"Затворено за дезинфекция": екипът на Бербатов поиска, но не успя да влезе в БФС

"Затворено за дезинфекция": екипът на Бербатов поиска, но не успя да влезе в БФС

© LAP.BGОпит на инициативния комитет за издигане на Димитър Бербатов за президент на БФС да внесе подписка с искане за свикване на извънреден конгрес, се оказа неуспешен. Причината - сградата на футболния съюз в Бояна се оказа заключена заради дезинфекция.


Така обявиха от охраната на базата пред екипа на бившия нападател.


Борис Станков и адвокат Георги Владов опитаха да внесат подписка в БФС от 1/3 от клубовете, които са редовни членове на БФС. Така по правилник може да се свика извънреден конгрес, каквото е и желанието на Бербатов.
"Събраната подкрепа е по-голяма от необходимата и ако има коректно отношение на ръководството на БФС, то Изпълнителният комитет на съюза ще свика конгрес на 21 септември 2021 година, както повелява уставът, и по задължителния дневен ред според исканията на клубовете", коментираха от екипа на Бербатов, цитирани от Dsport.


Бившият нападател влиза в спор за поста с Борислав Михайлов, който се завърна в БФС, оттегляйки оставката си година и девет месеца след нейното подаване. След първоначален отказ съдът разреши на Михайлов да бъде вписан обратно като президент.


Самият Михайлов няколко пъти каза, че Бербатов "не му е таргет".


В последните месеци Бербатов проведе няколко срещи с клубове от страната, търсейки подкрепа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK