Бербатов: След 16 години без резултати във футбола е време да се даде път на нещо ново

Бербатов: След 16 години без резултати във футбола е време да се даде път на нещо ново

© LAP.BGКандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов заяви, че след липсата на резултати в продължение на 16 години, откакто Борислав Михайлов е начело на организацията, е време да се потърси промяна.


Общо шестима души ще спорят за най-високия пост в българския футбол на конгреса на 12 октомври.


"Нека да не забравяме, че основният проблем на БФС е, че настоящото ръководство няма стратегия, така че няма и реална представа какво са постигнали и какво не, и какво искат да постигнат. Именно затова ние ще въведем лимит от максимум три мандата - 12 години, в които могат да управляват даден изпълком и президент", каза Бербатов пред "Тема спорт".
По думите му, ако спечели, ще е необходима поне една година за въвеждане на административни промени в самата федерация.


Според Бербатов ключов въпрос е този за изготвянето на футболна карта на България. "Идеята е да се знае във всяко едно кътче на страната с каква материална база разполага дадения клуб. Колко деца и мъже развиват, от какво имат нужда. Чак тогава можем да седнем с държавата и да говорим за общи приоритети за подобряването на материалната база. А сега се правят терени на парче, без никаква стратегия. Някои от тези терени се стопанисват от хора, които имат семейна връзка с част от ръководството на БФС."


Бившият нападател заяви пред "Спортал", че се е променил и е над деленето между клубовете. По думите му е необходимо БФС да се ръководи от хора, които работят за доброто на футбола. "Казах на ЦСКА и на всички, които ме издигнаха: "Хора, благодаря за което, това е доверие, няма да го предам, но това не означава, че съм длъжен по някакъв начин. Това трябва да е ясно. Ако не е, моля ви, не ме издигайте."


Бербатов добави, че най-силният му коз е екипът му.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK