Тенис федерацията: Неморално e Григор Димитров да вземе кортовете в Борисовата градина

Тенис федерацията: Неморално e Григор Димитров да вземе кортовете в Борисовата градина

© LAP.BGЖеланието на Григор Димитров и "Тенис клуб Хасково" да участват в конкурса на "Академика 2011" за наем на кортовете в парк "Борисова градина" в София повдига морални въпроси. Това каза членът на Българската федерация по тенис (БФТенис) Мариана Печеян.


Тя влезе в спор с мениджъра на Димитров Георги Стоименов, който разясни плановете на българския тенисист.


"Има морална страна. Те (Димитров и клуба в Хасково) могат да участват, но защо трябва да влизат в тази надпревара. Това е срамота, искате да унищожите федерацията. Човек, който има милиони в джобовете си купува земя и си прави академия", каза Печеян в предаването "Брейк пойнт" по "Макс спорт".
В момента съоръжението в Борисовата градина е собственост на държавното дружество "Академика 2011" (с принципал Министерството на младежта и спорта) и досега се управлява от Българската федерация по тенис под името "Български национален тенис център".


От казаното от Печеян стана ясно, че в продължение на година кортовете са били ничия собственост.


Членът на федерацията попита мениджъра на Димитров какво е направено за плановете на Димитров за академия в Хасково, което беше анонсирано още през 2017 г. "Вижте си сайтовете, какво казахте тогава. Къде ви е академията, къде са ви международните турнири".


"Конкурсът е направен така, че федерацията по тенис да покрие всички критерии. Не виждам защо има такъв негативизъм към Григор и се насажда мнение, че иска да се направи нещо нередно", коментира Стоименов.


Националният тенис център.

© LAP.BG

Националният тенис център.


Мениджърът на Димитров показа снимки, настоявайки, че комплексът не се стопанисва добре и не е в добро състояние. "Академика 2011" признава нашите инвестиции и ни смята за добър стопанин", отговори му Печеян.


"Влизаме в този конкурс, защото мислим, че можем да направим нещо хубаво. Желанието на Григор е такова", добави Стоименов.


През 2019 г. пред "Дневник" Димитров каза, че "все още няма терен", за да може да изгради своя академия в София. От няколко години бившият №3 в света има идея да създаде своя школа. Тема, която дори обсъди с президента Румен Радев.


През юли 2019 г. тогавашният премиер Бойко Борисов каза, че се е срещал с Димитров и му е обещал да поговорят.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK