Завършването на "Арена Бургас" се отлага за догодина

Така трябва да изглежда "Арена Бургас"

© Капитал

Така трябва да изглежда "Арена Бургас"В първите месеци на 2021 г. предстои да бъде изцяло завършена многофункционалната спортна зала "Арена Бургас". Това посочват от министерството на младежта и спорта (ММС) в новина на сайта си, свързана с отпускането на 1.8 милиона лева за реконструкция и ремонт на четири лекоатлетически съоръжения в страната.


Изграждането на "Арена Бургас" започна през 2014 г., като оттогава проектът поскъпна значително, а крайният срок за завършване продължава да се отлага във времето.


През лятото правителството отпусна нови 5 милиона лева, необходими за спортно оборудване на съоръжението. Тогава от ММС поясниха, че се очаква "Арена Бургас" да бъде завършена до края на годината. Нещо, което беше заявено за четвърта поредна година.
От ММС посочват, че до момента правителството е инвестирало 57.2 милиона лева в залата, като първоначалната оценка беше за 38.4 милиона. Според министерството в проведената поръчка не е включено закупуване на оборудването.


Как спортната зала на Бургас поскъпна с 50%, но остава незавършена - четете тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK