Държавата се готви да отвори и залите за публика, заяви Кралев

Държавата се готви да отвори и залите за публика, заяви Кралев

© LAP.BGДържавата е готова да отпусне мерките и да допусне зрители на спортните състезания, провеждащи се на закрито, заяви министърът на спорта Красен Кралев. По думите му промяната може да бъде направена до дни.


"В момента се подготвят документите, за да може от 1 октомври зрители да присъстват и на мачовете от първенствата на закрито", каза той, цитиран от "Дспорт".


"Вече сме се разбрали с федерациите, че 1 октомври е една добра дата, за да могат да се пуснат хората в залите. В момента изграждаме детайлите дали ще са през седалка или две, като в близките дни ще подготвим всички документи и ще ги предадем в Министерството на здравеопазването", посочи той.
В момента действащата заповед на министерството на здравеопазването не позволява на спортните събития - състезателни и тренировъчни в индивидуалните и отборните спортове, да има публика.


Сега е разрешено публика да има на открито. На футболните срещи се допускат до 1000 зрители в сектор или общо до 4000 зрители на мач при спазване на определени изисквания. В голяма част от двубоите има видими нарушения, но до наказания не се е стигало, макар БФС да допълни дисциплинарния си правилник тъкмо за такива случаи.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK