Общината в Пловдив ще даде 5.7 млн. лева за стадионите на "Ботев" и "Локомотив"

Трибуна "Бесика" (на заден план) на стадиона на "Локомотив" се изгражда от няколко месецаИзбори 2022

Общината в Пловдив ще отпусне 5.68 млн. лева за изграждането на стадионите на "Ботев" и "Локомотив", съобщава БНР. Според информацията решението е взето единодушно от общинските съветници.


Средствата ще бъдат предвидени от проектобюджета на Община Пловдив за 2022 г.


Сумата ще бъде разделена почти поравно. За стадион "Христо Ботев" ще бъдат насочени 2 860 800 лева. Основната част (2 млн. лева без ДДС) са за купуване на седалки, 90 000 лева без ДДС са за тревно покритие, а 294 000 лева без ДДС лева са за преработка на проекта.
За стадион "Локомотив" са предвидени 2 820 000 лева, като те ще са за технически проект на централната трибуна, технически проект за вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.


Изграждането на стадиона на "Ботев" <em>(снимка: архив)</em>

© LAP.BG

Изграждането на стадиона на "Ботев" (снимка: архив)


Последното правителство на Бойко Борисов вече отпусна 37 млн. лева за двата стадиона - съответно 25 милиона за този на "Ботев" и 12 милиона за този на "Локомотив".


Парите се оказаха недостатъчни за завършването на съоръженията. През април Борисов обеща да издейства Пловдив да приеме финал на някой от европейските клубни турнири.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK