Васил Божков наруши мълчанието: Борисов унищожи "Левски", с Горанов съм контактувал много често

Васил Божков наруши мълчанието: Борисов унищожи "Левски", с Горанов съм контактувал много често

© LAP.BGВасил Божков, срещу когото държавата започна атака през януари със забрана на частните лотарии, редица обвинения и разследвания, отвърна на удара в телевизионно интервю от Дубай по Би Ти Ви, с което наруши тримесечното си мълчание.


Бизнесменът заяви, че България не е правова държава и се управлява от хунта. Той отправи серия обвинения срещу министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, за когото каза, че трябва да си подаде оставката, главния прокурор Иван Гешев и определи депутата от ДПС Делян Пеевски като човека, който "дърпа конците в сянка".


Два пъти в интервюто използва сравнения с действията на мутрите и заяви, че "съвременните бухалки са прокуратурата, ДАНС и НАП". Божков твърди, че за хазартния си бизнес многократно е общувал само с "Влади Горанов", както го нарече, и че той го е запознавал с шефове на комисията по хазарта. По-късно през деня, в отговор на "Сега" премиерът Борисов заяви, че Горанов многократно се е виждал с Божков, затова "той да излезе и да се обясни". И финансовият министър направи изявление в парламента, от което се разбра, че не вижда проблем, че се е срещал с Божков и че не трябва да подава оставка (какво още коментираха по темата - четете тук.)
Бизнесменът, който стои зад собствеността на футболния "Левски", обяви, че Борисов унищожава клуба с всичко, което се е случило на компаниите, през които е осигурявал финансирането. От коментарите му се разбра, че от една страна е готов да даде акциите на привържениците, но от друга - ако паднат запорите - може да продължи да издържа "Левски". Спомена и за вариант за продажба на "сериозен инвеститор".


Интервюто му е на фона на обсъждане на бъдещето на отбора през последните няколко дни, в които Борисов дори нарече Божков "стария собственик" и даде да се разбере, че ще има помощ за клуба при смяна на собствеността. Според бизнесмена, всички в България, които го познават, се страхуват да общуват с него и "да не стане като с Божков" и са разследвани и проверявани хора, с които няма нищо общо. Твърди, че в момента разчитал на богати приятели чужденци.


Както и през януари, обвиненият бизнесмен каза, че се страхува да се върне в България, защото нещо може би ще му се случи в ареста и че тук устата му ще бъде запушена и няма да може да се защитава по неговите думи. Божков твърди, че е бил освободен "от затвора" в Дубай след като властите са разбрали какви са обвиненията срещу него. Досега информациите за задържане и освобождаване бяха от българските власти и неофициални.


Той потвърди, че е заедно с Георги Попов - негов близък партньор и формален собственик на "Левски".


В разговора, в който отправи толкова сериозни твърдения за ключови фигури в държавата и предизвика финансовия министър да си подаде оставката, Божков нарече Гешев и "слугите му" - "талибани", заради начина, по който са събрали колекцията му и заяви, че е подал иск в Лондон за разрушаване на световно културно наследство.


По някои теми (как е станал собственик на "Левски" и за хазартния бизнес) той заяви, че ще говори още в бъдеще. "Може би не искам да издавам информация предварително. Те, между другото, са гъвкави и реагират бързо".


На въпрос дали смята да се върне в България, отговори: "Естествено, аз съм невинен, трябва да се върна. Колкото по-скоро, по-добре. Но нека делото влезе в съда. Все пак се надявам, че съдът е по-обективен. Срещу мен няма нито едно съществено обвинение".


"България се управлява от хунта"


Божков отправи в разговора серия обвинения към управляващите начело с Борисов и Горанов.


"Знаете ли - навремето мутрите какво правеха? Има проблем, идват, казват "Ще ти помагаме, ще решим проблема, плащай. След това почват да те пазят, казват "Дай ми част от бизнеса", ако откажеш - идват с бухалките и унищожават всичко. Съвременните мутри какво казват - "Ще решим проблема, трябва да ни плащаш". После казват "Давай бизнеса" или идват с бухалките. Вече бухалките не са прътове и вериги, а бухалките са прокуратура, ДАНС и НАП", каза Божков.


"Борисов е общото между онези и тези мутри - и тогава беше, и сега. Различното е Пеевски - тогава го нямаше, но сега го има. Каква му е ролята - седми като паяк в сянка и дърпа конците. Да не би аз да съм назначавал Гешев за прокурор. Публична тайна е кой го назначи", заяви в края на самия разговор Божков. През януари, когато държавата започна промени в закона за хазарта, с които след това забрани частните лотарии (собственост на бизнесмена), той обяви, че ако това се случи няма да може да издържа "Левски" и тогава във видео, изтекло от среща с феновете на отбора, се чу Божков казва, че Борисов вече не му вдига телефона. По същото време Божков наруши и дългогодишното си медийно мълчание и в интервю пред "Свободна Европа" коментира, че Пеевски бил демонизиран и "не е чак такъв злодей".


Три месеца по-късно Божков твъдри, че Борисов е "унищожил "Левски", като е унищожил бизнесите му (публично известно е, че премиерът по собствените му думи е "болен левскар").


"Бих направил за "Левски" всичко, за да върви добре. Отново искат да ми отнемат силово. Борисов унищожи "Левски", защото унищожи компаниите, които издържаха клуба, с грубо нарушаване на закона", заяви Божков. Добави, че с промените в закона за хазарта "с лека ръка се отказаха от всичките 500 милиона, които плащах".


"За хазарта съм контактувал единствено с Влади Горанов"


Бизнесменът изтъкна, че често се е срещал с министъра на финансите. "Само с Влади Горанов съм си говорил", каза той и уточни, че лесно ще докаже твърденията си за срещите. "Естествено, че (сме имали) лични контакти и срещи, също разговори по телефона, есемеси. Да не би г-н Горанов да твърди, че не се е срещал с мен многократно? Не вярвам".


"Може ли лидер на политическа сила (Борисов, ГЕРБ, б.р.) да не знае кога неговата политическа сила приема закон? Може ли финансовият министър да не знае? Всичките ми контакти по този закон са били с Владислав Горанов, за което имам доказателства. Не с комисията по хазарт. Законът не се тълкува, законът се изпълнява", завяи Божков. Какви доказателства има - не се разбра. По-късно Горанов потвърди, че се е срещал и разговарял за рекламата на хазартните игри и за данъчното им облагане с Божков (повече - тук), но исканията на бизнесмена не са срещнали подкрепа. По разследванията на прокуратурата - бяха разпитвани и задържани членове на комисията по хазарта, двама са под домашен арест, а нейният бивш председател Огнемир Митев е за постоянно в ареста.


"Ако е знаел, че се приемат и отхвърлят данъчни закони, да си подава оставката. Ако не е знаел - пак да си подава оставката. Да не би господин Горанов да отрича, че се е срещал с мен многократно", заяви още Божков. Той посочи, че ще подаде сигнал до прокуратурата и всички институции. Но от разговора не стана ясно за какво точно иска за сезира обвинението.


На въпрос дали е подавал сигнал в прокуратурата, отговори: "Бях възпрепятстван. Как да го направя - от затвора ли? В момента не съм (в затвора), може би подготвям сигнал. Той няма да е само до прокуратурата, а до всички институции и до всички медии."


Трудно може да се дадат акциите на "Левски"


Интервюто не даде категоричен отговор какво ще се случи със собствеността на "Левски".


Божков заяви, че е готов да продаде акциите на "Левски" на сериозен инвеститор или да ги подари на привържениците, на който ги иска или пък "откъдето съм ги взел". Той не посочи откъде ги е взел: "Феновете ще ви кажат, като им дам книгата на акционерите - то се вижда от кой са купени и от кой са прехвърлени. Трудно може да се дадат акциите в момента. Сега съм готов да ги дам, но не виждам бъдеще на "Левски", който и да ги вземе".


"Акциите вече не ми трябват. Не мога от тази ситуация да направя нищо за "Левски". Единственият вариант да направим нещо и "Левски" да продължи да се развива стабилно, е да се прегледа внимателно законът, да се отменят всички незаконни акции и компаниите, които издържаха "Левски" да продължат да го издържат".


Според него вариант за оцеляването на футболния клуб е свързан с позволението да развива отново бизнесите си. "Ако се махнат тези запори, които са наложени напълно незаконно, и фирмите започнат да работят, "Левски" няма никакви проблеми. Другият вариант - да дам акциите там, откъдето съм ги взел", каза още той, но не посочи откъде е взел акциите. На въпрос защо е дошъл в "Левски", отвърна, че е тема на следващ разговор.


"Както виждате, отново искат да ми отнемат имуществото силово. "Няма да помагаме на "Левски", ако не се смени собствеността". Това какво значи според вас. Нали "Левски" е акционерно дружество все пак. Готов съм да дам акциите на всеки един - не да ги продам, а да ги дам. Само и само "Левски" да бъде спасен", каза Божков.


"Той какво каза? "Дай да заграбим акциите и после ще помогнем". Да е дал една стотинка лична Борисов някога за нещо? Парите на народа, а казва "Аз дадох". И как ще спаси Борисов "Левски" - ще му даде кредит? И после, като се изхарчи кредитът от къде ще се върне? Или ще намери друг човек идиот да издържа "Левски", после да го арестуват и него?"


Божков твърди, че е вложил над 25 млн. лева в "Левски" за по-малко от година. И добави, че не е искал извинение от феновете, а даже им е благодарен за безпрецедентната помощ към клуба. "Дали искам извинение от подлогата на Бойко (по-късно уточни, че говори за председателя на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян), който ходи и му припява - абсурд."


Бизнесменът признава, че на среща със запалянковците през януари е заявил, че предстои приемането на "противоконституционен закон" за хазарта и ги е помолил те от своя страна да помолят Борисов да не го подкрепя (закона). "Единствено това беше. Те отидоха, видяха някакъв измислен доклад и казаха: "Няма да се бъркаме в корпоративни интереси". Все едно тази корпорация не издържаше "Левски".


Ретроспекцията на Божков за хазарта


Бизнесменът направи своята ретроспекция за станалото в хазарта в последните години. Той припомни, че през октомври 2014 г. Георги Кадиев е внесъл предложение за промяна в закона. "На 19.11.2014 г. законът "Кадиев" е отхвърлен. Законът "Кадиев" има една точка, която казва, че с държавна такса 20% се облагат турнирите на покер. 20% от събираните такси и комисиони за участие. На 26.11 Менда Стоянова внася същия закон, като разрешава с 20% от събираните такси и комисиони за участие да се облагат всички хазартни игри. На 5.12 този закон е приет."


"И имам няколко въпроса. Може ли лидерът на политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля закон. Вторият ми въпрос е може ли финансовият министър да не знае, когато се приема и отхвърля даден член в закона."


Божков казва, че не е имал никога контакти с комисията по хазарта, тъй като Горанов не го е позволявал.


"При това приложение къде е нарушението на закона? Излизат и казват: "Има тълкуване, няма тълкуване". Законът не се тълкува, законът се изпълнява". Тук уловката е в правилата на игрите. Едни игри плащат един данък, други игри - друг. Затова и тотото е плащало друг данък", заяви той.


"Борисов защо се оправдава, че запорите са от прокуратурата? Запорите са от НАП, от Влади Горанов. Какво иска да замете, какво иска да скрие? Попитайте го. Време е да си подаде оставката, не мислите ли".


"Той (Горанов) ме е запознал с единия председател (на комисията по хазарта), с другия. И този бизнес върви пет години, комисията е одитирана от държавата, награждавана пет години, а изведнъж се оказа незаконен и никой не знаеше", добави Божков.


"И нека да разследва Гешев това, което казах за закона. Ако не го разследва, значи е бухалка".


След задържането в Дубай


"Статутът ми в момента в Дубай е на резидент. В ареста прекарах около две-три седмици. И не ги прекарах в ареста, а в затвора. Нямах достъп до телефон, никаква комуникация с външния свят - това беше специалното. Нямах затворнически номер, с една дума не съществувах", каза Божков. (Какво означава да си резидент в ОАЕ - четете тук).


"Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти и просто ме освободиха. Охрана нямам, защо ми е - от кого да се охранявам. Притеснения имам, ако се върна България", твърди Божков.


Той заяви, че в Дубай не е виждал представители на българските власти. Добави и че никой от прокуратурата не е опитвал да се свърже с него. "Вие се свързахте много лесно, нали? И аз вдигам телефона. Не знам защо прокуратурата не опита да се свърже досега". С това той опроверга неофициална информация, че при посещение на български прокурори, те са имали среща с Божков и Попов и са се опитали да ги приберат за България.


"Нямам предявени обвинения даже. Имам някакви служебни адвокати, които не съм ги чувал - сигурно съм социално слаб или малолетен".


Определи като "смешни" информациите, че в Дубай е получил подкрепа от руски граждани. "Какво общо имам аз с Руската федерация, че да ми помагат". Според него това са "инсинуации на прокуратурата", както и твърдения, че бил изпращал наемни убийци. "То пък се оказа, че автоматите са за пейнтбол".


След като водещият припомни обвиненията срещу Божков, бизнесменът заяви, че само в тоталитарните държави някой се обявява за виновен, без влязла в сила присъда. "Първо, не съм избягал (в Дубай), аз заминах по работа. Заповедта за арест е издадена два дни, след като бях заминал. Второ, мислите ли, че щях да изляза от ареста, ако бях останал в България? Не говоря, че ще бъда задържан за осем месеца или повече, а говоря, че физически нямаше да изляза. Случват се нещастни случаи в ареста, точно от това се притеснявам. Това са хора, които нямат задръжки."


Бизнесменът каза, че се чува със сина си Антон Божков, който също е разследван. "Това са неща, които са се случили, когато той е бил в Англия, и въобще няма представа." И добави, че не е в контакт със съпругата си Елена Динева, която беше оставена в ареста.


"Държат ги като заложници. Мафията не го прави. Заложници да се върна, да ме стресират, да ми създават напрежение. Невинни хора ги държат в ареста. А всички хора, които ме познават - знаете ли как са заплашени. Всеки е заплашен, че ако контактува с мен, ще бъде атакуван, бизнесът му ще бъде унищожен. ще му се случи като на Божков... Целият репресивен апарат работи".


Божков заяви, че няма никаква връзка с певицата Лиляна Деянова, позната като Лилана, разследвана със злоупотреби с еврофондове.


"Колко еврофондове да източа - милион, два, три? Мислите ли, че ме интересуват такива пари? Аз спечелих достатъчно пари, за да не ме интересуват еврофондове", каза Божков, но веднага след това продължи: "Сега нямам никакви пари и не разполагам с нищо". Той каза, че в момента се издържа, благодарение на приятели чужденци, които му дават по "милион, два, пет".


Той повтори, че се притеснява да се върне в България, защото "ще ми бъде запушена устата".


Колекцията от ценни предмети и документ от миналото на дисидент


Божков каза, че държавата ще бъде съдена и че е подал искове в съда в Лондон заради действията срещу колекцията му от ценни предмети.


"Нали знаете какво правят талибаните? Разрушиха статуята на Буда. ИДИЛ разруши Палмира. Талибанът Гешев и неговите слуги разрушават световно културно-историческо наследство. Унищожаването на културно-историческо наследство е престъпление срещу човечеството."


На въпрос за откритата при обиските в офисите му оригинална бележка за криминална регистрация, Божков отговори, че тя му е "сувенир" и не знае откъде я има. "Тази бележка е от 70 и някоя година. Аз съм бил дисидент тогава, борил съм се против тоталитаризма. Какъв официален документ, не знам откъде ми е попаднала? При тоталитаризма всеки можеше да бъде регистриран. Хайде да не си говорим смешни неща."


Изказването на Божков идва на фона на активизиране на ръководството и привържениците на "Левски", които поискаха да разберат намеренията на Божков. А също така и на фона на изказване на министър-председателя Бойко Борисов, заявил, че държавата не може да помогне на клуба "при неясен собственик". Според информация на прокуратурата от януари в ОАЕ с Божков е и Георги Попов, който е официалният собственик на клуба.


Последните два официални коментара на Божков бяха в писмени изявления до медиите. Едното беше разпространено на 31 януари часове преди главният прокурор да обяви, че е бил задържан в ОАЕ - в него бизнесменът сравни България с нацистка Германия и каза, че това е последното му изказване за неопределено време. Следващото (на 26 март) беше остра реакция по повод отнемането на лиценза на "Еврофутбол" и в него пишеше "данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите ви могат да бъдат задържани, а бизнесът ви - заграбен"


Преди това покрай атаката на държавата срещу него, Божков наруши и дългогодишното си мълчание пред медиите с интервю пред "Свободна Европа", а след напускането на България - коментира пред различни издания и говори пред Би Ти Ви и "Нова тв".Държавата срещу Божков


Атаката на прокуратурата срещу Божков започна в началото на годината, като тя беше съчетана и с политическа намеса - държавата забрани частните лотарии (собственост на бизнесмена) и остави търкането на талончета само на държавния спортен тотализатор. Срещу него има повдигнати 11 обвинения за различни престъпления, включително за ръководене на организирана престъпна група, за данъчни престъпления, за търговия с влияние, за принуда и за отчуждаване на културно-исторически ценности. Прокуратурата, освен това, го разследва и за убийства, принуди и изнасилвания, като по това производство няма повдигнати обвинения. Божков напусна България преди да бъде арестуван и според прокуратурата беше задържан в ОАЕ, а България изпрати искане за есктрадирането му. Без официален отговор е въпросът бил ли е освободен разследваният бизнесмен и какъв е бил статутът на задържането му, за който информацията досега също е само от главния прокурор - веднъж неофициално и веднъж официално, а след време Иван Гешев сам изрази учудване, че Божков е бил задържан. Външно министерство пое ангажимент да провери данните за освобождаването на 16 февруари, но досега отговор няма. Според главния прокурор решението на ОАЕ за връщане на Божков ще е "политическо".


В ареста в България обаче е съпругата му Елена Динева и в четвъртък (7 май) апелативният спецсъд потвърди мярката й и определи 2 месеца срок, в който ново искане за по-лека ще се смята за недопустимо. Потвърдено беше оставането в ареста и на Йоана Чолакова - бившата секретарка на бизнесмена и настоящ административен директор в ПФК "Левски" . И двете са обвинени, че са част от организираната престъпна група.


Синът на Божков - Антон пък беше пуснат под гаранция от 1 млн. лева. Под гаранция е един от най-близките му партньори - Александър Тумпаров, а за другия - Борис Бекяров беше съобщено само, че е задържан във Виена.


В края на април, още една акция беше свързана с разследването срещу Божков - задържането на Лиляна Деянова
(известна като певицата Лилана). Според адвоката й причината за атаката е бизнесменът, а телевизии съобщиха, че тя е проверявана като негово подставено лице. Деянова също беше оставена за постоянно в ареста.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (238)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Весело

  И тоя репресиран както Цветан Василев !!!!!!!!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Весело

  Черепа открил топлата вода?!?

  Май не, което казва (според заглавието) е всеизвестно на всеки в България.

  Друг е въпросът как така господинът е въртял успешен бизнес в държава управлявана от хунта?

  Мойто скромно мнение (вероятно поглешно, уинк, уинк, уинк) е че той си е плащал лептата на хунтата редовно. Докато...не се е случило нещо. Какво точно-да кажат "разбирачите"!

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 4. 4 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Мисирки, питайте Божков с кого е била договорката му да плаща по-ниските данъци!
  Той вече ви намекна, че това не е решавано в Държавната комисия по хазарта, а на по-високо ниво.
  Питайте го кое е това ниво!
  С кого се е договорил?

 5. 5 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Биби се оказа рекетьор и крадец. Това че е посредствен тъпанар се знаеше отдавна.

 6. 6 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1262 Весело

  Безброй далавери и мошеничества, а всичко свеждат до футбол?!
  ВЕрно ли?
  Това ли ни е дерта?

 7. 7 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Хм, това ли е всичко, което реши да каже?!

  http://rodenivbg.com
 8. 8 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Всички ще плащаме масрафа на ББ. Милиарди!

 9. 9 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Малоумните ритнитопковци не ми липсват никак.И още по-малоумните им фенове.Толкова за ''смешния плач''на Божков. Премиера е от същата категория - едноклетъчèн ритнитопковец,та засмяла се козата на овцата в случая.Ясно е ,чè става въпрос за едни милиони дето да сменят собственика си..

 10. 10 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Много са ми интересни "бизнесмени" като този. Когато си правят далаверите държавата е готина. когато ги притиснат започват да реват - хунта, нарушени права, няма демокрация и т. н.;
  Дневник , ако сте истински журналисти вместо да цитирате г-н Божков поразровете кой, защо и как прави далавери в България, кои политици, чиновници и съдии му помагат. Материал много.
  Само, че се иска акъл и дупе за тази работа.
  Иначе да се заяждат и да задават глупави въпроси на пресконференции, стана основно амплоа на нашите журналисти.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 11. 11 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  До коментар [#3] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Не съм разбирач, но логиката сочи, че се е появил нов мераклия за далаверката с по-добра оферта.
  Другият вариант е да са понатиснали нашите управници от вън. След дистанцирането на Турция от САЩ - България и Румъния стават зона на геополитическа игра.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 12. 12 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Знайме го. Ама когат' трупаше милиардите по тяхно време си Мълчеше. Сега, ако търсиш подкрепа, излез и разкажи неща от кухнята. Другото го четем и гледаме по ТВ-то всеки ден.
  Нас ни ограбват всеки ден, а тоя един път в живота му и орева орталъка...
  Лично чекаме и Боко да каже същото за следващите....

 13. 13 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Безброй далавери и мошеничества, а всичко свеждат до футбол?!
  —цитат от коментар 6 на ju.li


  Тук става въпрос за политическо и обществено влияние.
  Чрез раздаване на дребни пари, Борисов вече има гласовете на фенчетата.

 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Любопитно

  Ай, Горанов на вълците. Ами сега. Очевидно има и записи.

 15. 15 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3835 Весело

  Да не позволим из ъндърграунда да се изпотрепят......заради ЦСКА и Левски.....

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Весело

  До коментар [#4] от "Virgin":

  Ами той си казва в прав текст: Влади Горанов.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Любопитно

  "Бухалките на съвременните мутри са прокуратура, ДАНС и НАП", каза той."


  Много умилително е хора с прякор черепа да клеймят " съвременните мутри" и нито дума по въпроса как са станали милиардери - без помощта на държавата ли ? ДАНС и НАП къде са спали, когато тия " стари мутри" са използвали наказателните бригади да разчистват сметки с конкуренцията и да убиват хора ?

 18. 18 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#9] от "log_on":

  Разликата между тиквата и Божков е, като разликата между Москвич и Мустанг...
  Помниш ли, когато низвергнаха тиквата (пролетта на 2013), какъв рев му удари от трибуната на НС?
  Божков дали няма да изпрати малко информация на прокурорите в Барселона, за препирането на едни пари, една къща, един магазин...?

 19. 19 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1342 Весело

  25 години докато лапаше от баницата, България не се ли управляваше от хунта!?

 20. 20 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Огнян Донев, Цветан Василев, Васил Божков, Гад Груп, Иванчева, Ало Ваньо (Мишо Бирата) само Киро Гела и Гриша Ганчев

 21. 21 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Вчера го написах и пак ще го кажа напълно убедено, че "лицето" Иван Гешев ни е много скъпо. Все повече се убеждавам обаче, че същото това "лице" ще ни излезе прекалено скъпо! А премиерът ни е направо тонове злато!

 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 944 Любопитно

  истински мутренски хорор, не от филм

 23. 23 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1262 Весело

  Ха ха
  Интервюто продължава, Току-що каза, че е бил дисидент.
  Изглежда ми като хищник, да видим до къде ще му стигне деана...😁😁😁

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Весело

  " Божков поиска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов, с когото заяви, че се е срещал много пъти. "Само с Влади Горанов съм си говорил", каза бизнесменът."

  Влади Горанов сигурно сега ще излезе и ще каже, че не го е познавал, че е говорил " един, два пъти с бизнесмена" съвсем случайно, по повод " регулациите в хазарта" може би !
  А той още ли живее в имота на редник Киро ?

 25. 25 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Искам да видя Хекимян също толкова напорист и в интервю с Борисов.

 26. 26 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Га яде кифтетата не рива?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 27. 27 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Всички навързани като черва. Мафия.

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Любопитно

  До коментар [#21] от "Косьо Генчев":

  " Вчера го написах и пак ще го кажа напълно убедено, че "лицето" Иван Гешев ни е много скъпо. Все повече се убеждавам обаче, че същото това "лице" ще ни излезе прекалено скъпо! А премиерът ни е направо тонове злато!"

  Кръгът зад тях, наречен сараи, е най - скъпото нещо за обществото ни ! Той е свързан директно с Кремъл ! Не че няма и други престъпни лобита и кръгове у нас като ТИМ, например, но цялата ни държава се е превърнала в едно голямо престъпно блато - това е най - лошото !

 29. 29 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Неутрално

  Прав или крив това е без значение, но като иска да се изказва да почне да назовава имена и то с конкретни плащания и дати. Сигурен съм че си има тефтерче някъде. Така само да говори с обобщени фрази няма смисъл. Или изваждаш всичките мръсни ризи или си натискаш парцала. Всичко друго е само губене на време.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 944 Любопитно

  "пеевски като някой паяк ,дърпа конците от къщи ,а гешев е лично негово назначение " ,и не че някаква шокираща новина, и все пак ...

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Весело

  " България не е правова държава, тя се управлява от хунта. "

  Ами разбира се, че е така, иначе как " бизнесмени" като теб ще са стигнали до положението на олигарси ?

 32. 32 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Когато заграбваше предприятия и фирми за смешни суми и след това ги фалираше,нямаше хунта.

 33. 33 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Сега разбрах Борисов защо строи стадиони, за да може хунтата да се разправя с “дисидентите”.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 34. 34 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Че България отдавна е пародия на държава би трябвало вече да е ясно на всички...

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Любопитно

  До коментар [#29] от "padrino":

  " Прав или крив това е без значение, но като иска да се изказва да почне да назовава имена и то с конкретни плащания и дати. Сигурен съм че си има тефтерче някъде. Така само да говори с обобщени фрази няма смисъл. Или изваждаш всичките мръсни ризи или си натискаш парцала. Всичко друго е само губене на време."

  Абсолютно вярно ! Така прилича на анализатор от Дойче Веле, например, а има доста интересни неща, които може да " сподели" за пред публиката ! Въпросът е, обаче, че той само " подсказва" на кръга на управляващите, че може да последват сериозни трусове за тях, ако го закачат ! Битката е за пари и интереси, а не за правдата и истината ! Този престъпник има много какво да губи, хунтата около ГЕРБ - също ! Това е война на нерви !

 36. 36 Профил на obektiven_new
  obektiven_new
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Когато не си направил нищо нищичко, за да има правова държава в България докато си в силата си, резултатът е че ставаш сам жертва на нищоправенето си.

 37. 37 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#32] от "kwy38371721":

  Просто ми е интересно, кои са тези предприятия които е придобил и фалирал?

 38. 38 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#33] от "proventuss":

  Тиквата "строи" (стадиони, зали, магистрали, санира сгради), за да може да краде и да купува къщи и коли на младите момичета.

 39. 39 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#28] от "samoedin":

  Така е! Но най-страшното е, че едни 80% определят "демократичното мнозинство" у нас. Дори на моменти си мисля, че тази процентна величина е доста подценена.

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#29] от "padrino":

  И Цецо Вас като ви каза в прав текст някои имена какво?

 41. 41 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Беше много правова държава когато му осигуряваше монопол и блокираше конкурентите на Божков. като betfair, изведнъж като го настъпа и стана неправова :).

  -voxy
 42. 42 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#1] от "NIKE":

  Не и този като Цветан Василев им плащаше 30 години и Боко и на Владито ина всички по ветригата,а Шиши е обирал каймака с големата лъжица,и в един момент им е казал че толкова много колкото искат неможе да плаща щото просто нема,стана бандит,а той ако е бандит е отпреди минимум 30 години-от които10 управлява Барба Ганюс от Банкя

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  До коментар [#25] от "acarid":

  Искам да видя Хекимян също толкова напорист и в интервю с Борисов.
  —цитат от коментар 25 на acarid


  Ах, как искаше Хекимян да прекъсне разговора, когато акрая Божков го попита "Знаете ли кое е общото между мутрите от 90-те години и сега?" ! Много му се искаше - защото и той както всички знаеше отговора. Е, нямаше как - Божков настоя и всички го чухме в ефир - "Общото е Борисов, имаше го тогава, има го и сега". Наистина се обезпокоих дали Хекимян не се е подмокрил!

 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Божков дали няма да изпрати малко информация на прокурорите в Барселона, за препирането на едни пари, една къща, един магазин...?
  —цитат от коментар 18 на vhv


  Че,ако я има тая информация,до сега що не я е пратил?Нали Черепа много принципен и честен,а крие информация за изършени престъпления.

 45. 45 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#35] от "samoedin":

  Да бе същото разправяхте и за Цветан Василев и какво стана едно голямо НИЩО.

 46. 46 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  И самият той се е възползвал от това, оня милиард и триста дето беше даден за магистрала Хемус след като протестираха на Цариградско шосе, не бяха ли фирми на Божков. Язък му за математическото образование, би трябвало да знае, че за всичко трябва да има мярка.

 47. 47 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Любопитно

  Сигурен съм, че човек като Божков си е запазил сериозни писмени доказателства.
  Въпросът е, че ако ги покаже, и той е в кюпа - все пак корупцията е двустранен процес.
  Най-интересно е какво ще стане с Горанов, който твърдеше, че не е знаел - години наред, 10, че Божков плаща данъци за хазарта по намалени тарифи.

 48. 48 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#35] от "samoedin":

  Това е война преди всичко на интелект.
  Божков ще загуби пари (голяма част от парите си, но не всички) и влияние. Тиквата ще загуби всичко.

 49. 49 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Такъв огромен бизнес като Череповия се дава за временно ползване .
  Работиш го , трупаш милиарди , но измъкването е или напред с краката или с нищо в джоба .
  Ако Черепа е намерил алтернативен изход ще се разбере в бъдеще .

 50. 50 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Ми прав е. Ако Божков не си е плащал правилните данъци и държавата ни смята, че наистина дължи парите, за които го обвинява, правилно беше да изземе акциите на компаниите му и да ги продаде през борсата. Само за "Националната Лотария" можеше държавата да получи поне милиард. Вместо това ги унищожиха, ей така от глупост. Виждал съм неадекватни държавни органи, но нашите са пълни само с идиоти.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 51. 51 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 164 Неутрално

  В едно обобщено изречение според Божков: България се управлява от организирана престъпна група.

 52. 52 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Гешев , Бойко , Божков , Доган , Пеевски ..... ! Този филм сме го гледали вече с други актьори : Илия Павлов , Кюлев , Братя Илиеви , Карамански......
  Само дето екипа режисьори и сценаристи си е същият и си пият мастиката с мента в ресторант Монтерей .

 53. 53 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#43] от "Един препатил":

  Сигурното е едно: оттук нататък, нито бТВ, нито Нова ТВ, нито БНТ ще си се правят на интересни, да чуят Божков.

 54. 54 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Мисирки, питайте Божков с кого е била договорката му да плаща по-ниските данъци!Той вече ви намекна, че това не е решавано в Държавната комисия по хазарта, а на по-високо ниво.Питайте го кое е това ниво!С кого се е договорил?
  —цитат от коментар 4 на Virgin


  Той каза А.
  Просто чака някой да се сети да го пита, за да каже Б.
  Макар че вече всички знаем и гледаме очакващо към министърчето без апартамент.

 55. 55 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Мен ми се ще да попитам, ама не зная къде: - Наистина ли българската прокуратура е подала някакво искане в ОАЕ за екстрадиция на Черепа и за предаването му, както секазва "по надлежен ред" на правосъдните органи на България?
  Гешев, зная че ми четеш въпросите. Ще ми отговориш ли?

 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално


  « Борисов е общото между онези и тези мутри ... «


  Нямам какво повече да добавя !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Подобно интервю,с подобни думи може да даде всеки обвинен за дадено престъпление.Такива даваше и Цв.Василев от Белград и...?Значи,или излизат с конкретни факти,доказателства,документи, или се скриват и мълчат.

 58. 58 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Това го знаем всчики. Хунтата директно си взима парите от разни назначени добре облечени мъже и жени (не ги наричим предприемачи, защото не са, дори ВБ нищо че има малко повече акъл от другите).

  Да се готвят следващите, които или не снасят достатъчно или са станали неудобни.

  Колкото до футболните отбори, на хунтата не й трябват отобори с голяма фенска маса.
  Правят всичко възможно да разделят феновете или направо унищожават клубовете като цска сега Левски. Следва за пореден път Ботев.

  Уйгун им е отбор като Делиормана - перат пари и няма фенска маса (никога няма и да има).

  Тъжна родна мутромилиционерска картинка.

 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Да не позволим из ъндърграунда да се изпотрепят......заради ЦСКА и Левски.....
  —цитат от коментар 15 на Николай Бучков  Напротив - да се стрелят, колят, бесят, колкото се може повече . Нека за всички тях, най - после настъпи ъндърграундкоронавируса !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на Old Surehand
  Old Surehand
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Ех тези акции на този клуб - как все нищо не струват, постоянно ги подаряват и то за пореден път... Все драма там, даже и като побеждават... А от друга страна, друг клуб, но основан и управляван като бизнес си работи перфектно и стана шампион вече много пъти.

 61. 61 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Подобно интервю,с подобни думи може да даде всеки обвинен за дадено престъпление.Такива даваше и Цв.Василев от Белград и...?Значи,или излизат с конкретни факти,доказателства,документи, или се скриват и мълчат.
  —цитат от коментар 57 на uvtest


  Е Божков ако не знае с кого е правил далаверите кой да знае?
  Деловодителките от ДКХ дето бяха задържани и нощуваха в полицията ли?
  Хайде сега Горанов да дава обяснения за ОПГ-то където е бил ключова фигура!

 62. 62 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#58] от "olimpipanov":

  Или на чийто бизнес са хвърлили око.

 63. 63 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Сигурно Борисов и Горанов са виновни, че не си е платил данъците и е прибрал 600 милиона. Божков има пари да издържа Левски, но не е взел акциите за това. Нещо повече, Божков има пари да купи отбор от ранга на Реал Мадрид. Хайде почвайте и другите, Ганчев, Златев, Пеевски, Прокопиев, Георги Гергов, ТИМ, Алексей Петров...

  Много хитър
 64. 64 Профил на lefty
  lefty
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Мисирки, питайте Божков с кого е била договорката му да плаща по-ниските данъци!Той вече ви намекна, че това не е решавано в Държавната комисия по хазарта, а на по-високо ниво.Питайте го кое е това ниво!С кого се е договорил?
  —цитат от коментар 4 на Virgin


  Още по-интересно е, че имало запис

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#17] от "samoedin":


  « ДАНС и НАП къде са спали ... «


  Там е проблемът, че никак даже не са спали, а тихомълком са си пълнили гушките, както това стана ясно и с грабежа на КТБ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Слушах интервюто. Беше интересно, имаше обвинени хора с имена. И тези имена се срещат с Урсула, Макрон, Меркел. Междувременно изпращаме някакви странни люде по летище Шарл де Гол, не говорещи ни френски, ни български, а след това се учудваме че никой не ни взема на сериозно.

 67. 67 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 884 Неутрално

  ожков вкара 25 милиона за няма и година в бездната яма в Подуене ! Това да е за урок и обица на ухото за всеки евентуален спонсор на ФК левски.
  Впрочем настоящия собственик е с леки проблеми с българското правосъдие, със запорирани сметки и конфискувани активи (включително антични колекции).. Акциите на сините все пак се водят ценни книжа и няма как току така да се продадат, прехвърлят или дарят без това да се приема за ощетяване на Държавата. Така че за евентуална сделка с акциите следва да се заинтересува и Прокуратурата.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Все що е гербер е изпаднал в нелегалност. Няма го да брани с гърди матросовски Бойче.

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#24] от "samoedin":


  « А той още ли живее в имота на редник Киро ? «


  Моля, не му завиждайте на момчето . А къде да живее като си няма парички да си купи/построи жилище ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#57] от "uvtest":

  Тези сладки приказки ги разказвай на Шиши,Барба Ганюс от Банкя,Божияюмрук с каскета ит.н.

 72. 72 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 289 Неутрално

  А бе! Какво стана с Кьовеши? Тя освен делото срещу Румъния друго дело спечелила ли е досега? Да призове Черепа за свидетел и действа срещу мутрите.

 73. 73 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1366 Весело

  Миню, Ветко, Бенчо(какви хубави традиционни български имена), тоя боклук и т.н. много харесваха държавата, докато ги оставяше да си вършат мръсотиите! Сега държавата си е същата, но повечето не са в нея, а в затвора ѝ или се крият в чужбина. Явно държавата изглежда много различно, гледана от затвора или скривалището в чужбина.
  Ковачки още харесва държавата. Кога ли и той ще разбере, че е много лоша? Лукоил и те нещо не я харесват в последните дни.
  Много е хубав когато бандитите не харесват държавата и се оплакват!!!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 74. 74 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6038 Весело

  Черепните напъни, да се домогне отново до контрол върху хазарта, като употреби подуенските фенове като инструмент за изнудване на Тиквоний, едва ли ще хванат дикиш. След подобни "дисидентски" изявления, едва ли ще му се "отвори парашута".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Е Божков ако не знае с кого е правил далаверите кой да знае?
  Деловодителките от ДКХ дето бяха задържани и нощуваха в полицията ли?
  Хайде сега Горанов да дава обяснения за ОПГ-то където е бил ключова фигура!
  —цитат от коментар 61 на Panda


  Май не си ме разбрал или не си искал.Въпросът не е какво знае Черепа,а какво може да докаже.Неговото до сега са само голословни обвинения.

 76. 76 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  Бизнеса с талончета върви ли, доволен ли е далавери че го ползваха за патерица, обещано ли му е да го има и в следващият парламент на скотаджията:)))

  Как ще компенсират милионите от божков щот може да е крал но имаше и за държавата, сега огромно нищо:))

 77. 77 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 884 Неутрално

  "Само с Влади Горанов съм си говорил", каза той и уточни, че лесно ще докаже твърденията си за срещите. "Естествено, че (сме имали) лични контакти и срещи, също разговори по телефона, есемеси. Да не би г-н Горанов да твърди, че не се е срещал с мен многократно? Не вярвам".
  Най-интересната част от интервюто ! Сега стана весело :)

 78. 78 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Божков е един от най-видните членове на "хунтата". И това интервю не е за простолюдието. то е заплаха/основа да с договаря с тези който го изритаха от баницата. Явно му е дошло самочувствието.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 79. 79 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Олее той, милият череп, как с пот е градил тази милиардна империя и сега са му я откраднали..
  "Га яде кифтетата на така, ни рива?"
  Първото нещо, което едни нормални индустриалци, бизнесмени или там както искате ги наречете, правят е да си гарантират политическа и правова стабилност, за да са сигурни, че дейността им ще може да се развива.

  Нашите "бизнесмени" от както сме излязли от тоталитарната система, се облагодетелствуват от факта, че няма ред и законност. Сега обаче тяхната система се обърна с/у тях, защото един измежду тях се оказа доста по-ловък и коварен, и пищят, чак до небесата.

  Кеф ми е как помежду си се самоизяждат. Ама така е в мафията...

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#28] от "samoedin":


  « ..., но цялата ни държава се е превърнала в едно голямо, престъпно блато ... «


  Прав си, но държавата ни сама по себе си, не може да се превърне в каквото и да било - ние сме тези, които я направихме такава . В уверение на горното, погледни състава на днешното НС, правителството и президентството - комунисти и ДС-ченгета, а те не са гласувани/ избрани от германци и французи, нали ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Всъщност това за Левски е най-безинтересното в изказването на Божков.
  Горанов, Горанов...

 82. 82 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  Много интересен беше въпросът за статута на Божков в ОАЕ. Той обясни, че има статут на резидент - легално пребиваващ чуждестранен гражданин и че може да се движи свободно.

  Аз винаги съм се съмнявал в думите на Гешев, че Божков е бил задържан в ОАЕ. Нямаше как да стане два дни след обявяването му за издирване и без червена бюлетина на "Интерпол".

  Оказа, че е било вярно. Но....Божков каза нещо странно. Бил е задържан 2-3- седмици, но не в следствен арест, а без обяснения в затвора "Ал Ахбар". И е бил освободен когато дубайските власти "са разбрали какви са нещата наистина, а не както ги представят българските власти".

  Изводът - Божков е бил задържан, но не по повод обявяването му за издирване. Задръжането му е било уредено преди това по молба до властите на ОАЕ от много високо място в България.

  Това обяснява странностите в цялата история. От липсата на официално потвърждение за задържането по обичайния ред, през приказките на Гешев за "политическо разрешаване на въпроса за екстрадицията" та чак до странната сделка с агнешкото и фурмите.

 83. 83 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Няма спор за симбиоза между Божков и властите през всичките тези години. Дума да не става.Силно толериран не само от последното управление, но от предишните и въобще.Борисов не е имал желание за такива турболенции с Божков. Нали преди това го покани с Гриша Ганчев и брата на Домусчиев да нищят проблемите на футбола в собствения си кабинет. Просто се появи нова фигура /Гешев/, която почна да бърка тук-там, където преди не можеше.

 84. 84 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#1] от "NIKE":
  И двамата са далеч от репресирани, но и при двамата се набиват на очи следните прилики:
  - развиване на сериозен бизнес с държавна протекция:
  - разбиване на този бизнес и овладяване на активите от задкулисието;
  - и в двата случая атаката се води от прокуратурата;
  - и в двата случая отзад наднича един корпулентен образ;

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 85. 85 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#1] от "NIKE":

  Цветан Василев обаче пееше рамо до рамо с Искров. Василев е в изгнание, а Искров? Да видим кои още бяха на кръчма, да не се окаже, че Василев е поредния бушон, а бароните си ма'ат гащи из парламента....

 86. 86 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Черепухата се възползвала от факта, че България не е правова държава, а сега, когато приятелчетата му решиха да го пуснат по пързалката, се оплаква. Не казвам, че е хубаво, но тоя не е никакъв мъж, а проста кифла, без пълнеж.

 87. 87 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#77] от "pavelsilistra":

  Не казва обаче за какво са говорили. Разговорите не е задължително да са "интересни"

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 88. 88 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Абе що така наруши мълчанието точно днес, когато има и заплаха за България от чужда страна, но учудващо Дневник няма статия за това което БНР от сутринта съобщава.

 89. 89 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3352 Весело

  До коментар [#63] от "Кум Лисан":

  Горанов не е знаел, че може би един от най-крупните данъкоплатци плаща 10 г. по занижени цени, разбрал януари 2020 г.
  Корабчета плуват.....
  Да видим дали само Горанов ще изгори, щото изгорял покрай Божков ще има.

 90. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Все що е гербер е изпаднал в нелегалност. Няма го да брани с гърди матросовски Бойче.
  —цитат от коментар 69 на historama


  От какво трябва да се брани Бойче,от голословните твърдения на един обвиняем за множество престъпления беглец ли?Да извади доказателства,документи задумите си,пък тогава да говорим.

 91. 91 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#18] от "vhv":

  Ами той и да изпрати, вече е много късно :)
  Първо, защото по силата на българските закони (а това погледнато отвън все пак си е официалната позиция на държавата) той е издирван престъпник.
  Второ, каквито и документи да представи, не знам дали някой би бил склонен да повярва, защото все пак той е заподозрян, но също така може да оказва доста голямо влияение.
  На всяка една прокуратура и трябват факти, а не разкази. Приказката за Червената Шапчица не е реалност, въпреки, че е интересна.

 92. 92 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Подобно интервю,с подобни думи може да даде всеки обвинен за дадено престъпление.Такива даваше и Цв.Василев от Белград и...?Значи,или излизат с конкретни факти,доказателства,документи, или се скриват и мълчат.
  —цитат от коментар 57 на uvtest


  Именно. А тоя, на въпрос дали е информирал прокуратурата, отговарп: "В момента не съм (в затвора), може би подготвям сигнал."
  НЙе знае дали подготвя!!! " Може би".
  И Цв.Василев ги плещеше същите. Взели му банката, унищожили я, а за неговите престъпления дума не обелвсше.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2976 Весело

  До коментар [#39] от "Косьо Генчев":

  Що да е подценена, БСП-то да не са (сте) паднали под 20%-та?
  Много мутри на клона, а честния бизнес бизнес го оглозгаха, сега от глад се ядат едни други - като при глутницата вълци. Накрая ще остане само един.

 95. 95 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Ах, как им се изплъзна този хлъзгав кокал ли е череп ли е! Ако бяха успяли да ги натикат в следствения арест нямаше да има възможност да прави еретични изказвания и да разкрива ... очевидното! Само е пропуснал да каже защо, след като е завършил приложна математика, вместо да програмира или да доказва теореми, се е навъртал на магурата, правил е чейнч, а накрая се е установил в хазарта ... И как е оцелял там. Иначе с 11 обвинения в близките 8 години следствието щеше да го върти на грил, а съдът да се използва като гарнитура към блюдото .

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 96. 96 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Джон Стайнбек : Кой каквото и да ти говори - знай че става дума за пари !
  Дали няма връзка и с опита да се въведе събираемост на данъците в митническите петролни складове на Лукойл !?
  Няма да е за първи път партньори на белот да се изпокарат !

 97. 97 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 238 Любопитно

  [quote#75:"uvtest"][/quote]

  Гешев какво е доказал досега?

 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  Брифинг на Горанов!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 99. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Мен ми се ще да попитам, ама не зная къде: - Наистина ли българската прокуратура е подала някакво искане в ОАЕ за екстрадиция на Черепа и за предаването му, както секазва "по надлежен ред" на правосъдните органи на България?Гешев, зная че ми четеш въпросите. Ще ми отговориш ли?
  —цитат от коментар 55 на Косьо Генчев


  Прокуратурата е шампион в подготвяне на обвинения, които отпадат в който и да е съд, включ и на Венецуела. Може да са поискали екстрадиция на Черепа за неправилно паркиране, или че дължи такса обслужване по някоя дебитна сметка.

 100. 100 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#75] от "uvtest":

  Тези сладки приказки ги разказвай на Шиши,Барба Ганюс от Банкя,Божияюмрук с каскета ит.н.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK