ЦСКА имал притеснения за договора за стадиона заради липсата на документи

ЦСКА имал притеснения за договора за стадиона заради липсата на документи

© Анелия НиколоваЦСКА все още не склонява да направи следващата крачка в развитието около съвместното дружество с министерството на спорта (ММС) за базите си заради притеснения. Това обясни председателят на съвета на директорите на държавното "Сердика спортни имоти" Людмил Лазаров по време на пресконференция на служебния министър на спорта Андрей Кузманов.


ЦСКА първоначално възрази за високата оценка на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, като въпреки очакванията тя да е около 23 млн. лева беше обявена сума от над 30 млн. лева. Впоследствие оценката беше преразгледана и падна с 9 милиона лева.


Тогава очакванията бяха, че футболният клуб ще пристъпи към създаване на съвместното дружество с държавата, за да може да се задейства процедура и да се върви към модернизация на стадиона, за каквато червените изразиха готовност. Вместо това се получи застой.
Като част от партньорството държавата трябва да осигури терена, а футболният клуб - средствата за модернизацията на съоръженията."На този етап се страхуват, защото трябва да преведат 8 милиона лева в новото дружество, което представлява около 25% от капитала на новоучреденото дружество за изграждането на стадиона. В момента топката е в ръцете на ПФК ЦСКА. Министерството и дружеството сме готови във всеки един момент да продължим работата по изграждането на този проект", каза Лазаров.


"Страховете им идват от това, че в новоучреденото дружество имаме паритет в съвета на директорите, решенията там се взимат с единодушие. И те се страхуват, че един представител на дружеството може да спре изпълнението на проекта. Това ги притеснява, защото искат да има строителни документи и разрешение за строеж, за да бъдат по-спокойни", добави той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK