Волейболният ЦСКА привлече спонсор и отново мечтае за светло бъдеще

Александър Попов (вдясно)

© facebook.com/PvkCska

Александър Попов (вдясно)Волейболният ЦСКА обяви, че гледа към по-светло бъдеще благодарение на привличането на нов спонсор в лицето на компанията в областта на възобновяемите източници "Сънотех". Червените се прицелват в изграждането на база и развитие на школата, както и във връщането на позициите на професионалните отбори.


В последните години ЦСКА минава през много тежък период. Положението на клуба се усложни след оттеглянето на "Хиполенд" като генерален спонсор, след като компанията се притесни от липсата на развитие около въпроса за договора за дългосрочно ползване на зала "Васил Симов". Сега надеждите на клуба са, че картината ще се промени


"Чакането свърши. Търпението си заслужаваше. Дойде времето да обявим стратегически партньор в ЦСКА. Това е фирма "Сънотех" със собственик и управител Калоян Величков, с чиято подкрепа ще започнем възраждането на нашия клуб. В тяхно лице се надявам да намерим дългосрочен партньор, с който мечтата на всички нас, на всички фенове, да се реализира колкото се може по-бързо", каза президентът и треньор на мъжкия отбор на ЦСКА Александър Попов.
"Заедно започваме да работим по два фундамента в спортния клуб - материалната ни база и детско-юношеската школа. Ще дойде време и за бъдещите успехи на представителните ни клубове - мъже и жени. Съвсем скоро, много по-бързо, отколкото на наши съперници през годините е коствало, ще се върнем там, където всички очакваме да бъдем", добави той.По думите му всички в клуба са заредени с ентусиазъм, но и осъзнават, че и занапред ще има трудности. "Като човек, минал през какви ли не катаклизми, съм наясно, че ще имаме проблеми, но тези проблеми ще бъдат решени много бързо", заяви Попов.


Една от основните цели ще е изграждането на нова, модерна база, която да приеме школата и професионалните отбори. Вариантите са два - строеж на терена на настоящата база, където се намира "Васил Симов", или да се търси друго място. За целта предстоят разговори с министерството на спорта. От ЦСКА посочиха, че не е изключено да се работи и по двата варианта едновременно.


"Искаме в комплекс "Червено знаме" да построим зала за 2000 души минимум. Има достатъчно терен, за който ще се борим. Дотогава ни предстои много сериозен ремонт във "Васил Симов". Готови сме да обновим общежитията, съблекалните, фитнеса. Ремонтът ще бъде сериозен, а не козметичен. "Васил Симов" е нашата зала, въпреки че винаги сме плащали наем, за да я ползваме. Почти няма сила, която да ни раздели от нея. В нея има история", каза Попов.


В края на мандата си предишният министър на спорта Красен Кралев заяви, че на мястото на комплекс "Червено знаме", част от който е зала "Васил Симов", ще бъде построен нов комплекс за 120 млн. евро. Впоследствие се оказа, че действителността е различна и има единствено предпроектно проучване.


Попов обясни, че му пада бреме от плещите, тъй като ще се занимава със спортно-техническата част, а новите партньори ще се грижат за финансирането и управлението на клуба.


Калоян Величков от "Сънотех" посочи, че катализатор на партньорството с ЦСКА е било преминаването на Попов в "Хебър" и спечелената от него шампионска титла на България. По думите му това е породило емоция, която като почитател на ЦСКА иска да изпита и като партньор на клуба. Той допълни, че неговата компания сама няма да се справи с издръжката на червените и вече се работи по привличане на още спонсори. ЦСКА ще разчита на съвместната работа с "Хиполенд", която продължава да помага, макар и не с предишните суми, както и с букмейкъра "Уинбет".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK