Без кафенета и градски транспорт за футболистите: какви са препоръките за Първа лига

Лекарите на клубовете в професионалния футбол трябва да поемат вътрешната организация, за да се предпазят играчите и служителите

© LAP.BG

Лекарите на клубовете в професионалния футбол трябва да поемат вътрешната организация, за да се предпазят играчите и служителитеЗабрана футболистите да ползват градския транспорт и да посещават кафенета и ресторанти. Това гласи четвърта точка в препоръките, изпратени от медицинската комисия на БФС до клубовете от Първа и Втора лига.


Те са направени във връзка със случаите на коронавируса в България и опитите за ограничаване на разпространението му. От понеделник влезе в сила разпоредбата мачовете в първенството да се играят без публика, като това важи до второ нареждане.


Първата препоръка е лекарят на всеки клуб да направи вътрешна организация и контрол. Други предложени мерки са да има всекидневна дезинфекция на съблекални, бани и клубен автобус, както и осигуряване на дезинфектиращи препарати.
Лекарите на отборите трябва да наблюдават всички служители всекидневно, като голямо внимание трябва да има за евентуални висока температура и кашлица. "Наложително е закупуването на скринингови тестове за COVID-19", пише в препоръките.


Посочени са и мерки за действие при най-малко съмнение за заразяване на членове на клуба.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK