На живо

Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© Велко АнгеловБорислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз (БФС) за срок от още четири години. Бившият вратар се пребори за пети мандат начело на организацията след победа с 11 гласа срещу Димитър Бербатов.


Михайлов получи 241 гласа срещу 230 за рекордьора по голове за националния тим.


От шестимата кандидати за президент трима участваха в края, след като трима си направиха отвод. Христо Порточанов получи осем гласа.
Гласуваха 480 клуба, като една от бюлетините беше обявена за недействителна. Три от регистрираните 483 клуба не гласуваха. По този начин мнозинството се оказа достатъчно за Михайлов да спечели. При 483 гласуващи победителят се нуждаеше от 242 гласа, за да спечели.


Това е най-оспорваната победа на Борислав Михайлов. Той пое българския футбол през 2005 г., когато свали Иван Славков-Батето след успех със 194:133. Следващите победи на Михайлов бяха много убедителни, спечелни с над 80% мнозинство.


Цялата хронология от деня на конгреса четете долу.


Кой избира президента четете тук.
Защо Михайлов и Бербатов искат поста четете тук.
Защо Бербатов призова Михайлов да се оттегли четете тук.
Базата на БФС: поскъпнала и на загуба - четете тук.

Делегатите гласуват за нов изпълнителен комитет

Конгресът на Българския футболен съюз (БФС) гласува за нов състав на изпълнителния комитет - органът, който ще управлява футбола. Избраният за пети мандат начело Борислав Михайлов е предложил 17 кандидати, като трябва да бъдат избрани 14 души.


Всички те заедно с Михайлов ще влязат в новия изпълком.


Новите имена са собственикът на "Локомотив" (София) Иван Василев, бизнесменът Веселин Балевски, бившият депутат и футболен рефер Стефан Апостолов (син на кмета на Симитли Апостол Апостолов), кметът на Велико Търново Даниел Панов, шефът на Национална спортна база (НСБ) Пламен Манолов и главният мениджър на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Атанас Караиванов.


От стария изпълком са предложени Кирил Домусчиев, Камен Костадинов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Валентин Михов, Атанас Фурнаджиев, Спас Русев, Михаил Статев, Димитър Георгиев и Михаил Касабов.


Членовете, които не са предложени, но досега бяха в изпълкома са президентът на "Славия" Венцислав Стефанов, бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи, Румян Вълков, както и Петър Величков, който влезе в екипа на Бербатов. Счита се, че Стефанов не е предложен поради това, че е над 70-годишна възраст, а Вълков и Рейзи по здравословни причини.

Бербатов: Ще оспорваме решението на конгреса

Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© LAP.BG


"Разочарован съм, че 20 клуба от Благоевградския регион не бяха допуснати. Оспорваме нарушения. Печели се с мнозинство от присъстващите клубове, а са регистрирани 483 клуба. Изрично е написано в устава. Попитахме защо няма балотаж, но нищо не ми отговориха. Не разбрахме от водещия на цялата шоу-програма".


Според Бербатов ръководството на БФС брои мнозинството според гласувалите, а не според регистрираните делегати.


"Има стенограма, самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябват 242 гласа. Може да съжаляваме единствено, че правилата отново се извъртяха. Благодаря на клубовете, които са гласували".


Трябва ли да има балотаж или не?

Екипът на Димитър Бербатов иска балотаж. Причината е Уставът на БФС, който казва, че "кандидатът печели при мнозинство на присъстващите клубове".

Порточанов: Изненадан съм от резултата

"Изненадан съм от резултата, не и от конгреса. Имам папки в мен, очаквах да имам повече гласове", каза Порточанов, който получи осем гласа на изборите.

Бербатов: Честитя победата, в момента нищо не мога да кажа

"Честитя победата, тръгвам си. В момента нищо не мога да кажа. Всичко беше, както трябва", каза Бербатов от трибуната на конгреса.


Бившият нападател припомни, че в стенограмата са регистрирани 483 клуба.


Камен Костадинов, който водеше конгреса отговори на Бербатов, че 480 клуба са гласували. "Явно три клуба не са гласували".

Михайлов: Хората от УЕФА казаха, че по-чист конгрес не са виждали

"Скъпи приятели, благодаря ви още веднъж за доверието. Хората от УЕФА и ФИФА казаха, че по-чист конгрес не са виждали. След много неща, които не са позволени, но бяха използвани от различни хора. Вие сте свидетели, че конгресът е напълно прозрачен. Промяна ще има, ще работя с цялото си сърце за вас в следващите четири години".

Борислав Михайлов печели с 241 срещу 230

Борислав Михайлов остава президент на БФС след победа с девет гласа пред Бербатов. Осем гласа получава Христо Порточанов.


Гласували са 480 делегати, като от бюлетините действителни са 479.


При регистрирани 483 клуба Михайлов се нуждаеше от 242 гласа.

Победа с малка разлика за Михайлов или балотаж?

До минути се очакват официалните резултати от преброяването на бюлетините. Говори се за много малка разлика между Михайлов и Бербатов. Според първата информация Михайлов печели с осем гласа, но двамата с Бербатов ще отидат на Балотаж при 240:232.


Според други информации 5-6 бюлетини са невалидни и Михайлов е с 241.


"Спортал" съобщи, че Михайлов остава президент след победа с 10 гласа разлика.

Гласуването завърши, започва преброяване

Малко преди 16 часа завърши гласуването на делегатите в извънредния конгрес на БФС. В момента тече преброяване на бюлетините.


Според първите резултати, които са неофициални, е възможно да се отиде на балотаж, като разликите са малки. Споменава се 240 срещу 232 в полза на Борислав Михайлов.


Суматоха в залата

След повече от два часа без никакви вести от залата за гласуване, където се провежда извънредният конгрес на БФС, на мониторите в пресцентъра се вижда суматоха. Камен Костадинов, който ръководи конгреса ръкомаха към делегатите.


Смята се, че гласуването завършва в момента.


Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© Божидар Къртунов

Гласуването за президент тече

Георги Градев: Настроението в залата е революционно

Недопуснатият до конгреса делегат на "Балкан" (Варвара) Георги Градев описа като революционно настроението в зала 1 на НДК, където тече избора на президент на БФС. Той не беше допуснат като делегат, но обясни, че е в залата като гост и застъпник.


"Димитър Бербатов сам слезе и предложи да се назначат застъпници от тримата кандидати. Камен Костадинов се опита да опорочи и не го предложи на гласуване. Залата реагира бурно и въпреки, че Костадинов до последно се правеше, че не разбира, предложението беше прието. Застъпниците са първата важна крачка, но е по-важно какво ще се напише в протокола. Комисиите бяха бутафорни и Камен Костадинов води конгреса, както би го направил един апаратчик".

Дражев: Политиката е с всички крака и ръце в конгреса

"Не съм си направил отвод, призовах кандидатурата ми да остане активна в бюлетината. Но искам промени, призовах БФС да се управлява от изпълкома като колективен орган и всички да са в него. Включително и хора от зоналните съвети на БФС", каза Ивайло Дражев, а по-късно съобщи, че мениджърът Георги Захариев също не се е оттеглил от надпреварата.


Кандидатът за президент допълни и думите си от по-рано за политическата намеса. С думите си даде знак, че има надпревара между ДПС и ГЕРБ


"Политиката е с всички крака и ръце в конгреса. В комисиите има само хора от Североизточна България. Казах на Камен Костадинов да не прави комисии само от там. Знаете, че движението (бел. ред. има предвид ДПС) има силни позиции там. Красен Кралев отдавна има интерес към този пост, това ви го казвам от първо лице, независимо, че отрича. Именно заради това се случиха някои неща преди година и половина (има предвид скандалният мач с Англия, довел до оставката на Борислав Михайлов и призива на Бойко Борисов)".

Трима от кандидатите си направиха отвод

Трима от кандидатите за президент на БФС си направиха отвод - Георги Захариев, Христо Христов и Ивайло Дражев. До момента е потвърдена информацията за Захариев и Христов, но не и тази за Дражев.


В същото време в залата се стигна до напрежение, като Димитър Бербатов излъчва във "Фейсбук".


От излъчването става ясно, че то е предизвикано от спор заради изборните секции. В крайна сметка ще се допускат представители на кандидатите до всяка една секция. Те са общо осем.


Започна гласуването за президент

Започна изборът на президент на Българския футболен съюз (БФС). Шестимата кандидати Борислав Михайлов, Димитър Бербатив, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Георги Захариев и Христо Христов се обърнаха към 483-те делегати.


Гласуването за нов президент е 4-та точка от дневния ред на конгреса.


Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© Велко Ангелов

Борислав Михайлов: Не обичам да лежа на стари лаври

Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© LAP.BG


Борислав Михайлов отчете като успешно управлението на БФС в периода 2018-2021 г. по време на четвъртия си мандат.


"Онези, които ме познават знаят, че не обичам да лежа на стари лаври. БФС ще въведе програма за помощ на аматьорските клубове и такава за развитие. Ще оптимизираме работата на треньорската школа".


Михайлов обяви, че ще бъде и предложен проект за изграждане на нов стадион.


Бербатов: Всеки глас е важен, гласувайте по съвест

Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© Велко Ангелов


"Всеки глас е важен, гласувайте по съвест. Всичко идва от сърцето", беше част от призива на Димитър Бербатов към делегатите в залата.


Той е първият от кандидатите за президент, който имаше 10 минути на разположение, за да се обърне към представителите на клубовете.


"Нужна е промяна във футбола, разбота в детско-юношеския футбол, стратегия. Всичко това го казах на срещата с вас, клубовете. За да ги настигнем, трябва да де обединим", каза още Бербатов, споделяйки програмата си.


Една от ключовите точки е мандатност на управлението на футбола до три мандата максимално.


Дневен ред до края на конгреса

Първите две точки в дневния ред на конгреса вече минаха: одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване, както и прекратяване на мандата и правомощията, и освобождаване от длъжност на президента на БФС.


Следващите точки са
3. Прекратяване на мандата и правомощията, и освобождаване от длъжност на членовете на ИК на БФС


4. Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса


5. Избор на членове на ИК на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса


6. Приемане на нови членове на БФС


7. Промени в Устава


8 Разни

Борислав Михайлов е освободен като президент

С 411:0 гласа Борислав Михайлов беше освободен като президент на БФС. 72-ма от делегатите гласуваха с въздържал се.


Това е втора точка от дневния ред на конгреса.

Кандидатите ще имат 10 минути за речи

Кандидатите за президент на Българския футболен съюз (БФС) ще имат по 10 минути за речи от трибуната на конгреса.

483 клуба ще гласуват

483 клуба получават право на глас в извънредния конгрес, съобщи "24 часа".


За да спечели на първи кръг един от шестимата кандидати, това значи, че той се нуждае от 50% или 242 гласа. При по-малко от 50% от гласовете за един от кандидатите, ще се отиде на балотаж.


Пак по информация на "24 часа" опозицията е загубила гласуванията за всички комисии на конгреса, включително и за преброяването на бюлетините.


Гласуването за двама независими адвокати в секретариата е минало със 199:189 гласа, докато 95 делегати са се въздържали.


Всички кандидат-президенти бяха допуснати в Зала 1 на НДК за разлика от предишния конгрес през 2018 г. В момента те са на балконите, откъдето гледат процедурите.

Над 10 делегати не са допуснати до залата

Над 10 делегати не са допуснати до залата. Това съобщи Георги Градев, който е представител на "Балкан" (Варвара). "Същото се случи с над 10 клуба от Благоевградска област", каза той.


"Причината е, че от БФС са изпратили писмо до Прокуратурата със съмнение в избора. От клуба са потвърдили пред прокурора, че всичко е наред, но не бях допуснат до залата".

Без звук в пресцентъра

Журналистите в пресцентъра на НДК ще могат да гледат конгреса на няколко монитора, но без да присъстват в залата, засега. В пресцентъра обаче няма звук.


Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© Божидар Къртунов


От трибуната 3-минутна реч произнесе президентът Борислав Михайлов. След него на нея се качи и бившият депутат от ДПС и член на изпълкома на БФС Камен Костадинов.

Ивайло Дражев: Има политическа намеса в конгреса

Кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев обяви, че в конгреса има политическа намеса.


"Има политическо решение ДПС да подкрепя Михайлов и това се знае. А голяма част от ГЕРБ подкрепят щаба на Бербатов. Трябва да се промени уставът и хора, които са активисти на партиите, да не са в тая зала, забранено е да има политическа зависимост. Като влязат кметове на ДПС и ГЕРБ, дали няма зависимост", каза Дражев на влизане в НДК.


Той обяви, че е подал сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков.


Дражев добави още, че е възможно бившият спортен министър от правителството на ГЕРБ Красен Кралев да се кандидатира на обявения редовен конгрес през пролетта.

Бербатов: Убеден съм, че ще спечелим

"Уверен съм, че ще сме победители. Каквото и да се случи, ние вече сме такива, защото хората ни приеха по такъв хубав начин и стигнахме толкова далече. Интересно ми е да видя дали ще ни пуснат вътре в сградата и дали ще можем да кажем нещо. Любопитно ми е и дали ще пуснат медиите да снимат. Вече сме победители, защото имаме подкрепата на общността и мен лично нищо не може да ми развали настроението. Дано клубовете гласуват по съвест. Запознат съм със софрите вчера, но и самите делегати трябва да се хранят. Не мога да ги виня, защото сме различни поколения, но важното е да гласуват по съвест", каза Бербатов на влизане в НДК.


Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© LAP.BG

Наско Сираков: Михайлов няма да загуби конгреса заради липса на подкрепа от "Левски"

"Може би съм малко старомоден, но не мога да загърбя лесно едно 40-годишно приятелство. Едно е сигурно - Боби Михайлов няма да загуби конгреса заради липса на подкрепа от "Левски". Надявам се Боби да намери сили и енергия в себе си да работи за промяна в БФС, защото това се превърна в една архаична организация и има нужда от абсолютен рестарт. Ако Боби не може да осъществи тази сериозна промяна в БФС, ще бъде за негова сметка."


Това каза собственикът на "Левски" Наско Сираков при влизане в НДК. През май той заяви, че "Левски" е за промяна на статуквото.


Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© Велко Ангелов

Фенове на ЦСКА протестират срещу Михайлов

Около 50 фенове на ЦСКА се събраха пред входа на НДК преди началото на конгреса. Те държат плакати срещу Борислав Михайлов и скандират в подкрепа на опонента му Димитър Бербатов.


Конгресът на БФС: Михайлов остава президент, Бербатов ще оспорва

© LAP.BG


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3009 Весело

  Има си хас - Боби цяла нова група им направи, че да останат в елита с дълговете си - те му се отблагодаряват.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  Трето поколение левскар съм, НО това е съвършено несъстоятелна позиция!!!

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3226 Разстроено

  Да очаква промени от Боби Михайлов може само изключително прост човек като Сираков. Срам ме е, че съм левскар.

 4. 4 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Е то цялото ръководство на Левски е несъстоятелно ти :))) ! Жалко за отбора, без силно противопоставяне на дерби мачовете е безинтересно.

  agent
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Статуквото е статукво защото е статукво.

 7. 7 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 944 Неутрално

  аи бат боби сички сме сс теб.аи левскари

 8. 8 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 775 Любопитно

  Що направо не го направите доживотен президент, та панаира да приключи най-накрая?

  Ами... глупав човек съм, да.
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3482 Неутрално

  Битката ще е безмилостна и както често става с каквито и да е избори в България никой не се интересува от предизборни програми.И при тези избори всеки знае за кого ще гласува предварително и изказванията в залата и програмите няма да имат никакво значение.Въпросът за нас феновете е има ли мнозинство желаещо промяна или блатото на Боби им харесва.Довечера лицето на българския футбол-мъжкият национален отбор по футбол сигурно ще е играе пред 20-30 човека ама това на сегашното ръководство на БФС не му пука.

 10. 10 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 115 Весело

  До коментар [#9] от "chicago514":

  Няма да е безмилосна. "Опозицията" на Бербантов не разчита на повече от 100-на гласа от 500 клуба.

 11. 11 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 424 Весело

  Сираков: БФС е архаична и е нужен абсолютен рестарт, но ще гласувам за същите пиянки, които закопаха футбола за последните 16 години, защото са ми приятели.

  Е, с такива "ръководители" на клубовете няма как да стане работата.

 12. 12 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Май днес на контролата ще има освиркване, вместо скандиране.

 13. 13 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  "Надявам се Боби да намери сили и енергия в себе си да работи за промяна в БФС, защото това се превърна в една архаична организация и има нужда от абсолютен рестарт. Ако Боби не може да осъществи тази сериозна промяна в БФС, ще бъде за негова сметка".

  Тоя разбира ли какви глупости е наговорил !

 14. 14 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  Сираков е практичен, знае, че без съдийска подкрепа, Левски нищо не може да направи и си я осигурява.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 15. 15 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Битката ще е безмилостна и както често става с каквито и да е избори в България никой не се интересува от предизборни програми.И при тези избори всеки знае за кого ще гласува предварително и изказванията в залата и програмите няма да имат никакво значение.Въпросът за нас феновете е има ли мнозинство желаещо промяна или блатото на Боби им харесва.Довечера лицето на българския футбол-мъжкият национален отбор по футбол сигурно ще е играе пред 20-30 човека ама това на сегашното ръководство на БФС не му пука.
  —цитат от коментар 9 на chicago514

  Тези избори са дори по-зле от изборите за Народно събрание и президент.
  Там купеният вот е няколко процента, а тук 100% от гласуващите са цигани, купени с кебабчета.

 16. 16 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Да очаква промени от Боби Михайлов може само изключително прост човек като Сираков. Срам ме е, че съм левскар.
  —цитат от коментар 3 на boevbisser


  Мен не ме е срам, срам ме е, че Насо е собственик на "Левски".

 17. 17 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  "Конгресът на БФС: "Левски" ще подкрепи Борислав Михайлов"
  ......
  Илиян Василев:
  „Има много символика, че точно днес Боби Михайлов, който олицетворява олигархията и борисовщината и деградацията в морал и професионализъм, се сети да си оттегли оставката, след като Митко Бербатов подаде кандидатурата си.
  Това не може да стане без насърчението на Домусчиев, Борисов, Доган и мутрите, защото на тях им трябва административния ресурс за да не се допусне Бербатов.
  Така ДПС, ГЕРБ и БСП не искат да допуснат промяната.
  Всички от статуквото против Промяната.“, 28.04.2021 г.

 18. 18 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1183 Любопитно

  Неблагодарник вече е еквивалент на чорбар, смениха формата на първенството, за да припознаете Литекс защитиха ви пред УЕФА и сега протестирате срещу човека, които ви възкреси.?!

 19. 19 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Някой може ли да ми каже защо протестират феновете на ЦСКА?

  Та нали заради тях преместиха Литекс от Ловеч и купиха лиценз и цяла нова ултра галактическа лига съзадоха, за да не се налага като Локо София да ходят да играят в "селските" групи, но да не се налага да платат милионите задължения към държавата?
  Помним и какъв цирк стана с емблемата и със съдилищата по Европа, където настояваха, че са Литекс и няма да плащат задълженията на ЦСКА.

  Та всичко това стана под мъдрото ръководство на перуката - как така сега изведнъж са против него?!?

 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3482 Весело

  Дражев добави още, че е възможно бившият спортен министър от правителството на ГЕРБ Красен Кралев да се кандидатира на обявения редовен конгрес през пролетта."Ама пак ли ще се избирате.Този конгрес да не би да го водите като тренировка!?

 21. 21 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2620 Гневно

  Дражев десе ченгето и до БФС ли стигна?

 22. 22 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До коментар [#5] от "politicalanalyst":

  Михайлов не е цвете, но е пъти по-добре от този изтупан шут.

  Изтупано шут, защото не е в официален анцуг!

 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Весело

  "Не на пияната перука!"

  Е хубав плакат и призив! Присъединявам се към него! :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Неутрално

  Грешен ход от страна на Сираков.Време е за промяна.

 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Неутрално

  Грешен ход от страна на Сираков.Време е за промяна.

 26. 26 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1334 Любопитно

  До коментар [#19] от "Аз":

  Защото българският футбол не се изчерпва само с отбора, на който симпатизираш. Не виждаш ли какво е нивото на целия БГ футбол, не виждаш ли националния отбор или просто си глупав, та задаваш толкова тъпи въпроси?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  ++++++++++++++++++++++++++++++
  На 100% съм съгласен с вашето мнение.Аз също съм потомствен левскар, но смятам, че е време за промяна.

 28. 28 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#18] от "choguna":


  До коментар [#19] от "Аз":

  Вие двамата изберете една от двете опции:
  1. Тирето е ЦСКА и заради него е създадена нова е А група;
  2. Тирето е Литекс и по устав остава в А група.

  Отмятате се как ви е изгодно, хайде мъжки изберете една позиция.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално
 31. 31 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Над 10 делегати не са допуснати до залата. Това съобщи Георги Градев, който е представител на "Балкан" (Варвара). "Същото се случи с над 10 клуба от Благоевградска област", каза той.
  —цитат от коментар 0 на статия

  Класически селяндурски номерца в 21-ви век.

  Напълно очаквам Перукан да бъде "избран" с някакво огромно мнозинство. Нещото, което очаквам да последва е, в най-скоро време да бъде докопан от група фенове и разцъкван на 21. Може би още довечера, ако не е заспал под някоя маса.

 32. 32 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  23.12.2018 г.
  „Борислав Михайлов отново пиян. Прилоша му на пресконференция“
  https://www.youtube.com/watch?v=VA5LqBpWY1o

  31.03.2015 г.
  „Боби Михайлов отново в действие пиян след Италия – България“
  https://www.youtube.com/watch?v=K1L5Ko98uUw

 33. 33 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  "Наско Сираков: Михайлов няма да загуби конгреса заради липса на подкрепа от "Левски"

  :-)
  Статуквото се крЕпи от дрътите бр@нтии...

  I Want To Believe
 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#21] от "Галя Станчева":

  От нищо не му пука:

  "Ивайло Дражев, прочул се като един от най-скандалните бургаски бизнесмени, се гласи да излезе предсрочно от затвора. Вместо наложените 7 години заради двете убийства, които той причини по пътищата на България, в действителност Дражев ще прекара „на топло“ по-малко от
  Ивайло Дражев бе осъден от ВКС през пролетта на 2011 година на 7 години лишаване от свобода. Присъдата му бе наложена заради причинените от него убийства в две катастрофи от 1997 и 1998 година. В продължение на почти три петилетки делото му събираше прах, но в крайна сметка се стигна до ефективна присъда."
  Накрая, ""Двойният убиец на пътя Ивайло Дражев излиза предсрочно от затвора!".
  https://www.flagman.bg/article/64182

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Сираков, боклук скапан, нали на Могилката говореше, че искаш промяна?

 36. 36 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Мишките пак ще си го изберат. Даже ги е страх да не умре от пиене, че не знаят кой ще дойде след него.

 37. 37 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Сираков на 24 май: "Левски е за промяна в статуквото в БФС".

 38. 38 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Неутрално

  Не знам кой ще спечели, но съм твърдо убеден , че това няма да са честни избори.

 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Мекерето камен костадинов там ли е ?

 40. 40 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3482 Весело

  Журналистите в пресцентъра на НДК ще могат да гледат конгреса на няколко монитора, но без да присъстват в залата, засега. В пресцентъра обаче няма звук."Ай стига гевезелъци.Не стига,че има картина ими звук трябва.

 41. 41 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1174 Весело

  Уникална снимка, Мокета пие вода!
  Или поне нещо, което много прилича на вода.

 42. 42 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Ивайло Дражев гласувам да изберат!!

 43. 43 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4059 Неутрално

  Бербатов не е човекът, който би водил българския футбол в правилната посока!

  По скоро стани Боби за да управлявам аз!

  Бербатов до сега само общи лафове и лозунги, няма визия за футбола в България, не е казал какво ще промени, защото НЯМА ПЛАН И НЯМА ВОЛЯТА нещо да променя!

  ДБ: Време е да спечелим България
 44. 44 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Левскар съм от 60 години, но твърдо подкрепям Бербатов.

 45. 45 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#39] от "Тони КОСТОВ":

  там е, да. освиркаха го малко в началото даже :)

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Не знам кой ще спечели, но съм твърдо убеден , че това няма да са честни избори.
  —цитат от коментар 38 на bat_plamen


  Сорри, ама това тяхното са си най-автентичните възможни избори.
  Като по учебник те си гласуват всеки с ясното съзнание за собствения си интерес, а не заради лозУнги или щото някой бил мно'о готин и ги кефел.

 47. 47 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Добри пияници ги управляват,
  те искат футбол да създават.

 48. 48 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Весело

  "Причината е, че от БФС са изпратили писмо до Прокуратурата със съмнение в избора. От клуба са потвърдили пред прокурора, че всичко е наред, но не бях допуснат до залата".
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ха-хаааа

  ДжеПчийката потвърди пред прокурора,че всичко е наред,

  но въпреки това не я пуснаха обратно в трамвая.........

 49. 49 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Трябва да го задържат, защо е на свобода?!?

 50. 50 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  И сега колко се е крало от БФС?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 51 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  До коментар [#21] от "Галя Станчева":От нищо не му пука:"Ивайло Дражев, прочул се като един от най-скандалните бургаски бизнесмени, се гласи да излезе предсрочно от затвора. Вместо наложените 7 години заради двете убийства, които той причини по пътищата на България, в действителност Дражев ще прекара „на топло“ по-малко от Ивайло Дражев бе осъден от ВКС през пролетта на 2011 година на 7 години лишаване от свобода. Присъдата му бе наложена заради причинените от него убийства в две катастрофи от 1997 и 1998 година. В продължение на почти три петилетки делото му събираше прах, но в крайна сметка се стигна до ефективна присъда."Накрая, ""Двойният убиец на пътя Ивайло Дражев излиза предсрочно от затвора!".https://www.flagman.bg/article/64182
  —цитат от коментар 34 на hamiltonf


  Не беше в затвора, а в общежитието, уж. А всеки ден с колата навън - има десетки засечки около Бургас. И после защо са нужни специализирани прокуратура и съд. Заради ей такива, които подкупват местни съдии, прокурори и вилнеят до последно.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  ... Кандидатите за президент на Българския футболен съюз (БФС) ще имат по 10 минути за речи от трибуната на конгреса ...

  Я, колко умно! Браво!
  И не се майтапя ...

  Едни 10 минути са си напълно достатъчни, за да се изложат акцентите.
  А гласуващите, моля - да са си "написали домашното" и да са си направили труда предварително да се запознаят с подробния и разширен вариант на мненията и предложенията на кандидатите по интересуващите ги теми.

  Да не говорим, че така се прави и естетсвен отбор.
  Пък и нали е казано, че краткостта е сестра на гениалността!

 54. 54 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Май още не сте осъзнали последното инфо. Боби е аут!

  мурзилка
 55. 55 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Мъри - подкрепял Перуци, щото бил левскар;
  Сираков - не можел да загърби приятелството...

  Отвратен съм от тия левскари. Да не искаш развитие на футбола, заради приятелство... покъртително! Плюя на такива характери!

  А между другото бях забравил, че Камен Костадинов от ДПС е член на Изпълкома. Това дообяснява нещата. Неслучайно битката за БФС отстрани наподобяваше битката за държавата.

 56. 56 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Май още не сте осъзнали последното инфо. Боби е аут!
  —цитат от коментар 54 на Маршалов


  Мне, за да изберат нов президент, първо трябва старият да сдаде поста. Стандартна процедура.

 57. 57 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Е, как може 5 мандата? Все пак елементарно приличие трябва да има.

 58. 58 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Бобито и на кисело зеле да легне, пак няма да изглежда апетитно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 59. 59 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  То НОВИТЕ "ЛАВРИ" на ПЕУЦИ са достатъчни:
  https://www.youtube.com/watch?v=VA5LqBpWY1o

  Комунистите са виновни!
 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  ПКоефициенти за победител: Боби М. - 1,75, Д. Бербатов - 1,95. Щом братя Найденови, които са съвсем насно с родната футболна "тиня", дават съвсем малка преднина за БМ, значи има някакъв шанс Бербатов.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 61. 61 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4059 Любопитно

  Бербатов: Всеки глас е важен, гласувайте по съвест
  ________________________________________________________

  Да, Бербатов така е! Ама защо трябва да гласуват за теб?

  Добър и доказан футболен менаджер ли си? Учил си за това и имаш конкретна визия какво ще промениш или просто ще избуташ Михайлов за да си ти начело?

  По-скоро второто е, искаш ти да си до кацата с мед!

  ДБ: Време е да спечелим България
 62. 62 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  ПКоефициенти за победител: Боби М. - 1,75, Д. Бербатов - 1,95. Щом братя Найденови, които са съвсем насно с родната футболна "тиня", дават съвсем малка преднина за БМ, значи има някакъв шанс Бербатов.
  —цитат от коментар 60 на hamiltonf  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Значи те стоят зад Бербатов

 63. 63 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#61] от "Полковник Паликъщов":

  Учил е, да - бакалавър по спортен мениджмънт е - и има конкретна ПРОГРАМА.
  Други тъпи въпроси?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 64. 64 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Перуката ще сдаде поста само на малката Перука. Дотогава има още време

 65. 65 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Перуки ВЪН!

  Комунистите са виновни!
 66. 66 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#64] от "Хи-хи":

  Опазил ни Тангра от малката Перука.

  Комунистите са виновни!
 67. 67 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4059 Весело

  До коментар [#61] от "Полковник Паликъщов":Учил е, да - бакалавър по спортен мениджмънт е - и има конкретна ПРОГРАМА.Други тъпи въпроси?
  —цитат от коментар 63 на Darulio


  Питах дали е доказан спортен менажер, хора с дипломи с лопата да ги ринеш, ама малко са специалистите!

  ДБ: Време е да спечелим България
 68. 68 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2286 Весело

  [quote#67:"Полковник Паликъщов"][/quote]

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Спокойно , Мокета ще е новият стар президент на БФС .Доказан специалист !
  Можете да сипвате отсега !
  И честито !

 69. 69 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#67] от "Полковник Паликъщов":

  Перуци доказан спортен мениджър ли е? Хора без програма и с алкохолна зависимост с лопата да ги ринеш.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 70. 70 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#26] от "Darulio":

  Първо не съм ЦСКА-р, но ме е срам от тази огромна шашма, която сътвориха Боби и Ганчев.
  Сега ще изброя няколко странни събития - дано да ги проумееш:
  - Гриша Ганчев случайно се оттегли от ЦСКА, но реално още дърпа конците?
  - Това събитие дали не съвпадна случайно и с други събития свързани с длъжността на перуката?
  - случайно да забелязваш как тези фенове са организирани - подобни плакати, с еднакви шрифтове например?

  - Хайде на бас, че ако Михайлов загуби, Ганчев ще се върне на бял кон начело на клуба - което само показва деградацията на организацията наречена български футбол.

  - Айде на бас, че въпросните фенове хич не ги е грижа кой ще управлява - важно е какво са им поръчали.

 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Весело

  Като видях снимката горе, се сетих баба ми какво казваше: добро момче, но много вода пие сутрин.

 72. 72 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#70] от "Аз":

  Хубаво, срам те е. Може и тях да ги е срам и освен заради състоянието на националния отбор и на българския клубен футбол като цяло, да искат да го изритат и заради далаверата с преместването на Литекс и закриването на ЦСКА, които Борисов нареди, а Перуката лично дирижира. И?

  Като не си от ЦСКА, кого от кандидатите подкрепяш?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Гневно

  "Борислав Михайлов отчете като успешно управлението на БФС в периода 2018-2021 г. по време на четвъртия си мандат."

  Нагла перука!!! Как можеш да наречеш успешно управлението си, като то е ОЧЕВИДНО катастрофално и трагично!!! Достатъчно е да видим в какво положение се намира националния отбор по футбол, както и българското първенство по футбол!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Някой вярва ли, че Бербатов ще има кураж да скочи срещу бат‘Венци и Михайлови, които са подкрепяни от Тиквата и ДПС.
  Бойко дава със шепи от чекмеджето за да се отърка в Николета.

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  "не мога да загърбя лесно едно 40-годишно приятелство."
  И там по приятелски я карат.

 76. 76 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  До коментар [#74] от "hrx16647690":

  Няма нужда на никого да скача.
  Просто ще спазва писаните правила.
  И ще прилага моделът на отборите, където са играли и Бербатов и Стилиян и Мартин.
  Просто е.
  А първата крачка предполагам ще е уточняване на финансирането както на централата на БФС, така и финансирането на клубовете.
  А в дългосрочен план - детско-юношеските школи.
  Оттам трябва да се почне.
  А паразити като бат ви Венци, те са отживелица и времето ще ги изръси.

  кратък
 77. 77 Профил на Белият кон на Винету Аристотелов
  Белият кон на Винету Аристотелов
  Рейтинг: Неутрално

  Може би най-добрият вариант сред всички лоши е Порточанов.

 78. 78 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1183 Любопитно

  До коментар [#28] от "Deaddark":

  Имаш леко убъркване както винаги, кой къде играеше и какъв лиценз използваше, по устав, уставняко Литекс беше наказан заради напускане на срещата с Левски, но имаше лиценз про какъвто ЦСКА нямаше. Направиха нов формат с поканени отбори един от тях беше ЦСКА-София, на едни въпреки, че не отговаряща на условията им позволиха да участват и играеха домакинските си мачове на лицензирани стадиони, Армията имаше ли лиценз?

 79. 79 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Има ли бял дим вече???

  Комунистите са виновни!
 80. 80 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  Големи мазни борби явно падат в залата, проточи се нещо изборът.
  За бял дим не знам, но ако Боби и ко загубят властта ще има дране на ризи, кръв и сополи.
  Те горките, от десетилетия вече нищо друго не могат да правят.
  Виждате ли пингвина, и той има криле но не лети.
  Закърнели са, като ръчичките на нашите звезди от 1994 г.

  кратък
 81. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Суматоха в залата

  Евалла на Кичуков и Къртунов за това попадение при отразяването!

  Сега чакаме да разберем кой е побягнал с изменено лице ...

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#81] от "xm...":

  Драмата е пълна. Да видим дали чудото ще се случи.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  До коментар [#82] от "hamiltonf":

  Мене, текел, фарес, упарсин?

  Не ми се вярва.

 84. 84 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Големи мазни борби явно падат в залата, проточи се нещо изборът.За бял дим не знам, но ако Боби и ко загубят властта ще има дране на ризи, кръв и сополи.Те горките, от десетилетия вече нищо друго не могат да правят.Виждате ли пингвина, и той има криле но не лети.Закърнели са, като ръчичките на нашите звезди от 1994 г.
  —цитат от коментар 80 на Мариана Кълвачева


  Не с лошо за пингвинчетата, не са заслужили подобно сравнение.

  А този депутат от ДПС - като какъв е там? :О

 85. 85 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  До коментар [#81] от "xm...":Драмата е пълна. Да видим дали чудото ще се случи.
  —цитат от коментар 82 на hamiltonf


  Каква поредна футболна драма, драги зрители!

 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=1998674110314142¬if_id=1634043547930824¬if_t=live_video

  В трепетно очакване!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 87. 87 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Сбогом на Перуката.

  Комунистите са виновни!
 88. 88 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Който и да спечели, ще се почнат едни дела и обжалвания , край му се не види.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 89. 89 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  Това което пие, вода ли е? Че се притеснявам за него...

 90. 90 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2512 Весело

  По новините дадоха плакат на протестиращи:

  "Не на пияната перука!"

 91. 91 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  И какво броят вече половин час? Петстотин гласа!

  Иначе кайметата финикийски ги броят само с поглед точно до стотинка ...

 92. 92 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Не може да не е Бобито. Бобито е роден да бъде шеф на тази федерация, а федерацията е създадена, за да ѝ е шеф някой като него.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 93. 93 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Познах!

  Само дето очаквах разликата да е по-голяма.

 94. 94 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Натаманиха ги идеално резултатите..перуката не може да изтрезнее сега 4 години.

 95. 95 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 294 Неутрално
 96. 96 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  Е, жалко, не можа да се пробие "стената", на косъм беше.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Довечера в Студентски град ще е страшно размазване!

 98. 98 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Обжалване, протести... до оставката на тия корумпета нагли!

 99. 99 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1325 Неутрално
 100. 100 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Супер, имаме шанс да се класираме за квалификации за голямо първенство...или поне за групите на Лигата на нациите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK