Десетки колоездачи се впускат в приключението "Дунав ултра"

Десетки колоездачи се впускат в приключението "Дунав ултра"

© Дунав УлтраДесетки колоездачи ще се впуснат в приключението "Дунав ултра". Общо 150 велосипедисти от България и Румъния ще тръгнат от Видин на 3 септември в посока Дуранкулак.


Целта на организаторите на събитието, което ще се проведе за осми път, е 700-километровият веломаршрут да увеличи известността си и да стане предпочитан на Балканите.


"Събитието няма състезателен характер, а е индивидуално предизвикателство за всеки участник или екип. Маршрутът преминава през 110 населени места, представяйки специфичната природа около Дунав и Добруджа, историческите забележителности, местната кухня и традиции. В каузата за популяризиране на региона се включат над 250 партньори - общини, хотели и къщи за гости, заведения и други обекти по поречието на Дунав и Добруджа", посочват организаторите.
От 3 до 12 септември на избрани места ще бъдат издигнати знамена на "Дунав ултра" с имената на села и градове, а участниците ще споделят снимки от контролните точки. Флаговете са във Видин, Оряхово, с. Лесковец, с. Крушовене, Никопол, Белене, Две могили, с. Сребърна, Силистра, Генерал Тошево и в района на плаж Дуранкулак, където е крайната точка.


Всички контролни точки, както и най-интересните места по маршрута са описани в мобилно приложение с името на събитието. Сред местата и обектите са корабът "Радецки" в Козлодуй, античният град Улпия Ескус в с. Гиген, римският легионен лагер "Нове" край гр. Свищов, Пантеонът в Русе, Рибарската махала в Тутракан и други. Организаторите са събрали общо сто такива забележителности по маршрута.


Фотогалерия: По стъпките на приключението "Дунав ултра" >

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK