Константин Папазов призна, че негова фирма е осигурила заема на "Левски"

Константин Папазов призна, че негова фирма е осигурила заема на "Левски"

© LAP.BGЧленът на надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов публично потвърди информацията на "Дневник", че негова фирма е осигурила заема на клуба. Осигуряването на 199 999 лева беше ключово за запазването на настоящия отбор, но предизвика критики и въпроси от привържениците заради това, че източникът на средствата беше обвит в потайност.


Преди две седмици сините съобщиха, че е взет "малък заем от малка фирма". Фирмата е "Миш-маш къмпани", собственост на Папазов, с предмет на дейност "строителство и строителни дейности" и е с капитал 50 лева.


Баскетболният треньор обясни, че е взел парите от фирмата и ги е дал на "Левски". Скоро след това клубът обяви, че заемът е върнат с минимална лихва. Папазов посочи, че тя е 333 лева и след това веднага я е върнал обратно в "Левски" като дарение.
Според информация на "Дневник" неофициално зад "Миш-маш къмпани" стои собственикът на "Царско село" Стойне Манолов и фирмата е разполагала със средства, насочени за инвестиция в строителство. Папазов решил да използва част от тях, като бил наясно, че скоро след това "Левски" ще има приходи от трансфера на Иван Горанов и ще може да ги върне.


Баскетболният треньор каза, че този ход му е коствал приятелство с близък човек, като вероятно става дума за Манолов. Папазов добави, че за "Левски" би направил всичко и уточни, че през 2014 г. няколко пъти е давал големи суми за клуба.


"Само в последните три години съм дал 440 хиляди лева за баскетбол. За да бъде доволен Степан Хиндлиян (председателят на Националния клуб на привържениците), трябваше да обясним на цяла България откъде са парите. Когато искаш да помагаш, го правиш без да се хвалиш. Относно лихвата - тя е минимална. Няма как да се даде заем, без да има лихва. Сумата от 333 лева, генерирана за тези десет дни, е върната с акт за дарение от същата тази фирма. Те се опитват да ме изкарат лихвар. Трябваше да бъда прозрачен и това ми доведе проблеми в семейството и ме скара с добър мой приятел. Той ми даде сумата месец преди това по друг повод - купуване на имот", каза Папазов.


Собственикът Наско Сираков заяви, че е уверен, че "Левски" ще се спаси. И добави, че Папазов все още не е получил акции на клуба, но това ще стане в следващите седмици.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK