По следите на милионите: как се борят зависимостите сред младите с пари от хазарта

Красен Кралев понесе упреци от служебния министър на спорта, че по негово време средствата са разпределяни субективно

© LAP.BG

Красен Кралев понесе упреци от служебния министър на спорта, че по негово време средствата са разпределяни субективноПравило ли ви е впечатление кое е първото, което виждате, когато влезете в някой град? Много вероятно е това да са рекламните знамена на компании от хазартния сектор. Същите, чиито лога са трайно и отчетливо настанени на площадки за професионален и масов спорт, на които играят дори и непълнолетни. Агресивната им реклама в телевизии и сайтове допълва картината.


В същото време от няколко години Министерството на младежта и спорта организира програма, чиято цел е... да се бори със зависимостите сред младите, включително и към хазарта. Ако оставим настрана лицемерието в разминаването между допускането на безконтролно и извиращо отвсякъде рекламиране на хазартни дейности с твърденията на държавата за грижи младите, се оказва интересно и как всъщност се разпределят милионите по програмите за предпазване на младите.


Служебният министър на спорта Андрей Кузманов и говорителят на служебното правителство Антон Кутев обявиха публично, че са налице сигнали за злоупотреби. По думите им милиони се раздават на едни и същи организации, зад които в някои случаи седят свързани лица. Те посочиха конкретно познати имена - президента на спортната федерация по ММА (смесени бойни изкуства) Станислав Недков-Стъки и спортен клуб "Ипон" (свързван с бившия министър-председател Бойко Борисов).
"Сумите не са малки, не са за пренебрегване. Важното е резултатът от тези програми да излезе", каза Кузманов. И уточни, че изявлението му идва в отговор на големия брой въпроси по темата от много медии, включително и "Дневник".


Двамата с Кутев акцентираха, че тази година разпределяната сума рязко е скочила от 2 милиона лева до 5.4 милиона. Както и че конкурсът за одобряване на участниците е проведен в рамките на две седмици през януари.


"Дневник" потърси досегашния министър на спорта Красен Кралев, но телефонът му беше изключен. По-късно той даде пресконференция, на която заяви, че данните "отново са манипулативно изнесени". Той каза, че се гордее с програмата и че тя е една от най-успешните за министерството в последните години. В хода на пресконференцията Кралев се разпали, повиши тон, като каза, че тази година парите са увеличени заради успехите в предишните години, както и че няма никакъв проблем и ограничения някои от избраните да съвпадат, ако са изпълнявали успешно дейността си.


Пет години след поставянето на началото на програмата под шапката на ММС без ясен отговор остават важни въпроси - какви са принципите за определяне на участниците, как се разпределят средствата, каква е отчетността и най-важното - предпазват ли се младите от въздействието на хазарта при все по-силно увеличаващата се реклама на букмейкъри и казина.


Стари проблеми, но за повече пари


Законът за хазарта (чл. 10а) изисква лицата, извършващи хазартна дейност, да предоставят средства за социално отговорно поведение - 50 хил. лева на година за организаторите на онлайн залагания, 10 хил. лева за организаторите на игри в игрално казино и 5000 лева за всички останали организатори на хазартни игри.След промени в закона от 2017 г. средствата се управляват от Министерството на младежта и спорта. Кралев изтъкна, че той е настоял управлението на програмата да бъде прехвърлено от Министерството на финансите към ММС, както и че благодарение на това хората са разбрали за програмата.


Още през 2017 г. "Дневник" описа случаи на организации, получили финансиране се борят със зависимостите сред младите, които изглеждаше, че действат проформа. Няколко години по-късно проблемите изглеждат същите.


В сайта на министерството се посочва, че целта на програмата е: "Създаване на условия за социално-отговорно поведение чрез насърчаване на здравословен начин на живот, превенция на агресия и различни форми на зависимости сред младите хора". Задачата на програмата е да се бори със зависимости като хазарта, тютюнопушене, алкохол, видео игри и да насърчава здравословния начин на живот. Пряката целева група са лица на възраст между 15 и 29 години.


Кузманов наблегна на факта, че за 2021 г. конкурсът е обявен на 12 януари и е приключил на 27 януари. По думите му той не е направен по правилата, липсват външни оценители и критерии за участие. Документи са подали около 120 организации, от които 35 са класирани.


Четири организации са получили по 675 хил. лева - "Национална младежка мрежа", "Евроскок", "Повече от дом" и "Спортен клуб А-ТЕАМ".


"Прави впечатление, че голяма част от проектите до такава степен са сходни, че спокойно можем да кажем, че са печатани на един принтер и лично аз подозирам, че този принтер се намира в самото министерство. Раздадени са едни 5 млн. лева преди изборите от това министерство, и то по, меко казано, съмнителен начин на подбор на фирмите. Факт е, че от четирите сдружения или неправителствени организации три се свързват с едно лице - Петър Коларов, който работи в медия. Става дума за над 2 милиона лева само за тази година", каза Кутев.


Описанието, дадено от Кутев, съвпада с това на финансовия директор на медийната група "24 часа". Кралев отвърна, че не е подготвен да отговори, защото на това име могат да отговарят много хора и трябва да се сверят имена и ЕГН-та. По думите му Петър Коларов излиза като участник в "Евроскок", но по здравословни причини се бил оттеглил преди няколко месеца.Говорителят на служебното правителство насочи вниманието и към Недков. По думите му управляваната от него федерация е получила общо над 1 милион лева от държавата за последните години. "Можете да разберете защо протестира пред президентството, а не пред министерството на спорта. Очевидно е добре платен, поне аз така разчитам тези сигнали", каза Кутев.


Недков заяви пред "Дневник", че участието в програмата от страна на федерацията по ММА не е престъпление. "Миналата година кандидатствахме и не бяхме одобрени, така че не можем да говорим за тенденциозност. Предишните два проекта, с които сме били одобрявани, сме получавали по 30 и няколко хиляди лева".


Той беше сред най-отявлените противници на протестите миналото лято и дори организираше контрапротести, за да не се позволява спиране на движението на Румънското посолство. В края на май тази година Недков обяви, че ще се кандидатира за президент, въпреки че според закона няма право, защото няма да е навършил 40 към датата на изборите.


"Начело на държавата стоят вредни за спорта и недостойни да управляват страната хора. След продължителното говорене и опити за изчегъртване на преждеуправляващите днес по грозен и недостоен начин се посегна на няколкостотин деца и младежи, които членуват във федерацията по ММА. В публичното пространство бяха хвърлени лъжи, които не отговарят на действителността. Ние сме включили над 1200 български деца и младежи до 29 години в шест града, като се провеждат тренировки, осигурили сме лектори, закупена е екипировка. В предишните години също сме били в услуга на децата."


"Нищо нередно не виждам. Виждаше се колко му е неудобно на министъра на спорта да стои и да слуша как Кутев прави някакви опити за внушаване, че едва ли не е извършено някакво престъпление от федерацията. Това са срамни опити на едни господа, които в живота си гвоздей не са забили, да опитват да омаловажават труда на десетки треньори и стотици състезатели, които членуват във федерацията", добави Недков.


Кралев попита защо се дават за пример федерацията по ММА и "Ипон", а не се посочват тези по бадминтон, лека атлетика и други, които също участват, и предположи, че може би това е, защото Недков "е малко по-активен в социалните мрежи".


Според Кузманов е много важно занапред дейностите по разпределяне на парите и организиране на програмата да са абсолютно прозрачни и "с външни оценители, а не както е досега".


Кралев отговори, че сега парите са увеличени от 2 млн. лева на над 5 милиона "заради успешните проекти от миналите години". "Критериите, по които работим, комисията, всичко това е създадено по време на първия служебен кабинет на Румен Радев от министър (Даниела) Дашева. Ние оттам нататък стриктно сме следвали всички указания и всички нормативни документи, разработени от това служебно правителство", каза бившият министър.


"Стигнали сме до над 1 милион млади хора всяка година. Не може да се дават манипулативно факти. Друг е въпросът дали спортът е най-удачното средство за преодоляване на зависимостите сред младите хора. Аз мисля, че е. И в целия свят са го доказали".


"Каква грозна практика ми говорят да бъде прекратена, като това е един от най-прозрачните процеси за избор на изпълнители и за отчетност. Средната стойност на тези проекти е 30-40-50 хиляди лева. Има няколко направления, където се получават по-големи средства и те основно са свързани с медийни кампании", заяви още Кралев. Той добави, че през 2020 г. средства са отпуснати и за организация, в която членува дъщерята на Кутев.


Документацията в сайта на ММС за тази година показва, че общият бюджет се разпределя в три направления. В първото средствата са 2.7 милиона и в него по четири теми се определят изпълнители, като всяка организация може да получи до 675 хил. лева. В следващите две бюджетът е съответно 1.2 милиона (до 120 хил. лева на организация) и 1.505 млн. лева (до 50 хил. лева на организация).


Антон Кутев каза, че Станислав Недков-Стъки (вляво от Кралев) е имал причина да протестира пред президентството, а не пред министерството на спорта.

© ММС

Антон Кутев каза, че Станислав Недков-Стъки (вляво от Кралев) е имал причина да протестира пред президентството, а не пред министерството на спорта.


Сред изискванията по първото направление е записано, че трябва да има "изработване и разпространение на информационни материали в поне четири печатни медии с национален тираж", да има поне три банера в поне осем информационни интернет медии и да има "изпълнение на минимум по една дейност в минимум две социални мрежи" (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube и др.). Забелязват се публикации на част от проектите в медии, стоящи близо до предишното правителство.


Както и през 2017 г., така и сега се вижда и "кухо" присъствие в социалните мрежи с малък брой последователи (под 150 души), неангажиращи публикации или дори пълно отсъствие на такива като канала в YouTube на "Бъди независим. Кажи НЕ на хазарта" (на "Спортен Клуб А-ТЕАМ"), в който до момента няма нито едно видео.


От другата страна


Кузманов заговори за "пълен субективизъм" и при разпределянето на държавните пари за домакинства на спортни състезания. "Допреди месец бях на другия стол и съм наясно как стоят нещата", каза министърът в служебното правителство, който дълги години ръководи федерацията по петобой.


Той каза, че има необходимост от прозрачност при разпределянето на финансирането на федерациите, на младежките дейности и за промяната на закона на спорта. "В смисъл законът на спорта не да бъде на министерството, а да бъде закон за спорта. И краля слънце да го няма."


Кралев, от своя страна, реагира остро и на висок тон, като обвини Кутев, че е участвал в проверки и разпити на служители в министерството на спорта. Според бившия министър на спортните клубове "започва да им писва". "Стягайте се и работете, защото спортът има нужда от ефективна администрация, няма нужда от разпити по подобие на тези, които са ставали преди 50-60 години".


Кузманов добави, че е подновена "десетгодишната борба България да има антидопингова лаборатория". "Беше взето решение на WADA (Световната антидопингова агенция) лабораторията да бъде извадена от обсега на ММС заради конфликт на интереси и тя премина към министерството на образованието, съответно към Софийския университет. Надявам се, че впоследствие тя ще бъде лицензирана."


"Дневник" очаква отговори от служебното правителство за проверките в големите дружества, подчинени на ММС, сред които е и Българският спортен тотализатор.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Станислав Недков-Стъки и спортен клуб "Ипон" .......и Стъки щом един милион жулнал, няма как да не се развие спорта до световните върхове ......

 2. 2 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  "Стъки" виден гербаджия...съпруг на Юлияна Дончева от НДСВ...виден борец за връщането на колите на ул. Съборна, където се намира...бутика на Николета Лознанова...видно рекламно лице на санкционираните по "Магнитски" Ефбет...гадже на сина на Борислав Михайлов Николай...същият Михайлов несменяем президент на БФС от 2005та година...

  Смрад.

 3. 3 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  КОЙ е Петър Коларов- Финансов директор на "24 часа" ... после да не се чудим, защо тази медия е сред най кресливите адвокати на управлението ГЕРБ...

  Милиони за бонбони...

 4. 4 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Бойци им трябват на ГЕРБ и побойници.
  Приоритети

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 5. 5 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Любопитно ми е каква роля ще изпълнява Крадлев при Бай Ставри - на дебелата Берта може би?

 6. 6 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 980 Любопитно

  А Ефебет как ще плаща за реклама сега, като е санкциониран по закона "Магнитски"?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 7. 7 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Голяма скатавка е това Стъки. За толкова пари едвам се напъва.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#6] от "majorman":

  ЕфБет не са санкционирани. Еврофутбол са в черния списък. А собствениците на ЕфБет са в някакъв БГ списък, който няма да се учудя ако се окаже някаква самоиниатива без правни основания. Не там работата. Работата е защо още никой не работи по това, кой е политика на който е плащано...

 10. 10 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 456 Неутрално

  КОЙ е Петър Коларов- Финансов директор на "24 часа" ... после да не се чудим, защо тази медия е сред най кресливите адвокати на управлението ГЕРБ...Милиони за бонбони...
  —цитат от коментар 3 на diegos


  Не ги наричайте "медия", те отдавна са най-обикновена PR агенция, като това даже го признават самите им служители.

 11. 11 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Красен Крадев е ясен. Обаче това зглавие ме хвърли в оркестъра. Разбрах, че с пари от хазарта ще се борят зависимостите към хазарта. :) Тъп ли съм или има нещо сбъркано тука?

 12. 12 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 208 Неутрално

  8.09.2020

  Българската федерация по ММА сключи споразумение за държавна помощ в областта на спорта, с министър Красен Кралев.

  Сумата, която ще получи за развитие на смесените бойни изкуства, е 3 милиона лева.

  Парите са една от най-големите помощи изобщо за спортни федерации. Дори близката до властта Илиана Раева не е получавала толкова за художествената гимнастика, а там все пак имаме международни медали.

  В ММА нямаме почти никакви успехи, свързани с федерацията оглавявана от Станислав Недков (Стъки). Той от 6 години не се е качвал на ринга, след 2 поредни загуби. Вместо това се е заел с административна работа като президент на въпросното НПО. Очевидно това е и добър бизнес. Преди седмица обаче, Стъки се появи изведнъж като защитник на Бойко Борисов и правителството. Той заплаши да организира “граждански отряди”, които да разчистят блокадите в София и да се разправят с протестиращи

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Направо се разплачем начи.

  Ми то да търгуваш биткоин или други шиткоини не е ли хазарт?

 14. 14 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 392 Неутрално

  40 минути след статията ,ни минус , ни трол.
  Нещо става:))

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 15. 15 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 761 Неутрално

  А, и Стъки бил на държавна хранилка. Аз го мислех за последния "Гербер по душа".

 16. 16 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Бойко Борисов подпомага финансово "24 часа".
  "24 часа" се грижи най-добре за ГЕРБ и Бойко.

  Кой преди 7-8 години окрупни вестникарския пазар?

 17. 17 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#14] от "marksman":

  Чакат си мейлите. Или по-лишото - СТОТИНКИ ЙОК ! 🤣😂😂

 18. 18 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Стъки е пример за това, как и най големият примат може да стане милионер, ако заеме правилната позиция спрямо власта

 19. 19 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Ако хазарта е зависимост, но легализирана, възникват следните два въпроса:
  1. защо само от хазарт се заделят пари за спорт? Що не от алкохолни и цигарени акцизи?
  2. ако легализзират и наркотичните зависимости, може ли някой да предиви какви потоци от пари ще потекът към спорта,?

  Майтап бе, ясно, че спортът няма да види парите на мутрите, дето разпределят белото. Ама то и хазарт не са прокопсали много де.

  Един извод, до кйто съм стигнал от собствени наблюдения: Броят игрални зали е перфектен показател колко зле е едно населено място. Важи и извън България.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 20. 20 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  Преди 6 месеца:
  "Видими резултати"
  Днес:
  "Където копнеш - трагедия"

  кратък
 21. 21 Профил на holtender
  holtender
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Efbet са малтийска ошфорка от началото на 2020 година. Дотогава са част от Eurofootball Ltd, в които са съдружници Цветомир и Боян Найденови(собствениците на Efbet към момента,а мажотиритарен дял има Божков). Интересно е, че Боян Найденов е оторизираното лице, което подписва и слага печат на данъчните декларации на Eurofootball Ltd, които са приети и одобрени от Държавната комисия по хазарта и принципалът ѝ Влади Горанов(700 милиона липса). А относно приматът Стъки, освен гореспоменатите "легитимни суми" дадени от лоената топка Кралев, има и доста други "преводи". Но всичко е до време... Надявам се!

 22. 22 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Добре де, не ви ли прави впечатление, че вече почти не се срещат гербави тролове?
  Какво става? Къде са ги пратили?

  No Pain No Gain
 23. 23 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Ако хазарта е зависимост, но легализирана, възникват следните два въпроса:1. защо само от хазарт се заделят пари за спорт? Що не от алкохолни и цигарени акцизи?
  —цитат от коментар 19 на Ebeneezer Goode

  От всичко се заделя за всичко. Най-много за чекмеджетата де, но по принцип приходните пера в бюджета не са съпоставени на точно определени разходи.
  Тоест, акциза на цигарите не е задължително да иде за лечение на рак на белия дроб - може да иде за пенсията на баба ти, може да иде за фурми от ОАЕ, а може да иде и за спорт или превенция на хазарта.
  По принцип хазарт така или иначе винаги ще има, легален или нелегален, така че не е лошо част от приходите от него да се заделят, за да се разясни на младежта колко е тъпо да си дават парите за еврофутбол, ротативки, покер и т.н. глупости.
  Друг въпрос е, че ГЕРБ са опорочили идеята - както и всичко, с което са се захванали.

 24. 24 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Добре де, не ви ли прави впечатление, че вече почти не се срещат гербави тролове?Какво става? Къде са ги пратили?
  —цитат от коментар 22 на Умнокрасив


  Напротив, активни са, но само под определени теми, например тая за изборите.

 25. 25 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Преди 6 месеца:"Видими резултати"Днес:"Където копнеш - трагедия"
  —цитат от коментар 20 на Мариана Кълвачева


  Именно. Удържаха им на думата - всичко невидимо което се знаеше, вече е видимо. Остава и резултат да има.

 26. 26 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  ГЕРБ раздават парите ни на мутри.
  Уникална дясна политика и невероятен евроатлантизъм.

 27. 27 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Има една реклама на двама @...френи, мъж и жена, рекламиращи хазарта. Вероятно идеята е, вижте на какво ще заприличате, ако дойдете при нас.

 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  До [#22] от "Умнокрасив":
  Усетиха се, че драскат за стотинки. Искат и тях да тях да им плащат колкито на Стъки.

 29. 29 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1483 Весело

  До коментар [#6] от "majorman":

  Ще трябва бобо михайлов да си продава на търг присадените косми, един по един. Щото да плаща вместо цеките, все пак е страна по договора, за 4 години направо и срамните си косми ще продаде. Голишарче ке бъде.

  мурзилка
 30. 30 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 332 Неутрално

  То хубаво всички сега джвакат Красен Крадлев за тези раздавани пари, ама защо не погледнат какво сътвори през не толкова далечната 2016 година, когато един футболен клуб беше в несъстоятелност и Божков се беше нагласил да го оздравява... Тогава със заповед на този човек се прекрати договора на ПФК-то за стадиона и базата преди да е обявено в практически фалит и така то нямаше никакъв шанс да се оздрави и резултата беше обявяването на фалита и несъбираемостта на едни 14 милиона от неплатени задължения към държавата или общо 33 милиона заедно със задълженията към всички кредитори. Излиза, че с действието си министъра е ощетил държавата отнемайки възможността дружеството да се оздрави и веднагически побърза да сключи договор с ново-преместения ЛИТЕКС в София за да получат те стадиона и базата... Някой нещо???

 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  ММА бойците са чакалите на бай Х . Бяха на контрапротестите при избора на Гешев. Няколко пъти на протестите на ,,правосъдие за всеки", агнешките главички, плюеха БОЕЦ. Въобще ценна герберунгелска групичка...

 32. 32 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#22] от "Умнокрасив":

  За Крадлев пари няма да харчат. Ако е нещо за Бочко, да се свети името му, ще скочат веднага. За Влади бездомника също ще се задействат.

 33. 33 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 319 Гневно

  А ЦСКА си плаща наем за Армията и Панчарево :)

  А Волейболен клуб ЦСКА дори не може да си ремонтира залата, защото Крадлев не разрешава.

  А комплекс Червено знаме е в аварийно състояние!  Мутри, отивате у дивия! И няма да доживеете да си харчите откраднатите от народа пари!

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 34. 34 Профил на hze50812739
  hze50812739
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Кралев крещи и удря по масата, когато отговаря за милионите на Стъки и ИПОН (видео)
  https://offnews.bg/politika/kralev-kreshti-i-udria-po-masata-kogato-otgovaria-za-milionite-na-sta-753687.html

 35. 35 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Схемата за източване на държавни средства изглеждат на практика еднакви. Без конкурс, министерствата или съответните подопечни агенции разпределят пари към определени фирми, които след това вероятно връщат част от тях обратно при правилните хора. На това май му сек азваше обръчи от фирми, уж запазена марка на ДПС, но явно ГЕРБ са усвоили занаята.

  А рекламите на хазарт са доста гнусни. Всичко може да се реши с промяна в закона и малко контрол, но явно интересите са толкова големи, че никой няма желание да го направи. Другото е симулация на дейност.

 36. 36 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Ето защо Стъки се хвърля с гърди да брани Борисов и мафията защото са му дали милиони от откраднатите пари на данъкоплатците. Ето затова тази мутра Стъки толкова я лансират кафявите медии и герберугите защото е крадец и измамник от тяхното котило. Ако бяхме истинска демокрация този Стъки вече да е при бай Ставри а не Севда да му дава инструктаж да вика като селянин по площадите, до къде ни доведоха ГЕРБ до пълна разруха и разграбване на страната....

 37. 37 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 923 Неутрално

  https://www.politico.eu/article/bulgaria-sinks-under-pre-election-scandals-corruption-gerb-boyko-borissov/

  Страшно е! Колко още скандали ни очакват? Навсякъде вони. Но рибата се вмирисва откъм главата.

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  "Рекламният бос" Красен Кралев знае как стават тези работи. По 10 милиона на година за "медийно отразяване" на министерства, европрограми и пр. от неговата агенция

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 39. 39 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Глисти за Европейско бандитиране в България.

 40. 40 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Вие представяте ли си, че масово хората работят и се бъхтят за смешните 600-1500лв на месец зиме и лете а ГЕРБ и Борисов са наливали милиони на една мутра като Стъки който няма един ден трудов стаж и е платил НУЛА лева данъци на държавата.... до къде ни докараха тези престъпници до пълна разруха...

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  А аз се чудя, защо Стъки така яростно защитава ГЕРБ.

 42. 42 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Проблемът тук е, че парите не отива в правилните НПО-та :)

  Виж ако отиваха в "нашите" НПО-та - нямаше да има проблеми. :)

  В бюджета съвсем официално има перо, по което се отпускат към НПО-та 116 милиона мисля бяха за тази година. И после почва каране между НПО-тата как да си ги разпределят. :)

  Аз съм за, да спрем това перо и НПО-тата да събират пари чрез дарения само.

 43. 43 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално


  А аз се чудя, защо Стъки така яростно защитава ГЕРБ.

  До коментар [#41] от "Роси":


  Смръки Шебека с един пръст чело, освен геронтофил-тъпкач на стари чанти, се оказа и автентичен консерватор на пачки в чекмедже и други семейни патреотарски ценности

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 44. 44 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#1] от "MPetr":

  Дълбоко посветеният на религията контрапротестър Стъки има едни дългове към банката на Цветелина Бориславова.
  Но с пост, молитва и контрапротест може да стане чудо и да се стопят.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 45. 45 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#43] от "Al Tikvone":

  Разправят, че президента се скрил под леглото щото Стъки се бил много ядосал...

  От идиоти отговор не чакам
 46. 46 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Сега по-ясно ли е защо Стинки рипа на първа линия на гербавата амбразура? Нима някой наистина си е представял, че човекът, застанал рамо до рамо с Недялко Недялков и Георги Флоров не е мотивиран финансово за ролята си?

  Всичкото ви такова бе, гербави? Направо сте затънали в помия до уши. Няма нито един, освен може би някоя друга членка на ГЕРБ-лели, дето да скача на амбразурата ви без пари. Чудно само нашите форумни плазмодии за какви пари рипат тука. Предполагам, жълти стинки, сравнено с това, което Ситнки намазва.

 47. 47 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Я стъки да каже от къде са му парите за къща за 300к евро? А за новия мерцедес (що алдито го наблъска в оная патрулка пиян на куче)..

 48. 48 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 923 Весело

  Сега по-ясно ли е защо Стинки рипа на първа линия на гербавата амбразура? Нима някой наистина си е представял, че човекът, застанал рамо до рамо с Недялко Недялков и Георги Флоров не е мотивиран финансово за ролята си? Всичкото ви такова бе, гербави? Направо сте затънали в помия до уши. Няма нито един, освен може би някоя друга членка на ГЕРБ-лели, дето да скача на амбразурата ви без пари. Чудно само нашите форумни плазмодии за какви пари рипат тука. Предполагам, жълти стинки, сравнено с това, което Ситнки намазва.
  —цитат от коментар 46 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Доста активни са напоследък. Обещали са им бонуси, ако ГЕРБ направи правителство .

 49. 49 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Добре ще е да направят и справка какви парици и как захлебват други видни гербаджийски амбразурчици като Антоний Гълъбов, Харалан Александров и т.н.

 50. 50 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Добре ще е да направят и справка какви парици и как захлебват други видни гербаджийски амбразурчици като Антоний Гълъбов, Харалан Александров и т.н.
  —цитат от коментар 49 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Да. Стана ми любопитно.

  Антоний Найденов Гълъбов

  7. Управители

  "ПРО БОНО ПУБЛИКО" ЕООД, ЕИК/ПИК 200055785

  10а. Представляващи

  "АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ" Сдружение, ЕИК/ПИК 177181767

  12д. Органи на управление

  "АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ" Сдружение, ЕИК/ПИК 177181767

  23. Едноличен собственик на капитала

  "ПРО БОНО ПУБЛИКО" ЕООД, ЕИК/ПИК 200055785


  ХАРАЛАН АЛЕКСАНДРОВ АЛЕКСАНДРОВ

  12д. Органи на управление

  "ИНСТИТУТ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И СОЦИАЛНА РАБОТА" Фондация, ЕИК/ПИК 130504377

 51. 51 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Нека да чуем и позицията на ответната страна. Утре сутринта Стъки ще е гост в Нова тв. Или викате на някой хора не им трябва другата гледна точка, важното е да се плюе? А и аз доколкото чух,и дъщерята на Кутев е взимала пари по тия програми. Интересно обаче, защо той не спомена за нея???? Както винаги се съобщава само половината истина,това което им изнася. Много спортни федерации и клубове са получавали пари по тия програми,ама удобно се споменават само тези които трябва да се очернят. Когато не се дават пари, защо не се дават, когато се дават, защо се дават 😂😂😂 , няма угодия. И за 50-те лева за пенсионерите викаха, крякаха, че било предизборно, че тия 50 лева били подигравка с пенсионерите...... Само че сега новите продължават да ги дават,а и все още са си 50 лева. Сега не е ли предизборно,у защо не ги увеличиха? Сега не са ли подигравка?????

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#52] от "galina georgieva":

  Знем, знам, Гале... Толкова ми липсваше във Варненската тема, ама и Стъки заслужава да му вееш хавлия та...

  От идиоти отговор не чакам
 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  """'Най-добрите са били избирани, каза бившият министър на спорта"""" ...... отговори Кралев за парите на Стъки" Щом Съки е най-добрият избор според Кралев, то е ясно, че Кралев е НАЙ-ЛОШИЯТ избор за министър на спорта! Срам! Кралев е за съдебно разследване, а не за депутатско място!......

 55. 55 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Глисти за Европейско Разграбване на България.

 56. 56 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 649 Весело

  Стъки вече напечата предизборни плакати... ама имало възрастова граница.

 57. 57 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#53] от "chudomor":

  Аз на кого ще вея хавлията,не е твоя работа.Ти за хавлията не се притеснявай, че щом съм ти липсвала, явно на теб няма кой да ти вее хавлията!
  А по "варненската тема" казах каквото имах да казвам.След 11 -ти ще видим дали хората са доволни от сегашното управление на града или не.

 58. 58 Профил на phq51812739
  phq51812739
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Сега по-ясно ли е защо Стинки рипа на първа линия на гербавата амбразура?
  —цитат от коментар 46 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Ама и той ли е гласувал за КОД?

 59. 59 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Нека да чуем и позицията на ответната страна. Утре сутринта Стъки ще е гост в Нова тв.
  —цитат от коментар 51 на galina georgieva


  Хах, дам точно тая олигархската телевизия ще гледаме дето си я въртят Киро Гела и собствениците на Виваком. Все чисти компании на честни бизнесмени 😂 😂

 60. 60 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално
 61. 61 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Хазартната зависимост е психично разстройство, признато за заболяване от СЗО, по- страшна от наркотичната! Хазартно зависимият не само, че проваля собствения си живот, но напълно съсипва и живота на близките си роднини, настоящи и наследници! Абсолютно лицемерие, абсолютна гнусотия е да се ползват пари спечелени от хазарт, от мъката и сълзите на заробените чрез хазарта, за СПОРТ. Системата на бързото необезпечено кредитиране захранва хазартния бизнес, бизнесът с наркотиците, проституцията, а напоследък сме свидетели на грубо влияние върху вота на избирателите, а чрез това върху управлението на държавата и живота ни: ново робство, нова тирания! ХАЗАРТЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА, А ЗНАМЕНАТА РЕКЛАМИРАЩИ ХАЗАРТ ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ НЕЗАБАВНО! ОТПУСКАНЕТО НА БЪРЗИ, НЕОБЕЗПЕЧЕНИ С НИЩО КРЕДИТИ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИНКРИМИНИРАНО, А АГЕНЦИИТЕ ЗА ОТПУСКАНЕТО ИМ ЗАКРИТИ. Хазартно - зависимите трябва да бъдат настанявани и лекувани в психиатрични клиники, като обществено опасни за самите себе си и семействата им! Задлъжнелите от хазарт хазартно зависими дадени на ЧСИ трябва да бъдат освободени от всички им задължения, тъй като са станали ХАЗАРТНО- ЗАВИСИМИ ЗАРАДИ ДЪРЖАВАТА, ЗАРАДИ КАЛПАВИТЕ ЗАКОНИ ГЛАСУВАНИ ОТ ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ! Всичко придобито чрез хазартна дейност, търговия с наркотици, проституция и лихварство, трябва да бъде взето в полза на държавата! Нищо повече от рекламите за хазарт по стадионите и екрана на телевизора НЕ МЕ ОТВРАЩАВА!

 62. 62 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Значи на ММА биец свързан с трафик на наркотици от поне 5 години ДЪРЖАВАТА МУ ДАВА ПАРИ....... ПРЕДСТАВЕТЕ СИ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ

 63. 63 Профил на hgg21387465
  hgg21387465
  Рейтинг: 231 Неутрално

  За Кралев се носят легенди за корупция и злоупотреби. Още в кабинета на Борисов 1 чрез фирмата му за организиране на събития се точеха ЕС средства. Този човек си плащаше където трябва, а същевременно държеше служителите си на минимални възнаграждения. Основно се подвизаваше в Министерство на земеделието.....

 64. 64 Профил на hgg21387465
  hgg21387465
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Препоръчвам да се разследва дейността на МАГ Адвертайзмънт, една от фирмите на Красен Кралев, която печелеше поръчки за милиони от всички министерства по времето на Борисов.

 65. 65 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Проблемът тук е, че парите не отива в правилните НПО-та :)Виж ако отиваха в "нашите" НПО-та - нямаше да има проблеми. :)В бюджета съвсем официално има перо, по което се отпускат към НПО-та 116 милиона мисля бяха за тази година. И после почва каране между НПО-тата как да си ги разпределят. :)Аз съм за, да спрем това перо и НПО-тата да събират пари чрез дарения само.
  —цитат от коментар 42 на realguru


  Това се нарича герберси чугун - само крадене и схеми са му в главата, до като всеки нормален български гражданин иска върховенство на закона и справедливост за всички!

  No Pain No Gain
 66. 66 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Гневно

  Започвам да ставам банален, защото се повтарям, но – това е неприятната истина: КЪДЕТО РАЗРОВИШ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ, ИЗЛИЗА... СМРАД!

 67. 67 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#63] от "hgg21387465":

  "За Кралев се носят легенди за корупция и злоупотреби. Още в кабинета на Борисов 1 чрез фирмата му за организиране на събития се точеха ЕС средства. Този човек си плащаше където трябва, а същевременно държеше служителите си на минимални възнаграждения. Основно се подвизаваше в Министерство на земеделието....."

  Младежо, крадливата кариера на Кррасьо Крадев почна още в младежките му години, покрай Американските помощи след 1989 - почна се с масло (краве) дето с още двама авери го продадоха и после парите потънаха. След това му се услади вече не слезе от коня....

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 68. 68 Профил на Арина Березова
  Арина Березова
  Рейтинг: 8 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK