Баскетболната федерация започна четиригодишна програма за развитие

Председателят на федерацията Георги Глушков с Виктор Кирков

© basketball.bg

Председателят на федерацията Георги Глушков с Виктор КирковБългарската федерация по баскетбол предприе реформа в управлението си, за да започне изпълнението на програма за развитие на спорта до 2023 г. Федерацията подписа договор с консултантската компания "Спортс Мениджмънт България", която през 2019 г. разработи стратегическия документ и ще се заеме с неговото изпълнение.


Управителят на фирмата Виктор Кирков получи правомощия, които са сходни с тези на изпълнителен директор във федерацията. Той няма да има контрол единствено върху финансите на организация, като тази задача остава в ръцете на президента Георги Глушков.


Споразумението е за година и половина, тъй като през септември 2021 г. трябва да се проведе редовно изборно общо събрание на федерацията. Ангажирана е още и счетоводната къща "ЕЛ КА ДЕ", която трябва да разработи и внедри система за управленско счетоводство.


Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски получава повече правомощия и е назначен на пълен работен ден като мениджър "Национални отбори и развитие на подрастващи състезатели".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK