Диксън до БТА: Предизвиквам критиците да предложат алтернатива за "Левски"

Диксън до БТА: Предизвиквам критиците да предложат алтернатива за "Левски"

© LAP.BGОбщата реакция през последния около месец към предложените от нас инвестиции в "Левски" София показват на всички много ясно и точно защо директните чуждестранни инвестиции в България, уникална и много красива страна с безграничен потенциал, съставляват толкова малка част от брутния вътрешен продукт".


Това гласи писмо на кандидата за собственик на "Левски" Джоузеф Диксън, за което Българската телеграфна агенция (БТА) съобщава, че е получила и разпространи до медиите.


На 10 юни британецът представи планове за придобиване на клуба, но към момента сделка все още няма.
"За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на "Левски". Предизвиквам тези хора, които твърдят, че са силно загрижени за бъдещето на клуба, но които са стояли и са гледали как той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат алтернативна стратегия на този, която аз дадох", пише още в писмото.


"Също така предизвиквам критиците с техните скептични предположения логично и рационално да обяснят как точно чуждестранен инвеститор ще успее да "измъкне" нещо в краткосрочен план от организация с отрицателни финансови потоци, сериозни дългове и никакви средства".


Диксън изразява намерение "през тази седмица" да представи плановете си, без да уточнява конкретно, но добавя: "с огромната надежда, че местната бюрокрация и дълбоко вкоренения вътрешен скептицизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази сделка да бъде осъществена и клубът да получи надежда и солиден инвестиционен план".


В началото на месеца преди Диксън да се появи публично в медийното пространство имаше и друго писмо, подписано от британеца. Така и не стана ясно обаче дали то е било достоверно.


През миналата седмица Наско Сираков съобщи, че изчаква да получи гаранция за документи, които е получил от американска банкова институция. Според Диксън в момента се чака отговор от адвокатите на клуба.


"Продължаваме да чакаме договора от адвокатите на Левски, който с оглед на ограниченото време за подготовка на отбора, очаквахме да получим и да разгледаме в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно уреждаме другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката. Искрено се надяваме, че това няма да доведе до допълнително отлагане на така нужната финансова инжекция за клуба".


"Очаквам да дойда отново в София много скоро, за да започнем този проект и да върнем този велик клуб на мястото, на което трябва и заслужава да бъде."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK