Григор Димитров ще участва в конкурса за тенис кортовете в Борисовата градина

Григор Димитров ще участва в конкурса за тенис кортовете в Борисовата градина

© LAP.BGБългарският тенисист Григор Димитров ще участва в конкурса на "Академика 2011" за наем на кортовете в парк "Борисова градина" в София, съобщи "Булевард България". Според информацията 30-годишният състезател има желание "да изгради комплекс на световно ниво".


Максималният срок за наема на комплекса е 20 години. Минималният размер на инвестиционната програма е 2.5 млн. лв. с ДДС, а началната конкурсна цена за месечен наем е 5500 лв.


Димитров ще участва в конкурса заедно с "Тенис клуб Хасково". Кандидатите имат срок за внасяне на концепция за развитие и инвестиционна схема до 19 юли.
Спортният комплекс се състои от 13 червени корта на открито, сграда със съблекални, помещение за масаж, ресторант и спортен магазин. Дванадесет игрища са разположени в четири клетки по три терена, а централният корт е с трибуни за 1000 зрители. Общата площ е 13 086 кв.м.


Съоръжението е собственост на държавното дружество "Академика 2011" (с принципал Министерството на младежта и спорта) и досега се управлява от Българската федерация по тенис под името "Български национален тенис център".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK