Русия беше предупредена да не се бърка в работата на антидопинговата си агенция

Русия беше предупредена да не се бърка в работата на антидопинговата си агенция

© Associated PressРусия беше предупредена да не се бърка в работата на антидопинговата си агенция (РУСАДА). Това стана по време на първата среща на високо ниво между представители на Световната антидопингова агенция (WADA) и на страната след налагането на наказанието.


Президентът на WADA Витолд Банка разговаря с министъра на спорта на Русия Олег Матицин в Истанбул, където се проведе заседание на ръководството на Световната антидопингова агенция.


През декември 2018 г. Русия беше наказана с изключване от всички големи спортни събития за четири години заради манипулиране на информация от московската лаборатория. След обжалване санкцията беше съкратена наполовина и остана в сила за важни състезания, включително олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022, както и за световното по футбол в Катар догодина.
Банка заяви, че се е получило конструктивно обсъждане с представителите на Русия. "Съгласихме се да запазим открито общуване с идеята да постигнем завръщането на РУСАДА", каза президентът на WADA.


"Необходимостта РУСАДА да запази независимостта си е критична. Не трябва да има опити от страна на руската държава или власти да се включват в каквито и да е операции", каза Банка.


Матицин отвърна, че е важно "WADA да не става обект на политически игри, защото накрая застрашени са спортистите от целия свят".

Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Антидопинговата агенция не е бащиния на кадъра на КГБ Путин.В тия ширини ,като се започне от Анадолските чукари и се завърши до севернокорейската пустош ,още не са разбрали кон боб яде ли..

  shlshlshlshl
 2. 2 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Никак не могат да се отучат от навика да не участват в допингов свят:))

  "Чуждестранен агент"
 3. 3 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Всичко в Поднебесната империя е собственост на едно лице с претенции за божественост. И така е от 5000 години.
  В Персия не е по-различно, а в Източната Римска Империя е било същото до голяма степен.
  Системата в Бесната империя е от подобно естество и изкуственото пришиване на “независимост” на някакви органи за управление го тълкуват като “откъсване на суверенитет”, т.е. като един вид анексиране - идея, чуждо тяло в системата.
  Самата идея да владееш всичко и някой да иска част от всичкото да бъдело “независимо” от теб е нонсенс.
  Опитите за въвеждане на европейски идеи и практики в една източна сатрапия са ялова работа.
  Системна несъвместимост.
  Не става(т), разберете го!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 4. 4 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Весело

  До коментар [#2] от "putinxujlo":

  Убеден ли си че САЩ са чисти ?:)) Не са ..да те улесня ! Но сега ще ВЗРИВЯТ олимпийското движение с тези МЕЖДУПОЛОВИ промени !! Десетки мъже със слаби резултати си режат .............. и стават женски състезатели с десетки химически препарати.
  По допинга - Спортна медицина е имало винаги .:) Има едно непрекъснато надбягване между НОВИТЕ ЗАБРАНЕНИ препарати и спортната медицина ..Тези олимпийски шампиони са също с допинг, но засега разрешен .....

 5. 5 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1733 Любопитно

  Сега има по-важна тема, леката дрога да я разрешим ли за спортисти или да си остане забранена. Според мен трябва да я разрешим, за някои състезания и спортове това ще създаде незабравими изпълнения, преживявания и гледки.

 6. 6 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  До коментар [#4] от "dejmos":

  Убеден ли си че САЩ са чисти ?:)) Не са ..да те улесня ! Но сега ще ВЗРИВЯТ олимпийското движение с тези МЕЖДУПОЛОВИ промени !.
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  Не, не съм убеден. Но по някаква причана тук и сега пишат за Путенланд.

  "Чуждестранен агент"
 7. 7 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  „Роскосмос“ не успя да проектира ракета за полети до Луната

  Работата по проектирането на свърхтежка ракета за първата руска пилотирана мисия до Луната е прекратена. Дейността беше спряна през февруари, с пауза до средата на годината. Но и за това време техническите проблеми не можаха да бъдат решени.“, 15.09.2021 г. - www.finanz.ru/novosti/aktsii/roskosmos-ne-smog-sproektirovat-raketu-dlya-poletov-na-lunu-1030800726

 8. 8 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  ""Необходимостта РУСАДА да запази независимостта си е критична. Не трябва да има опити от страна на руската държава или власти да се включват в каквито и да е операции", каза президентът на WADA Витолд Банка на министъра на спорта на Русия Олег Матицин в Истанбул, където се проведе заседание на ръководството на Световната антидопингова агенция."

  Западната наивност спрямо руските мошеници е безгранична. Те си представят , че е възможна някаква независимост на РУСАДА от руската държава. Но и наглостта на руснаците също е безгранична:
  "Матицин отвърна, че е важно "WADA да не става обект на политически игри, защото накрая застрашени са спортистите от целия свят".

 9. 9 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Байлс обясни, че от детството страда от хиперактивност и дефицит на внимание и затова WADA й позволява да приема Риталин. Целият свят видя до какво доведе това в Токио.
  Риталинът е мощен психостимулатор, наречен разговорно „кокаин за бедните“. Правилата за транспортирането му през границата са много сложни, те бяха затегнати още повече по време на пандемията. Според хора, запознати със ситуацията, треньорът на Симон Бейлс не е успял да достави необходимият за неговата възпитаничка Риталин в Япония.
  Оставайки без обичайните лекарства, известната гимнастичка се оттегли от състезанието, оставяйки отбора си на волята на съдбата. Американските медии я обявиха за героиня, избухнаха в сантиментални текстове. Нека обаче да наречем нещата с истинските им имена. Пред целия свят водещ американски спортист премина през банална наркотична абстиненция.

 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  До коментар [#4] от "dejmos":
  "Убеден ли си че САЩ са чисти ?:))"

  Путинофилите така и не можете да разберете , че става въпрос за ДЪРЖАВНО допингиране. В този смисъл САЩ и демократичните държави са чисти , защото не се месят пряко в спорта и не страдат от руските комплекси да печелят медали за доказване на някакво "превъзходство". Това е необходимо за диктаторски и тоталитарни държави като Русия и Китай, които са превърнали спорта в политика и средство за политическа държавна реклама.

 11. 11 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  "През декември 2018 г. Русия беше наказана с изключване от всички големи спортни събития за четири години заради манипулиране на информация от московската лаборатория. "

  Видяхме какво беше "наказанието" , смехотворно. Руските спортисти участваха в олимпийските игри. Само дето спрямо тях не се извършваше този политически ритуал , въведен от Хитлер на олимпийските игри в Берлин през 1936 г. , да се издига знамето и да се свири химна на страната от където е олимпийския шампион.

 12. 12 Профил на jlh59313635
  jlh59313635
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#2] от "putinxujlo":Убеден ли си че САЩ са чисти ?:)) Не са ..да те улесня ! Но сега ще ВЗРИВЯТ олимпийското движение с тези МЕЖДУПОЛОВИ промени !! Десетки мъже със слаби резултати си режат .............. и стават женски състезатели с десетки химически препарати. По допинга - Спортна медицина е имало винаги .:) Има едно непрекъснато надбягване между НОВИТЕ ЗАБРАНЕНИ препарати и спортната медицина ..Тези олимпийски шампиони са също с допинг, но засега разрешен .....
  —цитат от коментар 4 на dejmos


  Да, убеден съм че САЩ са чисти. Убеден съм, че САЩ нямат държавна програма за допинг, както и че Байдън не се бърка в работата на американската антидопингова агенция. Убеден съм също така че от хилядите американски спортисти имат и такива , които са мошеници и взимат допинг. Както и че, американската антидопингова агенция се опитва да ги хване и много от тях хваща. Не за друго, а най-вече за да защити чистите американски спортисти и те да печелят състезания и да представят страната си на международни състезания, а не мошениците. На Армстронг например му разказа играта американската антидопингова агенция. Преди Токио си наказаха най-силната спринтьорка заради марихуана и тя не отиде, което май съвсем не беше задължително. "Разрешен допинг" са глупости, щом е разрешен значи не е допинг. И да, разликата е кой спазва правилата и кой- не. А ако на някого не му харесват правилата, нека се бори да се променят. Както е и редно да се вкарват все нови и нови препарати в забранения списък, с развитието на фармацевтиката както вие казвате.

 13. 13 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 376 Весело

  Егати спорта в Русия дто нямали да се бъркат в антидопинговата
  шм агенция
  Ами напаво да го закриват
  То и худ им гимнастика ще е под въпрос
  Да си правят евроазийскии игри и да се приключва

 14. 14 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3202 Весело

  Те пък ще се друсат и ще си правят Спартакиади, виж и централна Азия се включила!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 15. 15 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Да не се бърка?
  И к’во ши праят “химиците”?
  А мужиците дето се кефят на руските богатири?
  Да осъзнаят мизерията ли?

 16. 16 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  а бе сички земат ама само некои олавят. оспехи занапреде!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK