Волейболният "Левски" очаква приходи от нов спортен център

Йордан Йовчев влезе в действие по време на откриванетоВолейболният "Левски" ще очаква част от финансирането му да идва от спортен център. Sports Center Garitage беше открит в "Гаритидж парк" в София и представен като част от сбъдната мечта в присъствието на състезателите на сините, на президента на волейболната федерация Любомир Ганев и на изявени спортисти от близкото минало.


"Знаем откъде сме тръгнали преди четири години и какво си казахме тогава - че искаме да изградим най-добрата база с най-добрите условия за развитие на волейбол в България. А ето, че амбициите ни вече надхвърлиха и границите на България - дори в голяма част от Европа трудно да имаме реална конкуренция що се отнася до условия", каза Давид Давидов, който е в ръководството на "Левски", на "Гаритидж парк" и на федерацията по волейбол.


Очакванията са до няколко месеца да бъде открита и залата, в която "Левски" ще играе и тренира. "Стремежът ни е да помагаме и на волейбола като цяло - неслучайно всички национални гарнитури вече тренираха в спортния център и се убедиха в условията на световно ниво. От друга страна, центърът ще е със стратегическо значение и за волейболен клуб "Левски", тъй като печалбата от експлоатацията му ще подпомага издръжката и развитието на клуба", каза Давидов.
Президентът на клуба Владимир Николов определи отварянето на центъра като първа стъпка от сбъдната мечта. "През годините съм имал възможност да играя в доста добри клубове и когато залата бъде готова, това, което ще има "Левски", със сигурност е по-добро от базите на отбори като "Тренто", "Пиаченца", "Лубе" и много други. Казвам го с убеденост, защото съм бил там и съм видял. Интересно е и мнението на Силвано Пранди, който беше изключително впечатлен от видяното. Каза, че подобно нещо е виждал само във футболните "Ювентус" и "Милан". Това ни кара да се чувстваме горди", заяви бившият капитан на волейболистите.


Комплексът включва фитнес, басейн, център за възстановяване, зали за различни спортове.


Основателят и управляващ партньор на Garitage Investment Management Атанас Гаров, който е и председател на Националната волейболна лига, обяви, че проектът с "Левски" е дългосрочен. "Успоредно с това се стремим да развиваме и масов спорт. Правим проекти, които да имат възможно най-широка обществена полезност."


Волейболният "Левски" очаква приходи от нов спортен център

© LAP.BG


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK