На живо

Циципас пречупи Григор Димитров и го отстрани от "Ролан Гарос" (хронология)

Циципас пречупи Григор Димитров и го отстрани от "Ролан Гарос" (хронология)

© ReutersГригор Димитров отпадна от "Ролан Гарос" след загуба в три сета от Стефанос Циципас във фазата на осминафиналите. Българинът отстъпи с 3:6, 6:7 (9), 2:6 . Срещата продължи 2.30 часа.


Преди мача с Циципас Димитров дори не беше губил сет в турнира, но световният №6 се оказа голямо препятствие за него.


От средата на първия и във втория сет Димитров игра много силно, като не се остави да бъде надигран от Циципас. Той започна по-колебливо срещата и това му се отрази. Във втората част Димитров пропусна два сетбола, което се оказа решаващо.
В третия сет Циципас нямаше конкуренция и отказа бившия №3.


За Циципас това е първо достигане до четвъртфиналите в Париж. Димитров записа най-доброто си класиране във френската столица, като дотук не беше преминавал по-далеч от третия кръг.


В следващия кръг Циципас ще се изправи срещу Андрей Рубльов. Руснакът отстрани Мартон Фучович от Унгария след 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3).

Григор Димитров завърши мача с четири двойни грешки и само един ас. Българинът отстъпи в процента на спечелени точки, както при първото така и при второто си подаване, сравнено с Циципас.


Бившият №3 в света завърши с 22 уинъра и 52 непредизвикани грешки, а Циципас с 23 уинъра и 30 грешки.

3:6, 6:7 (9), 2:6 Гейм, сет и мач за Циципас

Циципас пробива отново и печели срещата.


3:6, 6:7 (9), 2:5 Гейм за Циципас

Циципас се доближава на гейм от победата. Той допусна изравняване от 40:15, но все пак се справи и взе подаването си.

3:6, 6:7 (9), 2:4 Гейм за Димитров

Още един гейм за Димитров, който отново минава през проблеми.


Димитров пробва да бъде по-агресивен с началния си удар, но когато Циципас успява да върне топката в полето на българина започват и проблемите. След 40:15 Димитров допусна срив и Циципас успя да изравни, а по-късно и да спаси точка за нов пробив.


Все пак след две поредни добри разигравания българинът взима втори гейм в сета.


3:6, 6:7 (9), 1:4 Гейм за Циципас

С голямото предимство, което има Циципас си позволява по-големи рискове, но и те са успешни. Гръцкият тенисист допусна грешка при 40:0, но веднага след това Димитров стори същото, като сбърка при удар над глава.

3:6, 6:7 (9), 1:3 Гейм за Димитров

Димитров спира серията на съперника си.


Циципас играе с много по-голямо самочувствие, световният №6 опита ефектна къса топка от голямо разстояние, а всичко което прави завършва с успех.


Димитров опитва да се бори, но бързо даде нови възможности за пробив на Циципас. Все пак българинът успя да обърне развоя на частта и взе подаването си.

3:6, 6:7 (9), 0:3 Още един гейм за Циципас

Серията на Циципас продължава с трети пореден гейм в третия сет. Гръцкият тенисист играе много по-уверено, докато Димитров вече не показва същата енергия.

3:6, 6:7 (9), 0:2 Пробив за Циципас

Гръцкият тенисист започва добре третата част, като пробива рано Димитров и взима ключово предимство.

3:6, 6:7 (9), 0:1 Гейм за Циципас

Циципас започва третия сет с убедителен сервис гейм.

3:6, 6:7 (9) Втори сет за Циципас

Циципас печели и втория сет в срещата след драматичен тайбрек.


Той успя да започне тайбрек с минипробив, след което взе и двете си точки при подаване, повеждайки с 3:0.


Димитров успя да отговори и намали до 2:3. По-късно българинът върна минипробива, изравнявайки 4:4. На собствено подаване Димитров получи шанс да поведе с 5:4, като не се възползва от помощ от мрежата и Циципас го надигра.


Циципас стигна до сетбол при 6:5 в своя полза. След много дълго разиграване и добра защита от двете страни на мрежата Димитров все пак успя да реализира точка от много трудна позиция.


На своя точка Циципас получи нов шанс да затвори сета след 7:6. Гръцкият тенисист обаче срещна сериозен отпор от Димитров и нещата бързо се обърнаха в полза на българина - 8:7. Той не успя да се възползва, стигна се до 9:9, при което Циципас реализира две поредни точки.


Циципас пречупи Григор Димитров и го отстрани от "Ролан Гарос" (хронология)

3:6, 6:6 Циципас вкарва сета в тайбрек

Маратонски гейм при последното подаване на Циципас. Гръцкият тенисист имаше известни затруднения, но все пак се справи, за да вкара втория сет в тайбрек.

3:6, 6:5 Гейм за Димитров

Българинът взима последния си сервис гейм в сета след много вдъхновена игра. Димитров показа разнообразие в действията си, а накрая завърши със сервис-мрежа.

3:6, 5:5 Гейм за Циципас

Гръцкият тенисист взе подаването си, въпреки че в един момент беше изоставащ.

3:6, 5:4 Гейм за Димитров

Димитров изправя Циципас до стената, принуждавайки го да сервира за оставане във втория сет. Българинът взе подаването си, въпреки някои нервни моменти.

3:6, 4:4 Гейм за Циципас

Димитров имаше своите шансове в гейма, като поведе с 30:15, но Циципас се защити по прекрасен анчин, за да обърне развоя и да вземе подаването си.


3:6, 4:3 Гейм за Димитров

Още един гейм в актива на Димитров, който пак пак повежда. Играта и на двамата тенисисти е на много високо ниво, като много по-често се стига до дълги разигравания.

3:6, 3:3 Гейм за Циципас

Гръцкият тенисист взе подаването си. Геймът беше белязан от най-красивото разиграване в мача, при което Димитров прехвърли Циципас, но след това не успя да пласира точно стоп воле.

3:6, 3:2 Гейм за Димитров

Димитров печели подаването си, въпреки че имаше големи проблеми със сервиса, като така и не успя да вкара първото си подаване. Циципас поведе с 30:0, след което при 15:30 Димитров направи и двойна грешка.


Българинът все пак се справи в трудната ситуация, измъквайки подаването си, за да поведе отново в сета.

3:6, 2:2 Гейм за Циципас

Отново убедителен сервис гейм за Циципас, който изравнява. Гръцкият тенисист не допуска никакви грешки и отново спечели с 40:15.

3:6, 2:1 Гейм за Димитров.

Григор Димитров отговаря на предизвикателството на световния №6, като взима подаването си и повежда при първата пауза в сета.

3:6, 1:1 Гейм за Циципас

Циципас продължава да играе на високо ниво и при първото си подаване във втория сет. Той го спечели с 40:15 без да допуска грешки и големи колебания.

3:6, 1:0 Гейм за Димитров

Добро начало на втория сет за Димитров. Той печели подаването си, като впечатли с един акробатичен удар зад глава, при който беше с гръб към мрежата.

Първият сет продължи 38 минути. Димитров започна по-бавно и трудно влезе в ритъм, но след средата на гейма създаде големи проблеми на световния №6.


Веднага след първата част гръцкият тенисист повика лекар на корта заради оплаквания. Той постави капки в лявото око на Циципас.


3:6 Сет за Циципас

Циципас затваря първия сет въпреки добра игра от Димитров.


Димитров показва много силна игра, като стигна до три възможности да пробие, след което Циципас имаше голям късмет. При 30:40 гръцкият тенисист се възползва от мрежата, която спря топката в полето на Димитров. След това Циципас заигра със самочувствие и стигна до сетбол и се възползва.


Циципас пречупи Григор Димитров и го отстрани от "Ролан Гарос" (хронология)

© Reuters

3:5 Гейм за Димитров

Българинът остава в сета.


Двамата показаха отлична игра в гейма и за пръв път влязоха в по-дълги разигравания. Димитров поведе с 40:30, но Циципас се защити по прекрасен начин и направи минаващ удар далеч зад основната линия.


След това и Димитров размина гърка, който излезе на мрежата, но българинът го надигра с бекхенд. При следващата точка Циципас сгреши.

2:5 Гейм на нула за Циципас

Циципас отново печели гейм на нула. Гръцкият тенисист не срещна никакви проблеми, а Димитров два пъти прати топката в мрежата.

2:4 Гейм за Димитров

Димитров взима втори гейм на сметката си. Българинът изоставаше с 0:30, но успя да обърне развоя с уверена игра. Той пласира много дълбоки удари.


Циципас пречупи Григор Димитров и го отстрани от "Ролан Гарос" (хронология)

© Reuters

1:4 Нов гейм за Циципас

Циципас играе с голямо самочувствие и без проблем стига до нов гейм. Гръцкият тенисист играе от дъното на корта, но при излизанията си е много ефективен.

1:3 Първи гейм за Димитров

Димитров взима подаването си и спира серията на съперника си.


Геймът започна с нова двойна грешка от българина, но след това Димитров завърши ефектно над глава от мрежата.


Грешките от страна на бившия №3 зачестиха и това позволи на Циципас да натрупа аванс, стигайки до 15:40 и две точки за пробив. Димитров все пак успя да защити и двете. Последваха два добри сервиса от българина и първи гейм на сметката му.

0:3 Гейм за Циципас

Първата почивка идва при аванс от три гейма за Циципас. Световният №6 се справи без проблем, като взе гейма на нула.

0:2 Пробив за Циципас

Циципас пробива Димитров без да прави нещо специално. Българинът допусна няколко грешки в опита си да бъде по-активен.


Димитров сгреши веднъж при мрежата, въпреки че направи добра атака. Стигна се до 30:30, при което българинът пробва и къса топка, но тя кацна на мрежата и се върна в полето му.


Изправен пред точка за пробив българинът все пак се измъкна след добър сервис. Веднага след това дойде и двойна грешка от ракетата на Димитров. След това дойде и топка в аут.

0:1 Гейм за Циципас

Циципас печели подаването си, въпреки че първите две точки бяха за Димитров. След това гъркът не допусна изненада и спечели четири поредни точки, за да вземе гейма.

Циципас спечели жребия

Стефанос Циципас ще започне мача със сервис, след като спечели жребия.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5940 Неутрално

  Хайде успех на Григор!

 2. 2 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Някой да знае къде може да се гледа онлайн?

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  До коментар [#2] от "Big Muzzy":

  БНТ 3

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на ksnikolov
  ksnikolov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Може да се гледа на hdtennis.ru

 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5062 Неутрално

  Добре се представи Григор до тук, всички след 100-но място ги отстрани. Не всеки път му се е получавало.

 6. 6 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 669 Неутрално

  3.3 коеф. за Гришо, който вярва в силите му да се пробва.

  Успех!

 7. 7 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Да му пожелаем успех!

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  Много рано и бързо взима топката Циципас...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Трудно начало... Дано да успее да се настрои по-добре Григор.

 10. 10 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  тези все едно не играят на клей. разигравания все едно на us open

 11. 11 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Реалността идва като насрещен товарен влак 🤔

 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Гърчина не случайно е номер 5

 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Гърчина не случайно е номер 5

 14. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Давай, Гришо!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 15. 15 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално
 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3485 Неутрално

  Димитров играе система " ако стане...." , докато желанието у Циципас е видимо за победа , второ - откъде ги извади тези " меки " удари и защо.....трето , да отпусне душата и ръката му ще се отпусне.....Циципас не тази сила , която му се приписва.....Зависи от Димитров , ако заиграе , както може.....Победата си заслужава ?!

 17. 17 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 791 Неутрално

  3:2 за Григор във 2-я сет. За сега държи, опитва се да играе, но определено е трудно срещу Стефанос, който общо взето контролира играта.

 18. 18 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Циципас определено не е във формата на живота си, така че ще е жалко ако Григор не се възползва от това, но той също не изглежда особено уверен ...

 19. 19 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 791 Неутрално

  За голямо съжаление, според мен този мач приключи. Малко му липсваше на Григор да вземе сета. Направи някои страхотни изигравания, но... това са реалностите

 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Разстроено

  Край - да го обърне до 3:2 не вярвам. Гришо е прекрасен играч за Топ 20, но за Топ 8 не е. До появата на друг подобен обаче аз поне ще го подкрепям.

 21. 21 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Интерсно този коментатор по евроспорт не е ли гледал досега тенис, та обяви тайбрека за "истинска класика", а някои от точките, спечелени от Григор за "шедьовър".... Според мен истинската класика, която той не обяви като такава, е способността на Димитров да губи атрактивно от печеливша позиция, при това с непредизвикани грешки...
  Но все още нищо не е загубено, изоставането е само два сета от пет възможни

 22. 22 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#16] от "Николай Бучков":

  Не може да отпусне душата, това е положението, и това се дължи на вменяваната му десетина години непобедимост. Може да се признае, че нашия в последните 2-3 години работи много здраво, отдава се повече на играта (професията), отколкото на младежките си (и провинциални) пориви, но никога не може да се отърси от товара, с който нашиятъ любезенъ народъ го натовари!

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Разстроено

  За мое съжаление Циципас е доста по-добър от Григор! Предрича 3:0 сета за Циципас!😒

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#22] от "Митев":

  Митев, коментирай вчерашния мач на Юнайтед с Тотнъм!

 25. 25 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Григор е събул гащите и гъркът го минава с 200!

 26. 26 Профил на lqe42646160
  lqe42646160
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Грищо ся ше го обърне..

 27. 27 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Трудно, много трудно ...

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 28. 28 Профил на lqe42646160
  lqe42646160
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нишо, Гришенце, другия път. Сега осминафонал, другата година четвърт. Голямо бъдеще го чака след няколко години тва момче!!

 29. 29 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2996 Разстроено

  След хищната Ципура само кори от каун ...

 30. 30 Профил на Koothrapalli
  Koothrapalli
  Рейтинг: 230 Разстроено

  Най добрия Български тенесист пак загуби от най добрия Гръцки тенесист.

  Очаквано.

 31. 31 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#30] от "Koothrapalli":

  Срещата е първа между гръцкия и нашенския първи тенисисти.

 32. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  каквото-такова, в този и други спортове няма реми.
  Да е жив и здрав и да му върви така и по-добре.
  Ние да не сме отличници?

 33. 33 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 575 Неутрално
 34. 34 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 601 Любопитно

  Гришо игра равностойно, но някак не си вярваше...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Жалко !Горе главата Гришо има и следващ турнир!

 36. 36 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  В България го плюят много, но втори път такъв тенисист България няма да има.
  На Попангелов всички му се смееха, но след него какво?

  Анатема на комунизма!
 37. 37 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5503 Неутрално

  Циципас е голям талант, няма спор. Играе с класически бекхенд с една ръка, не вие и не стене по корта, както напоследък е модерно. Григор постигна максимума.
  Честито и на двамата!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 38. 38 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3485 Разстроено

  ДО :"22" - "Товарът" го носим всички тук......Колкото лично за него - Димитров направи повече от всеки друг в този спорт от нашите тенисисти , защото още съвсем млад напусна " блатото" , очевидно подкрепян и от родителите си в крехката си възраст , както и талантът , който има от треньорите му.....но , и тук сте прав - той носи синдромът на подтиснатите гени и типичната нашенска мания за величие .......това не следва да се приема за нещо лошо , но ако е осъзнато......После , в този спорт някои връзки са решаващи за кариерата в него , казвам го сериозно ! Все пак , следва да сме му благодарни , той заслужава , както се надявам и в бъдеще време за тези , които ще вървят по пътят му в тениса - много тежък спорт , изискващ всестранни лишения !

 39. 39 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Спокойно, има време, млад е още Гришо :Д

 40. 40 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 723 Весело

  Циципас пречупи Григор Димитров

  Като прочета такова заглавие си представям страшна битка и накрая 3 на 2 с поне 3 тайбрейка, но като видя резултата, се оказва, че Димитров е загубил 3 на 0 с два сета с по 2-3 спечелени гейма... Заглавието е доста драматично...

 41. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Ако в България нямаше комунизъм... Комунизмът направи от българите пораженци... Ако беше се родил в друга държава щеше да е възпитан по друг начин и да не е това, което е. Невероятен талант, но идва от България. България няма традиции в мъжкият тенис. Няма нито гръб, нито закалка, нито манталитет на победител. Българин... Какво да правиш... Съвременните българи са...

  Анатема на комунизма!
 42. 42 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Гришо си играе човека...
  В топ 100 да си...
  Да обикаля турнирите,пари и жени... Ама и 1-2 деца да направи, че срамота!

 43. 43 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Българите са си манаджии по принцип. Все гледат разни кусури в другите хора. Особено ако този насреща е българин, леле майко ела да видиш какво става...

  "И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.
  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме...
  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни...
  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни...
  Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
  а всякому мерамът е развала..."

  П. Р. Славейков

  Анатема на комунизма!
 44. 44 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 719 Весело

  До коментар [#13] от "Doge":

  Тоест, от най-трудните в топ 100 :)
  Явно местата в листата си отговарят на марката.

 45. 45 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 936 Неутрално

  григзи истърва мача. а можише да го земи, а след негу и следваштия. оспехи занапреде.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK