Фалит или втори тото шанс

Фалит или втори тото шанс

© Георги КожухаровНеефективно управление, неравнопоставеност на пазара и големи плащания към Министерството на младежта и спорта (ММС) са поставили Българския спортен тотализатор (БСТ) в изключително трудно положение. Това са част от основните заключения от първия одит на дружеството, направен от Сметната палата и приет в началото на юни 2020 г.


Председателят на институцията Цветан Цветков дори предупреди, че "има много голяма опасност тотото да фалира". В интервю пред БНТ той обясни, че през последните пет години БСТ отчита загуба всяка година и че превежданите за спорт суми са превишавали значително печалбата.


Новият изпълнителен директор на тотото Любомир Петров (на поста от 11 март) отговори на въпрос на "Дневник", че приема доклада, но заключението за тежкото състояние на тотализатора "не отразява неговото моментно състояние" към края на юни тази година. Същата е тезата и на министъра на спорта Красен Кралев, който отнесе заплахата от фалит към минали периоди и обяви пред "Нова тв", че тотото отчита между 20 и 30% увеличение на прихода, въпреки пандемията.
Едно от заключенията в доклада звучи парадоксално на фона на уверенията на министър-председателя Бойко Борисов, на Кралев и на други представители на властта, че от тотото се очакват все повече пари за спорта. Одитиращите обаче оценяват, че начинът, по който се разпределят постъпленията от тотализатора, пречат той да е конкурентен и влияят на финансовото му състояние (според устройствения правилник на дружеството то трябва да дава 18% от постъпленията си за спорт и те са основната част от бюджета на спортното министерство).


От министерството на спорта все още не са отговорили на въпросите на "Дневник" по темата, изпратени на 24 юни. В единствения случай, в който Кралев говори за одита - пред "Нова тв" (1 юли) - той заяви, че смята, че тотото "ще изпълнява основната си функция да подпомагат развитието на българския спорт" и не коментира дали процентът, който отделя за министерството на спорта не е прекалено голям.


След като остана в монополна позиция на пазара на моментни лотарийни игри (държавата забрани частните лотарии на Васил Божков в началото на годината), тотото публично беше натоварено с големи очаквания, че така приходите от търкането на билети ще отиват в държавата и от там за спорта ще има повече пари. Премиерът Борисов често говори по темата, Кралев - също. Отчетът за 2020 ще покаже дали това ще се е реализира.


На загуба - парите за спорт дестабилизират финансово тотото


"Действащият през одитирания период механизъм за разпределение на постъпленията на ДП БСТ създава условия за влошаване на финансовото състояние на предприятието и ограничава конкурентоспособността му... През одитирания период предприятието реализира оперативна печалба, както и печалба след данъци, но след прилагането на схемата за разпределение на постъпленията, финансовият резултат и за 2017 г., и за 2018 г. е
отрицателна величина - загуба в размер над 10 млн. лева"
, се казва в доклада. Проверката е за период от две години - от 1 януари 2017 г. до 31 декември 2018 г., но в нея влизат финансови резултати и от предишни години.

"Финансовото състояние на ДП БСТ е нестабилно и с трайна тенденция към влошаване и задълбочаване на финансовите проблеми, което поражда рискове за ефективното и ефикасно изпълнение на дейността на предприятието. Размерът на вноските за спорт към ММС, съгласно Закона за хазарта и Устройствения правилник, е значително по-висок от оставащата печалба след данъци. Вследствие на това, предприятието отчита постоянни загуби, които нарушават финансовата му стабилност."

След извършените отчисления към министерството на спорта загубата, която отчита тотото, е от 3.624 млн. лева за 2014 г. до 10.210 млн. лева за 2018 г. (почти същата е и през 2017 г.), което представлява 181.73 на сто увеличение за периода.


"Намалението на собствения капитал е резултат от системното реализиране и натрупване на загуби, което се дължи предимно на прилаганата схема за определяне на размера на отчисленията към ММС, като тази тенденция се запазва и след одитирания период", отчита още докладът - този извод е написан на няколко места.


В отговор на "Дневник" настоящият директор на БСТ Петров каза, че "състоянието на едно дружество е резултат от много фактори външни, вътрешни, пазарни/икономически, политически/регулаторни...Да се извади един фактор, извън контекста на пазарните условия, и да се разглежда самостоятелно, не би било коректно. Тоест пазарната позиция на БСТ към края на 2018 г. е била резултат от всички фактори" (той изпрати отговорите писмено).


Спортният министър заяви, че е съгласен с повечето заключения в доклада. "Бюджетът на ММС е около 80 млн. лева в различните години. БСТ отделя между 26 и 28 млн. лева за подпомагане на българския спорт, а разходите на тотото са фиксирани през всичките тези години. Могат да бъдат 17 или 18% от оборота на дружеството, тоест ръководството на тотализатора трябва да се придържа към тези параметри."


Авторите правят серия препоръки към министъра на спорта и изпълнителния директор на тотото. Част от тях са свързани с промяна на нормативната уредба, така че дружеството да може да се постигне "увеличаването на постъпленията и ограничаване на разходите, както и създаване на условия за финансова стабилност на предприятието".


Или обобщено тотото трябва сериозно да увеличи приходите си.Кралев и изпълнителният директор на тотото имат дванадесет месеца от получаването на доклада, за да предприемат мерки за изпълнението им и трябва да уведомят писмено председателя на Сметната палата.


"Доклада на Сметната палата и заключенията в него са за период, чиято реалност е тотално различна от пазарната и регулаторна конюнктура в момента. Все още сме в очакване на новия Закон за хазарта, който ще ни регулира и до голяма степен ще определи какво ще ни е позволено да правим, като хазартен оператор. Това ще определи пазарното ни поведение и стратегиите ни за развитие", казва Петров, който обясни, че ще се съобразят и с всички препоръки от доклада.


Училищата са останали без лев финансиране


Докладът повдига и много въпроси към министерството на спорта за начина на разходване на средствата. Според авторите "набирането и разпределянето на средствата за подпомагане на физическото възпитание и спорта не е достатъчно ефективно и ефикасно".


Акцентира се върху това, че въпреки изискването на закона не са отделяни средства за спортна инфраструктура в държавните и общинските училища. Нещо, което е заложено в основата на Националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 г. - 2020 г.


Същевременно въпреки лошите резултати тотализаторът е похарчил общо 1.83 млн. лева за дарения (376 400 лева) и спонсорства (1.454 млн лева) за 2017 и 2018 г. Тези пари са били "за сметка на на разходите за издръжка на БСТ", като са отишли за финансиране на спортни мероприятия за младежи, за спортни федерации, треньори и спортисти.


Закъсняло проглеждане за конкуренцията


Докладът отчита, че в последните години тотото е развивало дейност при неравнопоставени условия. Рентабилността на приходите му след отчисленията към ММС е напълно несъпоставима с набиращите скорост конкуренти "Ню геймс", "Национална лотария", "Еврофутбол" и "Евробет" (те бяха изхвърлени от пазара след законовите промени и атаката срещу Божков).

"През посочения период ДП БСТ работи в силно конкурентна среда и неравнопоставено положение спрямо частноправните си конкуренти (агресивна реклама, нееднакво третиране при облагане с държавни такси и др.), което обяснява в голяма степен постигнатите относително по-слаби резултати".

За този проблем обаче и бившият директор на тотото Дамян Дамянов заговори едва след промените в закона в началото на тази година, довели до разрушаването на хазартната империя на вече обвиняемия бизнесмен Васил Божков. "Бяхме пред катастрофа заради частните лотарийни игри", каза предишният шеф на тотото в края на февруари, дни преди да бъде сменен.


Кралев също спомена проблема с конкуренцията постфактум във видеопоздрава си по случай 63-ия рожден ден на тотализатора преди месец. След това пред "Нова" каза: "От 2013 г. насам БСТ дълго време работи в неравнопоставеност спрямо частните оператори, в условията на нелоялна конкуренция. Беше много трудно да поддържа обемите, с които е работил. В един момент беше невъзможно да се продължи повече. Направихме единственото възможно в случая - нова законодателна рамка, в която да оперират хазартните компании".


Преди това обаче никой не повдигаше публично въпроса за конкуренцията от Божков.


"През годините и към момента Българският спортен тотализатор връща под форма на печалби между 50% - 65% на участниците в различните игри. Същевременно внася 33% от приходите си в държавата под различни форми на данъци, такси и отчисления. Вярваме, че всички хазартни оператори трябва да работят при еднакви изисквания. Условията, при които са работили хазартните оператори в периода на одита на Сметната палата, не са се определяли от ММС", заяви Петров пред "Дневник" на въпрос, свързан с конкуренцията.


В началото на годината се разбра, че фирмите около Васил Божков са плащали такси към държавата по по-изгодната ставка. Бизнесменът твърди, че той е плащал по позволен от закона начин, но държавата го е заплашвала, че ще промени закона, ако не плаща 20% от печалбата на лотарийния бизнес към управляващите. Схема, която Божков описва като такса "помагане" и свързана с Борисов и с министъра на финансите Владислав Горанов.


От доклада "изскача" и интересен детайл: През 2018 г., когато лидерът на НФСБ Валери Симеонов предложи да бъде забранена рекламата на лотарийни игри, след разговор със спортното министерство от официалната позиция на тотото по темата са отпаднали няколко предложения. Сред тях е било разширяването на кръга на хазартни игри, организирани от държавата, както и разрешаване на рекламата на хазарт, ако операторът дава 15% от годишните си постъпления за "спонсориране на мероприятия, подпомагащи спорта, културата, здравеопазването, образованието и социалното дело". Спортното министерство до момента няма коментар по темата.


В сигнала си до прокуратурата Божков разказа, че Борисов е разпоредил на депутати от ГЕРБ отлагането на проекта на Симеонов. В този контекст може само да се предполага и защо са били редактирани предложенията на тотото.


На фокус: договорът с Би Ти Ви


В одита са засегнати и договорите за телевизионното излъчване на тиражите на тотото. Наскоро те създадоха напрежение между двете водещи частни национални телевизии - Би Ти Ви и "Нова", предизвикано от собственика на "Нова" Кирил Домусчиев. Компанията дори подаде сигнал в Комисията за защита на конкуренцията срещу вече изтеклото споразумение.


За този договор между тотализатора и "Би Ти Ви" в одита е написано, че "няма увереност, че (заложените в него финансови параметри) са изгодни за предприятието". В публикувания публично документ обаче самият договор е скрит, тъй като касае частна компания и параметрите не се виждат.

Красен Кралев с предишния шеф на тотото Дамян Дамянов

© ММС

Красен Кралев с предишния шеф на тотото Дамян Дамянов


Има детайли за договореностите и промените им с БНТ и е отбелязано, че липсват правила за това как се сключват договори за тв излъчванията и как се контролира ефективността им. Препоръчано е договорите с медиите да бъдат публикувани на сайта на тотализатора, за да се осигури прозрачност. Петров заяви пред "Дневник": "От встъпването в длъжност на новото ръководство на БСТ разходите за рекламно и телевизионно обслужване на ДП БСТ са намалели над три пъти спрямо същия период на миналата година".


Сметната палата препоръчва и анализ на предложенията на телевизиите за по-добри условия за излъчване на тв предаванията и реклама. Неотдавна в интервю за "Медиапул" Петров коментира, че предстои тепърва да рекламират лотарийните билети и че ще изберат "телевизията, която има най-добър рейтинг". Той уточни, че могат да се договарят директно без обществена поръчка. Според Петров те няма да се рекламират агресивно. Досега годишният бюджет на БСТ за реклама е бил около 5 млн. лева (за сравнение "Национална лотария" имаше договор с "Нова тв" за 20 млн. лева).


Забележки за (почти) всичко


Упреци има и към ръководството на тотото, което в одитирания период беше управлявано от Дамян Дамянов. Посочва се, че има липса на достатъчно адекватна организация на стратегическото и годишното планиране в предприятието и че не са създадени условия за стабилно финансово състояние на БСТ. Също така "не са осъществени мониторинг и отчитане на изпълнението на стратегическите и годишните цели, поради липса на правила и процедури в тази връзка".


Към изпълнителния директор на дружеството има редица препоръки, целящи подобряване на работата и резултатите. В началото на тази година успоредно с промените в закона за хазарта Кралев смени цялото ръководство на тотото с обяснението, че е "необходима нова, свежа управленска мощ". Тогава беше назначен Петров, а в управителния съвет попаднаха бившите футболисти на "Левски" Христо Йовов и Гошо Гинчев, определяни като близки до управляващата партия ГЕРБ. Новото ръководство обяви, че работи по пускане на нови игри, навлизане на пазара на спортни залози и присъединяване към международна лотария с джакпот, започващ от 10 млн. евро.


Като положително се отбелязва, че чрез адекватно преструктуриране са намалели разходите за издръжка на тотопунктовете.


В доклада са направени и изводи, свързани с настоящата позиция на тотализатора - вече като единствен играч на пазара на моментни лотарийни игри след промените в закона за хазарта от началото на 2020 г. Според експертите та Сметната новата роля на тотото като монополист "не променя необходимостта от поддържането на приемлив за обществото имидж на ДП БСТ".


А от тотото освен нови лотарийни билети и онлайн игри, тръгнаха да привличат в България и европейската лотария "Евроджакпот".Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2488 Весело

  Значи - ... ще плачем за БОЖКОВ...?!!!

  [email protected]
 2. 2 Профил на Ваксиниран Петърчо
  Ваксиниран Петърчо
  Рейтинг: 652 Весело

  Неравнопоставеност?
  Каквото го могат Ню Геймс го могат и БСТ, но държавните бизнеси така са свикнали, да работят при на липса на конкуренция, па дори и тогава резултатите са им посредствени.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета и/или промити мозъци: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov, tsyrvulan, doctor.no, Храбър, lz73
 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  Нито едното, просто съпорт на Комарек

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Весело

  Е добре де, нали затова му взеха бизнеса на Черепа, за да може тотото да бъде единственото и на печалба, за да може "истинските" пари да потекат за Българският спорт....А то се оказва, че когато насилствено ги направиха единствените на пазара те пак ще фалират 😂😂😂😂😂😂
  Такава история е трудно дори да се опише.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Тц,тц,тц и тотото ше фалират.Е те тогава ше ни пишат в Книгата на Ганьос....пардон на Гинес!

  Много съм тъп
 6. 6 Профил на стефан иванов
  стефан иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "Пешо":

  Ми нормално ,кой ще си скъса гъза от работа ,ще се стреми да е креативен и иновационен,за едната заплата пък и била 6-7хил лв.После се дивиме как на запад изпълнителни директори са със заплати от стотици хиляди до милиони.Ами ето защо
  за да дават всичко от себе си.Откак света съществува интереса клати феса.

 7. 7 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  Тотализаторът се управлява безумно от години

 8. 8 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Значи - ... ще плачем за БОЖКОВ...?!!!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Не, нема да плачем!
  Професор Йовов и доцент Гинчев са разработили математически модел,как да са опраи тотото.....като постъпленията се съхраняват в Подуене.

  Много съм тъп
 9. 9 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Очаквах,че ще го задържат по-дълго време над повърхността,но явно държавата е много добър стопанин!
  Оставка!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 10. 10 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Очаквах,че ще го задържат по-дълго време над повърхността,но явно държавата е много добър стопанин!Оставка!
  —цитат от коментар 9 на Clap


  Оставка не е достатъчна!Требе подмяна с наши кадри от ДеБъ!

  Много съм тъп
 11. 11 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Приватизация? : )

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 12. 12 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Весело

  Работата е ясна: тотото фалира и после го продават за 1 лв. на Комарек. Да си избие човека загубата от инвестицията в ПИБ.

 13. 13 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 830 Неутрално

  И преди не разбрах защо държавно предприятия плаща данък на държавата, вместо да прехвърли цялата пИчалба на държавата,ама нейсе-тъп съм и не ги разбирам булгаристанските мурафети.

  СЕга научих нещо ново: Че според закон тотото трябва първи да плати ДОД (на държавата) а после "...според устройствения правилник на дружеството то трябва да дава 18% от постъпленията си за спорт и те са основната част от бюджета на спортното министерство...".

  Не че нещо, ама ми изглежда че тотото плаща два данъка паралелно-първият е ДОД, а вторият е 18% от оборота. Та...ако по някаква причина (калпаво управление, ПРЕНАДУТИ разходи и др) тотото отчита нето пИчалба 5-10% по тази схема (а не 20-30%) , а после плаща ОЩЕ 18 % от приходите ПРЕДИ РАЗХОДИТЕ -ясно е че работи на загуба.

  Интересно ми е и от къде идват парите за тези разходи като тотото е на оперативни загуби? Нещо "спестено" през годините? Заеми от банки? Субсидии от бюджета?

  Разбирачите да ми обяснят, моля. Ама бавно, че да разбЕра бързо😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 14. 14 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  Разколебах се да си пускам фишчето, когато се появиха разните зодиаци, втори шанс, трета възраст, четвърта поличба... А когато една "тройка" не успя да ми покрие следващия фиш просто им теглих една и увеличих инвестициите в пивоварните заводи.

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  Пожелавам на всеки да се качи на втория етаж в сградата на ул. „Хайдушко изворче“ 28 (вход от ул. „Славия“).

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на pirvt
  pirvt
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Просто черепа му е видял сметката но в този процес са му помогнали доста хора, които и днес се спотайват и мърдат ушички...

 17. 17 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Ряпа да ядете вие в Израел!
  Тва са Български математически модели..... съчетани с презумпция за невинност.И да ти ги обясняваме.....,нема ги разбереш.

  Много съм тъп
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Като всичко държавно, харчат повече, отколкото печелят.

 19. 19 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 274 Неутрално

  В България имаме нещо, което го няма никъде по света:

  -рафинерия на загуба.
  -тотализатор на загуба.
  -оръжеен завод на загуба.

 20. 20 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Говори се, че тотото се управлява от Пеефски (нищо, че е държавно). Този човек е известен с огромната си лакомия, поради което често работещ бизнес бива сриван. Като емблематичен пример ще посоча Булгартабак, години наред пазен от ДПС и накрая подарен на Пееф днес вече е само история. Така е и с много други неща до които се е докоснал Пееф (включително и държавата, защото бяха го сложили за председател на ДАНС). Така, че за тотото очаквам нещата да се развият в негативна посока и Тити да спре да си сменя колите през ден. ( откъде и от какво мислите, че Тити изкарва някакви пари - просто взема от тези, които тотото дава за спорта).

 21. 21 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 830 Весело

  Пожелавам на всеки да се качи на втория етаж в сградата на ул. „Хайдушко изворче“ 28 (вход от ул. „Славия“).
  —цитат от коментар 15 на hamiltonf


  Един прЕател беше там, ДВА пътЕ😀 Първия път му се разтрепериха мартинките когато тьотката в ляво от входа му поиска пИчилиФшия фиш, и и казал че имал среща с еди'коя си, за формалностите около по голяма пИчалба, и фиша го дава намо на нея😀

  ЙОК, казала тьотката, първо ТУК после горе!

  -АМА СНИМАЛ СЪМ СИ ФИША, ДА ВИ ДАМ ФОТОКОПИЕТО?

  -Тьотката му казала-НЕ БЕ, човек, тук ти плащам малките пИчалби в брой (фишът бил за 10 тиража и имало 1-2 тройки и една четворка), не бой се😀😀😀

  Нейсе, получил 2-30 лв на партера и после се качил на втория етаж. И после (след подписване на един билюк дАкИменти, който той четял дума по дума преди подписване) го завели с кола (май служебна, не лош джип) до офиса на Опел на Ботевградско шосе, да подпише и куп други дАкИменти. И като се опитал (още на Хайдушкото изворче) да трампи колата за 2/3 от пазарната и стойност му казали-ЙОК, спИчели кола (която е купена преди няколко месеца)-получаваш кола!!!!😀

  АпЦурда беше друг, ама за това друг път, може би😀
  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 22. 22 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  "Председателят на институцията Цветан Цветков дори предупреди, че "има много голяма опасност тотото да фалира"."

  Той каза и още нещо много важно:
  "Цветков каза още, че частните хазартни оператори са печелели много повече в сравнение с държавния тотализатор. Те са били облагодетелствани от ЗАКОНА, който им е позволявал да плащат по-малък данък върху постъпленията."
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/19/4081097_ima_opasnost_tototo_da_falira_obiavi_shefut_na/

  С което опроверга Менда Стоянова и Владислав Горанов, че законът не позволявал на Божков да плаща по-малко, а вината била в ДКХ.

 23. 23 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 239 Неутрално

  За да успееш да фалираш хазарт, трябва да си наистина голям талант.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  До коментар [#21] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Сега вече не е така.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Заради помпането на джакпот си залагат сами бомби. Когато някой удари джакпота,не му го дават,а му плащат 200 000 и останалите след това са на месечни вноски,а от следващия тираж започват с джакпот от 2 милиона,които ги нямат,защото ги дължат на предния късметлия. И така,ако 5 пъти в годината падне джакпота,тотото остава с 10 милиона назад,а постъпленията не се увеличават достатъчно.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 26. 26 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#21] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Сега вече не е така.
  —цитат от коментар 24 на hamiltonf


  Ами сподели как е сега...ако не е тайна де😀 За онзи прЕател питам😀
  До коментар [#24] от "hamiltonf":

  ---------------
  Заради помпането на джакпот си залагат сами бомби. Когато някой удари джакпота,не му го дават,а му плащат 200 000 и останалите след това са на месечни вноски,а от следващия тираж започват с джакпот от 2 милиона,които ги нямат,защото ги дължат на предния късметлия. И така,ако 5 пъти в годината падне джакпота,тотото остава с 10 милиона назад,а постъпленията не се увеличават достатъчно.
  —цитат от коментар 25 на Майндърбайндър


  Ако дават за пИчалби само нещо от парите които ги имат в касата от оперативните пИчалби-не би трябвало да има фалит. А е напълно реално всеки тираж да носи оперативни пИчалби от 3-4 млн. Иначе което описваш (с автоматично помпане на джакпота) е рецепта за фалит. Интересно, в други държави джак'пота расте (и стига до десетки млн евро) но не автоматично удвояване след всеки тираж...
  До коментар [#25] от "Майндърбайндър":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 27. 27 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Гневно

  "Неотдавна в интервю за "Медиапул" Петров коментира, че предстои тепърва да рекламират лотарийните билети и че ще изберат "телевизията, която има най-добър рейтинг"."

  Ясно - познатата схема, при която Божков бе натоварен да налива пари в телевизията на Пеевски/Борисов.

 28. 28 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Гневно

  Заради помпането на джакпот си залагат сами бомби. Когато някой удари джакпота,не му го дават,а му плащат 200 000 и останалите след това са на месечни вноски,а от следващия тираж започват с джакпот от 2 милиона,които ги нямат,защото ги дължат на предния късметлия. И така,ако 5 пъти в годината падне джакпота,тотото остава с 10 милиона назад,а постъпленията не се увеличават достатъчно.
  —цитат от коментар 25 на Майндърбайндър


  Това бе наистина голяма глупост, за да се помпат изкуствено приходи.
  Уж така щяха да са по-привлекателни от конкуренцията.
  Е, сега конкуренция няма, но това продължава.
  Излишен е и големия брой игри - например Втория тото шанс, Рожден ден, Зодиак...

 29. 29 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 274 Весело

  Тото-то е създадено за да пичели народа, а не то....
  Кой иска тотализатора да бъде на икономическа печалба? Какво ще я правят печалбата? Кралев и Борисов доят тотализатора и без печалба...

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  До коментар [#26] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Значи, на "Хайдушко изворче" няма как да продаде колата, БСТ я е поръчало по договор, примерно с Опел. Ако искаш да продадеш колата, питаш при официалния представител, те задължително ти дават оферта, която е с поне 18% по-ниска от пазарната цена, което е нормално, защото после и те трябва да я продадат и да имат печалба.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 608 Весело

  Е добре де, нали затова му взеха бизнеса на Черепа, за да може тотото да бъде единственото и на печалба, за да може "истинските" пари да потекат за Българският спорт....А то се оказва, че когато насилствено ги направиха единствените на пазара те пак ще фалират 😂😂😂😂😂😂Такава история е трудно дори да се опише.
  —цитат от коментар 4 на padrino


  Що бе, що да е трудно? Нали преди не много време ни убеждаваха как при драстично намаляване на цената на природния газ, цената на парното ама задължително трябва да се увеличи, даге!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 32. 32 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Тото-то е създадено за да пичели народа, а не то....Кой иска тотализатора да бъде на икономическа печалба? Какво ще я правят печалбата? Кралев и Борисов доят тотализатора и без печалба...
  —цитат от коментар 29 на nwj49315903


  Не си прав😀 НАВСЯКЪДЕ ДЪРЖАВНИТЕ лотарии/тото и т.п. са създадени да събират пари от комарджии, малки или голями. И за примамка им дават част от приходите под форма на печалби. Иначе никой няма да се навие да попълва фишове/купува лотарийни билети/търка талончета. При нормално управление след приспадането на опративните разходи (раздадените пИчалби и те са оперативни разходи) разликата или се облага с някакъв данък (ако собственикът е лицензиран частник) или парите влизат в държавния бюджет (общият, или на министерство на спорта/културата и т.н.)

  Не съм чувал за губеща/фалирала лотария, но не претендирам да знам всичко😀
  До коментар [#29] от "nwj49315903":
  ------------------------

  До коментар [#26] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Значи, на "Хайдушко изворче" няма как да продаде колата, БСТ я е поръчало по договор, примерно с Опел. Ако искаш да продадеш колата, питаш при официалния представител, те задължително ти дават оферта, която е с поне 18% по-ниска от пазарната цена, което е нормално, защото после и те трябва да я продадат и да имат печалба.
  —цитат от коментар 30 на hamiltonf


  Горе долу така е, 'ма моя прЕател не ги знаел тези неща😀 На Ботевградско шосе направо му прехвърлили колата от Тотото на негово име и му казали-оправяй се. От Опеел май НЕ СА ДЛЪЖНИ да му дадат оферта с 18% по ниска. Казали му-или я продавай сам, или чрез нас, ама на цена към 2/3 от същата кола последния модел, щото по документи тя вече е втора ръка, нищо е е на нула километри, и е стар модел. И не става на място, а взима време някой да потърси такава кола, но със сигурност ще се продаде. И се продаде след 2-3 седмици😀На малко повече от 2/3 цената на последния модел
  До коментар [#30] от "hamiltonf":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 33. 33 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Весело

  Заради помпането на джакпот си залагат сами бомби. Когато някой удари джакпота,не му го дават,а му плащат 200 000 и останалите след това са на месечни вноски,а от следващия тираж започват с джакпот от 2 милиона,които ги нямат,защото ги дължат на предния късметлия. И така,ако 5 пъти в годината падне джакпота,тотото остава с 10 милиона назад,а постъпленията не се увеличават достатъчно.
  —цитат от коментар 25 на Майндърбайндър  До коментар [#25] от "Майндърбайндър":

  В Гърция джакпота е в пъти по-голям при почти една и съща цена за колонка от фиша - в Гърция е €0,50,а у нас - 0,70ст.
  Възможно е повече гърци да играят тото в сравнение у нас,но пак казвам,че гръцкият джакпот е много голям - примерно от €11млн. Тук най-високият джакпота май беше осем милиона лева,тоест €4млн. Къде е Киро на кирия.

 34. 34 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Само аз ли виждам углавно престъпление, че вместо 18% от постъпленията да се дават на спортните федерации са давани много повече?
  Краде се за като последно.
  Като всяко държавно предприятие или община тото няма ли си финансов контрольор?
  Контрол, отговорност и справедливост - КОГА в тази територия наречена държавата България?

 35. 35 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  За да фалира тотото ......или го управляват некадърници , или са го налазили пиявиците от блатото в което сме ....

 36. 36 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Лотариите на черепа не ги закриха, за да останат парите в раята. В момента има малко прекъсване, докато се организира новата схема. Фалита на тотото, или спасяването му от оня чех, дето купи от ИПО на ПИБ, са просто стъпка, в организирането на нови игри, дето ще раздават милиони и ще оправят дереджето на бедните българи.

 37. 37 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  Букарев нали е в управлението, нещата ще потръгнат, няма начин.

 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Весело

  Хайде бе! Тотото на загуба! Не може да бъде! В България не се краде! Тиквоний и Гешев (е радост) не лъжат! Я бързо разпространителите на тези клюки и фалшиви новини, да станат клиенти на каскетя! 😀

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За да фалира тотото ......или го управляват некадърници , или са го налазили пиявиците от блатото в което сме ....
  —цитат от коментар 35 на Николай Бучков


  Първо, тотото работеше така, че максимално да не пречи на Божков. Гербиджа много с постараха за това - има доста статии писани по въпроса, как от към 2014 някъде почна да се "свива" пазарния дял на игрите на тотото, за сметка на тези на Черепа.

  Ама Барба Ганьос и Бездомника нищо не били чули, нищо не знаят, нищо не видели.

  Сега няма да се учудя, ако играта е да го дадат на чеха, който влезна в ПИБ. Иначе защо ще се набутва завалийката с акции на двойна над пазарната цена, от които НИКОГА няма да спечели нищо - това е сигурно.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 42. 42 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Ами явно не си много умен, един път вече ти обясних, ама не вдяваш. В Европа и частни и държавни компании работят при ЕДНАКВИ условия и еднакъв данъчен режим, за да има равнопопоставеност на пазара, иначе има непозволена държавна помощ.
  —цитат от коментар 39 на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките


  Помня това обяснение😀 И тогава не разбрах защо държавата един път събира ДОД от своя фирма, а след това взима и останалото за бюджета, а не го прави наведнъж. Или ка'йш оставя остатъка в свойта фирма и там директорите си раздават бонуси?

  Държавна и частна фирма НИКОГА няма да са равнопоставени на пазара. Щото частна фирма ако е загуба взима кредити от банките, а държавната се субсидира от държавата (при определени условия). Но тъй като не съм мастит икономист на държавна служба а частник (когато бачках де), не ги разбирам тези фатки с веднъж ДОД и ПАРАЛЕЛНО още 18% за бюджета на спортното министерство, както е в тотото.
  До коментар [#39] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 43. 43 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Не си разбрал много от това, което си прочел значи. Данъчната тежест е еднаква - данъците отиват на едно място, в общия бюджет.

  Оттам нататък ако има печалба, съответният мажоритарен собственик решава какво да прави с тая печалба и приходи - в случая с тотото те отиват на друго място, по друг закон - целево.

  Не е едно и също да ти добавят пари към заплатата или да ти дават ваучери за храна.

  Пак да ти обясня - в ЕС държавата НЕ МОЖЕ ДА СУБСИДИРА!Има много малко изключения! Ако има субсидии в даден сектор - те са достъпни И за частните компании. Така че, условията с еднакви на практика с много малки изключения, в обществено-важни отрасли.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 44. 44 Профил на Стефчо Гелев
  Стефчо Гелев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Умишлено партия ГЕРБ СЪСИПВА ТОТОТО . Първо като го дадоха на черепа да му изготви бизнесплан и второ чрез умишлено вкарване в батака . Тотото има пари по закон . 10% ДАНЪК 18% ЗА СПОРТА ,50% ПЕЧАЛБА , ОСТАВАТ 22% ЗА ТОТОТО . Точно тези 22% ГЕРБ ГИ КРАДЕ ИЛИ ПИЛЕЕ И ВКАРВА ПРЕПРИЯТИЕТО В ЗАГУБА . Безумната издръжка на хиляди тотопункта без видим икономически резултат . Преватизирането им или отдаването им под аренда ще реши този проблем но мутрокомунистите не искат да се махнат от вимето .Срещу 10% от приходите с тотото ще сключат договори и десетки хиляди други магазини дори в най малките населени места където сега тотото не развива дейност . Това и ще съкрати огромния бюрократичен апарат на предприятието и ще има пари и за реклама и за печалба защото 12% са много пари а и постъпленията рязко ще се повишат .

 45. 45 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 292 Неутрално

  И после розовобузия ВИГ ще ми обяснява как една държавна верига от бензиностанции ще свали цената на горивата. Колкото тотото свали цената на божковите лотарийни билети! При това тя ще бъде вечно на ръба на фалита, налазена от безброй крадци от всякакъв калибър.

 46. 46 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#32] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Абсолютно съм съгласен с теб, даже и комунистите бяха наясно, че отърване от комара няма и винаги ще има хора, които ще искат да забогатеят от хазартна игра, а не с труд. Прави впечатление, че министърът е издоил тотото през одитираният период или може би като колегата му Горанов не е знаел за финансовото състояние на дружеството.

 47. 47 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Та значи след изгонването на черепа следва фалит на тотото,а след това нов правилен череп и ново по голямо доене на мат,ряла.
  Материала,материала.

 48. 48 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Весело

  До коментар [#32] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Абсолютно съм съгласен с теб, даже и комунистите бяха наясно, че отърване от комара няма и винаги ще има хора, които ще искат да забогатеят от хазартна игра, а не с труд. Прави впечатление, че министърът е издоил тотото през одитираният период или може би като колегата му Горанов не е знаел за финансовото състояние на дружеството.
  —цитат от коментар 46 на nwj49315903  До коментар [#46] от "nwj49315903":

  Интересно,ама много интересно! Щом като комунистите са знаели (!) че винаги ще има хора,които ще искат да забогатеят от хазарт,а не от труд,как са си представяли,че ще построят комунизма?! Комунистите са най-отвратителните лицемери по всички земни кълбета и за всички времена!

 49. 49 Профил на qzi57649613
  qzi57649613
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тотото да спре да издържа спорта. След данъци печалбите да се внасят в държавния бюджет като дивидент и готово, оттам насетне да се харчат ведно с останалите държавни приходи.

 50. 50 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Крайно време е на този отвратителен държавен хазарт да се сложи край! Бедни хора дават последните си пари за тая гадост!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 51. 51 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  Тече масирана реклама на хазарт. Тотото явно умря в частните мафиотски ръце, народа усети, че го лъжат и се дръпна. Сега уж държавно, и е на играйте пак да свикнете, че като го харижем на нашия човек, да има доволно зарибени балъци.

 52. 52 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#48] от "deaf":

  Питай некой комунист, що ме питаш мене?
  Имам само спомен, че тогавашният шеф на тотализатора, Васил Попов го возеха със служебна Волга, а той си имаше личен Мерседес.

 53. 53 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Държавата никога не е била добър стопанин. По-скоро частно тото с голям контрол и голям процент за държавата. Ще видите с бензиностанциите какъв смях ще падне, те вече имаха бензиностанции. Така е БДЖ, пощите, армията, полицията... Само цицат пари и нищо не поддържат и развиват.

  Много хитър
 54. 54 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Да фалира лотария..... тия са некви магьосници

 55. 55 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1247 Любопитно

  Кога ли ще си тръгне комунизма от България?!

 56. 56 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "Кум Лисан":

  Не е вярно. След 89 та политическите престъпни групи превърнаха държавата в лош стопанин. Държавата от 30 години е само двойна крава за която никой не се грижи.

 57. 57 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Георги Харизанов във фейсбук преди седмици писа, че 10-те минути ефирно време на тотото по БНТ струват много повече от дневните разходи (за труд и др.) на управляваната от него телевизия "Европа".

  “Най-добрия начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.“ - М. Аврелий
 58. 58 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Лотария на загуба - само в булгаристан

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 59. 59 Профил на gipsan1976
  gipsan1976
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Защо се учудвате, нали затова един чешки "играч" Комарнек си купи акции от една банка наскоро. Той ще е спасителят на БСТ, а хунтата му поправи пътя и сделката се готви.

 60. 60 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Толкова по отношение на това колко голями комарджии сме - ако няма свирепа реклама, не сме.

 61. 61 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 439 Неутрално

  НЕМА ЩОТО ГО КРАДАТ КАТО ЛУДИ ВОГЛАВЕ СЪС МАМА ПРАСКА ШИШИ И ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ

 62. 62 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#56] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Преди 89-та бяха цъфнали, за това продукцията се реализираше само у нас и страните от СИВ.

  Много хитър
 63. 63 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Мамата на шиши беше шефка на спортният тотализатор. И от тогава дърпа конците там. Защо точно там? Защото .... много пари и влияние.. Защо точно мамата? Защото е дъщеря на на най-големият партиен шеф някога във Врачанско. Някой ще каже какво от това? Отговора е много прост - БКП заедно с ДС са изключително силно организирана материя, която започна да се подготвя още 85-та за оставането си във властта след очевидно неизбежния разпад на соцлагера. Началото го поставиха с Указ 56, ако се не лъжа. Този указ даде възможност за началото на частен бизнес, но само за техни кадри. И до сега е така. Най-оправните от тях формираха паралелната власт. Мамата с качествата си, наследени от татенцето и, успя да окупира паралелният премиерски пост, а разпределителят на порции - паралелният президентски пост. По партизански. Реакцията им във времето е подчинена в началото на оцеляването, а в последствие на вечна неразрушимост и устойчивост на оцелелия им модел. Чисто майчински, в съчетание с особеностите на врачанския си характер, маман реши, че може да направи синчето си пожизнен водач на стадото. Тук стадото трябва да си зададе въпросът каква е връзката между маман и едни други лица с врачански произход, като един, дето спинка с пистолет и една банка - пералня, дадена на една девойка, по-силно охранявана от някогашните американски гангстери.

 64. 64 Профил на suhi
  suhi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо тотото не подпомага училищната физкултура и масово спортуване? Защо всичко трябва да отива за спортните галфони - абсолютно безполезни ритнитопковци, треньори, женичките им и пр. И тоя охранения министър Крадлев - да си ходи... Хазарта развращава - но след като е разрешен - нека носи ползи на държавата и обществото...

  suhi
 65. 65 Профил на Стоян Илиев
  Стоян Илиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "стефан иванов":

  Ти май искаш да обърнеш пирамидата.Онези вземат големи заплати защото дават всичко от себе си,значи показваш резултати -получаваш. Ти май предлагаш да дадем на нашите тюфлеци едни големи пари за да могат да разгърнат капацитета си. Къде другаде
  Е възможно да сменят шеф за слаби резултати и да го оставят консултат на новият шеф-какви резултати да очакваш? Докато тотото не стане прозрачно ,честно и коректно теглене на числата ,пред публика ,със нормални сфери а не тези бъканите със електроника няма да постигнат добри резултати. Рекламата им е че като пуснем фиш помагаме на Българският спорт и се оказва че се купуват луксозни коли на Кралев и компания. А този атлет назначава шефа на тотото.Оплетени светски черва.Сега и със тези велики мозъци (ФУТБОЛНИ ВЕЛИЧИЯ) ще цъфнат и може и да вържат (да дадат плод)

  Ст6
 66. 66 Профил на Стоян Илиев
  Стоян Илиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "deaf":

  Във БГ един фиш за джакпота (6/49) е 1.10 лв.

  Ст6
 67. 67 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  До коментар [#66] от "Стоян Илиев":

  +++

 68. 68 Профил на Стоян Илиев
  Стоян Илиев
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Много алчни.Да ме прости ГОСПОД ама според мен Кралев получи съобщение.Има време да се поправи.Щели да купят сфери със специален софтуер?Как така ти трябва софтуер да можеш да изтеглили случайни числа?

  Ст6
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK