Поскъпва или поевтинява конгресът на футболния съюз

През март Атанас Фурнаджиев каза, че конгресът от 2018 г. е струвал 430 хил. лева

© Георги Кожухаров

През март Атанас Фурнаджиев каза, че конгресът от 2018 г. е струвал 430 хил. леваИзвънредният конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 12 октомври ще струва около 400 хил. лева. Това заяви членът на изпълнителния комитет на организацията Емил Костадинов, цитиран от "Мач телеграф", а сумата беше потвърдена от пресслужбата на БФС пред "Дневник".


Бюджетът за организацията беше определен в сряда по време на последното заседание на изпълнителния комитет преди конгреса.


Малко след него, без да посочва числа, БФС съобщи в сайта си, че "значителният размер на сумата в сравнение с предишни конгреси е резултат от организирането на общо събрание в условия на пандемия и необходимостта от допълнителни мерки за осигуряване на безопасна среда за участниците и гостите".
Но по-скъп ли е този конгрес спрямо предишните? В края на март вицепрезидентът по финансите на футболния съюз Атанас Фурнаджиев каза пред БНТ, че конгресът от 2018 г. е струвал 430 хил. лева. Тогава тезата му беше, че няма смисъл да има и извънреден, и редовен конгрес (каквито бяха възможностите към момента), защото това ще доведе до излишни разходи.


"Дневник" потърси обяснение за разминаването в данните, но изпълнителният директор на организацията Борислав Попов не беше открит за коментар.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK