Без викане, но с ръкопляскане: правилата за зрителите на Токио 2020

Без викане, но с ръкопляскане: правилата за зрителите на Токио 2020

© Associated PressЗрителите, които ще проследят на живо олимпийските игри в Токио, няма да могат да изразяват бурно емоциите си по време на състезанията. Организаторите представиха кодекс с насоки за поведение срещу разпространението на коронавируса.


Според него зрителите са насърчени да ръкопляскат, но не и да скандират или да създават шум чрез викане. Организаторите съветват още хората да носят кърпа със себе си, с която да почистват ръцете си. Тя обаче не може да бъде използвана като израз на подкрепа към състезателите чрез развяване.


В допълнение зрителите нямат право да се поздравяват чрез пляскане на дланите, нито да търсят автографи от спортистите. Зрителите се приканват да покриват лицето си заради горещините, като хората трябва да са наясно с рисковете за топлинен удар, тъй като носенето на маска увеличава риска.
Съоръженията на форума ще бъдат пълни до 50% от капацитета, като ще приемат до 10 хиляди души. В момента с билети са 3.63 милиона души, като организаторите заявиха, че броят им трябва да бъде намален на лотариен принцип с 910 хиляди до 2.72 милиона притежатели на пропуски.


По време на събитието няма да се продава алкохол, като внасянето му на съоръженията е забранено.


Фотогалерия: Добре дошли в дома на олимпийците в Токио >


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK