"Следваме примера на УЕФА": на конгреса на БФС ще се гласува с интегрална бюлетина

"Следваме примера на УЕФА": на конгреса на БФС ще се гласува с интегрална бюлетина

© LAP.BGНа конгреса на БФС на 12 октомври ще се гласува с интегрална бюлетина, реши изпълнителният комитет на БФС в последното си заседание.


На общото събрание на футболния съюз в НДК ще има осем урни, за да няма струпване на хора, бюлетините ще се броят на сецната, обясни вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. "Всичко ще бъде прозрачно", каза той.


На въпрос дали въвеждането на интегрална бюлетина е след съобразяване с искането на единия от кандидатите за президент Димитър Бербатов, той отговори: "Това е решение на изпълкома, не е по предложение на г-н Бербатов. Нека да не придаваме малко повече излишна тежест на нещата. В УЕФА се провеждат с интегрална бюлетина, а ние следваме примера на УЕФА".
Фурнаджиев заяви, че на самия конгрес делегатите ще решат дали събитието да се излъчва на живо. И даде пример, че конгресите на УЕФА са затворени за медии."Ние много ясно определихме набор от точки. Ако те бъдат приети в залата, това ще даде едни абсолютно легитимни резултати. Те ще бъдат приети от цялата футболна общественост. Дали обаче ще се приближим към една такава процедура, ще бъде решено явно в залата", каза друг от членовете на изпълнителния комитет Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов.


"Колегите в изпълкома смятат, че предният конгрес (през 2018 г.) е бил проведен нормално и възнамеряват по този начин да го проведат и този. Добрата стъпка е интегралната бюлетина", заяви той.


"Няма нито един аргумент против някоя от точките, които сме предложили, защото всички водят към честен конгрес. Все още не е ясно колко бюлетини са напечатани, колко ще бъдат използвани. Не е ясно и как ще бъдат броени. Надяваме се конгресът да не бъде проведен като миналия път", каза още Величков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK