"Юнайтед" регистрира срив в приходите и обяви загуби

"Юнайтед" регистрира срив в приходите и обяви загуби

© ReutersМанчестър юнайтед" обяви нетна загуба от 23.2 милиона паунда във финансовата година, повлияна от пандемията от коронавирус. В доклада публикуван от клуба става ясно, че загубата се дължи на здравната криза довела до спирането на първенството и провеждането на мачове при закрити врата.


След като заразата от COVID-19 продължава, то вероятно футболните клубове дълго време ще трябва да се справят с ограничени приходи.


"Основният приоритет за клуба остава безопасното завръщане на феновете на стадиона, при това възможно най-скоро", каза вицепрезидентът на клуба Ед Уудуърд.
В годишния доклад на "Юнайтед" се посочва, че приходите бележат спад от 19%, като възлизат на 509 милиона паунда.


Загубата, която клубът отчита, рязко контрастира с печалба от 18.9 млн. паунда от предходната година. Нетният дълг е нараснал с 10% до 474.1 милиона лири в края на юни в сравнение с края на март.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK