Сините обещания на Сираков от Могилката: между емоциите и грешките

Сините обещания на Сираков от Могилката: между емоциите и грешките

© LAP.BG"Още веднъж ви честитя празника и ви обещавам наистина, че нас ни очакват много, много по-добри времена. Честито."


С тези думи на 24 май навръх 107-ия рожден ден на "Левски" мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков завърши обръщението си към левскарите на Могилката - мястото, където клубът е основан. Бившият нападател започна осемминутната си реч с равен тон, но завърши с развълнуван глас и подкрепен от бурни аплодисменти.


Тогава Сираков обяви ново начало за "Левски" и съобщи, че клубът ще има нов собственик. Каза го с увереност, а думите му вдъхнаха надежда на левскарите, че след тежката година може да има промяна.
Тридесет и шест дни по-късно Сираков призна, че е подходил емоционално и че е допуснал грешка. Заявената от него смяна на собствеността пропадна на 29 юни с официалното му изявление за края на разговорите с англичанина Джоузеф Диксън.


"Мнозина биха казали, че съм сгрешил с анонса, който направих на Могилката на 24 май, и ще бъдат прави. Ето това е момент, в който се поддадох на емоциите. Рожденият ден на "Левски", искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък - че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз", обяви Сираков в сайта на "Левски" във вторник.


Дадените обещания изглеждат най-големият от няколко подвеждащи или лошо премислени хода от страна на Сираков. След тях остават много въпроси, чиито отговори трябва да дойдат бързо за изпадналия в тежко положение клуб. Един от важните е дали с хаоса около провалената сделка с Диксън "Левски" не понесе репутационни щети, които могат да навредят на опитите за спасение на клуба, като намалят доверието и отблъснат привържениците и компаниите, които ръководството опитва да привлече за спонсори.


Серия грешки и много въпроси без отговор


"Точно тук, на това място, където е започнало всичко, е моментът да обявя едно ново начало за нашия клуб. Това са преговори, кореспонденция от повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които работят от четири дни - "Левски" ще има нов собственик", каза Сираков на 24 май.


Появата му на Могилката не беше първият целенасочено избран момент, в който той се обърна към левскарите. Той отправи обръщение и ден преди Великден, когато за пръв път заговори за идването на "мощен инвеститор".


Тогава мажоритарният собственик каза на привържениците, че "ще искам вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор".


След това дойде речта на Могилката, в която Сираков представи сделката като сигурна и даде обещания. "Изпращаме, аз лично, а мисля, че и всички вие, най-тежката може би година в синята история. Аз когато дойдох, единственото, което обещах, беше че "Левски" ще го бъде и няма да фалира. Не съм обещавал резултати. Но сега ви ги обещавам." Собственикът на "Левски" уточни, че "човекът няма нищо общо с политически обвързаности, англичанин е и бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк".Впоследствие в мълчание и много неизвестни се насочи към осъществяването на сделката. След като се разбра, че насреща стои Диксън, започнаха въпросителните. Част от привържениците се притесняваха заради липсата на информация, подкрепяща тезата, че младият англичанин управлява успешен бизнес за милиони.


Опасенията им бяха засилени след представянето на Диксън в София. Ден преди събитието беше обявено, че пред медиите ще застанат Сираков и англичанинът. Собственикът на "Левски" обаче не се появи, а по-късно обясни, че така пресконференцията щяла да се разводни, тъй като големият интерес бил към кандидата за акциите. Самият англичанин остави много важни въпроси без конкретен отговор.


Хаосът продължи в следващите дни, когато БТА разпространяваше информации, изпратени от Диксън. Сред тях и визуализация на проект за нов стадион и изграждане на търговски център. Част от проекта се оказа вече съществуваща и развита в други страни.


В едно от писмата до БТА, в които като източник се цитира фирма на Диксън, се казва, че на 23 юни е получен договор, "който не е конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита".


Ден след това Сираков сложи точка с ново обръщение в сайта на "Левски". "Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на "Левски" и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда", завърши собственикът на клуба.


Сега накъде


Въпросите от страна на привържениците остават. Поклонението на сините пред легендите Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков премина в отсъствието на Сираков.


"Рано сутринта е бил тук. Има ангажимент в провинцията, доколкото знам", каза членът на надзорния съвет Константин Папазов за Сираков.Според баскетболния треньор е възможно ръководството да изгуби доверието на част от привържениците. "Диксън може би ни подведе с мащабността на проекта и идеята "Левски" да тръгне по нов път, подобен на повече отбори в Европа. За нас беше голяма изненада неговата реакция, след като му изпратихме договора. Не му хареса договорът, защото Наско Сираков се беше презастраховал. Той все пак носи отговорността."


Папазов допълни, че финансовото състояние на клуба е тежко, но е много по-добро от миналата година. "Водят се разговори с нови спонсори, не сме спирали през целия период. Смятам, че "Левски" представлява много голяма марка. Загуби се някакво време, следвайки прекалено амбициозния план."


Според него са необходими бързи решения. "Левски" ще играе в професионалната лига. Аз смятам, че ще започне и ще завърши (сезона), но този отговор е повече емоционален и пристрастен."


С Папазов е свързано и друго изявление на Сираков, което все още не е изпълнено. На 2 юни се навърши една година, откакто бившият футболист получи акциите от Васил Божков и влезе в новата си роля. Седмица по-късно - на 10 юни 2020 г., Сираков каза, че Папазов ще получи 35% от акциите. Това така и не стана факт за една година, въпреки че няколко пъти замесените страни посочваха, че е само въпрос на време и е формалност.


Другият член на надзорния съвет, Петър Ганев, заяви с публикация във "Фейсбук", че "Левски" е изправен на ръба на пропастта. "На 24 май по време на своето слово на Могилката Наско Сираков обяви ново начало за любимия клуб. Това ново начало обаче няма да дойде с Джоузеф Диксън. Новото начало ще трябва да си го изстрадаме сами."


Според него клубът няма как да се справи без привържениците си и без промяна на пътя. "Вярвам, че спасението минава не просто през нова кампания, която е повече от наложителна, а през обединение на синята общност и дълбоко преформатиране на клуба. Ако просто продължим по инерция, нищо добро не ни чака. Нашата задача не трябва да е да закърпим бюджета и да започнем новия сезон. Нашата задача е да намерим дългосрочно решение и модел на управление, който да отговори на искрената обич на левскарите и да ги направи част от клуба."


Тръстът "Синя България" обяви, че отново е време за дела и за нова кампания за подпомагане на "Левски". "Въпреки обещаната "прозрачност" никой не е наясно в какво състояние се намира клубът, ще започне ли новия сезон и в кое ниво на родния шампионат ще се случи това. След многократните провали става ясно, че самостоятелно сегашната управа не е способна да проведе подобна кампания. Този път имаме едно-единствено условие - надзорният съвет на ПФК "Левски" АД да освободи настоящия и да назначи изцяло нов експертен управителен съвет, който да осигури пълна прозрачност и отчетност за разходването на събраните от левскарите средства."


Според организацията "само по този начин можем да гарантираме, че всички дарения, спонсори и приходи няма да потънат отново за заплати и комисионни на анонимници със съмнителни футболни качества, както се случи през последния полусезон".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  Тити рИва ли ????

  Комунистите са виновни!
 2. 2 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 482 Неутрално

  недоразумения, къде се захващате с неща за които и представа си нямат

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Голяма тъпотия сътвори Сираков.

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#3] от "chicago514":

  Сираков беше добър център нападател, толкоз. Образование ли има, опит ли, пари ли, акъл ли - какво друго да сътвори? Вероятно го и послъгаха отговорните фактори да вземе акциите, но отново опира до възможности - той няма такива. Фалит и да не се мъчи "Левски" повече.

 5. 5 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  недоразумения, къде се захващате с неща за които и представа си нямат
  —цитат от коментар 2 на it4


  Те представа си имат, ама само с представа не става. Трябват и пари.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1712 Гневно

  Ех, каква радост за писача на припознавача!!!
  Ех, каква радост на човека на копанката на захарният "титан"!
  Ех, какво човешко и журналистическо падение!!!
  Тъжна история!!!

 7. 7 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 338 Неутрално

  К О Й те свърза с Диксън?! Конкретно име!
  Отговор на този въпрос да даде Сираков! Иначе събличане и физическо чистене на кожухчето!

 8. 8 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  Така, така, барем още 1-2 години по същият начин.. После фалит и ще почнат въпросите що не фалирахме преди 4 години? Досега да се бяхме оправили..

  Sic transit gloria mundi
 9. 9 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#7] от "lodkarski":

  Русата Златка.

  Sic transit gloria mundi
 10. 10 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Нали, щото казва истината, а това за гарбиджа е непоносимо!

  Sic transit gloria mundi
 11. 11 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Както се казваше, голям го вади, ама мек.

 12. 12 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 564 Разстроено

  Тити рИва ли ????
  —цитат от коментар 1 на Крадливото ромче


  Насо рива повече!Нема мол,нема козирка,нема палми и камили,нема и джобни пари за игрите на щастието!😢🐪😢🐪😢

  Много съм прост
 13. 13 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 338 Неутрално

  К О Й плати на Диксън наема на колата, хотела и масрафите? От касата на отбора ли са платени?

 14. 14 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#7] от "lodkarski":

  и аз това искам да знам.
  не че ще промени мнението ми.
  тея спортни мафиоти, бивши
  футболисти се оказаха мързеливи,
  крадливи и некадърни във всичко
  друго, освен във футбола. педераско
  даже няма и да го коментирма тоя боклук.

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  С Тити, Сираков и Диксън, "Левски" достигна "невиждани висоти"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hristov":

  А какво точно разбираш под "оправили"?
  Да докарат примерно Дунав (Русе) в София и да кажат "Това е Левски", да кажат на УЕФА "Това е Дунав, ама по маркетингови причини е Левски", паралелно да се появи някой "Левски:1914"...
  Щото тоя филм вие и сега го гледате, ама на никой не му харесва. Справка - Ботев, например. И те кретат, ама като гледат какво стана след смъртта на ЦСКА, не щат и да чуят за фалит.

  Колкото до Насо - той просто протака и чака резултатите от изборите на 11 юли. Дотогава не вярвам да предприеме нещо. Излъгаха ли го с тоя Диксън, или беше посветен в схемата - тепърва ще узнаем.

 17. 17 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Не знам колко мозък притежават бг футболните фенове .Това е някаква садомазо перверзия да гледаш бг футбол. Футбола в България приключи през 90 те. От тофгава насм е само пране на пари от разни бивши сикаджии, мутри и комарджии.

 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  "да освободи настоящия и да назначи изцяло нов експертен управителен съвет, който да осигури пълна прозрачност и отчетност за разходването на събраните от левскарите средства." - така и трябва да бъде, но нали всеки "нов" започва с това, а впоследствие все има някаква друга по-важна работа. Може и в провинцията. Милиони са левскарите, но така и не се намери някой читав да направи това, което всеки знае, че трябва. Много врътки, много "емоции", много интереси... Иначе церемониите ги спазват, но опорочават същността им.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#16] от "Killing Joke":

  ЦСКА си е жив и здрав.Има си правоприемник, признат от съда в Лозана, който за добро или лошо е оторизираният орган..А вие кой "Левски" ще припознаете след фалита , предстои да разберем.

  Sic transit gloria mundi
 20. 20 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Наско няма ли да прави кампания за събиране на средства за втора серия на филма на Диксън с палмите и обратното движение?

 21. 21 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3870 Разстроено

  Този път няма спасение за нас!

 22. 22 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  ....Излъгаха ли го с тоя Диксън, или беше посветен в схемата - тепърва ще узнаем.
  —цитат от коментар 16 на Killing Joke


  Не мога да повярвам, че водиш преговори с човек като Диксън и си в пълно неведение, кой стои зад него. Просто няма как да е вярно. Най-вероятно Сираков е не "собственик", а просто държател на акциите. Някъде има "Контра летер" и някой си дърпа конците. Иначе няма логично обяснение в това, което се случва. Наско може да не е най-великия бизнесмен, но и не е кръгъл идиот.

 23. 23 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 564 Любопитно

  К О Й плати на Диксън наема на колата, хотела и масрафите? От касата на отбора ли са платени?
  —цитат от коментар 13 на lodkarski


  От дарения на сини фенове е платено ,с надежда и телешки възторг!🥳👍

  Много съм прост
 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3870 Разстроено

  До коментар [#3] от "chicago514":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Уникална тъпотия направи Сираков с този Диксън!

 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3870 Неутрално

  До коментар [#17] от "mario_m35":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  От доста време насам пиша в този сайт, че според моето скромно мнение БГ футбола е умалено копие на държавата-пълна аматьорщина и шуро-баджанащина!

 26. 26 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1344 Весело

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  Привържениците на сините никога няма да проумеят ,че Наско Сираков е най-големият играч , който някога е играл в този отбор! Знам ,че днес не е най-подходящата дата да им го обяснявам , но това го говоря от поне 20 г. и те не вдяват! Но нищо . Нека им!

 27. 27 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Жив ли ви е попа дето ходихте по него? Да му се обадите.

 28. 28 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#19] от "Hristov":

  Толкова е жив и здрав, че чак са две цесеката :D
  Явно това е пътят - фалит и нови два отбора. Ако и те фалират - четири...

 29. 29 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Аа, може още! Хубавото тепърва предстои!

  Sic transit gloria mundi
 30. 30 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 612 Неутрално

  В интерес на истината, трябва да се благодари на Ганчев. Схемата му "искам всичко, ама без да платя" не мина и вече никой не ще да я пробва. А за Левски подготвяха същата навремето, даже май бяха избрали Монтана като кандидат за местене в София 😀

 31. 31 Профил на Mila Genova
  Mila Genova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не мога да разбера, при положение, че Бойко Борисов и Шиши еднолично уреждаха, кой и как да финансира клуба а Божков разказа нагледно как точно е ставало това, защо сега се учудваме, че други желаещи няма. Желаещи, се оказва, никога не е имало, те са били винаги рекетирани да финансират Левски, като част от други важни за ББ и Шиши сделки. Разликата сега е, че се появи списъкът Магнитски и такива като Диксън са прекалено прозрачни, че са продукт на корупционен капитал. Благодарение на Магнитски, Левски ще фалира, преди за възкръсне и да почне на чисто.

 32. 32 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#28] от "Killing Joke":

  Ми не, едно е...Ма вие ще минете по същият път и съм убеден, че когато се пръкнат 2-3 дружества, ще го разберете от първа ръка.Чудя се , дали аз да не си регистрирам едно и да твърдя, че това е оригинала.

  Sic transit gloria mundi
 33. 33 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#30] от "Killing Joke":

  В интерес на истината, Ганчев плати много повече от световната практика при фалирали дружества.. Надявам се и вие да платите поне 8 млн на кредиторите си, а не да ги завлечете тотално.

  Sic transit gloria mundi
 34. 34 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#25] от "bat_plamen":
  Пламене и аз пиша и бриша от много време тук
  Не искам Левски да го няма 100 години са си 100 години фенове традицйи.
  Ето Лудогорец жив пример успехи титли ама без фенове.
  Искам да се види Истината не само за Левски а и за ЦСКА и другите отбори с фенове да се разбере че така повече не може.
  Сираков сега е идеален за това в това безвластие и без гръб да каже истината.
  Кой какво е искал и кой какво е дал и обещавал.
  Ама трябва натиск ето решиха за Суперлига но феновете отидоха при Схемаджйите и работата се разтури.
  Днес беше време да се пойскат отговори а всички мълчът и се надяват да стане поредната врътка и всичко както си е било.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 35. 35 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5173 Неутрално

  Моето скромно мнение е че Сираков не е взел безкористно акциите на ФК"Левски" с цел да търси и намери "загрижен стопанин", а се е надявал и той здраво да се облажи.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1206 Любопитно

  Колкото до Насо - той просто протака и чака резултатите от изборите на 11 юли. Дотогава не вярвам да предприеме нещо. Излъгаха ли го с тоя Диксън, или беше посветен в схемата - тепърва ще узнаем.
  —цитат от коментар 16 на Killing Joke


  И какво говори това за Насо Раев, освен, че е завършен дебил, подвел надеждите на толкова много хора?

  Защото само завършен дебил може:

  - да приеме насериозно този фарс с ДИКсъна и Джизъса;
  - да очаква на 11 юли Баце да се върне на бял кон;
  - да очаква на 11 юли Баце да се върне на бял кон и да има под ръка нов бизнесмен за назначаване в Левски;

 38. 38 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#35] от "pet_fire":

  педераско, освен да виси по казината,
  друго не може. аааа и сега му строят
  на кортовете едни блокчета май, за да не се напъва,
  че и това не може да прави.

 39. 39 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1206 Любопитно

  К О Й те свърза с Диксън?! Конкретно име!Отговор на този въпрос да даде Сираков! Иначе събличане и физическо чистене на кожухчето!
  —цитат от коментар 7 на lodkarski


  Събличането отдавна е подготвено, не случайно Вълчо се крие като мишка от народната "любов".

 40. 40 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Емоции? Грешка?

  Грешката и емоциите са във вас.
  Сираков, който от десет години е без работа и без доходи сега разполага с безконтролна възможност да харчи пари.
  Сираков грешки не прави и не се води от емоции, а от хладен разчет.
  Всеки ден повече на тази позиция му осигурява години охолство и спокойни старини.
  А вие си се поддавайте на емоции.

 41. 41 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Хе хе, тоя Раев, заедно с убитаците тити и павката колев могат да фалират и Гугъл за 3-4 дни...

 42. 42 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#37] от "Yotce":

  Когато Раев взе акциите, Баце изглеждаше вечен :)
  Сега сигурно се псува всеки ден колко е бил късоглед, ама...

 43. 43 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Далавераджиите на Тиквата се оказаха по-тъпи от самата Тиква...

 44. 44 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2510 Весело

  До коментар [#16] от "Killing Joke":

  Сираков е бил посветен в схемата. Виж изявлението на Баждеков вчера. Имеитси си хас Баждеков да знае кой стои зад Лимонадения Джо, а Сираков да не знае.

  Пазете се от доносника vesolr
 45. 45 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Докато в "Левски" си играЙкат на фалити, футболът почти навсякъде в Европа се разви до недостижими за България висоти. Недостижими дори и за уж най-добре организираният и финансово стабилен отбор у нас - този на Лудогорец. Кому са нужни всички тези драми на "Герена", след като дори и отборът да се спаси от фалит, проблемът с отчайващо ниското ниво на футбола у нас ще си остане? За едната местна консумация ли се боричкаме?

  Проблемът в българския футбол е повсеместен и не навсякъде той е само и единствено финансов. На много места той е и организационен. Защото дори и финансово стабилните отбори у нас са прекалено изостанали в сравнение с колегите си от Европа.

 46. 46 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1893 Неутрално
 47. 47 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  В миналите теми бях постнал линк за актуалният шампион на Норвегия..Погледнете какво правят Бодо , защото го правят с пъти по- малко пари от половината отбори в България.Не е нужно да се открива топлата вода.

  Sic transit gloria mundi
 48. 48 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 574 Неутрално

  На това миу казват "Ред в хаоса"!
  Закривай и прекрати мъките.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 49. Баце не побутваше ли едни акции с пръстче - не ги ща, на ти ги на тебе....

 50. 50 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Когато фенове съблякоха един футболист гол, пред камери и журналисти, този п*тьо не си мръдна пръста. Не защити собствения си футболист. Не застана като мъж. И вие очаквате от него да спаси цял клуб!?

 51. 51 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  На 24 май Сираков пред тежко фрустрирана публика трябваше да дава обяснение за най-срамния , най-унизителния сезон в историята на "Левски".
  Трябваше да покаже някакъв план за следващия и следващите сезони напред.
  Трябваше да оправдае безсмисленото си присъствие в клуба и безумната мярка да бъде определен за основен акционер.
  Какво друго би могъл да измисли , освен да скалъпи оптимистична история, с която да отбие атаките поне временно и да баламоса онези, които копнеят да чуят нещо обнадеждаващо, дори и да подозират, че ще бъдат излъгани?

 52. 52 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#44] от "greeneyes":

  Дори да не е бил, в един момент е разбрал.
  Така, или иначе, неговата опора беше герберското управление, то трябваше да движи нещата.
  Сега това няма как да стане, явно са му казали сам да се оправя.

 53. 53 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  От пост на Илияна Раева в социалните мрежи наскоро стана ясно, че в момента семейството отдъхва активно на прозрачно море.
  Докато си плацика краката в хладни води и отпива от питието, Сираков намира и време да прати прочувствено слово до разгорещените сини глави.
  Емоции?
  Да. Наистина има такива за Наско, когато край него преминава едрогърда блондинка по монокини и я заглежда така, че да не го забележи старата чанта, лежаща до него.
  "Левски" бил пред пропастта?!? "Левски" бил на ръба?!?
  Може.
  Но Наско е на плажа.

 54. 54 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Толкова си могат САЩ 94. До каквото се докоснаха, го осраха.

 55. 55 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#53] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Глупости, на плаж бил...
  И вчера, и онзи ден е минал през "Герена".
  За малко, разбира се, за да не го застигне народната любов.
  Но едва ли пътува всеки ден от морето до София.

 56. 56 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 895 Неутрално

  "Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз", обяви Сираков в сайта на "Левски" във вторник.

  Значи в тоя случай има 2 сценария:

  1. Сираков наистина се е подвел, което означава, че е малоумен.
  2. Сираков изобщо не се е подвел, а много добре знае кой стои зад "Диксън" и грам не го интересува, защото ще се облажи от сделката. А и няма да е той човекът, дръпнал шалтера на мъртвеца.

  Всеки да си преценява кой от двата сценария е по-вероятен. Един жокер: обръснатата глава на Насо от Чорни преди 20на години.

 57. 57 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#56] от "kapitan_laino":

  "Длъжен съм да се извиня за това, че повярвах на приказката на братя Грим за 250-300 милиона".

  Пиша го от самото начало - Раев открито се гаври с трупът "Левски" и по-скоро с привържениците му. Всичко около планът "Диксън" бе един отчайващо зле скалъпен сценарии. Толкова зле, че чак обидно зле. Обидно не само за левскарската общност, но и за всеки един въвлечен в него - журналисти, преводачи, уеб дизайнери, архитекти и т.н.

 58. 58 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Закривай.Няма го Боко да праща спонсори и любимият му отбор ще последва политическата му съдба.

 59. 59 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Аз имам три въпроса към г-н Сираков:
  1. Как така на 24 май беше убеден в сделката, която се била подготвяла от 6 месеца и едва ли не обяви Диксън за новия собственик, а няма и месец по-късно изведнъж осъзна, че този Джо Диксън няма никакви възможности и намерения. Вчера той се извинява, че “бил подлъган”. Как може на всички да ни бе ясно още от първата минута, че този е пълен измамник, а Наско цели 6 месеца бил преговарял!? И няма лошо в самите преговори - но самият Наско сам го обяви за новия собственик! Какво се промени толкова последните дни?
  2. Защо Наско съвсем целенасочено избягва всякакви медийни прояви и всякакви директни срещи с фенове и журналисти? Нали всички щяло да е прозрачно? Мисля, че феновете заслужават повече уважение и информация за този цирк. И вчера вместо да пуска в сайта някакви скалъпени оправдания, можеше да свика пресконференция и да обясни какво се случва.
  3. Защо не се появи на пресконференцията на Джо Диксън? Защо и там се покри?

 60. 60 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#59] от "wqf541063367":

  4. Кое всъщност бе лицето представило се за Джоузеф Диксън на пресконференцията?

  Защото лицето което се показа на пресконференцията бе всичко друго, но не и бизнесмен. По-скоро абитуриент - махмурлия, който никога през живота си не бе носил вратовръзка.

 61. 61 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#59] от "wqf541063367":

  Много добри въпроси.

 62. 62 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  До коментар [#59] от "wqf541063367":

  В петък ще е гост на Томислав в Дарик, в 17.00 Бг време

  Sic transit gloria mundi
 63. 63 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  "Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз", обяви Сираков в сайта на "Левски" във вторник.Значи в тоя случай има 2 сценария:1. Сираков наистина се е подвел, което означава, че е малоумен.2. Сираков изобщо не се е подвел, а много добре знае кой стои зад "Диксън" и грам не го интересува, защото ще се облажи от сделката. А и няма да е той човекът, дръпнал шалтера на мъртвеца.Всеки да си преценява кой от двата сценария е по-вероятен. Един жокер: обръснатата глава на Насо от Чорни преди 20на години.
  —цитат от коментар 56 на kapitan_laino

  Да, 2 звучи логично, едва ли Наско е чак такъв тъпанар, че да повярва на лакърдиите на Диксън.

 64. 64 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Не можах да разбера кой е измамника - Сираков или Диксън

 65. 65 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#62] от "Hristov":

  Ще очаквам разговора им с нетърпение! Дано Томислав да му зададе правилните въпроси.

  Иначе нека навържем хронологично фактите - или поне това, което самият Наско Сираков ни каза. Някъде преди 6 месеца - може би към края на 2020 или началото на 2021 се е появил въпросния Джоузеф Диксън с оферта за закупуването на ПФК “Левски”. Всеки на мястото на Сираков ще изслуша офертата - и това е най-правилното решение. Но как за тези 6 месеца Наско ни най-малко не се е усъмнил в грандиозните планове на ангийския бизнесмен? Или по-точният въпрос - как е успял Диксън толкова много да убеди Наско, че на 24 май Сираков да го обяви за новия собственик?

  Къде и кога обаче се появява Благой Георгиев в целия този фарс? И защо и той така бързо изчезна?

  И още нещо - аз самият щях да повярвам на Диксън, ако беше обявил, че първо ще направи всичко възможно да разсрочи задълженията, да стабилизира финансовото състояние, да се направи дългосрочен план за погасяване на дълговете (ясно е, че никой няма да дойде и да извади 20-30 милиона да покрива чужди разходи и задължения). И чак след това - да речем след година-две, когато Левски си стъпи на краката и започне да се развива и като отбор, и като клуб - та чак тогава да се започне да се мисли за нов стадион, 200 млн инвестиции и т.н. Тоест Левски е на ръба на оцеляването, няма отбор, няма играчи, няма подготовка, няма заплати, а Диксън вече говори как след 3 години ще има нов стадион, че даже и МОЛ.

  Как Наско не се усъмнил още в началото на тези намерения на Джо Диксън?! 66. 66 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#64] от "dlagnikov":

  И двамата!

  Eddie lives... somewhere in time!
 67. 67 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#45] от "spring_va":

  Ми баш сега гледам ЦСКА - ОЛИМПИАКОС засега 0:0 и равностойна игра.
  Та има и други не се заричай.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 68. 68 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#65] от "wqf541063367":

  Не се и съмнявай, че Томислав ще му зададе единствено удобните въпроси, ако въобще му зададе каквито и да е въпроси. Така, както го направи наскоро, когато отново го "интервюира" за Дарик и просто го остави да си води монолог в ефир без да го прекъсва. Неудобните въпроси (евентуално) ще ги зададе от името на "критиците", за да не излезе така, че се заяжда, та да не вземе случайно да развали топлата връзка между двамата.

  Идея: Нека Томислав остави Ники Александров да интервюира Наско. Защо не? Или Николайчо все още не се е прибрал от поредното за тази година море в Гърция?

  Защо чак в петък? Защо не днес? Защо не утре?

 69. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#40] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Така е. Сираков за "Левски" е, като Лупи за ЦСКА. Път към окончателния фалит.

 70. 70 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Колко ли тъпи говеда трябва да са феновете на Левски за да търпят поредният цирк, заслужават си го отвсякъде

 71. 71 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 799 Весело

  Аз имам три въпроса към г-н Сираков:1. Как така на 24 май беше убеден в сделката, която се била подготвяла от 6 месеца и едва ли не обяви Диксън за новия собственик, а няма и месец по-късно изведнъж осъзна, че този Джо Диксън няма никакви възможности и намерения. Вчера той се извинява, че “бил подлъган”. Как може на всички да ни бе ясно още от първата минута, че този е пълен измамник, а Наско цели 6 месеца бил преговарял!? И няма лошо в самите преговори - но самият Наско сам го обяви за новия собственик! Какво се промени толкова последните дни?2. Защо Наско съвсем целенасочено избягва всякакви медийни прояви и всякакви директни срещи с фенове и журналисти? Нали всички щяло да е прозрачно? Мисля, че феновете заслужават повече уважение и информация за този цирк. И вчера вместо да пуска в сайта някакви скалъпени оправдания, можеше да свика пресконференция и да обясни какво се случва.3. Защо не се появи на пресконференцията на Джо Диксън? Защо и там се покри?
  —цитат от коментар 59 на wqf541063367


  По първият ти въпрос: г-н Раев е отговорил, че на празника на Левски е бил ногу емоционален, та затова ..е говорил глупостите. 😀
  По другите два въпроса съм сигурен, че ще получите реплика в която ще става въпрос за духане на супа 😀 😀
  ----
  Тъпотията е много свързана с липсата на морал.
  За да минават едни и същи тъпи номера на Атанаско Раев, Тити и другите циркаджии требе наистина да си ногу прост!
  Проблемът НЕ е че масово феновете НЕ се досещат, че Раев е поредното подставено лице пробутано от Буци и Пеевски. Или че въпросния Диксън се готвеше да припере пари посредством Левски(вероятно на въпросните двама). Или че Левски беше издържан от 'назначени' собственици, като част от рекета им и в момента в който Черепа отказа да го цоцат повече и Лески глътна вода.
  Големият проблем е че феновете смятат това за нормално :)

 72. 72 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 379 Весело

  Ами да почнат пак да събират пари от феновете....В бг пари се изкарват кат се скубе народа..Иначе голема марка, силен отбор, с много добър екип и организация, само дето немат 5 лева да се обръснат и без победи...Няма и кой да се излъже вече да им даде 2 лева. Иначе най-силния отборв БГ, на Балканите и Европа, просто бизнесмените по нашите ширини не знаят какво е добра оферта.

 73. 73 Профил на b.sabbath1912
  b.sabbath1912
  Рейтинг: 65 Весело

  До коментар [#21] от "bat_plamen":

  Като фен на Ботев мога да ти кажа,че винаги има надежда. Това нас ни крепи поне 30 години вече!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK