Australian Open вероятно ще бъде отложен с една или две седмици

Australian Open вероятно ще бъде отложен с една или две седмици

© Reuters

Първият турнир по тенис от Големия шлем за 2021 г. Australian Open вероятно ще бъде отложен и няма да се проведе според първоначалния план. В момента организаторите на надпреварата в Мелбърн преговарят с властите в щата Виктория и спортния министър.


По план Australian Open трябва да се проведе между 18 и 31 януари, но вероятно стартът ще бъде отложен с една или две седмици, като ще се стартира на 25 януари или 1 февруари.


"Има няколко възможни варианта, по които работим. Мога да кажа, че е най-вероятно отлагането да бъде с една или две седмици", коментира министърът на спорта и туризма в щата Виктория Мартин Пакула.




Ограниченията в Австралия налагат двуседмична карантина за всички, които влизат в страната. Междувременно в щата Виктория отбелязаха 25-и ден без нови случаи на заразени с коронавирус.


Въпреки това всички играчи ще бъдат длъжни да преминат подобна двуседмична карантина.


"Останалият свят буквално гори, така че всеки, който идва в нашия град, ще трябва да бъде под карантина. Тенис турнирът е важен, но няма да поставим под риск останалите хора заради него", добавиха властите в щата.


Директорът на Australian Open уточни, че е уверен, че турнирът ще се проведе. Все още не е ясно какво ще се случи с подгряващите надпревари в други части на Австралия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: