Тотото се готви да навлезе на пазара на спортни залози

Тотото се готви да навлезе на пазара на спортни залози

© Георги Кожухаров  • Тотото си поставя за цел да постигне пълна дигитализация до пет години.
  • БСТ отчита "значително повишение на онлайн продажбите, но има какво да се желае".
  • Пазарът за лотарийни игри е около 500 млн. лева и трябва да бъде обслужен, казва министерството на спорта.
Българският спортен тотализатор (БСТ) се подготвя да навлезе на пазара на спортни залагания, заявиха от държавното предприятие пред "Дневник". Това е една от задачите, поставени пред новото ръководство на тотото, се разбира от отговори на изпратени въпроси до БСТ и министерството на спорта (ММС).


Ръководството беше сменено в края на февруари със заповед на министъра на спорта Красен Кралев. Действието съвпадна с разместването на пластовете в хазартния сектор, който се промени коренно от началото на годината с одържавяването на лотарийните игри и отстраняването на основния играч Васил Божков. С атаката срещу него и законодателните промени, на практика държавата превърна тотото в монополист в сегмента на талоните за търкания, а сега го готви да влезе и в друга пазарна ниша.


Интерес предизвика и подборът на ръководството на тотото. В Управителния съвет влязоха двама бивши футболисти на "Левски" - Гошо Гинчев и Христо Йовов, определяни като близки до управляващата партия. Последвалата пандемия от коронавирус увеличи предизвикателствата пред държавното тото, въпреки че засега то има предимство, защото пунктовете му продължават да работят въпреки мерките на правителството за извънредното положение (игралните зали напр. бяха затворени).


Време за спорт, но без спорт
В отговори до "Дневник" от министерството на спорта заявиха, че "Българският спортен тотализатор трябва да навлезе и в пазара на спортните залагания". До момента спортът е леко застъпен в три игри от Тото 1 на БСТ.


Новото ръководство на тотото, което е встъпило в длъжност на 11 март, посочи, че се работи в тази посока. "Планираме да предложим на пазара всички подобни хазартни услуги. Поставили сме си за цел да преминем към пълна дигитализация в срок от пет години". От тотото допълват, че работят и върху мобилно приложение, "но се съобразяваме със Закона за обществените поръчки и Закона за хазарта".


В момента в цял свят хазартните компании, занимаващи се със спортни залози, търпят огромни загуби заради липсата на състезания. Макар да няма точни данни за обема на пазара на спортни залагания в България, е сигурно, че е за стотици милиони лева. Нетните продажби на "Еврофутбол", например, за 2018 г. са 114 млн. лева, а отчетената печалба е 40.5 милиона, показват данни, публикувани от "Капитал".


Основните играчи са "Ефбет", "Уинбет", "Бет365", "Буин" (Bwin) и "Палмсбет". Лицензът на пионера в тази сфера в страната "Еврофутбол" е временно отнет, а друга от фирмите около Васил Божков - 7777.bg загуби възможността да организира игри, заради запори наложени върху сметките на фирмата.


"Спортните залагания са сериозно засегнати и спадът там е няколко пъти спрямо предишните нива. Активните първенства в момента са твърде малко, но скоро очакваме възстановяването на футболните първенства на Китай и Япония, което би донесло раздвижване в положителна посока", заяви маркетинг мениджърът на Bwin Даниел Симеонов пред "Дневник". Останалите букмейкъри, опериращи в България, не отговориха на зададените въпроси. По думите на Симеонов сега се разчита основно на онлайн казино и покер.


Ударът по бизнеса може да засегне сериозно българския спорт, заради зависимостта на клубове и федерации от спонсорските договори с букмейкъри, но засега никой не коментира темата.


Предстои да се види и какъв ще е приносът на тотото като източник на средства за българския спорт в контекста на новата му роля на монополист в лотарийните игри и в ситуацията на кризата, предизвикана от коронавируса. Преди обявяването на извънредното положение Кралев заяви, че очаква удвояване на парите, отделяни за спорт, които миналата година са били 30 млн. лева.


С необходимостта от средства за българския спорт от БСТ обясняват факта, че пунктовете са отворени в условията на извънредно положение. "След отпадане на ограничителните мерки, когато рискът от зараза бъде минимизиран, спортът в страната ще се нуждае от много повече подкрепа и нови средства, за да могат спортистите и федерациите да наваксат загубеното време, усилия и тренировки."


Затова, спазвайки всички разпоредби, наш дълг е да сме максимално полезни и да сме в състояние да оказваме финансова подкрепа за спорта у нас.


Български спортен тотализатор

Силно обсъждана през февруари беше и темата за евентуалния спонсорски договор на БСТ с изпадналия в криза футболен "Левски". Клубът загуби финансирането си от фирмите от орбитата на Божков и основния си спонсор - "Национална лотария".


"Футболен клуб "Левски" е част от спорта у нас. В този смисъл подкрепата към всеки спорт винаги стои на дневен ред. Но в момента има много по-важни теми, които са на дневен ред. Безопасността на участниците в игрите и на служителите ни, стабилизиране на финансовото състояние на БСТ, актуализиране на дейността ни, съобразно промените в Закона за хазарта - това са част от темите с абсолютен приоритет", отговарят от тотализатора на въпрос дали ще станат спонсор на любимия клуб на премиера Борисов - "Левски".


Намерения за бъдещето


От новото ръководство на тотото заявиха, че работят за модернизирането му, но без да казват подробности и периоди. "Ще се внедряват нови технологии, ще се правят подобрения, игрите ще стават още по-атрактивни. Само така можем да гарантираме по-голяма подкрепа за българския спорт."


Традиционните числови игри на тотото могат да се играят онлайн и в момента. Без да посочват точни данни, от дружеството отчитат "значително повишение на онлайн продажбите, но има какво да се желае".


Тотото се готви да навлезе на пазара на спортни залози

© Юлия Лазарова


"Категорично ще се стремим към засилване на онлайн продажбите...Но, разбира се, ще запазим приемателната мрежа. Така участниците, които обичат традицията, ще могат да продължават да пускат фишовете си в тото пунктовете", добавят от тотализатора.


За модернизация и развитие на тотото се говори от години. Новата му роля, заявените цели и финансовото състояние на дружеството обаче изискват бързи и прозрачни действия. От години тотализаторът е на загуба, като през 2016 г. е била 7.8 млн. лева. Година по-късно става 10.7 милиона, а през 2018 г. е 10.2 млн. лева.


Наскоро вече бившият директор на тотото Дамян Дамянов обяви, че годините от 2015 до 2018 г. са били много тежки заради бума в дейността на частните лотарии: "Наистина спортният тотализатор беше пред катастрофа".


Монополист по време на извънредно положение


Министерството на спорта заяви в отговор до "Дневник", че в момента пазарът за моментни лотарийни игри се оценява на около 500 млн. лева и той трябва да бъде обслужен (това се разминава с първоначалните твърдения на вносителя на законодателните промени за забрана на частните лотарии Валери Симеонов, че трябва да се прекрати зависимост на българите от търкането на талони). След промените в закона билети ще се продават само в тото пунктовете или в наети обекти с персонал на държавния тотализатор, които трябва да са обособени като места за лотарийни игри.


"До момента, това е ставало през 14 000 точки за продажба. Българският спортен тотализатор разполага с 840 собствени пункта и 963 външни, които могат да работят до 20 август (информацията е към 5 март 2020 г.). С оглед на новите рестрикции, наложени от промените в Закона за хазарта, изграждането на подобна мрежа е изключително трудно", заявиха от спортното министерство.


Поставената цел е през първите шест месеца тотализаторът да достигне до 3000 точки за продажба, а до една година - 7000. "Трябва непрекъснато да се създават нови и интересни игри с модерно съдържание", казват от министерството.


Как и дали това ще стане в сегашната обстановка не се знае. Ръководството на тотализатора твърди, че ще опита да спази сроковете, но "при настоящите форсмажорни обстоятелства не можем да изключим вероятността да има забавяне на някоя от институциите в процеса...Надяваме се все пак всички в държавата да успеем бързо да се адаптираме".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Има сериозен отлив на играчи, дори и в "Тото"-то. Българина се видя с пари, разбра, че са по-ценни от това, да ги хвърля на вятъра. Е, карантината също помогна, и най-вече, липсата на спортни събития.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2975 Весело

  Тотото искало пълна дигитализация !?

  Да , ама чичо иска да търка билетчета ...

 3. 3 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Това е правилният подход ако ще има залози и игри, само държавни! И за спорта и за хазната е по добре!

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3570 Любопитно

  Само като чуя, че нашата държава ще развива някакъв бизнес и лошо ми става. А хората, които сложи в УС да водят тотото в дигиталния преход, са потресаващи. Ама какво да се тюхкам - то във форума на Дневник половината участници мислят, че с протекция на българското производство вървим към прогрес....

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1646 Весело

  Преди всичко друго да се погрижим за хазарта. Ми да. Нали всичко ни е наред. Какво друго да правим...

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  Министерството на спорта заяви в отговор до "Дневник", че в момента пазарът за моментни лотарийни игри се оценява на около 500 млн. лева и той трябва да бъде обслужен .."

  А само на Божков лотариите имаха пазар от 1.5 млрд?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 609 Любопитно

  Жалките напъни на тотото да се осъвремени съм сигурен, че ще са неуспешни...Те са обаче доказани мошеници.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 8. 8 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#3] от "zidar":

  Е КОЛКО ЩЕ СА ДЪРЖАВНИ КОЛКОТО БЕБЕРЕТО ЛИ /ББР/ , А МЕРСИ !!! ЦЕЛАТА РАБОТА СЕ СТЯГА ПРЕЗ ЦЕКИТЕ ДА ОТИДЕ У ШОПАРИЩЕТО А ТОЙ ДА ГИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ НА КУКЛОВОДИТЕ

 9. 9 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#3] от "zidar":

  Трябва обаче да се забрани рекламата. Така и за хората ще е по-добре.

 10. 10 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1618 Гневно

  Нормативната уредба е възмутителна,въпреки че оплюха само Божков за нея.Големите печалби не се изплащат изцяло,а на разсрочено за 7 години,с идеята,че я камилата,я камиларя. На всичко отгоре,спечелилият над 10 000 е длъжен да участва безплатно в рекламните им кампании.Спечелилият джакпот е получил 200 000 еднократно,а се снима с плакат,където пише примерно 5 милиона.Ако спечелилите са двама,получават по 100 000 и чакат 7 години за останалите.

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 11. 11 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Как няма вирус дето унищожава само мутри,продажни политици и комуняги.

 12. 12 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 617 Весело

  След като дигитализираме тото-то, ще въведем електронното гласуване, вервайте ми :)
  Думите си преписват на Валери Божинов, тъй че всичко е възможно...

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2549 Неутрално

  "В момента в цял свят хазартните компании, занимаващи се със спортни залози, търпят огромни загуби заради липсата на състезания."

  Е това е пълна глупост. Може би 80% от световните компании са изцяло в интернет, как точно търпят загуби като всяка една от тях си имат собствени сървъри и всичко едва ли не се командва от един лаптоп (фигуративно казано) Печалбите които реализираха до вчера бяха астрономически в сравнение на вложенията и сега "търпят огромни загуби"
  BET365 например имат печалба за 2018/2019 финансова година от 2.62 милиарда....да милиарда. Как могат да кажат (според Дневник" че търпят загуби? Нямат нови печалби, да това е така, но не търпят загуби.
  Загуби търпи предприятие без производство, със спрени машини а тези със загасени лаптопи се сравняват с тях?

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 0 Весело

  Крайно време е ББР да отпусне едно заемче за дигитализацията. За да подкрепи българското, ръйш. И да има благородни и корпулентни дарители, а не майбаси, байпаси и прочее.

  *ПКП-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 15. 15 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#3] от "zidar":

  Мислиш ли?А дали БСТ е 100% държавен дори в момента? Я провери. Ще стане като с Кремиковци,комбината държавен но пред и след него Мултитруп=ДебелянДоган..е ,честито на печелившите. Според мен за три години ако няма Тото всички ще си отдъхнат.

 16. 16 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#9] от "Калник":

  Как тъй ще забранявате рекламата? Вий знайте ли чия е фирмата която прави рекламните кампании на БСТ? Сакън!

 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3570 Весело

  До коментар [#13] от "padrino":

  То нали тоя лаптоп /плюс доста сървъри, но да не издребняваме/ стоят някъде физически, плаща се наем, интернет, консумативи, тези компании имат високоплатени служители и т.н. и т.н.
  А когато няма приход, а голяма част от разходите се запазят - идват загубите.


 18. 18 Профил на kerel
  kerel
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Всичко добре,но къде останаха напъните да се забрани рекламата на хазарта. Държавен или не , хазартът е като дрогата и алкохолът. Не те тряба да се насърчава . Който иска да си дава парите да го прави, но това не може да е официална политика на държавата.

 19. 19 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Най-честният хазарт... въпреки абсурда на израза, е 6/49 , теглено ръчно. Всичко друго може да се манипулира. Особено залози на спорт. И електронни машинарии. Не вярвам на никакви ...bet

 20. 20 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2549 Весело

  До коментар [#13] от "padrino":То нали тоя лаптоп /плюс доста сървъри, но да не издребняваме/ стоят някъде физически, плаща се наем, интернет, консумативи, тези компании имат високоплатени служители и т.н. и т.н.А когато няма приход, а голяма част от разходите се запазят - идват загубите.
  —цитат от коментар 17 на boevbisser


  Има нещо вярно, но все си мисля че Денис Руфъл (собственичката на БЕТ365) може да си позволи малко намаление на заплатата от 442 милиона зелени които сама си плати за 2019 :)

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 21. 21 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Помните ли министър'ката на спорта Даниела Дашева,която попита защо в спортното ведомство няма пари от БСТ.И ако е така защо се казва Б. СПОРТЕН Т. Това ли беше най-смелия човек в РБ?

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#20] от "padrino":

  Трябва да връщат и доста "ресто", след като има направени много залози за бъдещи събития, които не само се отложиха, а и се отмениха.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#20] от "padrino":

  Но си прав, че точно тях не трябва да ги мислим.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 24. 24 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Спортния тотализатор трябва да остане монополист само и единствено в организирането на лотарийните "игри" и игрите с числа. В никакъв случай не бива да се тръгва в насока медийно облъчване.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "Поставили сме си за цел да преминем към пълна дигитализация в срок от пет години"

  Тези са ненормални! В частна фирма, тези меринджеи, щяха да са изхвърлени до вечерта... "да преминем към пълна дигитализация в срок от пет години" 5 години, за нещо елементарно...
  ИДИОТИ!!!

 26. 26 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Истината е, че мутрите искат да вземат парите на хората по всякакъв начин.
  ОСТАВКА

 27. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Пълна дигитализация е почти равно на пълна измама! Сега ще могат да манипулират (тоест мамят хората) тегленето на тиражите както си искат!

 28. 28 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1633 Весело

  И какво стана с обещанието да се забрани хазарта? Или само взеха билетчетата от Божков и ги дадоха на БСТ...

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 29. 29 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Най-честният хазарт... въпреки абсурда на израза, е 6/49 , теглено ръчно. Всичко друго може да се манипулира. Особено залози на спорт. И електронни машинарии. Не вярвам на никакви ...bet
  —цитат от коментар 19 на Мавродинов


  Аз пък не вярвам на никакъв хазарт. Всеки, внимавал поне малко в часовете по математика, физика и философия, може да прецени, че това е "надежда" само в очите на не особено интелигентни хора, но бизнес, за високоинтелигентни и абсолютно безскруполни хора.

 30. 30 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Сегашната, а и бъдещата криза са чудесен отрезвителен пример за това, че да си финансово неграмотен (т.е. да даваш пари за хазарт, когато не можеш да си го позволиш) излиза скъпо.

 31. 31 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  До коментар [#28] от "mitko11":

  Дадоха ги и ползата ще бъде нулева, да не кажа нещо по-лошо - и за икономиката, и за българският спорт.
  А просто трябваше да си събират по-високите такси от Божков и да го контролират адекватно.
  Не знам кое е по-лошо - държавният или частният монопол, но особено в такива държави като България със слаби институции - и двете са голямо зло.

 32. 32 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#8] от "reply":

  Трябва да посетиш офталмолог и с нови очила ще можеш да пишеш нормално, не с главните букви. А за съдържанието на написаното очен лекар няма да помогне друго направление е нужно.

 33. 33 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Просто невероятно. Тото-то било на загуба, и барба Ганьос махна треньора по гребане, от директорския стол и сложи други финансови корифеи, Гошо Гинчев и Христо Йовов. И колко време мина от смяна на борда, тези още не са решили какво и как да променят. Тези наистина ще фалират Тотото.

 34. 34 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 496 Весело

  До коментар [#21] от "wpo34378687":

  Е , такъв пример! Треньорка по баскет се чуди по финансови теми.

 35. 35 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  До коментар [#31] от "boevbisser":

  Или си лъжец,или си напълно сляп за реалността! В България НЯМА частна собственост. Точно заради това,че Божков се опитваше да управлява частно бизнеса си,комуниста Борисов го прокуди в тежка чужбина.

 36. 36 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#24] от "ь":

  Виж коментар 16

 37. 37 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1595 Любопитно

  Това е добре. Трябва да се ползват достиженията на прогреса.
  Само дано след някоя и друга годинка не се направи приватизация на тотализатора. Разбира се на подходящият за това човек. Ще поживеем и ще видим.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 38. 38 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2549 Весело

  До коментар [#20] от "padrino":Трябва да връщат и доста "ресто", след като има направени много залози за бъдещи събития, които не само се отложиха, а и се отмениха.
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Да вземат Бг Министърката да обясни на тези със залозите че ще получат ваучери вместо пари и готово :)))))

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3570 Весело

  До коментар [#35] от "deaf":

  Е, чак пък да няма. Има, но не е добре защитена. За Васил Божков не страдам, но начинът, по който държавата ни се разправи с него, е напълно комунистически, тук съм съгласен. Кое точно съм излъгал впрочем?

 40. 40 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 275 Весело

  Абе, къде е Васку:))) Тия ще скарат емирите , единия в Дубай , другия в Абу Даби:)

 41. 41 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 418 Неутрално

  В целия икономически свят държавата се старае да участва минимално в бизнеси, там тя създава възможност, контролира и събира данъци. Ние както винаги ходим или встрани или назад. От изнесените в статията данни се оказва, че частния оператор е реализирал по 1.5 млд на година, тези сега с монопол ни казват, че ще постигнат 500 млн, аз ли не мога да смятам. Дори да приемем, че ако на Божков му бяха подрязали крилцата, т.е. да ограничат местата за продажба, рекламата и да плаща по по-високата тарифа, пак се съмнявам че спада би бил на 1/3. Аз съм противник на хазарта, ама нали преди много години пак едни умни държавни мъже са анализирали и са казали "по-добре да го допуснем, но с контрол и да му събираме данъци". А пък и с амбициите на БСТ да развие спортните залози, дали и да не очакваме и там одържавяване на частните оператори. Хич нямаше да се занимавам с тая тема, ама сега при непрекъсната липса на пари за каквито и да е мерки в условия на криза, тези 700 млн несъбрани някак си ми изпъкват.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  Значи , да не е Божков, да е Кралев. А после и няКОЙ друг.

 43. 43 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Има отрасли в икономиката които просъществуват заради пр0стият народ. Аз не помня да съм играл тото някога. 2 3 пъти като млад бях пускал евро футбол и туй то... Билет че не съм търкал никога. Но като има желаещи да търкат ще има и предлагащи. А каква е вината на предлагащи те че търсещите са пр0сти?

 44. 44 Профил на Kuzaleef
  Kuzaleef
  Рейтинг: 111 Неутрално

  До коментар [#8] от "reply":

  +++++++++

 45. 45 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  Ей тва е - "пълна дигитализация до пет години". Върховно целеполагане

 46. 46 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Весело

  "Тотото си поставя за цел да постигне пълна дигитализация до пет години."

  Туй "тотото" ще да е най-сложната и комплексна организационна структура на планетата, пет години, дали ще са им достатъчни?

  Модератора е неадекватен!
 47. 47 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 608 Неутрално

  5 години...

  Много хитър
 48. 48 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Сериозен отлив на игарчии друг път... в западните онлайн платформи ръста е толкова чудовищем, че първо им изгърмяха сървърите, а след това някой правителства се принудиха да въведат забрани за всякакви промоции, стимули, бонусни програми и реклами...

  Хората си стоят вкъщи, скучаят имат пари които няма какво да правят и онлайн хазарта изживява небивал бум...

  Модератора е неадекватен!
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Весело

  До коментар [#48] от "Ivan_":

  И на какво залагат, сигурно на това, Иван колко "странни" коментари ще публикува днес?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 50. 50 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#49] от "hamiltonf":

  Хамилтончето, ти все си разбиращ , а си намяш идея за неща за които пишеш.
  Онлайн хазарта има основно две приходни направления:
  1. Комисионни от залози и организирани игри
  2 Печалба от поемане на риск от предвиждания, като тук попадат и залозите на спортни събития, но също така попадат и онлайн казина...

  Та това че няма спортни събития определено им влияе на приходите от ТОВА конкретно направление, но за сметка на това приходите им от другите направление излетяха в космоса...

  Модератора е неадекватен!
 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Весело

  До коментар [#50] от "Ivan_":

  Като излязат данните за тези месеци ми се обади...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 52. 52 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  Още бисери

  "Поставената цел е през първите шест месеца тотализаторът да достигне до 3000 точки за продажба, а до една година - 7000.:"

  като тръгват от 800 точки за една година 7000?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#51] от "hamiltonf":

  Както ти написах, коментираш наизуст без да имаш идея за темата за която пишеш.
  Няма нужда да чакаш месеци, това са сериозни компании, които са листвани на първокласни борси, ето ти линк към лондонската борса:
  https://www.londonstockexchange.com/exchange/prices-and-markets/stocks/summary/company-summary/IM00B5VQMV65IMGBXSTMM.html

  компанията е част от FTSE 250...

  Хайде жив и здрав и не зная още колко време ще ти трябва да осъзнаеш, че не пиша наизуст, за разлика от теб...

  Модератора е неадекватен!
 55. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Весело

  До коментар [#54] от "Ivan_":

  Наизуст иване само ти коментираш, гледай си цитатите по-внимателно, и не ми губи времето...
  Жив и здрав.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 56. 56 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#55] от "hamiltonf":

  Много внимателно ги гледам.
  Ти погледна ли го, линка?
  А успяваш ли да разбереш информацията вътре, че от написаното от теб в последният коментар имам сериозни съмнения, че си разбрал какво пише?

  Модератора е неадекватен!
 57. 57 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#55] от "hamiltonf":

  "Като излязат данните за тези месеци ми се обади..."

  Е, аз ти пуснах линк с данни, явно са "излезли"....

  Та не зная кой ли от двама ни пише наизуст?
  Аз който зная, че данните са излезли и са ги гледал или ти който даже не знае , че данните са излезли, какво остава и да си ги гледал...

  Модератора е неадекватен!
 58. 58 Профил на Martin Georgiev
  Martin Georgiev
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Има логика тотото да иска да навлезе и в този пазар. Според тази статия:
  https://bookmaker-ratings.bg/izsledvane-na-br-sofia-i-blagoevgrad-s-nai-mnozo-zalagashti-kakuv-procent-sa-jenite/
  около 3% от БВП на българия се въртят в хазартния сектор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK