Силно обичан и мразен: кой е "гърмяният вълк" Наско Сираков

Наско Сираков мина през няколко периода като футболист и ръководител в "Левски", в които имаше емоции от двата полюсаСедем е добро число, обичат да казват левскарите. Числото седем се е превърнало в символично за тях заради паметните победи със 7:2 и 7:1 срещу ЦСКА. При втората ключов принос за "Левски" има Наско Сираков, който вкарва четири гола.


Седем са и годините, откакто Сираков изрече думите "Тръгвам си от "Герена" и повече кракът ми няма да стъпи тук". Той не само се завърна на "Георги Аспарухов", но убедително е изборът на привърженици за човека, който да получи мажоритарния пакет акции на клуба според гласуването, организирано от Васил Божков във "Фейсбук". Обвиняемият бизнесмен заяви, че ще му даде акциите.


Спортният път на Сираков преминава през възходи, някои падения, обрати. Това го превръща в силно обичан и недолюбван едновременно от свои и чужди.
На 17 май тази година той се завърна и обяви публично, че иска да помогне на клуба в тежкия момент, в който бъдещето на сините е в мъгла. С емоционално и добре премерено послание Сираков отново спечели мнозинството почитатели на отбора на своя страна. Но останаха и много въпроси - защо е променил мнението си и се завръща в "Левски", част ли е от задкулисието (за което Божков говори), как всъщност ще се справя с финансирането на изпадналия в много тежко положение клуб, ще търси ли инвеститор, на когото евентуално след това да прехвърли получените акции.


"Всички ние, левскарите, сме виновни, за да се стигне до това положение. Едни с действията си, другите - с бездействието. "Левски" не е създаден, за да се спасява. Той е създаден да успява, да побеждава. "Левски" ще успее да се спаси, но наистина в момента времето ни притиска. Нищо не можем да направим за спасението на "Левски" без акциите", каза бившият нападател в "120 минути" по Би Ти Ви.


Между възходите и паденията в "Левски"


Като футболист Сираков, който е син на сребърния олимпийски медалист по борба Петко Сираков, се превърна в символ на "Левски". С 165 гола е начело на голмайсторската класация в клуба за всички времена. Успоредно с това беше част от най-големия успех в историята на националния отбор, стигнал до четвъртото място на световното в САЩ '94.


На другия полюс остава мигът, в който в началото на 90-те години по време на мач с "Черноморец", ядосан от недоволството на публиката на "Левски", Сираков си сваля гащите и си показва задните части към привържениците.


Дори така в бурните отношения между голмайстора на клуба и запалянковците надделява привързаността. Картината е същата и по времето, в което Сираков е ръководител. Време, в което той използва качествата и намира правилните лостове, за да запише огромни победи. Под негово ръководство и в партньорство с треньора Станимир Стоилов "Левски" постигна най-значимите успехи в съвременната си история с четвъртфинала в турнира за купата на УЕФА (вече Лига Европа) през 2006 г. и с първото влизане на български отбор в групите на Шампионската лига през следващия сезон. През пролетта на 2008 г. Сираков беше уволнен от тогавашния собственик Тодор Батков.


Пет години след това той се завърна на "Георги Аспарухов" като спортно-технически директор по покана на Батков. Тогава в управлението влезе и 35-годишният Христо Йовов, който беше назначен за технически директор на мъжкия отбор (документи вече показват, че определяният за близък до властта Йовов е бил дори собственик на "Левски" за кратко през 2019 г.).


Въпреки че Сираков се прицели в три поредни титли за три години, вторият му управленски период беше много кратък и неуспешен. През лятото на 2013 г. "Левски" записа срамно отпадане от "Иртиш" от Казахстан в евротурнирите, а през октомври се стигна до скандала със събличането на треньора Ивайло Петев от фенове по време на представянето му. Сираков реагира бурно и каза:


"Не подавам оставка. Аз просто си тръгвам от "Герена" и повече кракът ми няма да стъпи тук".


Наско Сираков

Последваха седмици, в които той критикуваше остро Батков и постави открито въпроса за собствеността и финансирането на "Левски". "Не знам кой е собственик. Тодор Батков ми е казал, че той е собственик. Но той не може да взема самостоятелно решенията. Взима ги заедно с Иво Тонев (приближен до министър-председателя Бойко Борисов, Тонев по това време част от ръководството, а по-късно и съсобственик). Парите идват и от него (Тонев). Това е истината. Това е, което знам", заяви на 10 октомври 2013 г. Сираков. Той заподозря, че е бил върнат в "Левски", "за да бъда дискредитиран и омерзен и най-вече да ми бъде затворена устата. Защото, преди да дойда в "Левски", бях най-големият критик".


Острите му думи продължиха и през февруари 2014, когато призова Батков да "признае публично, че няма пари, и да каже кой му помага".


През 2014 г. Сираков постави на масата въпроса за финансирането и собствеността на "Левски"

© LAP.BG

През 2014 г. Сираков постави на масата въпроса за финансирането и собствеността на "Левски"


"Гърменият вълк" единак


Няколко месеца след това беше представена биографичната книга "Единакът", посветена на Сираков и писана от настоящия изпълнителен директор на "Левски" Павел Колев.


Въпреки името на книгата Сираков има верни и дългогодишни приятелства, като е близък с повечето от бившите си съотборници от т.нар. златно поколение на националния отбор. Той участва в различни бизнеси - през декември 2009 г. става съдружник с Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Любослав Пенев и собственика на "Царско село" Стойне Манолов във фирмата "САЩ-94", занимаваща се с "откриване и експлоатация на заведения за обществено хранене и увеселителни заведения, търговия на едро и дребно". В годините участва в още няколко фирми, като в една от тях е съдружник с президента на "Славия" Венцислав Стефанов и с Манолов, а в "Лендер груп" е партньор със съпругата си Илиана Раева (фирмата се занимава със строителство и имотни сделки).


Освен това е близък и със собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев. През 2013 г. Раева каза, че Ганчев ще финансира партията ѝ "Обединена България".


В края на 2016 г. дори Ганчев заяви пред привърженици на ЦСКА, че иска да привлече Сираков в ръководството на червените заради качествата му. Имаше твърдения, че бившият нападател е дал съгласие. Идеята обаче не се прие в червената общност.


По това време двамата с Ганчев бяха част от управлението на българския футбол като членове на изпълнителния комитет на БФС.


През 2002 г. на "Българска армия" по време на мач между ЦСКА и "Левски", близо до Божков, който тогава беше собственик на червения клуб

© Живко Ангелов

През 2002 г. на "Българска армия" по време на мач между ЦСКА и "Левски", близо до Божков, който тогава беше собственик на червения клуб


Картината в клубния футбол вече е напълно променена от дните, в които Сираков беше ръководител в "Левски", тъй като има нов силен играч в лицето на удължаващия хегемонията си "Лудогорец", покровителстван от собственика си Кирил Домусчиев.


През 2017 г. Сираков отправи остър отговор към Домусчиев, който беше заявил, че кръгът "Царско село" стои зад кандидатурите на Сираков и Любослав Пенев за шеф на БФС. Това стана няколко месеца преди конгреса в БФС, в който легендата на "Левски" не участва като кандидат за президент. Домусчиев насочи вниманието към близостта на Сираков с Пенев и Стойне Манолов, без да назовава имена.


"Ще му отговоря много кратко: Кирчо, за още 20 години да си купиш тв правата за българското първенство, за следващите 20 години да си купиш първенството на България по футбол, пак само ще сънуваш, че можеш да достигнеш Сираков във футбола. Продължавайте с твоите 100 - 150 фенове със сандвичи в ръка (знам откъде са им сандвичите) да скандирате "българи юнаци" на вашите мачове, а аз, гледайки, ще се опитам да видя повече от едно българче в отбора - Светльо Дяков, незнайно как попаднал в отбора. Няма що, огромен принос и огромна полза за българския футбол", заяви Сираков чрез публикация в страницата на съпругата си Илиана Раева във "Фейсбук", като нарече Домусчиев "Кирчо от Делиормана".


И добави: "Успокой се малко, спри се, гърмян вълк съм. Да си знаеш, че няма да ти е лесно с пушката срещу мен."


На конгреса на БФС през февруари 2018 г. Сираков и Ганчев излязоха от изпълнителния комитет. Последваха месеци на мълчание, преди легендата на "Левски" да се завърне ударно на "Герена". Това постави и въпроси дали Сираков е свързан с някоя от двете страни.


В интервюто пред Би Ти Ви Сираков се изказа дипломатично и заяви, че Борисов "е най-уважавания и добре приет политик навсякъде в Европа", и че Божков е направил много за стабилизирането на "Левски".


Сега се очаква Сираков да влезе в съвсем нова роля, като цялата тежест и отговорността ще са върху него. Включително да лавира в обстановката на противопоставяне между политико-икономическата зависимост на клуба и изявеното желание от страна на Павел Колев за пълна прозрачност и отчетност на средствата и действията.


Защото в момента "Левски" има публично обявени около 16 млн. дългове и се нуждае от стратегия. Интересно е каква ще е тя в очите на Сираков. През февруари 2017 г. той каза по темата: "Първата основна задача на "Левски" е да обяви план пред хората - ние следващите пет години няма да се борим за нищо, няма да ви лъжем, ще намалим бюджета наполовина. Няма да е 12 млн. лева, а ще е 6 млн. лева. До пет години ние ще изчистим всички задължения. Клубът ще е начисто. Тогава ще седнем на масата, ще направим отбор и ще се борим за еди какво си. Всичко друго са лъжи, кърпежи, хвърляне прах в очите на хората и затова ще ходят по 200 човека на стадиона. Това е истината. Няма какво да се заблуждаваме и да се лъжем."


Сираков с екипа на "Левски" по време на бенефиса на Станимир Стоилов

© Асен Тонев

Сираков с екипа на "Левски" по време на бенефиса на Станимир Стоилов


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Дано да има успех и късмет. Само "Левски".

 2. 2 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 682 Неутрално

  От червената агитка знаем кой е Сираков - А Сираков на тревата, прави св...... на съдията, втора дузпа да даде, от позора да ги отърве!

 3. 3 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Май вече Раева ще коли и беси в "Левски"...

 4. 4 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3402 Неутрално


  Как КОЙ е

  Той е ГОЛЕМИЯТ ПРИЯТЕЛ на ГРИША ГАНЧЕВ

  Човекът който си показа задника на левскарската публика

  в качеството си на играч на СЛАВИЯ

  Той е Този Който Не Си Мръдна Пръста когато

  качулковците на заплата съблякоха Петев и го изгониха от Герена

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  Акциите ще ги вземе Наско.
  Това е добре,но....кой ще плаща дълговете в размер на милиони?
  Щот' иначе и аз мога да ги взема....................?!

  [email protected]
 6. 6 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ами успех на Сираков. Не го харесвам, но по-голямо говедо от него подуенци няма да намерят.
  Дано да не стане като със Стоичков - след 6 месеца да тегли една майна, да си вземе парцалките и да отиде в САЩ да прави компания на Божидар Искренов.
  Успех на Левски

  Бог да благослови Америка за България!
 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Не беше ли славист този?

  ДБ=БКП
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  Тоз 1996 не си ли сваляше кюлотите пред феновете на подуянци?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Весело

  Акциите ще ги вземе Наско.Това е добре,но....кой ще плаща дълговете в размер на милиони? Щот' иначе и аз мога да ги взема....................?!
  —цитат от коментар 5 на karabastun  До коментар [#5] от "karabastun":

  Рибата в морето,а ти си сложил тигана! Акциите трябва Борисов да ги прехвърли на Сираков първо...

 10. 10 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 606 Весело

  А на бас, че първата работа ще му бъде заплатата да му е 20 000 лева на месец нето, както му беше в БФС!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 11. 11 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Една статия кой е Пеевски - най-големият дарител на Леевски, няма ли да пуснете?

 12. 12 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Чорбетата и най-вече припсоевете газ пикаят като чуят Сирков, който ги е шил многократно. УУппс те са Литекс т.е. носят и шумкарското име Кърпач-ефф.

 13. 13 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не съм фен Сираков да взема управленски решения в Левски. Нито той нито Раева са се показали като особено приципни и открити хора, след като прекратиха спортната си кариера и особено с опитите си да влизат в политиката по байганьовски.

  За временно решение е ок. После трябва да се мисли за друго. Сираков е точно от епхата на "бащиците" в бг футбола и не може да избяга от това. Все пак е в пъти по-добре от Ганчев в тирето или тандема от Двамата Шишковци, които "менажират" от известно време най-големия клуб на България.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 14. 14 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Гневно

  Жалко, но вече няма да викам за Левски, за гъза на Наско. Скоро ще си, ви събуй гащите.

 15. 15 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Чорбетата и най-вече припсоевете газ пикаят като чуят Сирков, който ги е шил многократно. УУппс те са Литекс т.е. носят и шумкарското име Кърпач-ефф.
  —цитат от коментар 12 на olimpipanov


  А вие, като чуете Пеевски и вече се оглеждате за поредно дарение, нали?
  Не се срамувайте - вие сте си отборчето на Пеевски и държавата - макар, че си е за срам, но това е нещо непознато за вас!

 16. 16 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 420 Неутрално

  педераско с куровете към агитката през 97
  няма да стане. да си оди да си троши парите
  в някое казино, което и прави де, почти постоянно.

 17. 17 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този не е ли онзи, който си изу гащите и си навря задницата в лицата на левскарите? Добър избор тогава!

 18. 18 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Язък за хубавата игра! Едно време страдаше само от въпроса дали футболистите са прости, или простите стават футболисти. Сега се добави и страданието дали мутрите са собственици или собствениците са мутри. Беше хубаво шоу, сега даже и шоу не е.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  Снимката с черепа ( тогава собственик на ЦСКА), Георги Марков, " гърмяния вълк" и още куп мутри около тях казва всичко ! И за политиката, и за българския футбол !

 20. 20 Профил на wawa
  wawa
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Честно казано, не разбирам как Сираков може да влезе в ролята, която имаше Божков - да спонсорира клуба чрез свои средства и да го измъкне от финасовата криза. Има ли Сираков нужните милиони за това? Мисля, че не.
  Защото, ако целта е просто Сираков да посредничи между новите спонсори, банки, фигури в сянка, т.н., които ще осигурят тези пари, защо клубът (дружеството) Левски има управител? Тази работа по управление на клуба, в това число намиране на финансиране, се върши от управителят, не от акционерите. По правило акционерът чака след добро управление на клуба да се постигне повишение на пазарната стойност на акциите си и да вземе дивидент.
  А сега Сираков ще го играе нещо като втори управител на Левски, стоящ над Павел Колев, и притежаващ акциите?

 21. 21 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Вече не се интересувам от този клуб.

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Гневно

  До коментар [#18] от "Таралеж":

  Не стига, че пазарната икономика затри футбола, като ФУТБОЛ - ми ся занимават цял народ, кой щял да се грижи за некадърни чалгаджии от Африка и Латинска Америка, че да облекат някакви екипи и да потичат чат-пат по някакви стадиони ....?!!!
  Я , КАФА С...ТИР !

  [email protected]
 23. 23 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Е тази иначе обширна статия не е посочено, че Сирака е Шампион и носител на купата на България със Славия ! Леко е пропуснат и една еротична сцена със свалените гащета пред агитката на сините от пролетта на 1993 г. :)
  "Седем са и годините, откакто Сираков изрече думите "Тръгвам си от "Герена" и повече кракът ми няма да стъпи тук". Държи си на думата !

 24. 24 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#15] от "Капабланка":

  Левски няма от какво да се срамува. Това дарение е изцяло на съвестта на Колев и няколкото човека от УС на Левски, сложени там от Барба Ганьос и Шиши, още преди Божков.

  Никой не е питал нито феновете, организирани или не, нито органиацията на ветераните, нито сегашните служители на ЛЕвски - спортно ръководство, играчи и т.н. Това си е решение на Колев, който е исталиран там точно за това.

  Всички левскари са против това дарение да се приема и никой не отишъл да изказва "благодарности" на Пеевски.

  За разлика от цицекарите, бивши чорбари, които отидохте да целувате краката и ръцете на Ганчев, да му се смеете на лакърдиите и да му се подмазвате, а той ви измисли една куха ЛЪЖА, която повтаряте и до днес, за да се самозалъгвате.

  Жалка история!

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 25. 25 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Сираков е слаб и без нито един лев в джоба, зад него се подават едни корпулентни туловища на истинските собственици: най-големия политик в Европа и най-големия дарител в България.

  А Домуса ще им прави ми-ми.

 26. 26 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Първо да върне парите на Пеевски. Едва тогава ще може да говори за спасение на ЛЕВСКИ. Докато този клуб се спасява с мръсните пари на свинята той не е ЛЕВСКИ, а Леевски.

 27. 27 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Наско беше свестен човек, но покрай оная усойница Раева се развали. Дано да е само символична фигура в клуба, че ако той управлява, не съм оптимист.

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  " Седем са и годините, откакто Сираков изрече думите "Тръгвам си от "Герена" и повече кракът ми няма да стъпи тук". Той не само се завърна на "Георги Аспарухов", но убедително е изборът на привърженици за човека, който да получи мажоритарния пакет акции на клуба според гласуването, организирано от Васил Божков във "Фейсбук". Обвиняемият бизнесмен заяви, че ще му даде акциите."

  Уж все " мъжкари" го раздават нашите известни футболисти, близки до престъпния контингент или направо част от него, пък мине се не мине някоя година и интересът пак ги зове към сумрачната зона на т. нар български футбол ! Там едно е ясно: пари ту липсват, ту се хвърлят през прозореца на джипката, ту отборите отиват към фалит, ту известни собственици - бизнесмени и треньори се къпят в милиони ! Кашата е пълна !

 29. 29 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 474 Неутрално
 30. 30 Профил на Дьо Стабан
  Дьо Стабан
  Рейтинг: 37 Весело

  Наско е стар вече. Няма да му минат номерата като по времето на Мустака. Спокойно. Само Леевски!

  Дьо Стабан -магистър за изправяне на паднало самочувствие.
 31. 31 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Първо да върне парите на Пеевски. Едва тогава ще може да говори за спасение на ЛЕВСКИ. Докато този клуб се спасява с мръсните пари на свинята той не е ЛЕВСКИ, а Леевски.
  —цитат от коментар 26 на zle_platen_trol


  Има ли клуб, който е само с чисти пари?
  Сещам се за Челси, Ман Сити, ПСЖ, Шалке 04 и т.н... дори по едно време на Ювентус спонсор беше Кадафи.

 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  кой може да е един сламен човек - никой

 33. 33 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 284 Неутрално

  От къде ще идват парите за финансирането на левски,
  това е съществения въпрос
  Другият въпрос е парите, които Божков е дал за левски ще останат ли дължими
  И последно - кой ще прехвърли акциите на Сираков :)

 34. 34 Профил на Дьо Стабан
  Дьо Стабан
  Рейтинг: 37 Весело

  До коментар [#15] от "Капабланка":Левски няма от какво да се срамува. Това дарение е изцяло на съвестта на Колев и няколкото човека от УС на Левски, сложени там от Барба Ганьос и Шиши, още преди Божков.Никой не е питал нито феновете, организирани или не, нито органиацията на ветераните, нито сегашните служители на ЛЕвски - спортно ръководство, играчи и т.н. Това си е решение на Колев, който е исталиран там точно за това.Всички левскари са против това дарение да се приема и никой не отишъл да изказва "благодарности" на Пеевски.За разлика от цицекарите, бивши чорбари, които отидохте да целувате краката и ръцете на Ганчев, да му се смеете на лакърдиите и да му се подмазвате, а той ви измисли една куха ЛЪЖА, която повтаряте и до днес, за да се самозалъгвате.Жалка история!
  —цитат от коментар 24 на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките


  Жалка история, да. ПФК Шишковци-Подуене,
  Жалка.

  Дьо Стабан -магистър за изправяне на паднало самочувствие.
 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#27] от "ДСиБ":

  наско и свестен.
  да ама друг път.
  наско е мега боклук, зависим от хазарта.
  след случките със славия 9/10 от агитката
  му викаха педераско. и аз също досега
  само така се обръщам към него.

 36. 36 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Наско нямаше как да откаже да стане нов номинален собственик.

  1) в крайна сметка той единствената останалата читава фигура от "легендите", която може да обедини нарко-лумпените и нормалните футболни фенове (помислете си за алтернатиите Боримиров (!) или Гонзалес, да не се връщаме по-назад до Кокала, напоследък влязал новините с неговото начинание - школата "Левски-Спартак" :) )
  2) Нали се сещате как се отказва на #Кой?
  3) Амбициозната Раева щеше да го разкъса и изхвърли на улицата, ако беше се скрил да си гледа рахата, както последните 10-на години.
  4) Като всеки фалирал комарджия просто има нужда от свежи парични потоци
  5) И се пак да не забравяме, че той идва от онзи Левски-Спартак, в който футболистите бяха офицери от ДС. А след 1989 на днешната Виваком-Арена, дори и стадионът да има ново, промяна няма никаква в това отношение до ден днешен, и хора извън ДС не се допускат да водят хорото.

  Затова Наско ще осребри сега каквото може от създалото се положение, пък ако може и да не свързват името му с фалита на отбора, още по-добре. Не че ще му пука много, ако стане така, че свързват, де. Все пак синята публика веднъж му видя белия задник, що да не им го покаже още веднъж?

  over the under
 37. 37 Профил на Дьо Стабан
  Дьо Стабан
  Рейтинг: 37 Разстроено

  Уважаеми Къртунов,

  Моля Ви, понеже ви симпатизирам, да избегнете дребният досаден трън още в първите две изречения, цитирам "числото седем". Седем е цифра. 7 е цифра за да вие по-лесно.
  От 1 до 9 са цифри. После са числа.

  Иначе сте симпатичен и с добри чувства го правя,

  Дьо Стабан

  Дьо Стабан -магистър за изправяне на паднало самочувствие.
 38. 38 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Наско С. е комарджия с дългове, питайте из София малко, по-специално в Хаджака

 39. 39 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#2] от "Капабланка":


  От червената агитка знаем кой е Сираков ..
  —цитат от коментар 2 на Капабланка


  Така е, кофти спомени ви навява....

 40. 40 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Наско Сираков падна в очите ми като почна да хвали човекът,който разби "Левски"- банкянския цървул. Той е един от мисирките във футбола. Ако той поеме "Левски",аз ще се откажа от този отбор,докато той е начело на клуба. Феновете на отбора трябва да разберат,че мафиотската държава се опитва да унищожи отбора. Ако държавата има проблем с Божков,защо унищожава отбора??? Те ако искаха да помогнат на "Левски" , като национализираха лотарията,трябваше да продължат да дават отчисленията,които Божков е заделял за отбора,но държавата не го прави,което значи че се иска унищожаване на отбора. Ако държавата продължаваше да отчислява от лотарията полагащата се част за отбора,няма значение у кого са акциите. Отборът щеше да може да си погасява задълженията,докато се реши проблема със собствеността. Винету е решил да подари отбора на Пеевски,което е подигравка с феновете на "Левски" и се чудя как те не го осъзнават???

 41. 41 Профил на Pavel Makedonski
  Pavel Makedonski
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Кръв капе, червена, опс, оранжевата мъка край няма да има! Сираков! И някои пълнят гащите и отпред, и отзад! Левски ще го бъде като Левски, не като някакво тире! И с това на всички е ясно за какво е целия плач на плазмодиите! Левски има най-силния актив и това е неговата публика, привържениците! Които събрахме над 2 млн лв за няма 2 месеца, които изкупихме билети за стадиона, на който никой няма да присъства! Това за всеки един бизнес е повече от златна мина, огромна цел за реклама. Отделно със Сираков начело Кирчо няма да си развява байряка както му е кеф, ще си продаваме сами ТВ-правата, и на Кирчо фирмата ще увехне. Освен, ако не ни плати каквото трябва. Третият стълб във финансирането на "синия" гигант са неговите юноши и трансферите. Четвъртият - доходите от ЕКТ. Ще има и пети.

 42. 42 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Божков няма да предостави акциите на човекът,който величае и угодничи на Борисов- Наско Сираков,който е мисирка във футбола...

 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  Няма значение кой го взема тоя отбор или клуб. Това е без значение, защото нито е отбор, нито е футболен клуб. Това е една мутро-милиционерска пералня за съмнителни пари. Това не е спорт, нито футбол. Това е съмнителен бизнес. Не проумявам какви са тия, които се водят фенове. Фенове на какво са точно?

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#41] от "Pavel Makedonski":

  Македонски гледай си Вардар Скопие и не пиши глупости. Фалирал клуб пари сънува. Сираков ще ви проиграе акциите на комар. Ама още не ги е получил.

 45. 45 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2538 Весело

  Акционер който няма да влага пари !!!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 46. 46 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#15] от "Капабланка":Левски няма от какво да се срамува. Това дарение е изцяло на съвестта на Колев и няколкото човека от УС на Левски, сложени там от Барба Ганьос и Шиши, още преди Божков.Никой не е питал нито феновете, организирани или не, нито органиацията на ветераните, нито сегашните служители на ЛЕвски - спортно ръководство, играчи и т.н. Това си е решение на Колев, който е исталиран там точно за това.Всички левскари са против това дарение да се приема и никой не отишъл да изказва "благодарности" на Пеевски.За разлика от цицекарите, бивши чорбари, които отидохте да целувате краката и ръцете на Ганчев, да му се смеете на лакърдиите и да му се подмазвате, а той ви измисли една куха ЛЪЖА, която повтаряте и до днес, за да се самозалъгвате.Жалка история!
  —цитат от коментар 24 на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките


  Виждаме колко са против!Нещо като - пия, ама с отвращение, нали?
  А и бързо забравихте, като сам адвокатът на Пеевски ви бе шеф, а?!
  Да споменавам ли и държавната помощ, която все още чакате и се надявате да се случи от сам Борисов?!
  Много има за какво да се срамувате, но това е непознато чувство за вас.То вече се превърна в обичай незнайни и неизвестни отбори да ви отстраняват в Европа и които след това веднага биват обрисувани от вас, като силни и дори титанични.Напоследък вече го правите и преди самите мачове, защото вие може и да сте забравили, но ние не сме, как Батков се подиграваше на Тампере, а после - тишина и сълзи!
  Единственото, което наистина полезно можете да направите е да смените името от Левски на Пеевски!Не петнете името на Апостола!

 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  Атанаско Раев ако беше толкова читав колкото сега
  мисирките на г-н Леевски искат да го изкарат
  отдавна щеше да е на служба в някой елитен клуб
  Факт е обаче че дори големият му приятел Гриша Ганчев
  го е гнус да му предложи пост в Литекс или в Ботев Луковит
  Вижте само кукловодите кои кукли са избрали за пиеската
  ТИТИ-то и Атанаско
  За какво говорим изобщо !!!!

 48. 48 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Честно казано, не разбирам как Сираков може да влезе в ролята, която имаше Божков - да спонсорира клуба чрез свои средства и да го измъкне от финасовата криза. Има ли Сираков нужните милиони за това?
  —цитат от коментар 20 на wawa

  Сираков е фасада, това е повече от ясно. Въпросът е фасада на #КОЙ е? То дори не е въпрос, като се огледа човек и освен парите на Пеевски+Борисов други няма.

  Просто няма, Домусчиев и Гриша Ганчев си имат отбори, ТИМ хитро се крият на сянка във Варна и гледат да не се чува за тях, Златев нещо силно му се клатят краката заедно с Лукойл... Да се сещате за НяКОЙ друг?

  И сега е вторият въпрос, ще даде ли безропотно Черепа Левски на най-големите си врагове? Аз силно се съмнявам, чакайте поредната дата и час във Фейсбук.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 49. 49 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#40] от "Toni Ivanov":

  Щом не си се отказал след дарението от Пеевски - много мъка ще има още да търпиш!
  Но то е нормално за вас.
  А Сираков има ли пари да издържа отбора или и той ще чака на дарения от Пеевски?!

 50. 50 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Кръв капе, червена, опс, оранжевата мъка край няма да има! Сираков! И някои пълнят гащите и отпред, и отзад! Левски ще го бъде като Левски, не като някакво тире! И с това на всички е ясно за какво е целия плач на плазмодиите! Левски има най-силния актив и това е неговата публика, привържениците! Които събрахме над 2 млн лв за няма 2 месеца, които изкупихме билети за стадиона, на който никой няма да присъства! Това за всеки един бизнес е повече от златна мина, огромна цел за реклама. Отделно със Сираков начело Кирчо няма да си развява байряка както му е кеф, ще си продаваме сами ТВ-правата, и на Кирчо фирмата ще увехне. Освен, ако не ни плати каквото трябва. Третият стълб във финансирането на "синия" гигант са неговите юноши и трансферите. Четвъртият - доходите от ЕКТ. Ще има и пети.
  —цитат от коментар 41 на Pavel Makedonski


  Всъщност подарихте на Насо Раев 2млн да има да си харчи. И продължавате да му събирате още.

 51. 51 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-важното сега, е мъжлето на илияна да смени името на тая сбирщина. че вече се оляхте с гаврата към Апостола на свободата...

 52. 52 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#41] от "Pavel Makedonski":

  Ейвалла, Северно-Македонски! Много надъхващ коментар! Този "актив" без парите на Пеевски (и на Борисов) известно ли е всъщност колко е събрал? Според мен (съдя по коментарите изпуснати от П.Колев) не са повече от 200-300 хил..

  Второ - дали "Левски", дали "Витоша" е се тая за ТВ правата (собстеникът, джиросан или не е, е един и същ). За Кирчо Наско е ни#Кой. Наско ще слушка и прибира, за колкото се е спазарил. Без Кирчо Наско ще трябва да се крие по цял ден от кредиторите си. И още - доходите от ЕКТ по-добре да не разчиташ на тях. На евроидиоти пари не дават.

  Апропо, Л-С е бил с тире, още отпреди това вашата общност да го издигнете в някакъв култ :) Това че си го махнахте, не може да заличи комплекса ви от това тире :)

  П.С.

  Слагай "Левски" в кавички, за да не мърсиш името на Апостола, докато се занимаваме с този про-паднал отбор.

  over the under
 53. 53 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3073 Любопитно

  "да "признае публично, че няма пари, и да каже кой му помага" - в ЦСКА поне е ясно, но ако е приятел на Гриша Ганчев, значи ще си каже, защото щом е задавал въпроси знае и отговорите. Освен това сигурно не е от куртоазия, че почете и най-първия, по пост, левскар на републиката, така добре приет навсякъде. Понякога де, защото на нЕкои стадиони го акламират с 22-1616.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 54. 54 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Защото, ако целта е просто Сираков да посредничи между новите спонсори, банки, фигури в сянка, т.н., които ще осигурят тези пари, защо клубът (дружеството) Левски има управител? Тази работа по управление на клуба, в това число намиране на финансиране, се върши от управителят, не от акционерите.
  —цитат от коментар 20 на wawa


  Сираков няма да посредничи, това означава преговори, условия и т.н. Преговори няма да има, собствениците са ясни и то старите, Наско Сираков е просто ПАРАВАН. ФАСАДА за да замижат и повярват по-претенциозните левскари че нещо се е променило от Модела Бащица. И че Пеевски не е вече Главният Спонсор.

  Явно покрай жена си /и вероятно безпаричието/ е станал по-гъвкав и по-услужлив /идва от "слуга"/, вижте го как мазно и обиграно благодари наред на всички. Напълно става за фасада, те левскарите просто си копнеят за нещо такова. Отричаха за Пеевски дори когато адвоката му беше им начело, какво остава сега с Наско Сираков начело.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 55. 55 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 34 Неутрално

  Идва Насо Гъзо и ще има още разсъбличания и унижения на официални лица, треньори и футболисти. Това е единственото сигурно.

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 56. 56 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  замирисало му е на кинти ... хващам бас , че при първа по сериозна трудност , ще побегне като "гърмян вълк"...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 57. 57 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Весело

  Чух един идиот да казва, че всички левскари се строили зад Сираков. Това ако не са говеда?!

 58. 58 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 928 Весело

  Наско С. е комарджия с дългове, питайте из София малко, по-специално в Хаджака
  —цитат от коментар 38 на Ksharp


  Е той затова идва, тия 500к от Пеевски още довечера ще ги утрои в някое казино.

 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Много хубав този Къртунов. Като паун сред мисирки.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Божков няма да предостави акциите на човекът,който величае и угодничи на Борисов-
  —цитат от коментар 42 на Toni Ivanov

  Е, той угодничи и на Черепа и Попов, я виж какви благодарности е излял. Утре и на Гелосаният ще благодари, и на Батков... нищо че ги е плюл. Яко го е ошлайфала жена му, станал е кротък, примерен, услужлив...

  Все пак интересно, запазени ли са кадрите как си сваля гащите? Ако някой има линк да го даде. Може някой ден Наско да реши и политик да стане, ще влязат в работа. Както дудука на Бареков :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 61. 61 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#57] от "bez_ime2":

  Не слушай идиоти друг път. Има голяма вероятност да те подведат и да изглеждаш, като тях.

 62. 62 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  [quote#54:"Fred"][/quote]

  С една дума, няма да му позволят да проиграе отбора на комар.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 63. 63 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Там където е текло пак ще тече. Желая на Наско и отбора успех, макар че идеите са едно, а реализацията и резултатите често са друго нещо.

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 64. 64 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Божков явно реши да си запази отбора, за да го продаде на мераклия след време. Сега ще ги цака такива като Пеевски да плащат масрафа, а чрез Наско ще държи властта. Признавам си, че умее да управлява.

 65. 65 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  Пожелавам успех на Сираков!През годините направи много "изпълнения" , но дано сега се държи цивилизовано и разумно на "Герена"

 66. 66 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Не беше ли славист този?
  —цитат от коментар 7 на anonim440


  Славист и ботевист !

 67. 67 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#57] от "bez_ime2": Не слушай идиоти друг път. Има голяма вероятност да те подведат и да изглеждаш, като тях.
  —цитат от коментар 61 на zle_platen_trol


  Като ме видиш, че съм се строил зад Сираков, може да ме сравняваш с тях.

 68. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Наистина гърмян вълк.По-скоро остриган,щото Чорни му беше казал да се остриже нула номер,защото с Коце Маца му пробутаха Нешко Милованович за 2 милиона лева.

 69. 69 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#67] от "bez_ime2":

  Не те сравнявам с никого. Просто казвам да не вярваш на всичко, което ти казват. Скоро ще се разбере, че с приемането на парите от Пеевски може и да закърпиха бюджета за известно време, но загубиха голяма част от най-ценния капитал на всеки един футболен клуб. Загубиха си феновете. Малко са левскарите, които ще подкрепят ф.к Леевски.

 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#67] от "bez_ime2":Не те сравнявам с никого. Просто казвам да не вярваш на всичко, което ти казват. Скоро ще се разбере, че с приемането на парите от Пеевски може и да закърпиха бюджета за известно време, но загубиха голяма част от най-ценния капитал на всеки един футболен клуб. Загубиха си феновете. Малко са левскарите, които ще подкрепят ф.к Леевски.
  —цитат от коментар 69 на zle_platen_trol


  За съжаление Левски и ЦСКА отдавна не са футболни клубове. Най-добре е да бъдат закрити...

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Тези дни най-големия проблем на България не е коронавируса, безработните и сриналата се икономика, аспасяването на Левски. Да им се чудиш на акъла на българите.

 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Наско беше свестен човек, но покрай оная усойница Раева се развали. Дано да е само символична фигура в клуба, че ако той управлява, не съм оптимист.
  —цитат от коментар 27 на ДСиБ


  Яко беше как стана шампион със Славия 1996
  Помните ли мача с Левски

 73. 73 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  Пеев ще направи ли още някое дарение?

 74. 74 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 968 Неутрално

  И аз му нямам доверие на тоя.

 75. 75 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  [quote#9:"deaf"][/quote]

  Дори Черепа не вярва в това. Останаха само красиво кресливите.

 76. 76 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Какво стана с твърденията на Дневник, че акциите са на Борисов? Дори Черепа разбра, че не са негови. Как може да защитавате един престъпник, които не се свени да прави анкета на кой да даде едни акции които не са негови а на Попов и красиво кресливите защитават такава отрепка.

 77. 77 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Любопитно

  Кого вижда Сираков в огледалото?

 78. 78 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 472 Весело

  До коментар [#26] от "zle_platen_trol":

  Сираков си е учен човек, но в неговият институт се учило само СЪБИРАНЕ.....уроци и часове по ИЗВАЖДАНЕ там не се преподавани!!!!!!

 79. 79 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#20] от "wawa":

  Нема и как да разбереш щото си тъп като гола ливада

 80. 80 Профил на irc84
  irc84
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#41] от "Pavel Makedonski":

  Смешкоо къв трети стъллб, те вашите юноши волове за оран не стават, той ги продавал в чужбина. Кво да метат семките ли

  "Live fast, die young, and have a good-looking corpse"
 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2411 Весело

  Очаквам Найденови да започнат незабавно дишане уста в уста на Гърмяния вук!
  Като останат без въздух, ще надува Пеевски - там на Наско ще трябва да монтират вентил, да разпрегне напрежението!
  :-)

  I Want To Believe
 82. 82 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Уважаеми Къртунов,Моля Ви, понеже ви симпатизирам, да избегнете дребният досаден трън още в първите две изречения, цитирам "числото седем". Седем е цифра. 7 е цифра за да вие по-лесно.От 1 до 9 са цифри. После са числа.Иначе сте симпатичен и с добри чувства го правя,Дьо Стабан
  —цитат от коментар 37 на Дьо Стабан

  Уважаеми Дьо Стабан, Вие дори не можете да разберети колко много не знаете, колко много не са Ви ясни основните понятия цифра и число.
  С какво самочувствие подплатявате критиката с обяснение!!!

 83. 83 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Тези дни най-големия проблем на България не е коронавируса, безработните и сриналата се икономика, аспасяването на Левски. Да им се чудиш на акъла на българите.
  —цитат от коментар 71 на Роси


  Хем на дневен ред има и още проблеми - стадионът на Ботев Пловдив например

  А те се занимават с глупости !

 84. 84 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Както се и очакваше статуквото победи.
  Насо е поредния бушон и мисля, че му е ясно.
  Само той си знае защо се е съгласил.
  Вероятно немалко пари ще се превъртят там.
  Но Левски няма да се оправи в скоро време, със или без Наско Сираков.
  Ходех 80-те да ги гледам на Герена - основно заради Гиби, но истината е, че Гиби, макар и гениален и атрактивен, беше силно мързелив и непостоянен, докато Сираков се раздаваше и не понасяше мърди и скатаване.
  Много вода изтече от тогава и нямам никакви илюзии за ролята му в поредния пасквил.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 85. 85 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Уважаеми Къртунов,Моля Ви, понеже ви симпатизирам, да избегнете дребният досаден трън още в първите две изречения, цитирам "числото седем". Седем е цифра. 7 е цифра за да вие по-лесно.От 1 до 9 са цифри. После са числа.Иначе сте симпатичен и с добри чувства го правя,Дьо Стабан
  —цитат от коментар 37 на Дьо Стабан


  Всъщност числата от 0 до 9 си се наричат числа.
  Те могат да се изписват по най-различни начини, но са си числа.
  III например е римския запис на числото 3.
  "3" е арабския запис на числото 3 - използва се цифрата "3".
  Three е английския запис на числото 3.
  И т.н.
  Съвсем коректно е "3" да се нарече число.
  не е коректно - но се прави масово - числата над 9 да се наричат "цифри".

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 86. 86 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално


  Сираков се раздаваше и не понасяше мърди и скатаване.
  —цитат от коментар 84 на Боби Колев


  Помня го в Славия как играеше баш срещу Левски!

  Никакво скатаване!

 87. 87 Профил на woodcock
  woodcock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наско е известен с прякора си редкото лайно. Така хубаво ще ги омаже Левски, че няма да знаят от къде им е дошло.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK