Наско Сираков за задкулисието, исканията към Борисов и бъдещето на "Левски"

Наско Сираков за задкулисието, исканията към Борисов и бъдещето на "Левски"

© LAP.BGЗадълженията на "Левски" са общо 24 млн. лева, обяви новият собственик на клуба Наско Сираков. По думите му "положението не е толкова страшно", тъй като в момента най-належащи са 1.8 млн. лева за заплати, както и ангажиментите към НАП.


Сираков даде първата си пресконференция като мажоритарен собственик на "Левски", след като получи 86.6% от акциите на клуба от обвиняемия бизнесмен Васил Божков и досегашния формален собственик Георги Попов. Бившият футболист на сините посочи, че ще задържи 51% от акциите, а 35% ще прехвърли на баскетболния треньор Константин Папазов.


Сираков каза, че занапред "Левски" ще се бори да промени модела на управлението си, като ще се погледне към инфраструктурата и детско-юношеската школа, а целите за титли, купи и участие в евротурнирите остават на заден план за момента, когато клубът стъпи на краката си. По думите му клубът разполага със 100 хил. лева, а до края на сезона са необходими между 2.5 и 3.5 млн. лева.
На въпрос на "Дневник", свързан с думите на Божков, че "Левски" е хвърлен в задкулисието, новият собственик отговори: "Аз съм гарант, че няма да има задкулисие, няма да има задкулисни договорки по каквато и да е тема. Това, което съм обещал на всички, е те да се чувстват като част от "Левски", а това минава през прозрачност на всяко ниво".


"Златният дъжд и финансовият оазис на "Герена" приключват", каза Сираков.


Сираков заяви, че ще се търси подкрепа от министър-председателя Бойко Борисов за модернизация на стадион "Георги Аспарухов". Посочи, че не познава депутата от ДПС Делян Пеевски, чието дарение предизвика недоволство сред привърженици на "Левски", но посочи, че за "Левски" е готов да разговаря с абсолютно всеки - "и с папата, и с Ел Чапо".


"Бих разговарял с абсолютно всеки, който има чисти и прозрачни пари. Тук в "Левски" куфарчета няма да има".Преди седем години Сираков, ядосан от събличането на треньора Ивайло Петев, каза, че кракът му повече няма да стъпи на "Герена". Сега заяви, че се връща, защото е приел спасението на клуба за своя кауза.


"Не се връщам, за да обещавам - както беше досега всяка година - титли и купи, защото с толкова задължения и с тази материална база, не е нормално да имаме такива аспирации. Там, където е текло, пак ще тече. И съм сигурен, че "Левски" ще си стъпи на краката и пак ще печели титли и купи, но "Левски" трябва да бъде коректен", каза Сираков.


Той обаче не посочи конкретен финансов план за осигуряване на средства за клуба. По думите му ще се преговаря с още кредитори за отказване или разсрочване дълго във времето на дължимото към тях, както и за привличане на много спонсори. Ще се разчита и на приходи от запалянковците, както и на увеличаване на парите от телевизионни права.


Спокойствие към големите дългове


Сираков заяви, че в момента "Левски" дължи 23.948 млн. лева. Той обаче е уверен, че клубът ще се справи с "най-тежкия период в 106-годишната му история". И добави, че в последните дни вижда много "приятни изненади" и "фантастични жестове към "Левски" в погасяването на задължения от бившия собственик Спас Русев и в решение на "Главболгарстрой".


Само минути преди дългоочакваната му пресконференция е било постигнато споразумение със строителната компания, която по думите на новия собственик прекратява делото срещу клуба. "Подписахме петгодишно споразумение, без да текат никакви лихви. След пет години ще бъдат потърсени тези пари. Но имаме пет години, в които ни дават възможност клубът да си стъпи на крака, евентуално. Което е около 7 милиона", каза Сираков.


Споразумението с фирмата идва само дни, след като Спас Русев обяви, че погасява дълг от около 3 млн. лева към "Виваком", където все още е основен акционер.


Сираков определи като "фантастичен жест" ходът на бившия собственик Спас Русев да изплати около 3 млн. лева дълг към "Виваком"

© LAP.BG

Сираков определи като "фантастичен жест" ходът на бившия собственик Спас Русев да изплати около 3 млн. лева дълг към "Виваком"


"Левски" дължи и 7 млн. лева на "Национална лотария" и "Нове холдинг" на предишния собственик Васил Божков, но те са с падеж 2023 г.


Задълженията към НАП са 4.4 млн. лева, за които има подписано споразумение, и още 714 хил. лева текущи, а за местни данъци и такси сумата е близо милион. За заплати към 2 май се дължат 1.8 млн. лева, а на други клубове - 606 хил. лева.


"Сега трябва да стиснем зъби и да стегнем коланите", каза Сираков. Според него голямото харчене приключва и бюджетът на "Левски" трябва да бъде намален наполовина, което означава 11-12 млн. лева.


"Най-важното е да си строим нашата къщичка от основите. "Левски" е стигнал до тази ситуация, защото е харчил много повече от това, което е изкарвал. Това няма да се случва повече, гарантирам ви. При всички положения ще гледам да остава малко, за да можем и да чистим (задължения). Доколко ще успеем, е друг въпрос. През годините съм доказал как работя в "Левски" и какво сме постигнали", заяви той и припомни, че между 2004 и 2008 г., когато беше в ръководството, в клуба са влезли около 50 млн. лева.


Сираков ще продължи да разчита много на привържениците и е убеден, че тази година клубът ще направи рекорд по продажба на абонаментни карти.


Догодина изтича договорът за телевизионните права, според който в момента "Левски" получава около 600 хил. лева. Новият собственик на сините заяви, че искането и мечтата му са тази сума за клуба да е между 2 и 4 млн. лева. "Не сме щастливи и доволни от това, което получаваме като телевизионни права".


С очакване към Борисов


"Мисля, че единственото по-лошо място за футбол в София е стадион "Българска армия". И не е нормално двата водещи отбора да играят при такива условия. Тук е мястото да кажа, че ще търсим съдействие и разбиране от премиера на България, защото многократно е показвал съпричастност към спорта и футбола. "Левски" заслужава значително по-добър стадион от това, което е в момента".


"Няма да молим премиера да ни плаща дълговете. Както сме ги натрупали, ще си ги плащаме".


По-рано сутринта Божков публикува във "Фейсбук" кореспонденция, за която твърди, че е с Борисов. От нея се вижда, че премиерът го пита за двама футболисти на "Левски", които пет дни по-късно преминават във "Витоша" (Бистрица). Борисов отрече автентичността на есемесите.


В изказването си Сираков заяви, че е решил да се завърне в "Левски", защото това за него е кауза и изтъкна, че ще работи "без (да получава) нито една стотинка". Той обясни, че дава акции на Папазов, защото "на него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си".


Той се пошегува, че му е достатъчно Папазов да го отменя в медийните изяви. "Тити може да бъде и е бил много полезен в много аспекти и съм сигурен, че оттук нататък ще бъде още по-полезен".


Сираков и Константин Папазов ще са основните акционери в "Левски"

Сираков и Константин Папазов ще са основните акционери в "Левски"


Папазов създаде през 2014 г. баскетболния "Левски 2014", който впоследствие стана "Левски Лукойл". Самият Папазов наскоро заяви в предаването "Евродикоф", че Пеевски много пъти е помагал на "Левски". " Бил съм шест години треньор на (баскетболния) "Левски", в пет от които Делян Славчев Пеевски е давал половината бюджет". В същото предаване той обяви, че Цветан Василев му се е ядосал заради думите му за Пеевски, тъй като доскоро Папазов обявяваше пълна благодарност към Василев за подкрепата му към баскетболния отбор.


На въпрос какво ще направи, ако се появи желаещ да придобие част от акциите, Сираков отвърна, че със сигурност ще запази своите 51%, но могат да се използват тези на Папазов. "Ако дойде някой желаещ и направи такова предложение такова предложение за бъдещето на "Левски" и всички, които обичат този отбор, са убедени, че това е човекът, аз с най-голямо удоволствие ще прехвърля това бреме на този човек. Засега такова нещо е близко и далечно бъдеще не се задава".


"Левски" ще бъде най-прозрачният клуб, гарантирам ви, в тази държава", заяви Сираков.


Новият мажоритарен собственик каза, че иска моделът "бащица", в който един човек осигурява средствата, да остане в миналото. Говорил е с представители на организациите на запалянковците, че техен представител ще влезе в Надзорния съвет.


"Левски" води всекидневни преговори с потенциални спонсори. По думите на Сираков разговорите с букмейкърите са трудни заради проектозакона за хазарта, който според него ако бъде приет, ще има отрицателно въздействие върху футбола и спорта.


Сираков говори за отношенията си с Гриша Ганчев, който преди няколко години го беше поканил в ръководството на ЦСКА. "За пръв път и за последен ще вляза в обяснителен режим. Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително тежък момент през 2013 г. той ми помогна със заем, който беше нотариално заверен със съответните лихви и лихви на лихвите. Миналата година март месец съм изчистил абсолютно всичко двойно. Използвам случая да му кажа: "Благодаря ти, Гриша". Докато съм жив, ще бъда приятел с Гриша Ганчев. Но аз съм Наско Сираков и съм си извоювал правото да пия кафе, да обядвам и да вечерям с когото си поискам. Защото ще ме съдите по резултатите и работата ми в "Левски". Ако се наложи, в името на "Левски" ще седна и ще пия кафе и с папата, и с Ел Чапо".


Разговор за футбол


На футболна тематика Сираков каза, че са допуснати много грешки и че това се е видяло и в мача с "Локомотив" (Пловдив), в който съперникът, чийто бюджет бил четири пъти по-малък, е надиграл сините.


Според новия собственик ще са необходими две-три години, за да може "да се завърти колелото" и "Левски" да започне да играе добре и да има силен отбор.


"Проблемът е, че тук с "Лудогорец" ние играхме на 100%, а "Лудогорец" на 60, защото вече на практика е шампион, ни ни победи. Значи нещо куца", каза той.


Сираков остави отворен въпроса за бъдещето на треньора Петър Хубчев, като посочи, че му предстои още един разговор с него. Спортният директор Ивайло Петков ще бъде освободен.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Yordan Enev
  Yordan Enev
  Рейтинг: 257 Весело

  Тити Сълзата с 35% собствност. Т.е. Шиши.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Като е собственик, да плаща.

 3. 3 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  Леевски Вековенъ, джиросанъ,и от Доко вчера сломенъ,
  но от другара Пеевски надаренъ!

  Опростачвай и владей!
 4. 4 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Тити Сълзата с 35% собствност. Т.е. Шиши.
  —цитат от коментар 1 на Yordan Enev  Шиши е собственик на половина България, че няма да е собственик на « Левски « и то със само 35 % .
  Е, сълзицата и той ще намаже нещо на филийката си .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 5. 5 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  От 16 на 24 за година. Чакаме отговора на Черепа.

 6. 6 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1073 Весело

  Сираков посочи, че минути преди пресконференцията е постигнато споразумение с "Главболгарстрой". Според него компанията прекратява делото си срещу клуба и също така парите към нея ще бъдат дължими след пет години, като няма да тече лихва.
  ----------
  Убеден съм че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо с решението на ГБС.

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Весело

  И нека назначаването на спонсори, да започне СЕГА!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  И аз имам задължения ! Не ми минава и през ум да ги обявявам публично ! Ако не ги изпълнявам, обаче, няма да има милост към мене, както към Левски ! А с подобни клубове ни занимават по цял ден ! Затова футболът ни си остава и на това дередже......

 9. 9 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Пеевски ще ги спонсорира - спокойно левскари!Локото го изхвърлиха за милион, а вас за 25 млн. - държавата ще ви ги опрости!

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  Тити, ЯКО ТРЯБВА ДА РЕВНЕ!Само това ще спаси положението...

 11. 11 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Не е толкова страшно,ако Левски се върне в първи клас и започне начисто.И на други клубове,по-големи от Левски, се е случвало.Глазгоу Рейнджърс е най-пресния пример.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Любопитно

  "Левски" дължи и 7 млн. лева на "Национална лотария" и "Нове холдинг" на предишния собственик Васил Божков, но те са с падеж 2023 г.
  "Златният дъжд и финансовият оазис на "Герена" приключват", каза Сираков.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Чекайте ся
  Левски дължи на ВБожков на 7777 на Нове холдинг 7 милиона
  Левски дължи на Виваком 4 милиона

  А уж и Божков и Спас Русев бяха СПОНСОРИ ха-хаааааа !!!!! на Левски

  Апропо
  ВИВАКОМ на Спас Русев бяха и продължават да са СПОНСОРИ на ЛУДОГОРЕЦ

  Обаче ЛУДОГОРЕЦ НЕ ДЪЛЖИ и една стотинка на Спас и на Виваком !!!!

  Забелязвате ли РАЗЛИКАТА в УПРАВЛЕНИЕТО и МЕНИДЖМЪНТА на Левски
  и на ЛУДОГОРЕЦ

  Едното е ЗВЕРСКО ИЗТОЧВАНЕ посредством даване ЗАЕМИ С ЛИХВИ
  под прикритието УЖ НА СПОНСОРСТВО
  Другото си е НОРМАЛНО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ КРАЖБИ и БЕЗ ИЗТОЧВАНЕ

  Затова ЛУДОГОРЕЦ са успешен футболен проект

  а Левски го виждаме къде е

 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Любопитно

  Като е собственик, да плаща.
  —цитат от коментар 2 на Роси


  Там е работата че НЕ Е СОБСТВЕНИК

  И че ПЛАЩАЩИТЕ пари за Левски
  Първо
  ги плащат под формата на ЗАЕМ С ЛИХВИ
  Второ
  като компенсация за плащането ЗНАЕМЕ КОЙ ги допуска
  до копанята за да крадат милиони

  Като резултат - в първия момент в който се затвори
  КОПАНЯТА ЗА КРАЖБИТЕ всички плащачи изчезват
  и така наречените футболни клубове ЗАГИВАТ МОМЕНТАЛНО

 15. 15 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 401 Неутрално
 16. 16 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Добре бе, значи тия "президенти", те не са никакви президенти. Те са кредитори. Щом и Божков е бил по старата схема на Александър Томов, и реално не е давал пари, а е давал заем. Те значи, нищо не дават, те го оформят като дълг. Това не са президенти. Това значи, че всеки си надписва заеми, и очаква последния да му ги плати.
  Наско Сираков, Тити и останалите хора, които знаем, че заради хазарт и други работи/вещества/ , също не може да са президенти. Те нямат никакви пари. Това е пародия. Ще излезе, че Божков, Спас Р. и останалите не са плащали и на НАП и НОИ.
  Това е просто пародия на управление на клуб. Връщаме се в зората на футбола, когато един мафиот от Благоевград каза, че поема клупа само ако му дадат пазара и автогарата.................

 17. 17 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Нещата се наредиха и вървят от добре към по-добре. Призовавам всички левскари да гласуват за герп на идните избори. Догодина лески ще е още стабилно спасен и с още 8 млн. дългове.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 18. 18 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 290 Неутрално

  ГБС се отказва от тези пари, но ще получи подпорна стена на брега :)

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Сираков е пич!!!
  Той е човекът, който ще направи в "Левски" онова, което трябваше да се прави през цялото време , още преди години!!!
  УСПЕХ!!!

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  Със сигурност имате компетенции в някоя област!!!
  Със сигурност тази област не е "футбол"!!!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  Нещата се наредиха и вървят от добре към по-добре. Призовавам всички левскари да гласуват за герп на идните избори. Догодина лески ще е още стабилно спасен и с още 8 млн. дългове.
  —цитат от коментар 17 на motochristo


  Ааааааа,така ли!?
  Значи се оказва, че ГЕРБ е виновен за провала на великия Леевски срещу Вадуц и Иртиш?

  Опростачвай и владей!
 23. 23 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  И тоя и той "ще върти едни пари"да не мислите че има капитал.

 24. 24 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  Чекайте сяЛевски дължи на ВБожков на 7777 на Нове холдинг 7 милионаЛевски дължи на Виваком 4 милионаА уж и Божков и Спас Русев бяха СПОНСОРИ ха-хаааааа !!!!!
  —цитат от коментар 13 на Hawaii


  Който се е хванал с Черепа все съжалява. Не сме забравили времената когато държеше ЦСКА и врътна бърза далавера с няколко загуби.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 25. 25 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  Сираков е пич!!!Той е човекът, който ще направи в "Левски" онова, което трябваше да се прави през цялото време , още преди години!!!УСПЕХ!!!
  —цитат от коментар 19 на selqnin


  +++*
  Пич е,тека разправят и по казината, а и азиатските букмейкъри!

  Опростачвай и владей!
 26. 26 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#2] от "Роси":Със сигурност имате компетенции в някоя област!!!Със сигурност тази област не е "футбол"!!!
  —цитат от коментар 20 на selqnin


  А бе селски,то и твойта сила не беше ли северното джудже без душа, и клишетата за Клопо!?

  Опростачвай и владей!
 27. 27 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  И кво се разбра?
  Нищо.
  Основният въпрос е не кой ше взема а КОЙ ще дава.
  Добре поне че са сложили лепенки на фанелките.
  Защото в това поврътливо време не се знае знае ли се.
  Пак ще се дрънкат пари от фенове.
  Прекрасно е че дават но за да направят ония мърди дето вчера паднаха богати.
  И най вече да не фалират като ЦСКАто.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 28. 28 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  Много сериозни финансови задължения имаме на "Герена"!Важното е да не фалираме!

 29. 29 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 492 Весело

  да не се обиди новият собственик на "Леевски". Че като нищо ще ви спре финансите и ще ви остане само "златният дъжд", но не от пари.
  —цитат от коментар 21 на todor._89


  А-а-а, зашо да спира финансите? Срещу тези от тях, които се осмелят да надигнат глас, насъсква нарко-феновете и ги спукват от бой по трибуните. Затова от години наред са свикнали да приспиват съвестта си като пуснат по една деклрация, с която четат морал на другите отвисоко.

  over the under
 30. 30 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#27] от "dedoliben":

  Аз не съм съгласен от бюджета да се харчи дори един лев за този измислен, фалшив отбор, затова настоявам за ФАЛИТ!

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  До коментар [#25] от "Solomon Sigonalapa":

  Да знаете за Вас какви неща разправят....?!
  Да Ви имам "нивото" и стилът"...
  И двете са : "Една лелка ми каза на пейката пред блока..."
  Жалка история, но кой колкото може!!!

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  До коментар [#26] от "Solomon Sigonalapa":

  Нямате дори и бегла представа за моите сили, а и не Ви влиза в работата!
  Като Ви гледам обаче "нивото" със сигурност нямате И капацитет за да оценявате моите сили!!!
  Лека нощ!!!

 33. 33 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Само комуняги в тоя дневник. Гледайте си малко вашето -
  стига с Левски сте се занимавали

 34. 34 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#30] от "space35":

  Наско Сираков до сега в 10 интервюта каза, че няма да иска пари от държавата.......

 35. 35 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  "Златният дъжд приключва", каза Сираков.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Всяка прилика с терминологията на ПОРНО-индустрията не е случайна

  ха-хааааааааааа

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Неутрално

  Като е собственик, да плаща.
  —цитат от коментар 2 на Роси


  Ако не плати трябва да обяви фалит. Ако намери спонсор , който да покрие задълженията и да издържа клуба , той най-вероятно ще е Пеевски с което Левски става Леевски , а левскарите стават пеевскари.

 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#30] от "space35":

  Пред жена си ли настоявате за ....фалит?!
  От години не бях се смял така!!!

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#33] от "rdb41527334":

  Типично - всеки път, когато "Левски" е в позиция да се съвземе и да се изправи започват ударите под кръста....в това комунетата са "най-добри"!!!
  "ЛЕВСКИ ВЕКОВЕН"!!!

 39. 39 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 308 Разстроено

  Е беше редно Наско да каже защо точно Тити получава тези акции, защото има пари или някаква друга причина?
  Тайничко се надявах Сираков да ме върне в синьото море, но уви с Тити нема как да стане, всичката гнусна сган ,Младежа, Хиндилян и т.н пак ще дерибействат на стадиона под благия поглед на Тиквата.
  Дано след пет години ме опровергаете!

 40. 40 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  До # 2 Роси да ще плаща като застане в поза "партер" пред Борисов и ще му иска пари,само че така и другите клубове ще почнат да искат. Мажоритарен собственик,който няма пари да плати заплати,а камо ли дългове. Този е само един лакей на Борисов и Пеевски,той сам го казва,че ще иска пари от всички.

 41. 41 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Собственикът на акции НЕ ДЪЛЖИ нищо.Нито на НАП,нито на ПАП.Ако беше обратното,то и фен-клубът щеше да дължи 10% от общия дълг.Собственикът назначава управителен съвет,с идеята добро управление ,поскъпване на акциите и получаване на дивидент.Останалото е порно.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 42. 42 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Сираков веднага започна с грешките - 35% от акциите ще прехвърли на Тити Папазов

 43. 43 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Цици Папазов пак ще плаче, този път от радост май...

 44. 44 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 308 Весело

  До коментар [#41] от "Майндърбайндър":

  Напиши си адреса за образователен център ще изкараш кинти, от няколко години от сагата с ЦСКА та до Левски днес болшинството от коментиращите не го разбраха.

 45. 45 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Доколкото разбирам Л-С няма в момента никакви проблеми.

  7 млн към ГБС - този дълг може да не го мислят, докато ББ е на власт.
  7 млн към Божков, който ако ББ се задържи на власт ще бъде досмачкан, както стана Ц.Василев, и този дълг също няма да се дължи.
  5 млн към НАП, но с ББ на власт, това не е проблем, оказа се, че и преди това Л-С не беше плащал към НАП (по думите на П.Колев), но си е получавал лиценза.
  3 млн към Спас, който ще ги отпише.
  1.8млн за заплати, които може и да не се платят на първо време, и без това тези футболисти ще разтрогнат, няма да си намаляват заплатите я.
  0.6 млн към други клубове - това може да съм към някакви други държавни клубове (като Берое), което също лесно се решава, когато Б.Б. е на власт.

  Проблемите за Л-С ще почнат Б.Б. като се катурне и се оттегли да си гледа семейстото в Барцелона.

  over the under
 46. 46 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#26] от "Solomon Sigonalapa":Нямате дори и бегла представа за моите сили, а и не Ви влиза в работата!Като Ви гледам обаче "нивото" със сигурност нямате И капацитет за да оценявате моите сили!!!Лека нощ!!!
  —цитат от коментар 32 на selqnin


  Силен си ве,то си и личи!

  Опростачвай и владей!
 47. 47 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#45] от "Отец Сисой":

  Както обикновено НИЩО не сте разбрал!
  За сметка на това никой не е изненадан от този прост ...факт!!!

 48. 48 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4583 Весело

  "Сираков посочи, че за "Левски" е готов да разговаря с абсолютно всеки - "и с папата, и с Ел Чапо".

  Хахааа... и от най-големите престъпници сте готови да вземете парите. :-)
  Мафиотски отбор беше Левски и явно ще си остане такъв.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 49. 49 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 492 Весело

  До коментар [#47] от "selqnin":

  Абе, какво ти пука дали съм разбрали или не? Килни си феса на една стара и да не ти дреме :)

  over the under
 50. 50 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 773 Неутрално

  тоест пак празни приказки, без да се казва кой ще ги плаща тия 12 милиона бюджет на година....

  а иначе ясно, и Спас Русев, и Божков, всички се бият в гърдите колко пари били налели в Левски, и накрая се оказва, че просто са давали пари на заем и дълговете си растат

 51. 51 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 773 Неутрално

  и не разбрах кво и е на спортно техническата база и на стадиона?

  при 3-4 хиляди ходещи на мач кво иска Сираков, Уембли ли? То всичко тръгна от бутането на стария сектор А и забатачването с 10-тина милиона за нов сектор, козирки, простотии, колко пари се препраха и откраднаха в тая схема.....

 52. 52 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Разстроено

  До коментар [#49] от "Отец Сисой":

  Расизмът, както и сродните му видове ненавист /религиозна, етническа/ не са убеждение, а
  ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Много сериозни финансови задължения имаме на "Герена"!Важното е да не фалираме!
  —цитат от коментар 28 на bat_plamen


  Можеш ли да ни обясниш като сравнително разумен левскар защо толкова ви е страх да не фалирате? Ето ЦСКА фалираха, не беше лесно и приятно но дори от В група успяха да вземат купата. Взеха и то с разгромяващи резултати първото място там. Самият Наско Сираков казва, че по-рано от 3 години резултати да не чакате, тъкмо периода спокойно да се изгради и обиграе отбор и от В група да се влезе в А.

  Накратко, ЗАЩО толкова вие страх от фалита? Заради позора, че вие които толкова се подигравахте на ЦСКА и носехте ковчези повтаряте неговият път?

  Ами сега дори да се спасите от фалита на всички е ясно, че Фактически доста отдавна вие ВЕЧЕ сте фалирали! Държат ви на повърхността с позорни номера от които само губите. Тези внезапни опрощавания на дълговете по нищо не се различават от предишните назначавания на собственици. На всички е ясно #КОЙ и защо натиска фирмите да се отказват от събирането на дълга.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Ако има нещо хубаво в цялата гнусна история е че маските официално паднаха - "акционерите" в прав текст заявиха, че чакат пари и покровителство от ББ (Сираков) и Шиши (Тити) и ще ги получат, разбира се. Вече е ясно, че подкрепа за това АД е подкрепа за ГЕРБ и ДПС. Всеки може сам да си решава. Ама без пируети тип "обичам родината, мразя държавата".

 55. 55 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сираков приказва противоречиво. Ако твърди, че ще се погледне към инфраструктурата и детско-юношеската школа, а целите за титли, купи и участие в евротурнирите остават на заден план за момента защо в същото време реве, че няма пари за заплати на футовлистите?

  После защо пак на гърба на данъкоплатеца ще проси мутрата да спонсорира частен отбор? Нереза Пеевски дори не искам да коментирам.
  Новото лого на екипа ще е свинска зурла вероятно.
  И как така стана изобщо собвесник на Левски след като не може да го издържа.

 56. 56 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Сираков посочи, че за "Левски" е готов да разговаря с абсолютно всеки - "и с папата, и с Ел Чапо".Хахааа... и от най-големите престъпници сте готови да вземете парите. :-)Мафиотски отбор беше Левски и явно ще си остане такъв.
  —цитат от коментар 48 на Иво


  Сираков има опит с мутрите. Нали беше в Славия в най-мутренският и период.

 57. 57 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 761 Любопитно

  Тити фалира баскетболният „Левски“ и си регистрира нов! Вече е готов за по-големи дела!

  Sapere aude
 58. 58 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Чекайте ся
  Левски дължи на ВБожков на 7777 на Нове холдинг 7 милиона
  Левски дължи на Виваком 4 милиона

  А уж и Божков и Спас Русев бяха СПОНСОРИ ха-хаааааа !!!!! на Левски
  —цитат от коментар 13 на Hawaii

  Смей се, като дойде ред да национализират Гела, ние ще се смеем...
  Ще има "...Лудогорец дължи 100 милиона на Хювефарма, 100 милиона на БМФ"... ха-хааааа..

 59. 59 Профил на azs41314323
  azs41314323
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Цитат: Дължим на главболгарстрой 3,8млн ,споразомяхме се да го расрочим този дълг за 5 години без лихви ,така след 5 години ще дължим 7 млн.


  Смятайте какво го чака Левски в близките месеци с тези висши математици Насо г...за и Тити сълзата!

 60. 60 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Време е левски да се разтури както ЦСКА. Стига подпиране, че и от държавата иска. Билиме шмайзера за БГ футбол и за софийското парно.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 61. 61 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Нито дума, че получи акции, за които Божков е броил 25 млн.?

  Най-малкото е невъзпитано.

  Любовта ще спаси света!!!
 62. 62 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 789 Неутрално

  "Левски" ще бъде най-прозрачният клуб, гарантирам ви, в тази държава", заяви Сираков.
  —цитат от коментар 00 на Сираков


  Няма как да е иначе, след като е собственост на най-прозрачният и проверяван в България...

 63. 63 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Домашните любимци на Шиши.. уличната кучка пред блока има повече достойнство от тия подчовеци.. ;)

 64. 64 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 219 Весело

  Какво стана с дълга към Автомагистрали-Черно море от Шумен.. то вярно, че единствените им 2 обекта в Западна България бяха сектор А и 5-те километра Западна тангента на София за 120млн. лева, та вероятно всичко е пито-платено с държавни пари, ама все пак сектора струваше 11 млн. За пръв път виждам някой да се откаже от такава сума..

 65. 65 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 560 Неутрално

  ПФК "Левски" АД продължава напред с основни собственици Наско Сираков и Константин Папазов. Две посредствени елементарни момченца. Идеални за подставени лица. Бяха активирани. Бойко Борисов продължава да се разпорежда с футбола в България. Вече поне 9 години особено активно в с ПФК "Левски" АД . Назначава собственици, директори, спонсори...Осигурява проекти, т.е. усвояване. Не се засрами, не се отдръпна...
  Това не е моят "Левски"!!!

 66. 66 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 855 Неутрално

  'Собственик' е този който дава парите.
  Лицата от снимките са просто едни палячовци на конци.. Алчни и безскруполни да си продадат задниците за още некой лев.
  Колкото Жирардели е собственик на Юлен, толкова е и Сираков заедно с другото недоразумение.
  ---

 67. 67 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  "Сираков каза, че занапред "Левски" ще се бори да промени модела на управлението си, като ще се погледне към инфраструктурата и детско-юношеската школа, а целите за титли, купи и участие в евротурнирите остават на заден план за момента, когато клубът стъпи на краката си. По думите му клубът разполага със 100 хил. лева, а до края на сезона са необходими между 2.5 и 3.5 млн. лева."
  А бе Божков къде отиде да дадеш акциите на "Левски" на този ТОЛУП .Защо не му поиска стратегия за излизане от кризата на отбора или просто искаше да се оттървеш от тези акции? Тоя няма пари и ще ходи да прави свирки на Борисов и Пеевски,а нямал да бърза отборът да се бори за титлата и евротурнирите??? Нали тогава ще се пълни стадионът с публика и ще дойдат приходите? Кой ще ти дава заеми една петилетка,за да направиш добър отбор? Всичко трябва да става в движение,а собственици като този палячо и ревльото "Левски" ще бъде напълно унищожен...

 68. 68 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#33] от "rdb41527334":
  Оказа се след толкова години, че през 2020 в този форум се отрича и мрази синьото, например СДС, ГЕРБ, Левски, ЕС и т.н. Подкрепя се червеното - ЦСКА, БСП, Мая Манолова, ДА България, Васил Божков, горките олигарси от прехода и други подобни...
  Разочароващо и необяснимо за старите фенове на медията и форумът ѝ.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 69. 69 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Тоя няма пари и ще ходи да прави свирки на Борисов и Пеевски,а нямал да бърза отборът да се бори за титлата и евротурнирите??? Нали тогава ще се пълни стадионът с публика и ще дойдат приходите? Кой ще ти дава заеми една петилетка,за да направиш добър отбор? Всичко трябва да става в движение,а собственици като този палячо и ревльото "Левски" ще бъде напълно унищожен...
  —цитат от коментар 67 на Toni Ivanov

  Чудесен пост, с който сам посочвате безмислието от съществуването на самият Левски, но ако не сте ЦСКА-р, не разбирам защо го правите.
  Ако феновете на един отбор пълнят стадионът му само, когато той играе с известен чуждестранен клуб плащайки доста по-скъпите за тези срещи цени, то това значи, че публиката е повече фен на чуждият отбор, а не на Левски. Феновете на един отбор го подкрепят безрезервно, като изкупуват абонаментните му карти веднага щом те бъдат пуснати в продажба. За всеки един негов мач - така се случва с повечето отбори по света дори и втородивизионните. При съвременните цени на билетите у нас, а още повече при цените от преди няколко години, традиционно празните стадиони говорят достатъчно и в дълбочина, особено когато става дума за клуб като Левски с вековна история.
  С други думи, като виждаш, че от години футболистите не се раздават за любимият ти отбор на терена, не играят никакъв атрактивен, модерен футбол, нямат професионалната мотивация да побеждават, да се развиват в клуба си и т.н., като не ти предлагат никаква положителна емоция, а системни разочарования, то защо да отидеш на стадиона и да заведеш детето си или приятелите си там? Какво ще споделите на трибуните?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK