Всеки срещу всеки, всички за "Левски"

Собственикът на "Левски" Наско СираковЕдин за всички, всички за "Левски". Това гласи мотото, под което хиляди привърженици на сините се обединиха в началото на годината с ясна цел - футболният клуб да бъде спасен. Тогава усилията им дадоха резултат и всички - и ръководство, и запалянковци, оценяват, че именно това единение е било в основата "Левски" да премине през тежките месеци на финансова криза.


Девет месеца по-късно клубът продължава да е в същото положение и да се нуждае от свежи приходи. Сега обаче картината изглежда по-различна заради острото напрежение по две линии - между две групи привърженици, от една страна, и между част от привържениците и ръководството, от друга.


Тези конфликти стигнаха до нов етап в момент, в който "Левски" се подготвя да развие кампания за продажба на членски карти. Надеждата на сините е това да осигури средства, за да може клубът да действа по-спокойно в идните месеци.
Големият въпрос е дали това напрежение ще окаже отрицателен ефект върху целите на новия собственик Наско Сираков и колегите му и ако да - до каква степен. Също толкова важен е и въпросът дали настоящата картина би отблъснала евентуалните спонсори, които "Левски" опитва да привлече.


За момента е по-вероятно да последва укротяване на топката в отношенията между клуб и запалянковци. Индикациите обаче са, че напрежението между двете враждуващи групи фенове се задълбочава и примирие едва ли ще има.


Самият Сираков призна, че напрежението пречи и призова за обединение. "Всеки, който обича "Левски", е много важен в този тежък за клуба момент. Призовавам феновете да загърбят своите противоречия. В този момент съществуването на любимия им клуб е поставен на карта. Клубът няма нужда от това противопоставяне", каза собственикът пред "Дарик".


Третият "черен лебед"


Наскоро изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, че клубът е бил сполетян от два "черни лебеда" (теорията за черния лебед е, че това е неочаквано появило се събитие от огромно значение). По думите му това са проблемите около предишния собственик Васил Божков и бизнесите му, както и последвалата пандемия.


Събрани накуп, те промениха рязко картината в клуба. Ако под ръководството на Божков "Левски" имаше огромно финансиране и се беше насочил към високи цели, то след януари целта вече беше една - клубът да се бори единствено за съществуването си на фона на милионни и увеличаващи се задължения.


"Левски" подготвя кампания за продажба на членски карти

© LAP.BG

"Левски" подготвя кампания за продажба на членски карти


С няколко кампании, организирани от клуб и привърженици, "Левски" видя светлина в тунела. Клубът продаваше всичко, което може - сезонни карти, артикули, билети за мачове без публика. Тогава дойде извънредното положение и последва застой.


Ново раздвижване беше трудната, но осъществена смяна на собствеността. След гласуването, организирано от Божков във "Фейсбук", запалянковците почти единодушно избраха акциите да бъдат дадени на Сираков. Скоро след това бившият футболист на сините ги получи, но седмица след седмица еуфорията и положителната нагласа около идването му започнаха да спадат. За да се стигне до директното обръщане на част от запалянковците срещу ръководството. До момента Сираков почти не е атакуван директно, а ударите понасят Колев и членът на надзорния съвет Константин Папазов.


Кой кой е в играта


От няколко години по трибуните на "Георги Аспарухов" има напрежение между две групи от по-крайните запалянковци, които вече стоят разделени. От едната страна е влиятелната организация "София Запад", за чийто водач е определян Любомир Костадинов-Младежа, и която е в основата на Националния клуб на привържениците (НКП). От другата страна е "Ултрас Левски", която се състои от "Южна дивизия", бивши членове на "София Запад" и "Синя хунта".


НКП и "Ултрас Левски" имаха свои представители при срещата с министър-председателя Бойко Борисов през януари. Това, когато все още Божков беше собственик, премиерът посъветва феновете да си вземат акциите, за да могат да имат "Левски" такъв, какъвто го искат. На срещата бяха и представители на другите две по-умерени фенски организации - тръста "Синя България" (който е и акционер в клуба) и "Сини сърца".


Отношенията между "Ултрас Левски" и НКП са силно изострени

© LAP.BG

Отношенията между "Ултрас Левски" и НКП са силно изострени


След смяната на собствеността беше решено в надзорния съвет да влезе представител на запалянковците. За позицията беше излъчен и одобрен икономистът Петър Ганев - предложен от "Синя България", но подкрепен и от останалите основни организации. Общото събрание на "Левски" обаче беше последвано от публично изразено недоволство от "Ултрас Левски", които видяха опит за превземане на клуба от НКП и тръст "Синя България".


В последните седмици Костадинов критикува открито Колев и Папазов през "Фейсбук". В профила си той зададе серия въпроси към ръководството, насочващи вниманието към евентуални финансови злоупотреби.


Клубът отвърна с пресконференция, продължила близо 2 часа и 20 минути. Целта беше да се дадат отговори, да се разсеят съмненията и след това кампанията с членските карти да започне на чисто. Тогава Папазов попита къде са били феновете в продължение на десет години и защо едва сега са критични."Това е невярно твърдение - нека Папазов да си провери информацията. Първият голям конфликт между привържениците и бившия собственик Тодор Батков е от декември 2007 г., когато уволни Сираков и Станимир Стоилов. След този акт започна стремглавото пропадане на "Левски" в спортно-техническо и финансово отношение. През 2014 г. е следващият конфликт с Батков заради невъзможността да организира юбилея", каза председателят на НКП Степан Хиндлиян пред "Дневник". По думите му тогава се е оформила тезата за порочния модел "бащица" и затова е бил създаден тръстът "Синя България", който получи 10% от акциите.


Хиндлиян посочва и още два случая на изразено недоволство от страна на НКП в годините - през 2016 г. с разкриване, че "Левски" се финансира чрез заеми от фирми, свързани с Иво Тонев, както и с интервю от 2017 г., в което се говори за политико-икономическите зависимости около бившия собственик Спас Русев. "Тогава Русев се разсърди и направи театъра с "депозирането на акциите". За да стигнем до началото на тази година, когато независимо от натиска на минаващия за най-богат българин (Божков) отказахме да сме негов жив щит".


"Нека Тити да се сети къде е бил през това време. Ние него никога не сме го възприемали като фигура, която може да представлява "Левски", добави Хиндлиян.


Допреди месеци членове на "София Запад" и НКП бяха основните подкрепящи баскетболния "Левски Лукойл", ръководен от Папазов - отбор, който не е възприеман като носител на синята идея от голяма част от привържениците. Обяснението за скъсаната връзка с Папазов е, че на хората в НКП не им е допаднало поведението на баскетболния треньор във времето преди Сираков да получи акциите, защото тогава според тях Папазов се е възприемал като собственик. Капката, която преляла чашата, е реакция на Папазов на среща с привърженици през май, когато скочил остро срещу председателя на "Синя България" Даниел Стрезов (нещо, което самият Папазов разказа и потвърди).


Времето, в което Папазов и привържениците от НКП бяха един до друг

© LAP.BG

Времето, в което Папазов и привържениците от НКП бяха един до друг


Кризата в отношенията със сигурност влияе в момент, в който "Левски" се бори за спасението си, заяви пред "Дневник" Адриян Петров - представител на "Ултрас Левски". "Ние сме дали личен пример (за това какво е необходимо да се прави) с пълна подкрепа, докато се стабилизира клубът. Участвали сме във всички кампании, без значение чия инициатива са." По думите му организацията също е имала градивна критика към ръководството, която е била споделена "когато трябва, а не през медиите", защото е необходимо спокойствие. Според него пресконференцията на ръководството е била повече от категорична и е отговорено на въпросите, така че няма причина левскарите да имат съмнения за злоупотреби.


Отворена остава темата за ролята на феновете в делата на клуба. От години НКП е обвиняван, че се облагодетелства от търговски взаимоотношения с клуба. "Ние сме срещу всякакви финансови обвързаности на фенове с клуба. При тях обаче е видно - има договор, няма проблем, но ако няма договор - има проблем", каза Петров.


Последните конфликтни точки са свързани с участието на фенове в управлението на фенмагазина, както и в охраняването на мачове. Костадинов изиска Павел Колев публично да заяви дали ръцете на клуба са били "извивани" чрез фирмата за охрана (преди клубът е имал договор с "ЛСФК Секюрити", а след това със "Спортс секюрити" - и двете свързвани с НКП). От НКП подчертават, че сами са оттеглили предложението си за договор за новия сезон.


Сираков говори по темата и каза: "Не съм спирал ничие кранче. Клубът бе в договорни отношение с охранителна фирма на феновете, но те сами се оттеглиха. Не съм си представял, че трябва да търся друга фирма, която да охранява мачовете на "Левски". Не приемам декларации, определения като "гробокопачи", "източвачи". Не ми е останало време да се заровя във финансовите баланси, но те са си вършили работата по договорите с клуба. По времето на Тодор Батков дадохме на феновете охраната на сектор Б и две години (между 2006 и 2008 г.) "Левски" не е платил една стотинка глоба", заяви собственикът в подкрепа на тезата на НКП.


Батков обаче даде друга насока с думите, че "платената любов на феновете не е удачна". Той даде за пример два случая - европейският мач със "Сиони" през 2006 г., когато феновете на сините хвърляха бомбички и рискуваха прекратяване на двубоя, както и срещата с "Барселона" в Шампионската лига. "В един момент 30-40 младежа си вдигат фланелките и отдолу имат потници със свастики. Тогава се седна и се говори с феновете, дадоха се пари за дейност, след това поискаха да се самоохраняват, за което клубът да им плаща. Понеже аз не приемам някой да говори така, както си позволяват в момента, леко ме принудиха", каза бившият собственик на сините.


Има ли изход


Илия Христов, който е член на "Сини сърца" и на управителния съвет на "Левски" с ресор връзките между клуба и запалянковците, смята, че не би трябвало напрежението между фенските организации да се отрази отрицателно върху кампанията за членските карти и опитите за привличане на спонсори.


"Хората из цяла България не се интересуват от тези конфликти, а ги вълнува "Левски". Важно е отношението на клуба. Ръководството се опитва да работи правилно и прозрачно", посочи Христов пред "Дневник".


Папазов даде знак, че ще спре медийните си изяви и че иска обединение сред привържениците.


Според Хиндлиян клубът трябва да влезе в ролята на родител и да оправи конфликта в семейството. "Трябва да се работи за единението. Позициите на Папазов не работят в тази посока. Избирателните отговори на Павел Колев също не работят в тази посока", заяви той.


И добави, че няма как НКП да седне на една маса с "Ултрас Левски", но пък може двете организации да гледат в една посока. "За целта е важно да няма манипулативни внушения, чрез които "Ултрас Левски" да си градят философията."


От "Ултрас Левски" също посочват, че напрежението между фенските групи е много по-високо спрямо февруари. Потвърждават го няколко публични изказвания и декларации, както и сбиване между запалянковци при гостуването на "Монтана" (през миналия сезон привържениците от двете организации бяха настанявани на различни места при гостуванията). "Мантрата, че междуличностен конфликт е в основата, отдавна се изчерпа. Ние сме против финансовите зависимости на фенове в клуба", каза Петров.


По-пасивна в последните седмици е ролята на "Синя България". Стрезов обясни пред "Дневник", че е намалял броят на обичайните публикации с отчети във "Фейсбук" заради намалелите дарения от привърженици. Тръстът беше с ключвова роля при осъществяването и развиването на кампаниите от пролетта и лятото. Има и много идеи за бъдещето, но в момента организацията е "в изчаквателна позиция". От една страна, това е заради събитията, а от друга - предстои общо събрание на тръста и трудно могат да се взимат дългосрочни решения в организацията.


"Вина за ставащото може да се търси и в двете страни. Искахме клубът да излезе с ясна програма и цели. Но независимо от търканията, те не трябва да се решават през медиите. Най-важното сега е да има конкретен план и цели. Клубът трябва да е силната страна", каза Стрезов.


Така положението в "Левски" остава много трудно с милионни дългове, липса на финансиране и напрежение. Въпреки водещото мото от пролетта, засега обединение няма. Но всички твърдят, че работят за благото на "Левски".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Пародия.....Пеевски и "Леевски"!
  🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮

  Много съм прост
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Разстроено

  До коментар [#1] от "Шака Зулу":

  Един път да съм съгласн с теб - пълна пародия е в Левски, жалко за любимия ми клуб.
  Според мен поне няма шанс да се спасят и с оглед на обстоятелствата - по-добре фалит и всичко на ново и на чисто.

 4. 4 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 568 Разстроено

  Докато това недоразумение Тити е в клуба, от мен 5 ст няма да видите!!!

 5. 5 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Любопитно

  Кратунков .....,разбира се,че има изход за "Леевски"!
  Това е дебелото черво на Пеевски.....,и невинните детски сълзи на Тити!
  🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮

  Много съм прост
 6. 6 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Вместо да търсят спонсори Наско и Тити да намерят реални собственици, хора с пари и акъл, а не да разчитат на Боко и Шиши.

 7. 7 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Поредната статия за ФУТБОЛЕН клуб "Левски", в която последното нещо за което се говори е футбол. Тити-та, Насковци, сърца милиони, просия и прочие. Футболни анализи - нула.

  Хората забраЙха вече, че сте ФУТБОЛЕН клуб, бре...

 8. 8 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Честно казано ситуацията на Левски не ме вълнува особено, точно както не ме вълнуваше на ЦСКА по времето на Лупи (и преди и след това).

  Обаче искам да кажа, че това е една добре балансирана статия в която се описва - макар и повърхностно - картината, без да се правят внушения.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 9. 9 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До кога ще ни занимавате с тези цървули?!

  agent
 10. 10 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Тити -мити, Раев и т.н

  agent
 11. 11 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Изхода е един, през комина...

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 12. 12 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Дневник, моля изписвайте правилно името на футболния клуб от квартал Сухата Река - "Леевски" не "Левски".
  Маските паднаха, зависимостите са осветени.

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 13. 13 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Генерирането на трафик е едно от перата носещи приходи за футбола в световен мащаб. Затова всеки ден има статия за ФК Левски без дори да има някакъв повод.
  Дори Барсеона направи същата схема за да привлича внимание и трафик на новини.
  Явно в информационото общество товае новият начин за правене на пари.

 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Докато това недоразумение Тити е в клуба, от мен 5 ст няма да видите!!!
  —цитат от коментар 4 на Калиманата


  ЩО !

  ДРУГОТО такова - АТАНАСКО да не би да е нещо по-различно !!!!

  Благодарение на АТАНАСКО

  Левски сега дължи близо МИЛИОН заплати и неустойки на ХУБЧЕВ

  Още толкова дължи на ПОМОЩНИЦИТЕ НА ХУБЧЕВ

  Дължи почти ОЩЕ ТОЛКОВА на ФИРМАТА МАКРОН заради ВТОРИЯ ДОГОВОР
  подписан от АТАНАСКО с Хома

  ДЪЛЖИ ЗАПЛАТИ на ХОЛМАР и такива като него

  По тази причина НЕ МОЖЕ ДА ПРОДАДЕ и ДА ВЗЕМЕ ПАРИ за ХОЛМАР
  и още МНОГО ТАКИВА КАТО НЕГО

  НЕ Е ПОЛУЧИЛ и цент от ТЛЪСТАТА ПРЕМИЯ на УЕФА която се дава
  на клубовете за техни играчи в Националните отбори - като за
  ХОЛМАР например

  ИЗПУСНА ПОЧТИ ПОЛОВИН МИЛИОН ЕВРО от НЕУЧАСТИЕ в Евротурнирите

  защото от ВТОРОТО МЯСТО при ХУБЧЕВ се смъкна на ЧЕТВЪРТО при АТАНАСКО
  и този който Атанаско нарича треньор - Дедо ГОГО

 15. 15 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Този отбор трябваше да е фалирал преди три години! Локо СФ. забравихме, че съществуват, а тези още ги реанимират за сметка на рекета на бизнеси и вечното "търпене" на кредиторите!

 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5779 Весело

  Едно стадо не може само да се управлява. Трябва си пастир с голям кривак!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Пералнята има нужда от Калгон

 18. 18 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 747 Неутрално

  В "Левски" се е напълнило с идиоти като алчния клоун, слуга на всички олигарси, от които може да получи пари. Да не говоря и за доносника Георги Марков.

  malart.blog.bg
 19. 19 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#18] от "malart":

  Какъв доносник, там всички са доносници! Това е отбора на Държавна Сигурност и НАродната Милиция! Там други няма!

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  "Миш-маш" и Пеевски, това казва всичко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":

  Хора с пари и акъл в Бълагари, а не щеш ли и да са честни и почтени! Това е да търсиш бяла врана, ама какво да очакваш от леФскар!

 22. 22 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Забравих Спас Русев, който също е свързан със службите и червените куфарчета. Това може ли да е отбор, на който да си фен, ако имаш някакъв морал и достойнство. Започвам да ходя на мачове от "А" окръжна. Там поне се играе само за кебапчета и бира

  malart.blog.bg
 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Преди мача с Царско село парите даде МИШ-МАШ на Стойне Манолов

  Познайте ПРЕДИ КОЙ МАЧ

  парите ще дойдат от ГРИШ-МАШ на Гриша Ганчев например !!!!

  ха-хаааааааа

 24. 24 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Държавата е длъжна да остави този клуб да фалира. Никакви помощи, никакви спонсори, стига! Нека видим как подуенци сами ще се справят.

 25. 25 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 568 Любопитно

  До коментар [#22] от "malart":

  Гриша ти ли си? Може ли да имаш морал и достойнство и да си фен на тирето?

 26. 26 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#22] от "malart":Гриша ти ли си? Може ли да имаш морал и достойнство и да си фен на тирето?
  —цитат от коментар 25 на Калиманата


  По-добре с тире и признат от международната футболна централа за спортен наследник на оригинала, отколкото държанка на всяка власт по подобие на Подуене.

 27. 27 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Хубава статия, но трябва ли да е водеща за деня? Тази сбирщина трябва да фалира, да се прати в регионалните лиги. Всичката измет ще се разбяга и клубът ще може отново да се нарича футболен.

 28. 28 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":

  Вместо да търсят спонсори Наско и Тити да намерят реални собственици, хора с пари и акъл, а не да разчитат на Боко и Шиши.
  —цитат от коментар 6 на nwj49315903


  Хора с пари и акъл, ще се хванат ли на хорото на прасето?
  Виждате какво става с бизнеси за едно изразено мнение против мафията. Кой нормален човек ще влезе доброволно в такава кочина?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 29. 29 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Този отбор трябваше да е фалирал преди три години! Локо СФ. забравихме, че съществуват, а тези още ги реанимират за сметка на рекета на бизнеси и вечното "търпене" на кредиторите!
  —цитат от коментар 15 на konservator.bg  До коментар [#15] от "konservator.bg":

  Фирмата "Макрон" дала пари на "Левски" е собственост на депутат от ГЕРБ.

 30. 30 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2751 Весело

  Вече излязоха вицовете...

  Повече няма да гледам българският национален отбор по футбол!
  Просто ще си пускам последните три минути!
  Те и без това тогава губят!

 31. 31 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Хибридната война срещу България стигна и до Левски !

  Всичко трябва да се очерни, нищо да не остане неомазано.

 32. 32 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Гарантирано от Божков. Гледай Левски, мисли за държавата!

  Евроатлантида
 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Срещу левски е най вече ревльото.

 34. 34 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  След като Сираков и чичи папазов се бутаха да вземат акциите, правеха стойки и чупки, сега да си поемат отговорността и да спрат да мрънкат и просят пари. Или да дарят акциите на всички сини фенове, които искат, феновете ще си назначат управление на клуба и се приключва с цирка. Ако не - фалит и отиване в аматьорските дивизии. Тази унизителна агония трябва да спре.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 35. 35 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Радвайте се , червени боклуци.

 36. 36 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 497 Неутрално
 37. 37 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 815 Неутрално

  припозналите ловеч пък какво коментират тук:))))

 38. 38 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Е, друго си е е да отидат на националния стадион и да раздават нацистки поздрави, същите тези нарко-наемници от София Запад. Като чуя "ултраси" и се хващам за кобура - тези когато и да ги натикаш в тъмница все ще е късно. Но, именно те са момчетата за мръсни поръчки на властта

  ... с двеста...
 39. 39 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#23] от "Hawaii":

  Пичага, това добре, ами нещо критично да напишеш за Лудогорец или там всичко е цветя и рози.

 40. 40 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ivan Ivanov":

  Тук само припозналите Пеевски ли могат да коментират?

 41. 41 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#23] от "Hawaii":Пичага, това добре, ами нещо критично да напишеш за Лудогорец или там всичко е цветя и рози.
  —цитат от коментар 39 на space35


  Първо статията е за Левски, не за Лудогорец. Второ, не можешд а нареждаш на хората какво да пишат. И трето, ако толкова искаш да има нещо за Лудогорец, напиши ти.

 42. 42 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Аз не съм някакъв ултра фен, обаче не разбирам, как може да има враждуващи фракции фенове. Какво имат да делят? Враждуващи фенове на различни отбори...разбирам, но враждуващи фракции фенове на един отбор....миришИ на платена работа или на някакви...нефутболни аргументи, например разпространение на дрога или политически пристрастия

 43. 43 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#26] от "faraon":

  признат....колко да е признат?

 44. 44 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 666 Неутрално

  От мен да знаете , че всичко до което се докоснат българските новобогаташи , рухва !

 45. 45 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Весело

  До коментар [#23] от "Hawaii":Пичага, това добре, ами нещо критично да напишеш за Лудогорец или там всичко е цветя и рози.
  —цитат от коментар 39 на space35


  Душа

  ЛУДОГОРЕЦ и Левски на АТАНАСКО и ТИТИ са РАЗЛИЧНИ ВСЕЛЕНИ

  ЛУДОГОРЕЦ само от МИНАЛАТА КАМПАНИЯ на ШЛ и ЛЕ е СПЕЧЕЛИЛ

  ПРЕМИЯ от УЕФА - ЧИСТИ ПОЧТИ 20 - ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА ЕВРО !!!!

  40 - ЧЕТИРИДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА !!!!

  Пари които ОТ ПРОСИЯ и ОТ ПЕЕВСКИ

  АТАНАСКО и ТИТИ няма да видят и СЛЕД 100 ГОДИНИ

  ЛУДОГОРЕЦ е ДЕВЕТ ПЪТИ ПОРЕД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ

  от ДЕВЕТ УЧАСТИЯ - 100 % УСПЕВАЕМОСТ = Постижение за ГИНЕС

  Като КРИТИКА ми идва на ум да критикувам ЛУДОГОРЕЦ за това

  че на техния фон НЕКАДЪРНОСТТА НА ОБЯЗДИЛИТЕ ЛЕВСКИ

  е ОЩЕ ПО - ОЧЕВАДНА и НАТРАПВАЩА СЕ

  Това задоволява ли те !!!!!

 46. 46 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":Хора с пари и акъл в Бълагари, а не щеш ли и да са честни и почтени! Това е да търсиш бяла врана, ама какво да очакваш от леФскар!
  —цитат от коментар 21 на konservator.bg


  По себе си ли съдиш, готин?
  Левскарите за съжаление станахме малцинство за сметка на ла.нарите като теб, с лопата да ви рине човек не свършвате.

 47. 47 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":
  —цитат от коментар 28 на simval


  Според твоята логика, хора с пари и акъл чий го дирят в България?
  На всички ни е готино щото Пеевски по никакъв друг начин не участва във финансовата и икономическата сфера на държавата.
  Спасението на давещите зависи от тях самите.

 48. 48 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Единството било спасило клуба в трудните моменти...
  Леевски всъщност е в това положение, защото от години по всички въпроси се лъже на боогато, за всичко - собственост, финансово състояние, спортно-техническо състояние, политически зависимости и тн. и т.н.
  Например: В началото на т.н. непридвидима криза (да се твърди, че нещата са били наред, и синият клуб е сполетян изневиделица от беди, само по себе си е безобразна наглост), дидко си издържаше отбора. След което стана проблемно от публична гледна точка, парите спряха и сините сърца не могат да съберат 43 лева да си платят тока в офиса. Собствените фенове на Леевски не вярват не само на ръководството, но и на себе си.
  Айде у лево, и ако може да си сменят името, защото няма нищо общо с Васил Иванов Кунчев. Ако не, съвсем скоро ще трябва да сменяме неговото прозвище, защото това е непоправимо опозорено.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 49. 49 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5338 Неутрално

  До коментар [#23] от "Hawaii":

  Защо да си дават парите, като този елементарен ФК"Левски" може да го бие всеки от "А" групата

 50. 50 Профил на rellaxx
  rellaxx
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Има надежда. Николай Банев е ,заявил от ареста ,че ще поеме клуба и ще го изправи на крака.

 51. 51 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Пълна Пародия, Пеевски, разни наркодилъри от агитки, милционери и Левски?
  Добре дошли в България.

 52. 52 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#25] от "Калиманата":

  По голямо тире от това на ЛеФски ––––––––––––– Спартак виждал ли си! Периода с тирето е най-успешния период на този клуб в историята му и "основен спонсор" му е ДС и Народната Милиция – а пръв закрилник и ментор е шефа на ДС Ангел Солаков, подкрепян от Цола Драгойчева! След тези факти да кажеш "ЛеФски значи свобода" трябва да си изключителен ЦИНИК и върховен НАГЛЕЦ!

 53. 53 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#52] от "konservator.bg":

  ... След тези факти да кажеш "ЛеФски значи свобода" трябва да си изключителен ЦИНИК и върховен НАГЛЕЦ!
  —цитат от коментар 52 на konservator.bg


  Левски, като футболен отбор, съществува и от преди "ритуалното му ликвидиране" в 1969 г. прекръствайки го на ЛС. Все пак.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 54. 54 Профил на LS
  LS
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "konservator.bg":

  Доживях създадените с указ от Москва да обвиняват Левски, че е бил клуб на ДС! Лицемерие, двуличие, гьонсуратлък. Нека кармата те осъди!

 55. 55 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Наско Раев е безобиден тъпанар, докато Тити е истинското зло, защото е много дребно човече...

 56. 56 Профил на Dead Man
  Dead Man
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Мутри Вън от Леевски!!!!

 57. 57 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Каквато и статия да се напише за българския футбол, накрая все за мутри и/или за к.рви се получава. В широкия смисъл на думата.

 58. 58 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 305 Весело

  До коментар [#52] от "konservator.bg":

  Тирето Ловеч-София е дълго около 200 километра, но за комуно-чорбароте няма никакво значение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK