Бъдещият собственик на "Ботев" (Пловдив) влезе в съвета на директорите на клуба

Бъдещият собственик на "Ботев" (Пловдив) влезе в съвета на директорите на клуба

© LAP.BGБъдещият собственик на "Ботев" (Пловдив) Антон Зингаревич влезе в съвета на директорите на клуба. Това стана на проведеното общо събрание.


Освен руския бизнесмен в съвета влиза и неговият представител за България Александър Ослан. Другите трима членове са Слави Микински, Илиян Филипов и Георги Христосков.


Председателят на сдружение "ПФК Ботев" Радослав Кошински обясни, че първата стъпка по прехвърлянето на акциите на клуба на Зингаревич е направена. По думите му остава представителите на руския бизнесмен да предоставят договора за прехвърляне.
"От края на декември знаем, че ни предстоят прехвърлянето на акциите и влизането в клуба на инвеститорите в лицето на Антон Зингаревич. Първата стъпка е да изберем борд с посочени от него хора и такива от бизнеса в Пловдив, а втората е фактическото прехвърляне на акциите. Днес извършихме първата стъпка. За втората чакаме тяхното финално становище и договора за прехвърляне, който те трябва да ни предложат", каза Кошински.


Според него събитията в клуба "се развиват по професионален и динамичен начин". "Стъпка по стъпка вървим в правилната посока", посочи той.


"Ботев" вече назначи ново ръководство на футболния отбор, като треньор стана босненецът Азрудин Валентич. В клуба посочиха като основна цел запазването на мястото на отбора в елита на българския футбол.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK