Тотото се разминава силно с целите за годината

Тотото се разминава силно с целите за годината

© LAP.BGБългарският спортен тотализатор (БСТ) ще остане далеч от целите за годината, заявени само преди месец от министъра на спорта Красен Кралев. Това се разбира от изказването на министъра по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Румен Гечев.


Депутатът от БСП постави за обсъждане темата със състоянието на държавното предприятие предвид заключенията в доклада на Сметаната палата след първия ѝ одит на дружеството.


"Влошаващите се резултати на БСТ до 2020 г. не са тайна", каза Кралев. Той посочи, че тази година въпреки извънредното положение в условията на коронавируса БСТ отчита ръст. Това се дължи най-вече на новата роля на тотото, което след промените в хазартния сектор стана единствен играч на пазара на моментни лотарийни игри.
В този контекст Кралев каза в интервю в средата на август, че "задачата е приходите на тотото за годината да стигнат 300 млн. лева". Сега обаче посочи, че прогнозата е приходите да са с 65 милиона лева по-малко.


От началото на 2020 г. до 24 септември приходите от моментни лотарийни игри са 59.2 млн. лева, което е 141% ръст, а постъпленията от числовите игри са близо 104 млн. лева, или с 24% (повече) от същия период на миналата година, заяви Кралев. По думите му "приходите онлайн са 4.3 млн. лева, или с 68% повече".


"Прогнозата на БСТ за 2020 г. е да достигне приходи от 235 милиона, което означава, че предприятието ще излезе на печалба за пръв път от 2013 г. насам. А прогнозата за приходите за 2021 г. е 400 млн. лева при общи приходи за 2019 г. в размер на 175.6 млн. лева", продължи министърът на спорта.


В началото на годината държавата ударно направи промени, засегнали хазартния сектор. Тотото зае нишата с продажбата на талони, в която лидер беше "Национална лотария". Тогава Кралев изтъкна, че се очаква удвояване на парите за спорта.


Тотото се разминава силно с целите за годината

© Георги Кожухаров


Сега в парламента министърът посочи, че от 2014 г. насам звеното за вътрешен одит към Министерството на спорта (ММС) е направило три одитни проверки в тотализатора - през 2014, 2016 и 2018 г. Сега е назначена работна група, която да предложи мерки за изпълнение на препоръките от одита на Сметната палата.


Една от основните критики в доклада беше свързана с това, че изобщо не са отделяни пари от приходите на тотото за спортна инфраструктура в училищата. Кралев заяви, че след последните промени в Закона за хазарта 10% от отчисленията от тотото към ММС ще отиват за спортна инфраструктура за училищата, а други 10% ще са за фонд "Култура".


Поглед назад


Министърът отново заяви, че в миналото тотото е работило в условия на нелоялната конкуренция на частните фирми - нещо, за което не говореше, докато проблемът беше актуален. По думите му маркетинговите решения на новото ръководство на тотото вече дават резултат.


"Вие отговорихте на 5% от въпросите и ни занимавате какво е предприело вашето правителство, след като цъфнахте със 700 млн. лева, откраднати от българската хазна - по ваши изчисления. Трагедията е, че през цялото това време поверената ви фирма е оказвала пълен съпорт на грабежа", каза Гечев.


"Като сте направили три одита - кой е правил тези одити, кои са тези експерти - да не са физкултурници? Те не видяха ли, че държавната фирма плаща почти два пъти повече на хазната от частните хазартни фирми", добави депутатът от БСП, като насочи вниманието към разминаването в начина на плащане на таксите при БСТ и частните фирми.


Кралев отвърна, че министерството на спорта няма отношение към държавните такси за хазарта. "Ние сме правили одит на тотото, а не на частните фирми, така че да знаем колко плащат частните фирми".


През май вече бившият министър на финансите Владислав Горанов каза, че са били направени 3000 проверки, но от несъбраните такси има пропуснати вземания за над 693 млн. лева от фирмите, контролирани от Васил Божков.


В дупликата си Гечев заяви, че и преди, и сега много интересни лица са в ръководството на тотото. "Хората са свързани с един футболен клуб, към който премиерът има слабост". Думите му бяха насочени към включването на бившите футболисти на "Левски" Христо Йовов и Гошо Гинчев в управителния съвет на тотото, но Кралев не коментира.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1599 Весело

  Моля феновете на държавните предприятия да обяснят защо се получава такъв резултат на държавното тото.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#1] от "constatator":

  От тъпотиите и лакомията на много "меринджеи" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#1] от "constatator":

  Помниш ли рИформите на И. Кръстева ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Влошаващите се резултати на БСТ до 2020 г. не са тайна", каза Кралев

  Родна картинка майнольо! Как се фалира комарджийски монополен бизнес? Ми как - като сложиш за меринджей бивш футболист и подобие свързани хора на Тиквата. Всичко секва на мига.
  Назовете едно държавно или общинско предприятеие което да е на + и да няма задължения -БДЖ, БГ Пощти, НЕК и т.н. Подписът е един и същи навсякъде. МЕГА корупция и кражби.

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Весело

  А да не би тол системата да си изпълни целите? Те са само 50 % назад....
  Имаше едно време виц за комунистите - че ако им дадат Сахара, до 3 г. ще има дефицит за пясък.

 6. 6 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2644 Весело

  "А прогнозата за приходите за 2021 г. е 400 млн. лева при общи приходи за 2019 г. в размер на 175.6 млн. лева", продължи министърът на спорта."

  дада, то така се удвояват приходи за година и нещо. ей така от въздуха.

 7. 7 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Словения да си трайка и да не се бърка дето не ѝ е работа и дето не разбира. Навремето ако и на тях им бяха казали да си се оправят сами с Тито , щяха да вържат и да цъфнат, още щяха да са в комунистическата коалиция на Сърбия. Така че, драги ми словенци при цялото ми уважение, не се изказвайте там , където не ви е работата и не разбирате.

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 8. 8 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Любопитно

  За 2019 г. приходите са 175,6 млн. лв и тотото е на загуба! За какво толкова са похарчени тези пари? Какви разходи има това тото? Да не би тока и парното да са поскъпнали рязко?

  без подпис!
 9. 9 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Тотото си има постоянни играчи на 5/35 и 6/49. Но Лелките и бабите, които търкаха билетчетата на Черепа не искат да пускат фишове. Това е. С по-гъвкава мрежа могат да се самоиздържат.... а от там нататък - каквото се падне на топките. БСТ поне не лъжат, както рисуваните компютърно тиражи на Черепа.

 10. 10 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  За 2019 г. приходите са 175,6 млн. лв и тотото е на загуба! За какво толкова са похарчени тези пари? Какви разходи има това тото? Да не би тока и парното да са поскъпнали рязко?
  —цитат от коментар 8 на Лопе де Вега


  Ами 50% изплаща като печалби, още 20% такса, и още 18% мисля отчисления към ММС.
  При това положение и Господ да е мениджър, пак не може да ги изкара на печалба.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  А държавата размина ли се с дори занижените(според Горанов) постъпления от НЛ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  Моля феновете на държавните предприятия да обяснят защо се получава такъв резултат на държавното тото.
  —цитат от коментар 1 на constatator


  То всичко държавно/общинско е с подобен резултат ..... БДЖ, Тотото, Топлофикация-София, Марица-Изток и т.н. финансови дупки ...... Но нейсе, ние ще правим и държавен В и К Холдинг, Държавна Петролна Компания и какво ли още не, дупе да ни е яко, всичко ще е от нашия джоб.

 13. 13 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тотото си има постоянни играчи на 5/35 и 6/49. Но Лелките и бабите, които търкаха билетчетата на Черепа не искат да пускат фишове. Това е. С по-гъвкава мрежа могат да се самоиздържат.... а от там нататък - каквото се падне на топките. БСТ поне не лъжат, както рисуваните компютърно тиражи на Черепа.
  —цитат от коментар 9 на Мавродинов


  Аха, изобщо не лъжат. Някой може ли да припомни как се падат два пъти поред еднакви числа от 6/49 и как няма нищо нередно и никакво разследване? Раздаваме си награди и всичко е точно. Е вероятността за такова нещо е 100 000 пъти повече от това да те удари гръм, но всииичко е точно.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 14. 14 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  толкова са некадърни и нагли тея политикомафиоти, че няма фирма, дето да не могат да изкарат на загуба!

 15. 15 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Голямата цел-рекламен договор с "левски",също пропадна.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 16. 16 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мавродинов":


  До коментар [#13] от "Henry":

  Първите четири числа от тиража от ВЧЕРА от 5/35:

  14,15,16,17

 17. 17 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Весело

  Трябва да си особено кадърен да фалираш тотото ! Е , после може да се даде и то на Симеонов да го разработи за доброто на хората......( някой , който си няма работа и не играе хазарта на бедните , може да си направи усилието да пресметне цената на играта , ползите от нея , административната тежест , самата й организация......после отбележи и талоните , които се увеличават , както всичко там......и защо ли е така , а ...).
  Ние можем и работа,работа,работа...докато се преуморим , а вас уморим....

 18. 18 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Монополист и въпреки това провален.

  Това го може само държавата.
  Корумпираната държава.

 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Сметната палата посочила ли е,колко дължи тотото на спечелилите джакпот? Защото им плащат 200 000 и разликата остава за изплащане през следващите 7 години,а голяма част от самата печалба се залага повторно за новия тираж.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 20. 20 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Държавата не трябва да възпитава хората в хазарт.
  Закривай тотото

 21. 21 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Оказва се, че в държавния бюджет са влизали повече пари по времето на "онзи, който ощетявал държавата със стотици милиони", отколкото по времето на държавния монопол.

  Неизвестно обаче остава, дали същото се отнася и за постъпленията в джобовете и нощните шкафчета на определени държавни персони.

 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Весело

  До коментар [#12] от "Alex Ivanov":

  Да, а Герб е дясна партия. Глууупости на търкалета, една дясна мярка или закон не са въвели за 11 години.

 23. 23 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 805 Весело

  мда, така е, когато много герберски калинки "познават" при всяко теглене
  петицата (даже и шестицата) !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 24. 24 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Да върнат др.Божков от Дубай и той да поеме ръководството на БСТ!

 25. 25 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Най-доброто от коронавируса, щеше да е да си прибере тоя дебел, грозен и тъп тимаджия... Но злото явно побеждава всички болести!

 26. 26 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Не обичам монополите и липсата на избор. Пускал съм тото преди, но край - нито лев повече докато е "държавна" структура.

 27. 27 Профил на Ivailo Ivanov
  Ivailo Ivanov
  Рейтинг: 529 Любопитно

  Део ми е малко безличен. Да наемат на негово място Захари и ще си опавят всички проблеми в рамките на година

 28. 28 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 614 Весело

  Ужас, Дневник слезна на нивото на Гечев и стана глашатай на глупостите му.

  Дневник, продължавайте да затъвате в калта, дъното е далече, имате много работа.

 29. 29 Профил на danny_k
  danny_k
  Рейтинг: 113 Неутрално

  Как... ?!?! Как е възможно монополен хазартен бизнес да върви надолу. Закривайте скапаното тото!!!

 30. 30 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Да, а Герб е дясна партия. Глууупости на търкалета, една дясна мярка или закон не са въвели за 11 години.
  —цитат от коментар 22 на boevbisser


  Достатъчно ли ви е, че 11 години ГЕРБ брани настоящата данъчна система? Всяка година синдикати, комунисти, патриоти и подобни искат да я бутнат.

  Но всички подобни аргументи са приказки за площада. Най-важен е резултатът. Можете да влезнете в един от многото статистически сайтове и да сравните икономическите данни за 2019 с такива преди дест години. Вижте ръста на прихода, БВП, стандарта на живот, износ и множество такива показатели, които показват жизнеността на икономическите субекти.

  Но можете да продължавате да празнословите, ако не знаете какво да гледате и как да анализирате информацията.

 31. 31 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Как... ?!?! Как е възможно монополен хазартен бизнес да върви надолу. Закривайте скапаното тото!!!
  —цитат от коментар 29 на Danny_K


  Вие сте поредния нечетящ субект, а само пишещ. Опитайте се да прочетете статията, пък дано да разберете ситуацията.

 32. 32 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Разликата в печалбите на Черепа и Тотото се състои в разпределението на печалбите. Черепа взимаше почти цялата печалба с малък зял за изплащане на печалби. И при тези ниски данъци, печалбата му беше огромна. Дакато Тотото трябва да плаща огромни данъци печалба, после да отдели пари за изплащане на печалби и 150 % от останалите печалби отиват за спорта и други удръжки. Да, не съм сбъркал. Тотото реално даваше повече пари, отколкото инкасираше като печалба. И сега е така. Затова редовно работеше и все още работи на загуба.

  Но тук да намесим и рекламния елемент. Преди гозина ми беше писнало всеки ден да гледам по 1000 реклами на Захари Бахаров и неговите асистентки, които раздаваха печалби на лели и чичовци по села и паланки. Днес аз почти не съм видял реклама на Тотото. Освен 6/49 и 5/35 не знам кои са другите им игри. Не знам как изглеждат билетчетата им за търкане. Дори не знам колко и какви спортни залози за мачове имат. Убеден съм, че поне 90 % от българите не знаят. А на Черепа - Пирамиди, Китайски дракони, Съкровища... какви ли не билети и тиражи, още ги помним. Ето това е разликата в рекламната стратегия на един опитен хазартен бос и в аматьорската стратегия на двама ритнитопковци.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":трябва да плаща огромни данъци печалба, после да отдели пари за изплащане на печалби и 150 % от останалите печалби отиват за спорта и други удръжки"

  "Със Закона за изменение и допълнение на Закона за хазарта (обн. ДВ бр.1 от 2014 г.) са приети промени в режима на облагане на хазартната дейност в сила от 1 януари 2014 г. Съгласно приетите промени хазартните игри организирани онлайн се облагат с двукомпонентна държавна такса (20 на сто върху разликата между направените залози и изплатените печалби) и корпоративен данък, а същите игри организирани по традиционен начин се облагат с държавна такса в размер 15 на сто върху направените залози и са освободени от облагане с корпоративен данък."


  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 989 Любопитно

  По принцип всеки бизнес си поставя някакви цели, ама колко трябва да си безочлив да си поставиш за цел приходи от хазарт.

 35. 35 Профил на Nikolay Pavlov
  Nikolay Pavlov
  Рейтинг: 93 Весело

  Продайте го на Пеев, той ше го опрай тототото

 36. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Оказа се , Черепа можеше да печели а лакомията не. Даже и перите които твърдят , че е откраднал са повече. Та не е важно да съсипеш бизнес а и да си кадър да го управляваш.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Тотото се разминава силно с целите за годината

  Смешки , Кралев , смешки . Тотото се разминава с целите си от давна , в това число и времето през което си министър на спорта . Щом то е под твоюта юрисдикция , би трябвало да ти е ясно . От изпълнението на тези цели зависи и парчето баница за развитието на спорта .

 38. 38 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Моля феновете на държавните предприятия да обяснят защо се получава такъв резултат на държавното тото.
  —цитат от коментар 1 на constatator


  Защото Шайката го източва.

 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Откакто Свинята Майка въведе мръсните практики за източване през обществени поръчки, ТОТОТО все е на червено. Къде е Свинята Майка ?

 40. 40 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nikolay Pavlov":

  Тя Мамка му го оправи.

 41. 41 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 199 Неутрално

  Оня боклук Део, дето показвА средни пръсти, докато още го държат там няма да дам и един шибан лев за тото..

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Оня боклук Део, дето показвА средни пръсти, докато още го държат там няма да дам и един шибан лев за тото..
  —цитат от коментар 41 на Ivan Stoev


  Део е изключително възпитан и е сериозен човек отдал се на семейството си.
  В миналото може и да е имал забежки по дрогата, но това е минало. Сега е активен спортист.
  А знаеш ли защо е показал среден пръст?
  И на теб ли го е показал?

 44. 44 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  И каква е изненадата? Кое направихте като хората, че и това да стане. Информационно обслужване ли направихте, ТОЛ система ли, Язовирите ли са ремонтирани и пълни, бизнеса ли осветлихте, Здравна карта ли направихте, реформа в правосъдната ли ситема стана, качествени ремонти ли направихте?

  Цацаров и Крадев са едни видни масони, няма как от тях да произлезе нещо читаво, такива хора могат да прогресират само с връзки, шуробаджанащина и извиване на ръце.

 45. 45 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Дано най-накрая феновете на социализъма разберат, че държавата е лош стопанин и може да фалира дори монополисти.

 46. 46 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#38:"Virgin"][/quote]

  Ми не - отговора е защото държавата позволява шайката да го източва.

 47. 47 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Ми не - отговора е защото държавата позволява шайката да го източва.
  —цитат от коментар 46 на pesho79


  Е кой е държавата?

 48. 48 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Ами ако от време на време се печелеше и наистина, не само пред медиите, може би щеше да има мераклии. Ма няма :-)

 49. 49 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Истината е, че освен източването (най-малкото от което е че дебелакът от снимката се вози на скъп автомобил, купен му от БСТ), законът не позволява предприятието да е печелившо.
  За да печели, данъците трябваше да са като тези, които Борисов и Горанов разрешиха на Божков.

 50. 50 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ШОПАРИТЕТНИТЕ НАЛИ ЛАПАТ , НЕКА ВАЛИ

 51. 51 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Влошаващите се резултати на БСТ до 2020 г. не са тайна", каза Кралев. Той посочи, че тази година въпреки извънредното положение в условията на коронавируса БСТ отчита ръст. Това се дължи най-вече на новата роля на тотото, което след промените в хазартния сектор стана единствен играч на пазара на моментни лотарийни игри."

  Влошаващите се резултати на каквото и да било , са основа за непрекъснат ръст на същото нещо , което влошава резултатите си . То затова кандидатите за световни титли и олимпииско злато непрекъснато влошават резултатите си . Май Кралев се натиска за званието ЕТАЛОН за ПРОСТОТИЯТА герберска . За прилагането на иновацията за влошаващите се резултати , които при правилно обяснение доведоха до невиждани световни и олимпииски рекорди на български спортисти .

 52. 52 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#33] от "дерибеев":

  Законът на хартия е хубав. Но в счетоводните книги на БСТ пише друго. На червено. Тотото плаща повече, отколкото печели. Във всички търговски практики това се нарича "работа на загуба" и винаги води до фалит на в частния сектор и често до допълнително държавно финансиране в държавния сектор. Причините за този лош счетоводен резултат се крият в неумението на мениджърите да мислят като корпоративни лица. Работят с народни пари и не ги интересува кой плаща. Във всяка една частна компания всичките до един щяха да бъдат изхвърлени на трудовата борса. Представете си Кока Кола или Майкрофт да обявят, че работят 10 години на загуба. Никой не може да си го представи. Защото никой няма да позволи подобна катастрофа за една година, а не за десет.

  Потресаващо е недоумението на Кралев какво се случва. Той е длъжен да контролира дейността на тотото, но вдига ръцете и казва "не знам защо". Това не знам, онова не знам. А какво знаеш и какво правиш в министерството тогава?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 53. 53 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 694 Весело

  Е ,черепа,знаеше добре да пласира част от откраднатите,пари на определени особи,добре приемани в определени медии?Те това е.А според акъла на четящите тук,кой както да го разбира.

  Ръй! Ръй!
 54. 54 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 979 Весело

  черепа направи милиарди от един бизнес който тоя хрантутник ще фалира за година и после няма от къде пари за българският спорт

 55. 55 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 979 Весело

  До коментар [#53] от "Клюводървец":

  черепа знаеше ,но черепа и можеше ,сега 700 милиона от къде??

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално


  В този контекст Кралев каза в интервю в средата на август, че "задачата е приходите на тотото за годината да стигнат 300 млн. лева". Сега обаче посочи, че прогнозата е приходите да са с 65 милиона лева по-малко.

  Естествено , и причината , основна при това , е КОВИД- 19 . Вирусчето , дори и без да иска , стана световен феномен . И оправдание за знайни и незнайни институции, търсещи оправдание за редица безпочвени оправдания . И то за дълги години занапред . докато нечии гуши растът скорострелно

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Сега викайте Божков, да ви каже как се прави.

 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално


  Кралев отвърна, че министерството на спорта няма отношение към държавните такси за хазарта. "Ние сме правили одит на тотото, а не на частните фирми, така че да знаем колко плащат частните фирми".

  Тъпо , по - скоро тъпанарско е , дори за обикновен счетоводител , камо ли за министър, да работи на част от огромен пазар и да не знае койдруг какво прави на този пазар . Още повече , когато в ръцете му са всички лостове за контролиране на действията на останалите играчи . Всичко е знаел Кралев , но е бил ням да се обажда и да казва нещо или да пита . Сега му е лесно да сеизмъква като макра връв . Но едва ли ще може да го прави и когато обстановката се промени .

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#52] от "Lou":Представете си Кока Кола или Майкрофт да обявят, че работят 10 години на загуба

  Прав си безспорно, но все пак схемата не е местно родена. Тесла...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#1] от "constatator":Моля феновете на държавните предприятия да обяснят защо се получава такъв резултат на държавното тото.

  Ами защото някои го смятат за частна собственост и си харчат приходите като свои лични средства . За което не е ВИНОВНА държавата , а тези които са НАЗНАЧИЛИ ръководителите на държавата . Държавата НЯМА РЪЦЕ , за да краде . Крадат измекьрите от светката на ЧОРБАДЖИЯТА . Който е достатъчно тъп , за да ги трае и ги гледа умилително . Вместо да грабне сопата

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rocketman":Назовете едно държавно или общинско предприятеие което да е на + и да няма задължения -БДЖ, БГ Пощти, НЕК и т.н. Подписът е един и същи навсякъде. МЕГА корупция и кражби.

  И какво е значението че е ДЪРЖАВНО предприятие или общинско ? Държавата беше и Е една и съща сега и преди тридесет години . Някой да е фалипал тогава БДЖ, Балкантабак , Пощите Кремиковци , НЕФТОХИМ , и т . н. ? И като как намираш ролята не на Държавата , а на ХОРАТА на държавата , които са ръководили държавните предприятия тогава и сега . Стига с тая държава , погледнете определящия фактор - хората .


 62. 62 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Ще го продадат като потръгне, сега могат, не е на Божков ...

 63. 63 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#47] от "Virgin":
  Е кой е държавата?

  Ами държавата е територия , обозначена с граници и населена с определено общество от хора , наречено НАРОД . Това е едно от определенията за държава . И ако се разшири темата , се стига и до нещата които определят функциите на държавата и начините на осъществяването на тези функции . Та въпроса ти не е от най- точните , за да му се и отговаря точно . Най- кратко на този , който си поставил може да бъде - ИНСТИТУЦИИТЕ . Примерно
  .

 64. 64 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#47] от "Virgin":
  Е кой е държавата?

  Ами държавата е територия , обозначена с граници и населена с определено общество от хора , наречено НАРОД . Това е едно от определенията за държава . И ако се разшири темата , се стига и до нещата които определят функциите на държавата и начините на осъществяването на тези функции . Та въпроса ти не е от най- точните , за да му се и отговаря точно . Най- кратко на този , който си поставил може да бъде - ИНСТИТУЦИИТЕ . Примерно
  .

 65. 65 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1887 Весело

  На този нямат ли му някоя по-сполучлива снимка да му сложат?
  Ужас!...

 66. 66 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Валерката ще се окаже прав, ама ще го разберете след 10 години.Като млад се бях зарибил по хазарта от келешлък, щастлив съм, че се откачих бързо. Не е добре, куцо и кьораво, младо и старо да търка билетчета с първите си получени за месеца/деня пари с надежда да зобогатее. Разликата няма да е 65млн, а около 100, поне като виждам какво се задава до края на годината.
  Въобще не ми липсва агресивният маркетинг на Божков, но требе да се глледат и тричат калинките,за да не се прекалява с държавното дотиране...когато се наложи. просто дотациите към ученическия спорт трябва да се възстановят възможно най-бързо. Поради липса на общинско финансиране 90те в Плевен сме играли волейбол, баскетбол, хандал, футбол на сгур

 67. 67 Профил на ptf39587191
  ptf39587191
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Цяла България много добре знае че Красен Крадлев по заповед на неговите началници от ГЕПП е източил тотото и е откраднал всичко каквото може оттам, но само поръчковия журналист Божидар Картунов се прави на ударен и пише безумни статии в които се опитва да оправдае Крадлев и както винаги да се подмаже на властта. Затова хората са отвратени от БГ журналистиката , само платени поръчкови статии на бездарни слагачи. Отврат.

 68. 68 Профил на Mad Man
  Mad Man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А тъй и тото източвате кърлежи.Как може хазарт да е на загуба вий нацяло ни взехте за будали.Оставка и пандел- разбойници

 69. 69 Профил на Mad Man
  Mad Man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Гражданин":

  Само смукане.Божков е цвете пред тая смрад

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK