Фейсбук-профилът на Красен Кралев обижда на "грозен трол" и "червен боклук"Няколко дни след като министърът на правосъдието Данаил Кирилов нападна Христо Иванов на "СпонджБоб квадратни гащи", в центъра на вниманието в социалната мрежа попадна и министърът на спорта Красен Кралев. В коментарите под негова публикация във "Фейсбук" от събота вечер (11 юли) се появиха остри обиди от негово име.


"Грозен трол", "нещастен трол", "червените боклуци" и "стероидите замъгляват съзнанието" са част от използваните изрази в отговори на коментиращи - някои от които са отправили умерени критики, а други - написали обиди към Кралев.


В отговор до "Дневник" от министерството на спорта посочиха, че Кралев сам пише своите фейсбук публикации, но твърдят, че не той отговаря в коментарите.
"Поради високия интерес и множеството коментари под неговите фейсбук публикации мониторингът на коментарите е поверен на външни сътрудници", заявяват от ММС.

Фейсбук-профилът на Красен Кралев обижда на "грозен трол" и "червен боклук"

Сред засегнатите се оказа и бившият журналист Станимир Стоянов, написал малко след 21 ч. в събота: "Господин Кралев, убихте спорта! Вие сте олицетворение на дъното, което достигнахме на спортно ниво, а интересът, който шеметно защитавате, е на път да погребе държавата". Три минути по-късно е получил отговор: "О, още един грозен трол", след което е бил блокиран. (вижте скрийншот в края на текста)


"Красен Кралев не би си позволил да използва обидни епитети под каквато и да е форма, каквито не е използвал никога. След като беше направен цялостен анализ на проведената комуникация под фейсбук публикацията от 11.07.2020 година по решение на министъра човекът, използвал неподходящи квалификации, е санкциониран, а въпросните коментари са премахнати", се казва в отговора до "Дневник", но без уточнения каква е санкцията. Няма информация и дали "външните сътрудници" са от фирма за подобни услуги или конкретни лица, както и от кого са наети - лично от министъра или през спортното министерство.


В понеделник част от коментарите все още бяха под публикацията.


"Въпреки че използваният език срещу министър Кралев в коментарите под фейсбук поста му е недопустим и обиден, той не смята, че социалните мрежи трябва да се използват за личностни нападки и да се стига до език на омразата под никаква форма", добавят от министерството.


Фейсбук-профилът на Красен Кралев обижда на "грозен трол" и "червен боклук"


Самата публикация е свързана с приемането на България за член на валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз като част от подготовката на страната да влезе в еврозоната. В нея Кралев говори за правителството и за протестите, продължаващи няколко дни.


Но министърът също прави квалификации в коментара си като пише "няма да допуснем разни бабикяни с барабани, площадни барбарони, плажни фараони, олигарси и техните подставени политически кречетала да сложат ръка върху България".Преди да стане министър Кралев управляваше агенция за медийни комуникации, името му е свързвано и с участие в медии. Профилът му във "Фейсбук" е със синя отметка, обозначаваща, че е официален и досега той не беше попадал в подобен скандал.

Фейсбук-профилът на Красен Кралев обижда на "грозен трол" и "червен боклук"


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK