Бягане за ученици ще съпътства полумаратона на София

Бягане за ученици ще съпътства полумаратона на София

© BegachБезплатното бягане за ученици RUN4EU отново ще бъде част от дейностите около самостоятелния полумаратон в София. Събитието ще се проведе на 28 август.


Дисциплините, в които могат да участват учениците, са бягане на 600 метра, 5 км, 10 км и полумаратон (21.1 км). В допълнение ще има атлетически игри на стадион "Васил Левски".


Местата са ограничени, като записването става онлайн на сайта на събитието. Всяко дете ще получи тениска за участието си.
Основна цел на събитието е чрез бягане и активен начин на живот да се преодолеят част от проблемите, произтичащи от обездвижването и нездравословния начин на живот сред учениците.


По данни на Евростат 90% от жените и 84% от мъжете в България не спортуват или спортуват много рядко. При младите хора процентите са близо 60. Това нарежда страната на едно от челните места в ЕС по заболявания, причинени от застоялия начин на живот.


Инициативата RUN4U се организира от спортен клуб "Бегач", Представителството на Европейската комисия в България и Бюрото на Европейския парламент в България.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK