение на политическия ни елит спрямо представители на нашата синя общност, много наподобяващи днешното отношение на държавата спрямо "Левски".


"Сини сърца": "Изразяваме подкрепата си към сегашното ръководство, което през последната година стабилизира и преобрази ПФК "Левски". С последователна и правилна финансова политика, както и структурни реформи обликът на клуба започна да се възвръща. Натрупаните задължения са предоговорени и редовно погасявани. Направените инвестиции в детско-юношеската школа ни дават надежда, че още веднъж първият отбор ще е съставен от момчета със сини сърца."


"Смятаме, че всеки трябва да отговаря за действията си независимо от образование, убеждения, политическа принадлежност, имуществено състояние, лично или обществено положение. Над всички нас стоят законите и Конституцията на Република България и ние трябва да ги спазваме и да отговаряме пред тях и хората."


"Призоваваме всеки да приложи неприкосновената му свобода на съвестта и мисълта и да подкрепи любимия отбор. Ние ще продължим да помагаме според възможностите си за неговото спокойствие и развитие, включително и участие в протести, които са в рамките на закона."


Как властта даде заявка за намеса в хазартния бизнес - тук.
Какво каза Борисов - тук.
Какво целят предложените промени в хазарта според Божков - тук.
Какво ще се случи с бизнеса на Васил Божков - тук.
Всичко по темата - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bodomir
  bodomir
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Защо ги мъчат горките вече толкова години? Да минат през чистилището. Проблемът е че никой не ги иска.

 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1077 Весело

  Само комунистите в парламента обявиха,че са против тази "национализация" и няма да я подкрепят при гледането в НС! .. е те така се спасява "лефски"! То и си им е навик , нищо дето с(в)ините ултраси ревът против БКП. Без нея отдавна нямаше да ги има..
  А Божков още като го набедиха за собственик беше ясно , че при пръв повод ще избяга!
  Къде са сега видните специалисти по данъчно право, по футболна историяи сайтова на ФИФА И УЕФА, дета нямат хабер, че когато мечката игра е в комшията и при теб ще дойде? А?

 3. 3 Профил на Грую Груев
  Грую Груев
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Ясно е, че темата ще се напълни с оранжеви припститутки, на които мечтата им остана "говедата, бате, да фалират след нас - -ууууу, говеда сини, вий пак сте втори", ма то освен полюции, какво ли друго да очакваш от тях. Удивителното е, че сред аудиторията на Дневник и Капитал е пълно с такива, а уж публиката тук е дясна, а дясно и изказвания на един от кръстниците на ЦСКА, другарят Добри Джуров, а именно, цитирам:

  Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Знаете, че преди победата на Деветосептемврийската революция във спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашиски елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Времето беше такова. Затова създадохме нашия ЦСКА

  Са малко несъвместими понятия, но тури му пепел или пък май беше мир на праха на покойника, избрал да се гътне на сакралната дата 09.09.

  По темата - Ултрас Левски и Сини сърца са с ясна и категорична позиция, докато наркосите от НКП и тяхните ибрикчии от Тръста са хванато здраво за топките от БХ и не смеят да гъкнат, Дори съм убеден, че ако има протести срещу БХ в защита на Левски, тези Юди ще организират контрапростести!

  Това е най-големият проблем в нашите редици - продажниците в секБтор, другото се оправя. А Левски е вечен!

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#1] от "bodomir":

  Понеже припознавачите минахте през чистилището....нали така!!!
  Хайде малко по-скромно и смирено, МОЛЯ!!!

 5. 5 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 502 Неутрално
 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Весело

  "....."кой каква позиция зае след срещата при Борисов"

  Позицията я беше изразил Батето
  " Да сложа дедо на вратата ли искате"

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  Интересно е написаното от №3 Грую Груев, въпреки че е доста остро спрямо част от феновете. Вътрешните вражди ще ни съсипят много по–лесно от външните ни врагове.

 8. 8 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5566 Неутрално

  От феновете на ФК"Левски" нищо не зависи, те са употребени

 9. 9 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  "Левски" и феновете: кой каква позиция зае след срещата при Борисов

  Ами позицията е - ,,Левски" за всички и всеки за себе си.

 10. 10 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Дреме ми за тая имбецилна игра, но трябва да се забранят ползването на имена, на национални герои, за спортни клубове.

 11. 11 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 295 Весело

  Сиреч- без комарджилък нема Левски.
  И без Божков, разбира се (ツ)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK