Самотният бегач от плажа

Самотният бегач от плажа

© facebook.com/robertraven.kraftПлажовете на Маями обикновено са място, на което животът кипи. Не и днес, тъй като заради строгите мерки срещу разпространението на коронавируса те са безлюдни.


С едно изключение - Робърт Крафт. За 69-годишния американец наложените мерки не важат и той е свободен да прави това, което изпълва със смисъл живота му - да бяга.


През последните 45 години няма нито ден, в който Крафт да е пропуснал да пробяга задължителните си 8 мили (12.9 км), пише местният "Маями хералд". Досега той не е бил спиран нито от урагани и бури, нито от здравословни проблеми като хранително отравяне и пневмония, твърди изданието.
С течение на времето Крафт, чийто прякор е Гарвана, се превръща в институция в Маями. Той сплотява цяла общност и хора от цял свят идват да бягат с него. Тъкмо последователите му настояват пред местните власти да бъде направено изключение и Крафт да получи зелена светлина, за да продължи да бяга всеки ден дори при настоящите обстоятелства.


"Бягам сам. Спасителите и полицаите знаят, че имам разрешение, за да съм там, където принадлежа. Искам да донеса надежда на хората, като им покажа, че има нещо, което не се е променило в обърнатия с главата надолу свят", казва Крафт.


По време на всекидневните си бягания той обикновено използвал времето, за да разказва на придружаващите го последователи истории и да обсъжда текстовете на песните, които пише. Сега картината е различна. "Единствените следи, които виждам, са тези на птиците и моите", посочва Крафт.


Бягането му започва от един и същ пост на спасителите, за който дори е получил ключ, след като веднъж му били откраднати дрехите. "Първото, което усещам, когато започна да бягам, е болката. Но след три-четири мили ендорфинът се задейства и убива болката, след което през нощта се чувствам по-добре", разказва Крафт. Посочва, че преди е взимал разстоянието за 1.37 часа, докато вече му отнема около 2.15 часа.


Започва да бяга на 1 януари 1975 г. и оттогава не е спирал. Почитателите му го описват като великолепен човек с ангелски глас, който пише чудесни текстове. Крафт е автор на около 1600 песни, като кънтрито е любимият му стил. Прякорът му идва от 70-те години, защото се обличал в черни дрехи. Дават му го група боксьори, с които тогава започва да бяга.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK