Собственикът на "Ботев" (Пловдив) обяви, че напуска и прехвърли акциите на феновете

Собственикът на "Ботев" (Пловдив) обяви, че напуска и прехвърли акциите на феновете

© botevplovdiv.bgСобственикът на "Ботев" (Пловдив) Георги Самуилов обяви, че напуска клуба. Той поясни, че се оттегля достойно от управлението, като в бъдеще ще продължи да помага на отбора.


"Настъпи време за промяна! Оттук нататък е необходимо и ново лидерство на хора, които да притежават други умения. Хора, които самите вие - феновете на ПФК "Ботев Пловдив", предложихте преди време. Ръководство, което да не носи бремето на заварени проблеми, а да се насочи изцяло върху нов етап на развитие, да бъде в един ритъм с Вас феновете, да се концентрира изцяло върху играта и победата", пише в част от съобщението на Самуилов, публикувано в сайта на "Ботев".


В друго изявление от сдружение "ПФК Ботев" обявиха, че дружеството ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪНТ, което е собственост на Самуилов, им е прехвърлило притежаваните от него 60% от акциите на клуба. Така сдружение "ПФК Ботев" вече притежава 61% от собствеността. От фенската организация допълниха, че поемат отговорността и следващият им приоритет е свързан с провеждането на общо събрание.
В съобщението на сдружението се допълва, че Самуилов е уверил, че всички членове на Съвета на директорите са подали оставка.


Самуилов уточни, че преди две години е поел клуба с ясната идея, че трябва да го извади от дълговата спирала и бездната на фалита. Той вижда престоя си като успех, защото се е вслушал в подкрепата и критиката, които е получавал по време на управлението си.


Според него клубът е финансово стабилен и разполага с осигурени парични средства и спонсорски договори, които да гарантират спокойното му функциониране. По думите му "Ботев" няма огромни задължения, всички финансови въпроси са решени и изчистени и наближава денят, в който тимът ще играе на своя стадион.


"Напускам достойно, без да влизам в интриги и да изричам лоши думи. Ще продължавам да помагам на клуба, защото неведнъж съм казвал, че за мен ПФК "Ботев Пловдив" преди всичко е кауза, която дълбоко пазя в сърцето си", допълва Самуилов.


Собственикът на "Ботев" (Пловдив) обяви, че напуска и прехвърли акциите на феновете

© LAP.BG


Недоволството на привържениците на "Ботев" към ръководството е отдавна, като то често е свързано с призиви за завършване на строежа на стадион "Христо Ботев".


В началото на юли запалянковци от сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", сдружение "ПФК Ботев" и фракция Bultras излязоха с позиция за освобождаването на клуба от посредствеността.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK