Нощен полумаратон в София ще привлича любителите на бягането

Нощен полумаратон в София ще привлича любителите на бягането

© "Бегач"Самостоятелният полумаратон в София ще се проведе в нов формат през нощта, съобщиха организаторите от клуб "Бегач". "Кауфланд София полумаратон" ще се състои на 29 август, като бяганията в различните дисциплини ще преминат от 20 до 23 ч.


Събитието ще е първият градски шосеен нощен полумаратон в България, съобщиха организаторите. Регистрацията е отворена онлайн. До 31 юли таксата за участие в дистанцията 21.1 км е 44 лева, а от 1 август цената е 49 лева.


Състезателите ще започнат бягането си от сградата на парламента. Трасето на полумаратона ще премине през бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "ген. Гурко", след което ще се влезе в парк "Борисова градина". Бягането ще продължи към бул. "Пейо Яворов" и бул. "Никола Вапцаров" и ще се финишира на националния стадион "Васил Левски".
И тази година събитието ще включва бягания с дистанции по 5,10 и 21.1 км. В програмата влиза още състезанието "RUN 4 EU" - инициатива на представителството на Европейската комисия в България. В него фокусът е насочен към децата в училищна възраст.


Съревнованието между тях може да бъде на индивидуален принцип на дистанции от 600 м до 21,1 км или групово, като отборите имат възможност да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км.


Фотогалерия: Лицата на полумаратона в София >


Всеки желаещ може да се включи в безплатните тренировки, които се провеждат през уикендите преди състезанието. Заниманията ще започнат на 19 юли и ще се състоят на бул. "Ген. Тотлебен" №36.


За втора година самостоятелният полумаратон ще ограничи използването на пластмаса за еднократна употреба, като я замени с устойчиви алтернативи.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK