Как спортната зала на Бургас поскъпна с 50%, но остава незавършена

Така трябва да изглежда "Арена Бургас"

© Капитал

Така трябва да изглежда "Арена Бургас""Залата в Бургас - на малките мога да кажа, че сигурно някои от тях ще участват на европейското първенство (по лека атлетика) на закрито. Ударно тая година ще я достроим, така че федерацията да може да кандидатства".


С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към присъстващите при откриването на ремонтираната "Асикс арена" през ноември 2017 г. Оттогава завършването на строящата се многофункционална "Арена Бургас" остава неизпълнено. И всяка година се казва, че ще стане "до края на годината".


Така остават въпросите кога всъщност ще е готова залата и колко ще е крайната ѝ цена. От общината в Бургас препратиха към министерството на спорта (ММС), а от там - към държавното "Академика 2011", което стопанисва най-големите спортни бази в страната.
От "Академика 2011" отговориха пред "Дневник", че се предвижда залата да бъде завършена до 30 септември 2020 г. А цената ще е над 57.2 млн. лева, макар първоначалната оценка да беше за 38.4 милиона.


Оскъпяването на залата


Първата копка беше направена на 20 октомври 2014 г. в присъствието на легендата на световната атлетика Сергей Бубка. Тогава украинецът заяви подкрепата си за бургаска кандидатура за европейско първенство по лека атлетика в зала през 2019 г.


По план "Арена Бургас" трябва да е първата зала в страната с лекоатлетическа писта, която покрива всички изисквания на международната федерация. Многофункционалната залата ще е втората най-голяма в България и ще е за 7200 души, като ще има подвижни и неподвижни трибуни и за определени събития като концерти може да събира 14 200 души.Първоначално инвестицията в 7-хилядното съоръжение беше оценена на 38.4 млн. лева. През ноември 2018 г. държавата отпусна допълнително 18.8 млн. лева заради допълнителни укрепвания, дренажи, непредвидени разходи за интериорно осветление, увеличаване на дебелината на покритието на залата и др.


Тогава от Министерския съвет съобщиха, че средствата се отпускат тъй като "в хода на изпълнението на дейностите по проектиране и изграждане е установена необходимостта от изпълнение на допълнителни строително - монтажни дейности за реализация на проекта, които не се явяват промяна на инвестиционните намерения, а тяхно развитие, съобразено с възникнали обстоятелства, които не е могло да бъдат предвидени преди стартиране на изпълнението им".


"Необходимите средства за изграждането на обекта по количествено стойностна сметка възлизат на 57 196 431 лв. с ДДС. Допълнително ще бъдат необходими средства в размер до 5 000 000 лв. с ДДС, които да послужат за закупуване на спортни съоръжения и оборудване за обезпечаване на спортната дейност в залата, съобразно високите изисквания и регламентите на международните федерации по лека атлетика и други видове спорт", отговориха от "Академика 2011" пред "Дневник".


Арена в строеж


Другият важен момент е свързан със завършването на залата. През декември 2019 г. министърът на спорта Красен Кралев заяви пред "Дневник": "Строи се, работи се, правим инспекции постоянно. Няма проблем (със строежа на залата), просто се работи. Част от елементите за покрива трябваше да се правят в Турция. Сложен е процесът - това е може би най-сложната зала, която сме правили до момента. Държим контрол върху процеса и се надявам да свършим колкото е възможно, по-скоро".От "Академика 2011" обясниха, че "до края на март ще бъде довършено покривното покритие на основата зала, в момента се работи усилено по всички видове инсталации в нея". "Вертикалната планировка на "Арена Бургас" е изградена 70%. Напълно изграден е триетажният закрит паркинг на спортното съоръжение", посочиха от дружеството.


В началото за изпълнител беше избран консорциум, в който е свързваната с депутата Делян Пеевски фирма "Водстрой 98". През 2014 г. общината в града започна проекта с 5 млн. лв, отпуснати от кабинета на Пламен Орешарски по програмата за развитие на общините. По предварителни разчети с тези пари трябваше да се стигне до кота 0, а след това да се чака нова помощ от правителството. На следващата пролет правителството беше сменено и това не стана.


Впоследствие през 2016 г. правителството пренасочи предвидените за ремонт на Зимния дворец 35 млн. лв за довършването на "Арена Бургас". По-късно беше сключен договор с община Бургас и държавата придоби безвъзмездно терена и го апортира в капитала на "Академика 2011".


През май 2019 г. "Капитал" съобщи, че основната дейност на строежа се извършва от друга фирма от консорциума - "Билдникс". "Дневник" не успя да се свърже с компанията на представения в сайта ѝ телефон.


В очакване на бъдещето


При проверка Кралев каза преди време, че има голям интерес от страна на потенциални спонсори, които да вземат името на залата. Първият, изявил желание, бил "Кауфланд", обявиха тогава от министерството.


До края на март се очаква покривът да бъде завършен

© Георги Пауновски

До края на март се очаква покривът да бъде завършен


Сега от "Академика 2011" посочват, че са водени разговори и "има планувано организиране на среща, на която да бъдат поканени големи рекламодатели, разполагащи със средства и желаещи да инвестират такива в залата под формата на реклама, в това число и за генерално спонсорство".


"Вече има заявен интерес за брандиране на спортното съоръжение, но повече детайли относно същото могат да бъдат предоставени след провеждането на посочената среща", заявяват от държавното дружество и допълват, че са готови да разгледат нови предложения от финансови, застрахователни и други компании, имащи интерес да рекламират в залата.


Кметът на Бургас Димитър Николов, който вече кара четвърти мандат, спомена изграждането на залата в предизборната си програма. "Спортен Бургас ще продължи да създава положителни емоции и да предоставя интересни възможности за свободното време", посочи миналия октомври Николов. В последните години ГЕРБ използва него и града като пример за успешно управление.


Дом за много спортове


За разлика от най-голямата зала в България - "Арена Армеец", по план тази в Бургас трябва да е първата в страната с лекоатлетическа писта, която да покрива всички изисквания на международната федерация.


Във времето се говореше за кандидатстване за домакинство на европейско по лека атлетика, но забавянето осуети плановете за 2019 и 2021 г.


Същата причина е наложила преместването на Световната купа по акробатика тази година в "Асикс арена", посочиха от "Академика 2011". Интерес има и от други спортове.


Как спортната зала на Бургас поскъпна с 50%, но остава незавършена

© Капитал


"Също така съоръжението дава възможност за провеждане на широк спектър от културни събития (концерти, изложения, панаири, ревюта и др.). В допълнение, следва да се посочи и нейната локация, което я обособява като уникална за региона", отговориха от "Академика 2011".


Преди десетина дни ръководството на федерацията по волейбол се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Любомир Ганев, който след месец се очаква да стане председател на федерацията, заяви пред "Дневник", че се очаква завършването на залата, за да може градът да бъде включен в списъка с тези, приемащи международни волейболни мачове. Предстои да се види дали "Арена Бургас" може да влезе сред домакините на европейското за жени догодина.


"Срещаме пълно съдействие и единомислие от общината. Целта ни е да правим цели събития, а не просто мачове. Говорили сме билетите за мачовете да важат и като билети за градския транспорт, тъй като трябва да правим зелен спорт", каза Ганев.

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4842 Неутрално

  Герб строи за родНината !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Строежът на НДК продължава 3 години.
  Сега и за 10 не могат да го направят.
  А как ще правим АЕЦ-а!?

 3. 3 Профил на Snider
  Snider
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Хе,че туй пари за семки бе!Във Варна за 23 млн смениха само седалките на спортната зала!

 4. 4 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Класика в жанра. Затова пък, еврото ще почака.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#2] от "jmf29537805":

  АЕЦ няма да се прави.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3050 Весело

  Все пак дано я достроят, Бургас е прекрасен град и има нужда от такова съоръжение.
  Сегааа, че по трасето ще се позабавят и пооткраднат - това е положението.

 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Ключови думи. Водстрой, Делян Пеевски. #ГЕРБ #видимирезултати

 8. 8 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Арена в растеж=кражба в растеж. Като всичко, което се реализира в България. Има спечелена поръчка, има договор и после цената под която са се подписали, се нарушава и никога в посока надолу.

  мурзилка
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4842 Весело

  До коментар [#6] от "boevbisser":

  Нещо много се е вдигнал % НА "СТРАНИЧНИТЕ" разходи!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Да, ама каскетлията прокурор обикаля като шантав села и паланки и се бори с битовата престъпност.
  И ще разследва приватизацията на Костов.
  Та е много заето момчето. Пък и не е получил такава задача от кукловодите си.

 11. 11 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Залата се строи, строи, строи... Кога ли ще се построи? Строежът на залата поскъпва, поскъпва, поскъпва,... Колко ли ще бъде крайната цена? Министър-председател, министри, кмет, депутати и други представители на елитния материал обещават, обещават, обещават,... Министър Кралев както винаги е изключително активен. Дали поне веднъж са съгласували тези обещания с реално изпълними графици, изготвени от професионалисти, свързани с проектанта и изпълнителя? Или в стила на партийния секретар от годините преди преврата се удря по масата и се командва "Петилетката за 3 години!!!". Всъщност управляващият материал така знае, така бае, така може, така действа. Но и усвоява. В свой стил.
  Дали не е време да се укротят амбициите за изграждане нс ифраструктурни обекти с пари, за работни от данъкоплатците - общински, държавни или т. нар. европейски. Въпреки силното влияние на географското положение. Въпреки мераците и идеите на министър Кралев.

 12. 12 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  А като си спомня, че голямата гордост на Борисов през първите 2 години на управлението му бе, че е достроил Арена Армеец за по-малко пари от предвиденото (премълчавайки орязването на проекта).

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3050 Весело

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Така е в строителството, уви, точни сметки при строеж на такова съоръжение са практически невъзможни. Сега, че от допълнителната сметка една част отива където трябва, едва ли някой се съмнява.
  Бургас стана страхотен град, един от малкото, където инвестираните пари се виждат без напъване, а има и кадърен кмет.
  Не бъди толкова черноглед.

 14. 14 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Хората имат разходи бе!
  Една скромна вила в Барселона знаете ли колко пари е?!?

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  Че се строи, строи се, всяка сутрин минавам от там около 07:30, и механизацията и работниците вече са в действие, вкл. събота неделя, а вечер стоят до късно. Сега оправят съпътстващата инфраструктура, но още много им остава. Просто, строежа е доста мегаломански, не знам колко хиляди кубика бетон и арматура потънаха, но количеството е огромно...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 16. 16 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Идеята за нов площад до гарата с изглед към морето ми допада.
  Дали има някакво развитие?

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  ГЕРБ е една огромна фуния за наливане на бюджетни пари в частни джобове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":
  Напротив, не е вярно. Абсолютно е възможно да се предвиди +/- 10%. Просто трябва да имаш читав проджект мениджър. Само, че трбява всичко да е ясно още на ниво проект, а не възложителя да си сменя мнението 10 пъти.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1328 Весело

  По обичайният начин - с "анекси"...

 20. 20 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 534 Любопитно

  За колко ли време се строи зала с такива размери в нормална държава? Предвид, че в нормалните държави всяко нарушение на параметрите на договора, е за сметка на изпълнителя.

  мурзилка
 21. 21 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2939 Весело

  направо както в стара социалистическа шега -
  „Не знам какъв е мъж седи на задната седалка, но шофьорът му е самият Бойко Борисов"))

  "Чуждестранен агент"
 22. 22 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Номерът на китайката: първо се дава най- изгодната, с най- ниска цена при конкурса оферта, а после хваналият се на кукичката "шаран" плаща, докато му се свят завие или фалира. Онези, които организират конкурса, трябва да са от страната на купувача, но получили тлъст подкуп (комисионна), преди началото на търга стават част от далаверата. Ние, когато пазаруваме стока за дома най- често търсим да купим нещо марково, доказало качествата си в годините, създало име, заслужило доверие, независимо, че ще се бръкнем малко по- дълбоко в джоба. Затова, когато се избира някой за изпълнение на обществена поръчка да се съобразяваме най- вече с биографията на фирмата, с името, което си е създала, с препоръките, които е получила за делата си.

 23. 23 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Не е така.
  Съвсем точна сметка не бе да се направи.
  Ако разбира се , инвеститорът има желание.

  Panta rhei....
 24. 24 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Ами крайно време е да се сформира една държавна строителна фирма от вида на "строителни войски", която да има и техника и хора да върши такива строежи и да се разчита минимално на подизпълнители и така да се ограничат кражбите. Да, ама не. Не било пазарно. Нали искахте пазарна икономика? Ето ви.

 25. 25 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 30 Гневно

  ЧичУ МиткУ са изложи....трябваше да кара 2 мандата и толкова. А не да ламти за още. Първите му 2 мандата бяха добри за града но след това.....

 26. 26 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  ГЕРБ е една огромна фуния за наливане на бюджетни пари в частни джобове.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz

  Да споменем и чии са частните джобове - Шиши. Въпреки , че и на децата е ясно. Като в оня стар соц виц:
  " Лозунг: "Всичко за човека, всичко за благото на човека". Знаем и името на човека."

  "В началото за изпълнител беше избран консорциум, в който е свързваната с депутата Делян Пеевски фирма "Водстрой 98"
  "основната дейност на строежа се извършва от друга фирма от консорциума - "Билдникс""

 27. 27 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#22] от "bobhunter":

  Много приказки, ама пропускате главното. Подписан е договор. Договор с определени параметри. Има ли значение кой го изпълнява, след като се е договорил именно по тези параметри? Ако е сгрешил и неправилно е пресметнал нужните финанси, нима аз и ти сме виновни и отговорни за това и да трябва с наши пари да се доплаща?

  мурзилка
 28. 28 Профил на hgg21387465
  hgg21387465
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Едни и същи грешки, както преди 89, така и сега. Залата най-вероятно ще стане хубава, но според мен няма да се използва капацитетът й. Грандоманията на Борисов няма край. Много по-удачно би било за същата стойност да се изградят поне 5 маломерни зали, където деца и юноши да могат да тренират и да се състезават. Във видеото се спомена Хърватия, но там е точно така. Гъста мрежа, на общинско ниво на спортни зали и съоръжения, в които децата от всякакви възрасти могат да спортуват. Едно време във всяко новостроящо се училище имаше басейн, откъдето излязоха основната част от добрите ни спортисти. Самата Богомилова е тръгнала от там. Тази зала ще бъде паметник на глупостта на ГЕРБ.

 29. 29 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  За тия пари колко ли спортни площадки са можели да направят...

 30. 30 Профил на noo
  noo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Поредната симбиоза между герб+дпс за източване на пари. Вчера "инспектираха" Северната тангента. Там отстраниха италианците с процедурни хватки и очаквано "Водстрой" спечели. И цената тръгна нагоре. Нищо ново под слънцето.

 31. 31 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ами как - както поскъпна и Сочи - с голяма корупция!

 32. 32 Профил на Stoyko Tsochev
  Stoyko Tsochev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ако успеем да изтикаме соросоисите, Европа има светло бъди ще!!

 33. 33 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Вероятно предпроектните проучвания не са били добре изпълнени и резултата е налице.
  Но прав е колегата - има договор и най-малкото е редно някой да изпере пешкира за това което е проспал и недогледал.
  Това нарастване на цената е извън всякакви норми - срока също.
  Но печения мъжага с каскетчето, търси виновните от преди 30 години и отделно лови лично крадците на кокошки по селата, та като попривърши, може и да обърне внимание.

 34. 34 Профил на noo
  noo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ами как - както поскъпна и Сочи - с голяма корупция!
  —цитат от коментар 31 на dun


  Като написа за Сочи по-мил ли ти стана Шиши?

 35. 35 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Едното не пречи на другото!

 36. 36 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Няма как да се изчислим тоочно цената на подобна голяма инвестиция - това е така, но все пак ми се струва, че поскъпване с 50% показва три възможни проблема:
  1. Абсолютно лаишки подготвен проект - за приемането на такъв и изразходването на ообществени средства по него си има наказания и то далеч не само административни. Има закони за разхищение на обществени средства.
  2. Корупция в особено големи размери - това си е престъпление откъдетоо и да го погледнеш.
  3. Геологично неподготвен проект - изненади в структурата на земята за строеж са възможни, но затова се прави проучване на терена преди започване на терена - да се минимализират.
  Все ми се струва, че точки 1 и 2 са основните. Само че в България Темида е свикнала не само да има превръзка през очите, но и да ги стиска зздраво, да не би случайно да забележи някое престъпление.

  E PLVRIBVS VNVM
 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#3] от "Snider":

  Във Варна, също така строят и един стадион, който все ще е готов следващата година. И така от 10 години... Отделно община Варна се раздели с едни големи терени по кръстосани схеми с така нареченото ПЧП.

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  " През май 2019 г. "Капитал" съобщи, че основната дейност на строежа се извършва от друга фирма от консорциума - "Билдникс". "Дневник" не успя да се свърже с компанията на представения в сайта ѝ телефон."

  Четиво за новия главен прокурор ! Момент, забравих, че той не обичал да му се дава акъл какво да прави.....

 39. 39 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Като говорим за строежа на Арена Бургас, е хубаво да си спомним за онзи епичен ремонт на Националния стадион "Васил Левски" преди 20-25 години. По-паметливите знаят каква сага беше Един най-обикновен стадион без козирка го ремонтираха повече от 5 години. В процеса на ремонт цената набъбна многократно. След края на ремонта излезе, че единствената разлика с това преди ремонта бяха новите седалки. Само за сравнение да кажа, че преди 2 години Англия също ремонтира Уембли. И не само това - добавиха се големи архитектурни елементи, цялостно обновяване на всичко. Цялата строителна дейност отне само половината от козметичния "евтин" ремонт на нашия национален стадион.

  Залата в Бургас имаше нещастието да срещне доста спънки - някои политически, други строителни. Цяло чудо е, че я има. Като знам 2013 г. какви политически драми се разиграваха, после падна и правителството на Орешарски. Как изобщо се наеха да я строят тогава, не знам. Голям риск беше. Бургас вече 30 години има една една дупка на "Тройката", заградена със стрителни ламарини, а се очертаваше и втора дупка. Тогава пък откриха онези подпочвени води под строежа, наложи се укрепване. Но залата ще я има. Бургас остана единственият голям град в България без голяма спортна зала. Онази малка заличка Младост за 300 души не я броя, тя е за местно ползване.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  " ГЕРБ е една огромна фуния за наливане на бюджетни пари в частни джобове."
  За съжаление това е дефиницята на властта у нас отдавна ! Колко отдавна - не съм сигурен, но целият " преход" е вътре със сигурност !

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  При герберите е така. Никой строеж не се е побрал в цената. Вече даже поскъпват с 50 %. Сякаш някой неграмотен е определял първоначалната цена.

 42. 42 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Кураж съседи,стискам ви палци!Ямболската ни болница я строят павече ота 30 години...за никакъв х.й не ставаме,да знаете..

 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  До 8:"Маршалов"...Арена в растеж=кражба в растеж. Като всичко, което се реализира в България. Има спечелена поръчка, има договор и после цената под която са се подписали, се нарушава и никога в посока надолу. ....
  Така е френд, навсякъде се усвояват 2-3", само при комуненцата и русофилчета се усвояват по 50%. За ЕЗ липсвало национално съгласие, но управляващите да крадат, за това нямало разногласие.

 44. 44 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Как спортната зала на Бургас поскъпна с 50%, но остава незавършена
  Ще я завършат като поскъпне до 150%

 45. 45 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  А какво става със съпътстващата ви инфраструктура на един жабарник в геометричния център на Бургас над който маха с ръка от паметника един руснак?

 46. 46 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Те така как ,някои очуден?

 47. 47 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Кураж съседи,стискам ви палци!Ямболската ни болница я строят павече ота 30 години...за никакъв х.й не ставаме,да знаете..
  —цитат от коментар 42 на иванчолаков


  И в Бургас е така, не се съмнявай. През 1987-88 комунистите разрушават централния площад, за да го обновят за годишното посещение на другаря Живков. Тогав всяка година Живков обикалял обновени градове, и някъде около 1990 било ред на Бургас и и още един град в Северна България. Да, ама комунизмът падна. съборените сгради в центъра на на Бургас се превърнаха в една дупка. Точно на площад "Тройката". От 1990 г . до днес няколко наследници, две фирми и общин водят съдебни битки кой трябва да притежава имота и кой да строи на него. Цели 30 години това място на пъпа на Бургас е едно блато за жаби. Вече не знам колко поколения жаби се излюпиха и умряха там. И още няма резултат. Надявам се до 2089 г. най-после да има ясен собственик. През годините се говореше, че там ще строят търговски център, парк, МОЛ, някакви иновационни зелени сгради, ама дупката си е дупка и до днес.

  Другият голям хит на Бургас беше легендарният "първи небостъргач" на бизнесмена Стойновски. Първо той купи една механа в Морската градина, на чието място щеше да строи. Но когато се разбра, че ще унищожи част от градината заради строителните дейности, го спряха. Тогава той започна да строи в Меден Рудник, на баира близо до входа на града. Построи една голяма кула и... спря. Сега "небостъргачът" е като онези порутени каменни кули от "Властелина на пръстените" - висок, сив, тъмен и празен, недостроен.

  За проекта "Черноморец Арена" да говоря ли? Трябваше да е 30 000 луксозен стадион с жилищни и търговски сгради наоколо... А накрая дойдоха Гришата и онзи руснак, заграбиха Петрол, заграбиха и настоящия парцел на стадион Черноморец. Остана само радостта от картинката на проекта.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 48. 48 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#47] от "Lou":

  За стадион Черноморец е виновен лично чич Митко. Защото общината апортира 300 декара терен със стадиона в съвместно дружество с доносника Митко Събев, който получи дял от 50 % в дружеството срещу обещание, че ще строи яхтено пристанище във Вая и други подобни небивалици. Дърво от всякъде. В случая Гришата не е виновен, врътката с Петрол е съвсем друга и е свързана с КТБ.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 49. 49 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#47] от "Lou":

  Кажи и за "призрачния град" на Попския плаж в Мичурин.

 50. 50 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Да видим как се справят със строежа на спортни съоръжения и родината на капитализма- Англия. През 2000г. поръчката на ФА за нов стадион печели австралийската Мultiplex за сумата от 326,5млн. паунда със срок до 2003 да е завършен проекта. Строителството така и не започва до 2002, а цената вече се обявява като 445млн. През 2006 цената вече е скочила на 757млн. , но окончателно строителството се е проточило до 2007 със сумата от 798 млн. Нищо ново не сме измислили другари.

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ееех за теа пари колко ли туристически беседки можеха да са построят

 52. 52 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 286 Неутрално

  ГЕРБ е една огромна фуния за наливане на бюджетни пари в частни джобове.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  Интересни мантри леят драгалевските радикални комунисти… ако при ГЕРБ се строи в неимоверни мащаби с бюджетни пари (зали, ЖП трасета, метро, магистрали (за повечето - с 20% от бюджета и 80% от ЕС, но за Хемус - 100% от бюджета), то каква 'фуния за наливане на бюджетни пари в частни джобове' е било по времето на тов. Костав, когато не се строеше НИЩО? Я кажете, тов. ГранТз?

 53. 53 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 286 Весело

  До 8:"Маршалов"...Арена в растеж=кражба в растеж. Като всичко, което се реализира в България. Има спечелена поръчка, има договор и после цената под която са се подписали, се нарушава и никога в посока надолу. ....Така е френд, навсякъде се усвояват 2-3", само при комуненцата и русофилчета се усвояват по 50%. За ЕЗ липсвало национално съгласие, но управляващите да крадат, за това нямало разногласие.
  —цитат от коментар 43 на historama


  Я бе, другар, отговори и ти - колко процента се усвояваха при Костов, като не се построи НИЩО? Аз ги изкарвам 100% усвояване на държавните пари по сметките на др. Еленка, фондация "Бъдеще за Костови", хотели по морето за щерките и имотчета в София, за които клетият ЦвВ плащаше грешни 30 000 на месец само за наем! Башка 30 000 на месец на тов. Костав, като надежден банков консултант, успял да фалира третата по големина банка в България...

 54. 54 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#52] от "Reporter US":


  До коментар [#53] от "Reporter US":

  Преди беше Станишев, сега е Костов... следващият няма как да е бае ти Тодор, значи да очакваме обвиненията да се прехвърлят върху Фердинанд и опълченците (щото Кобургите са свещени крави и тях не ги пипаме).
  Жалко че толкова късно се е родил Бойко, можеше да е през възраждането и хем да ни освободи хем да стане пожизнен мин председател, княз, цар и да изгради ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ и сега норвежците да ни завиждат а ние да им крадеме децата....

  Pure Chewing Satisfaction
 55. 55 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  Че като я направят кво, 3-4 събития годишно и фалит, както всички гербави арени без армеец дето грижливо се обгрижва.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 56. 56 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#12] от "Virgin":

  Точно така беше: за това и Арена Армеец няма лекоатлетическа писта- Бойко дойде и оряза проекта за да се похвали че е намалил и цената - тъпо.

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 57. 57 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#12] от "Virgin":

  Точно така беше: за това и Арена Армеец няма лекоатлетическа писта- Бойко дойде и оряза проекта за да се похвали че е намалил и цената - тъпо.

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 58. 58 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  До коментар [#12] от "Virgin":

  Е, сега компенсира с тази зала. Щото се прави от близки бизнесмени. И, колкото е по - скъпа, толкова повече пари отиват нагоре по веригата. Та чак до Винету.

 59. 59 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3467 Весело

  До коментар [#14] от "1107":

  Ми, много! Вярно е!

 60. 60 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1399 Разстроено

  До коментар [#39] от "Lou":
  мегаломания, да опитат да запълнят поне капацитета на Младост и Бойчо Брънзов, дори и това не могат
  Златната арена ще я плащат с данъците си всички бургазлии, щото издръжката никак няма да е малка, цената на строежа бъдева

  ум море, глава шамандура
 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Как спортната зала на Бургас поскъпна с 50%, но остава незавършена

  Риторичен въпрос , на който всеки друг гражданин в България знае отговора , но не и бургазлии . Които страдат от страст към и мания към лъжите на хората , които избират да ГИ управляват . Вместо да избират хора , които трябва да УПРАВЛЯВАТ и решават проблемите на града в ИНТЕРЕС НА НЕГОВИТЕ ГРАЖДАНИ . И затова избират на национално ниво човек КОЙТО ГИ ПОТУПВА и ги лъже , а на местно ниво - човек който върви след първия и МАЖЕ . И изпитват такова мазохистично удоволствие , че го правят за четвърти път . Е , хак им е . Както казват хората .

 62. 62 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  За тия пари - толкова. Това е ГЕРБ. Ама дръжте стабилността, че да не дойдат комунистите.

 63. 63 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 885 Неутрално

  През ноември 2018 г. държавата отпусна допълнително 18.8 млн. лева заради допълнителни укрепвания, дренажи, непредвидени разходи за интериорно осветление, увеличаване на дебелината на покритието на залата и др.

  Когато се прави калкулация за производство дори и на клечки за зъби , винаги в цената влизат и определен процент НЕПРЕДВИДЕНИ РАЗХОДИ . Които да покрият нещо НЕПРЕДВИДИМО при изработване на количиствината сметка на обекта . Всичко това , изброено като причина за ДОПЪЛНИТЕЛНИ средства просто е ПРЕДВИДИМО Интериорно осветление , дебелината на покритието и ДРУГИ ПОДОБНИ просто говорят за конструктори и инвеститори ЛАИЦИ И КРАДЦИ . И съмишленици контрольори или възложители . Като Кралев , примерно , който твърди , че всичко е нормално .

 64. 64 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1399 Разстроено

  До коментар [#52] от "Reporter US":
  Размера има значение, ако ме разбираш. И двамата са колосални крадци, просто мутрата извади по голям късмет с еврофондовете, а и попи много "положителен" опит от тодар и царо. Ако опит не ти харесва, замести го с ноу хау

  ум море, глава шамандура
 65. 65 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 286 Весело

  До коментар [#52] от "Reporter US":Размера има значение, ако ме разбираш. И двамата са колосални крадци, просто мутрата извади по голям късмет с еврофондовете, а и попи много "положителен" опит от тодар и царо. Ако опит не ти харесва, замести го с ноу хау
  —цитат от коментар 64 на DonKey Hot


  Ами цялата нация съхне и вехне от недоумение - как хем се крадяло в гигантски размери, хем се строи и построи толкова, колкото умнокрасивците не можете да оплюете. Не че страдате от липса на плюМки, просто построеното е много, а вие ставате все по-малко...

 66. 66 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Тази зала е паметник на мегаломанията и безотговорността.
  Никой, нито в Бургас, нито в правителството си задават въпроса кой ще издържа залата и най-важното: КОГА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ?
  Та "мижавите" Младост и Бойчо Брънзов едва се пълнят, какво остава с това чудовище със 7000 места.
  На въпроса кой ще и плаща разходите кметчето гордо обяснява, че залата е прехвърлена на държавата и тя да и бере гайлето... като че ли държавата бере парите от дърветата в парковете а не ги съдира от гражданите си с данъци, такси ...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 67. 67 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  [quote#65:"Reporter US"][/quote]

  къде го видя това построено бре ... има три вида неща в България

  неща в строеж
  неща след строеж с нужда за ремонт
  неща след строеж но в ремонт...

  Pure Chewing Satisfaction
 68. 68 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Арена Шумен я направиха за година,година и нещо.НО като гледам тази сграда и в Шумен,размерите са коренно различни!

  sdg
 69. 69 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 286 Неутрално

  [quote#65:"Reporter US"]
  —цитат от коментар 67 на serpico
  къде го видя това построено бре ... има три вида неща в Българиянеща в строежнеща след строеж с нужда за ремонтнеща след строеж но в ремонт...[/quote]

  Сериозно? Я кажи Арена Армеец в кое от трите състояния е? Щото нито едно от тях не позволява вътре да пеят Карерас и Азнавур, нито 'кобрата' да играе мачове там? Сподели, умен и красив другарю!

 70. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  "Пътят към Ада е постлан с добри намерения"!
  Бургаската община се отказа от тази зала. Щото няма нужда от такава, пък и няма кой да я издържа. Боко я взе за да се хвали и печели избори. Ако стане до изборите.

 71. 71 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 818 Весело

  А като си спомня, че голямата гордост на Борисов през първите 2 години на управлението му бе, че е достроил Арена Армеец за по-малко пари от предвиденото (премълчавайки орязването на проекта).
  —цитат от коментар 12 на Virgin


  =Ам' чи, нъл трябва да има икономии от нещо, за да сколасат парите и за друго: детски площадки в села без деца, градинки и параклиси, Или за ремонтиране на новооткрити обекти.
  А някога може да се сберат пари и за нещата, които са на по-задно място ,,на опашката'' -подмяна на ВиК инфраструктурата или ремонти на електромрежи и прокарване на елекрика в селища без ток.

 72. 72 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#65] от "Reporter US":

  Да бе...! Все едно слушаме дрънканиците от отечествен кинопреглед, от времената на правешкия вожд. Колко много се било построило...! Толкова много се е построило, че приличаме повече на африканска държава. Да не говорим, че местополжението на тая зала е пълно безумие...! Освен всичко друго закопахте и една камара грешни пари за стадиони и зали по селца и градчета на гъза на географията. Скоро пак минавах покрай един такъв ГЕРБ-ерски шедьовър в Суворово...! Ей на, гледай си го. Пасат патките около него. Улиците в дупки, всичко западнало... Ама имат рушаща се спортна зала, която общината няма пари да поддържа.

  https://www.youtube.com/watch?v=dFhhhhtE3l8

  Бивш tww09306483.
 73. 73 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 286 Весело

  До коментар [#65] от "Reporter US":Да бе...! Все едно слушаме дрънканиците от отечествен кинопреглед, от времената на правешкия вожд. Колко много се било построило...! Толкова много се е построило, че приличаме повече на африканска държава. Да не говорим, че местополжението на тая зала е пълно безумие...! Освен всичко друго закопахте и една камара грешни пари за стадиони и зали по селца и градчета на гъза на географията. Скоро пак минавах покрай един такъв ГЕРБ-ерски шедьовър в Суворово...! Ей на, гледай си го. Пасат патките около него. Улиците в дупки, всичко западнало... Ама имат рушаща се спортна зала, която общината няма пари да поддържа.https://www.youtube.com/watch?v=dFhhhhtE3l8
  —цитат от коментар 72 на Petleshev


  Абе аз от десет години моля на колене умнокрасивците, дето сте толкова недоволни и покъртени, че ча разкъртени от лошите ГЕРБ, да ни покажете едно такова филмче, ама с нещо построено от тов. Костав - вождът и учителят на умнокрасивите радикални комунисти - и все тцъ! Само секретни обекти ли е строило 'най-успешното управление' ил' НИЩО не е строило, а е окрало всичките пари на данъкоплатеца? Щото една мълчина се носи откъм вашите редици и по отношение на имотите на тов. Костав, дека ги даваше на ЦвВ за 'скромните' 30 000 лева месечно. Те колко ли асансьора имат, че тъй се возмутихте от асансьора с бутон с ключе на Цветанов?

 74. 74 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#60] от "DonKey Hot":

  Младост и Бойчо Брънзов са малки зали за клубна употреба. Там ходят само феновете на съответния клуб, който играе. И то за по-слабо популярни спортове като хандбал и баскетбол. Залата се пълни само по време на волийболни мачове и от време на време когато има састезания по худ. гимнастика, бойни спортове и танци.

  Но Бургас няма зала, която да приеме международна среща или състезание. Например мачове на националния отбор по волейбол. Нали никой не си въобразява, че националният отбор ще отиде да играе в Младост или в Брънзов?

  Друго - тази зала ще показва и лекоатлетически спортове. Къде в Бургас има подобно съоръжение? Единствените писти за лека атлетика са на стадион Черноморец... и са от сгур. Предполагам, че залата ще приема и плувни спортове, каквито също няма в града. Спокойно можат да се играят там тенис турнири в зала. Концерти, събития... залата няма да остане празна.

  Когато преди време построиха Арена Армеец в София, хората питаха какво толкова ще се играе там - има много зали за спорт в София. Да, ама какво стана? Наложи се националният отбор по волийбол да се връща да играе отново във Варна, защото нямаше свободни дати в Арена Армеец. То не са концерти, спортни събития. Аз лично ходих да гледам Андре Риу в Армеец. Залата се издържа сама. Така ще бъде и с бургаската.

  Нека да питам оплакващите се бургазлии - кога за последно са гледали мач на национален отбор в какъвто и да е спорт, който да се проведе в Бургас? Аз помня помня последно една квалификация на Лазур, когато тренер беше Пената по заместване преди около 10 години. После на Лазур се играха и мачове от европейското за юноши. А преди 20 години в Бургас играха квалификация България-Англия, когато Васил Левски беше в ремонт. Други подобни събития в Бургас няма. Защо? Защото няма зала. В Брънзов ли ще играят или в Младост?

  Както вече пише в статията, Бургас ще кандидатства за европейско първенство по лека атлетика в зала и за мачове на националния отбор по волейбол. Това малко ли е?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 75. 75 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  В консорциума, избран за изпълнител на проекта, освен "Водстрой 98" участва и "Понсстройинженеринг" на Милко Милков - близък до всички управляващи от началото на века, чрез свои фирми от холдинга си проваля изпълнението на не един и два проекта. От 3 - 4 години е подсъдим в Спец. съда за източване на милиони ДДС заедно с друг герой на нашето време, Златомир Иванов - Баретата.
  Напомням, че когато Д. Николов, кметът на Бургас, е бил изп. директор на "Победа" АД, Милков е един от акционерите там.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 76. 76 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 534 Весело

  Във всяко населено място - Арена! Ай ся, няма да се правят международни спортни събития само в София и Бургас, я! Навсякъде трябва да има и в село Чубрика трябва! Баш до джамията да я построят, все пак там ще се изявява цвета на спорта, да не я забутат залата нейде в гората, та само от вълци и невестулки да има публика.

  мурзилка
 77. 77 Профил на
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Бургас е наи-доброто място за "усвояване" на ЕС средства. Немат стигане гербаджарите от общинский съвет.

 78. 78 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Бургас е наи-доброто място за "усвояване" на ЕС средства. Немат стигане гербаджарите от общинский съвет.
  —цитат от коментар 77 на ilkoiliev123


  Много точно казано! Освен това, Митьо е недостижим унищожител на дървета и разрушител на стари къщи. В тази си "полезна" дейност надминава и комунастките отпадъци отпреди 1989г.
  В този ред на мисли, ако някой иска да се порадва на останалите стари сгради на пл. "Тройката" (известен след Моминския ремонт като площада с бесилките) някои, от които паметници на културата - да побърза, щото до няколко месеца няма да ги има... Така де, Момата обича асфалт и бетон и бял 'ляб...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 79. 79 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  "Но Бургас няма зала, която да приеме международна среща или състезание."
  До коментар [#74] от "Lou":

  И трябва ли за всяка международна среща да се строи зала? Бургас е четвърти град в България. И защо пък Общината не я ще, като е толкоз нужна. Скоро Боко ще се чупи и следващото правителство даже не може да я продаде. Щото е никому ненужна.

 80. 80 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#65] от "Reporter US":
  така е гърбав, докато го строите и се разпада. Кефи ме и вълнообразната "магистрала" , гордостта на бай ти Ганя банкенски, .

  ум море, глава шамандура
 81. 81 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  "Но Бургас няма зала, която да приеме международна среща или състезание."До коментар [#74] от "Lou":И трябва ли за всяка международна среща да се строи зала? Бургас е четвърти град в България. И защо пък Общината не я ще, като е толкоз нужна. Скоро Боко ще се чупи и следващото правителство даже не може да я продаде. Щото е никому ненужна.
  —цитат от коментар 79 на Judjuk


  И защото Бургас е четвърти град, направо да го изтрием от картата. Както и всички след него градове и села. Да останат само София, Пловдив и Варна. Всеки от тях да вземе по 2 милиона жители и хайде, решихме проблема. А пък който иска да живее извън тези 3 града, да му построим един селски обществен кенеф и една чешма на площада и му стигат. Повече не му е нужно. Нали така?

  Едно време комунистите така мислеха по същия начин. Всичко ценно и хубаво да е в София, а за да е ограничен достъпът до тоя рай - и софийско жителство ще сложим.
  Останалите градове ще развиваме по-слабо, а в селата ще хвърляме само тъпите селяци, които да бачкерят по ТКЗС-тата. И затова днес България е на тоя хал - 40 % от икономиката ни е в София, около 40 % съответно в Пловдив и Варна и 10 % в Бургас. Останалите градове и региони кучета ги яли. Затова България обезлюдява, а София и станалите 2 големи града без Бургас се пълнят с хора от провинцията.

  И със спорта така. Всичко да е в София, на Бургас защо му е спорт? Там в Бургас да копат картофите и да поливат доматите...

  Човече, вече сме 21 век, в ЕС, уж демократична страна. Комунистическите начини на управление ги забрави. Твоя идол Бай Тошо и другият ти идол Тарабата изгниха в ковчезите. Осъзнай с малко.

  П.С. Един въпрос за теб с ПОНИЖЕНА трудност: Защо в ЕС има специлен фонд "Развитие на регионите"? Защо ЕС иска да развива всички региони?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 82. 82 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  "И защото Бургас е четвърти град, направо да го изтрием от картата."
  До коментар [#81] от "Lou":

  Нищо не си разбрал. Що за мания е, да се провеждат европейски и световни първенства в Бургас и по този случай специално да се строи зала. Парите могат да се използват по-рационално за ремонт на 3/4-ти от улиците и тротоарите, създаване на местна икономика, откриване на фериботни линии във всички посоки, поне за да не пустее морската гара и други полезни неща. От тази зала полза няма да има, само разходи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK