Крепостта на Михайлов и статуквото в БФС устоя, но беше силно разклатенаДългоочакваното дерби за бъдещето на българския футбол между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов завърши с много спорно положение, което на терена би изисквало намесата на системата за видеоповторенията (VAR). На място в НДК то беше отсъдено в полза на дългогодишния президент на Българския футболен съюз (БФС).


Михайлов получи пети мандат начело на организацията след извънреден конгрес, свикан от над една трета от клубовете, в който си пролича и намеса на политически сили във футбола.


Бившият вратар запази поста си с подкрепата на "дългата ръка на ДПС" (популярният от пленарна зала израз за често скритата роля на партията в политиката, се пренесе в кулоарите на футболното събитие). За това свидетелстват както фактът, че конгресът беше воден от дългогодишния член на изпълнителния комитет на БФС и член на ръководството на ДПС Камен Костадинов, така и разказите на делегати, участвали в събитието.
Въпреки победата на Михайлов, конгресът показа, че крепостта на статуквото в БФС е силно разклатена. Следващите ходове на Бербатов ще покажат дали желаната от все повече клубове промяна може да се осъществи или устремът им ще бъде бързо потушен.


Залогът е бъдещето на футбола, който е поставен в тежко положение след близо 16-годишното управление на Михайлов и хората около него. Пред делегатите и след събитието старият-нов шеф обеща големи промени, но всичко около конгреса показа точно обратното.


Гласът на растящата опозиция


Във вторник (12 октомври) в НДК Михайлов беше обявен за победител, след като получи 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Христо Порточанов събра осем, а един глас беше обявен за недействителен.


Резултатите създадоха казус, тъй като първоначално беше обявено, че в конгреса участват 483-ма делегати, а гласувалите са 480. Според устава на БФС президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати - т.е. за победа са били необходими 242 гласа от 483 делегати. Точно това се чува да казва Камен Костадинов в началото на конгреса в запис, разпространен от "Тема спорт": "за протокола и за медиите да кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решение след направената проверка".


Димитър Бербатов получи 230 гласа

© LAP.BG

Димитър Бербатов получи 230 гласа


Въпреки това след вота претенциите на Бербатов за провеждане на балотаж останаха неуважени, а той каза, че ще отнесе въпроса към съда. Същата заявка още преди излизането на резултатите даде и друг от кандидатите за президент - Ивайло Дражев.


Влизането в продължителни съдебни спорове независимо от победителя беше очакван развой още преди конгреса. И е сценарий, който може да донесе още по-голяма нестабилност и криза в управлението на БФС и на футбола.


Резултатите показаха волята на половината клубове за промяна. Първоначално БФС обяви, че има за членове 526 клуба, а от тях 508 бяха регистрирали свои делегати за конгреса. На събитието обаче се явиха с 25 по-малко. Бербатов даде знак, че не са допуснати около 20 от благоевградския регион, които смята, че биха гласували за него (бившият нападател е роден там). В този тон говори и недопуснатият представител на "Балкан" (Варвара) Георги Градев, който успя да участва само като гост и изрази несъгласие с основанията да бъде спрян да гласува.


Политиката в контраатака


Мнозина от участниците се обединиха около мнението, че конгресът е бил силно политизиран, а твърдението беше, че Михайлов е лицето на стройно създадена организация от ДПС.За това подсказа ключовата роля на Камен Костадинов, който водеше конгреса. "Лично той през цялото време се бореше като Матросов на амбразурата с всякакви схеми, за да може да направи така, че (Михайлов) да спечели", разказа бившият футболен съдия и настоящ президент на отбора по футзал "Черно море мания" Мартин Балулов пред "Дспорт". По думите му комисиите, които са регулирали процедурите, са били пълни с кадри на ДПС от райони от Североизточна България.


"Направихме скандал, че не може служители на БФС да броят гласовете. Накрая Венци Стефанов го потуши, като отиде да каже на Камен Костадинов: "Хубаво, остави ги, нека има наблюдатели", защото очакваха, че ще бият с много", каза Балулов и потвърди, че още преди гласуването е било съобщено, че за победа на първия тур са били необходими 242 гласа.


Темата за помощ от ДПС не е нова за Михайлов. Още през 2008 г. след първото си преизбиране той каза: "Чух, че той (Бойко Борисов) казва, че ДПС са ми осигурили 30 гласа - в това няма нищо лошо. Аз спечелих изборите със 160 гласа в моя полза, което прави 60 гласа разлика с конкурента. Така че ако са 30, това не е било достатъчно. И не виждам нищо лошо, така или иначе има клубове в тези региони. Просто политиците не трябва да използват футбола".


Сега преди и по време на конгреса Дражев заяви, че събитието е силно политизирано и очерта два лагера - този на ДПС, подкрепящ Михайлов, както и такъв, в който Бербатов получава гласове чрез ГЕРБ. На въпрос по темата Бербатов заяви след конгреса: "Слухове колкото искаш, постоянно се въртят. Срещал съм се с кметове, срещал съм се и с политици. А в случая - дали има политическа намеса, може да разберете от това кои хора са в изпълкома и да навържете нещата".


Сред новите лица в изпълнителния комитет на БФС, предложен от Михайлов, е кметът на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ). Бившият съдия и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов - син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, беше предложен, но не събра достатъчно гласове.


Тезата за ролята на ГЕРБ около кандидатурата на Бербатов среща различни версии. От една страна, според непотвърдена информация на "Дневник" бившият министър-председател Бойко Борисов е опитал да убеди Стилиян Петров да се кандидатира за президент на БФС. Бившият капитан на националния отбор беше в екипа на Бербатов. От друга страна, дойдоха различни сигнали от хора, смятани за близки до Борисов.


Самият Стилиян Петров каза, че кметът Апостол Апостолов е агитирал десетки клубове да гласуват за Михайлов.


Преди две седмици президентът на БФС отвори вратата за политически сценарий зад скандала около мача с Англия, като го направи със завоалирано изказване, в което обяви, че всичко е било ясно, но е в миналото. В деня след двубоя в средата на октомври 2019 г. Михайлов първо каза, че няма да подаде оставка, въпреки натиска от Борисов и тогавашния министър на спорта Красен Кралев, а само няколко часа след това подаде оставка. По същото време в БФС започна проверка от служители на ГДБОП.


Политическо послание беше прочетено и в действията на президента Румен Радев. Той присъства на мача на националите със Северна Ирландия (2:1), но не беше в ложите сред членовете на изпълнителния комитет на БФС.


Промяна по техния начин


По време на конгреса Михайлов каза пред делегатите, че "няма да лежи на стари лаври" и че ще има промени. Същото каза и на нежеланата от него пресконференция, организирана единствено заради недоволството на журналисти.


Ще направя много промени. В администрацията на футболния съюз, в областите и всичко, което съм казал в моите интервюта преди конгреса - треньорската школа... ще го видите.


Борислав Михайлов след избирането му


Въпреки думите му организацията и събитията около конгреса дадоха различно послание. Заявената "прозрачност" беше гарантирана с изолирането на журналистите в пресцентър, в който понякога имаше картина от конгреса, но през цялото време нямаше звук. Дори речите на шестимата кандидати, говорещи за това, което трябва да е най-важното за деня - бъдещето на футбола, останаха без звук в пресцентъра. Вместо картина, се появяваха таймери, отброяващи обратно десетте минути на всеки участник с изключение на Михайлов - когато той говореше, се появи представяне на инфраструктурни постижения и инвестиции на БФС от последните години. За финал беше обявяването, че Михайлов няма да застане пред медиите след края на конгреса.


Крепостта на Михайлов и статуквото в БФС устоя, но беше силно разклатена

© Велко Ангелов


БФС си постави отлична оценка за организирания "по европейски конгрес". В залата нещата бяха по-различни от познатите досега конгреси, като се гласуваше с интегрална бюлетина (нещо, с което се обяснява високият резултат на Бербатов), урните бяха на сцената и при броенето бяха допуснати наблюдатели. Всичко това беше постигнато основно благодарение на натиска на екипа на Бербатов и останалите, търсещи истинска промяна във футбола.


Сегашното ръководство, очевидно уверено в поредната си победа, очакваше тя да дойде по-лесно и убедително. И със старите методи - снимки и клипове в социалните мрежи свидетелстват за организирани в София вечерта преди конгреса весели събирания с делегати от цялата страна, на които са присъствали представители на ръководството на БФС. Йордан Лечков потвърди, че е бил на такава и заяви, че не вижда нищо лошо.


Въпреки спорната си победа Михайлов показа голяма увереност и на въпрос за тълкуването на устава отговори: "Пак ви казвам, други резултати - изборът е ясен. Делегатите се прибраха, аз съм президент. Който не му харесва... Ако ще да бях с 300 гласа, пак щеше да бъде същото. Някакви по-интересни въпроси, ако искате". Той каза, че може да има нов конгрес догодина, но той нямало да е изборен.


Топката сега е в полето на Бербатов, но и на клубовете, за които той заяви, че 16 години са държани в страх.

Бившият член на изпълнителния комитет и настоящ представител на екипа на Бербатов Петър Величков заяви, че процесът по отстраняването на това ръководство на БФС "вече започна и ще бъде завършен, уверявам ви". И даде знак, че е бил заплашван. "Нека кажа нещо на Михайлов и хората около него. Това момче, с фигура на спортист и облечено в черно, което ми беше изпратено преди време, неясно от кого, да ми каже, че ако продължа да се занимавам с футбол, децата ми ще растат без баща, няма да ме уплаши. Посмее ли някой да застраши мен или семейството ми, ще се сблъска с товарния влак - цялата тежест на закона. Само да посмеят", заяви Величков, цитиран от "Дспорт".


Балулов добави, че надеждата е жива. "За мен съдът ще събори конгреса заради това, че нямат необходимия глас от присъстващите да победят без балотаж. Даже и съдът да вземе друго решение, ще направим нова подписка на една трета от клубовете, пак ще има конгрес и пътят, който е поел Боби (Михайлов) да си ходи, ще стане още по-ясен. Няма как да стане. Където е тръгнало, ще продължи да тече. Много отбори, които видяха, че работата е на кантар, смело ще гласуват за Бербатов. Много хора казваха, че той няма да успее да събере гласове. Сега вече на следващия конгрес дали ще е след месеца, два или три, хората ще видят, че промяната е тук. Няма как да се случи една шайка и клика от хора да тормозят целия спорт", каза Балулов.


Опасността за развитието на футбола е, че надпреварата за президентското място и управлението може да се окаже като тази за парламента - с чести избори (конгреси) и изпадане в безтегловност покрай съдебни борби.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Разклатена е яко,като ония двата дека се клатат ама не падат,мдаа.👀Наздраве,Боби!🥳👍

  Много съм прост
 2. 2 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Пускай Преслава на макс

  15.02.1989 - 07.02.2018
 3. 3 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Вън Перуци от БФС. За да потръгне поне малко и футболът.
  Такъв наглец няма място там.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Скоро няма да имаме дори приличен футбол !!!

 5. 5 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Ковачницата на Бюрото за защита на Главния прокурор(до скоро) Делта Гард, "охраняваше" Конгреса, като първоначалното намерение беше да стои и вътре в залата ,преди да се вдигне шум и да се оставят в лобито.

  Въобще, с изброените неща в статията се разбира, че и футболът ни е завладян от мафията, но краят се вижда. Пропука се балонът. А и изборите за Парламент идват и ако се получат нещата вътре, рано или късно ще дойде възмездие и за тая шайка.

 6. 6 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 467 Неутрално
 7. 7 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 765 Неутрално

  щом чонек е толкова гобем идиот дан се махне след расиският скандал и некласирането на големи форуми: вече се несрахме, нема защо да тичаме към тоалетната.
  майната му на фудболот.
  журналята ше си пишат поръчковите статии, ама нема кой да им ги чете и да се съобразева с тех.
  ТИ СИ ДОТАМ БЕЗСРАМЕ, ЧЕ ОТВРАЩАВАШ И НЕ РАЗБИРАШ ОТ ДУМА: МЪРТЪВ СИ ЗА МЕН. ше играем карти.

 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  Че ние нямаме футбол от години. Всичко е жалка имитация. Боби отдавна трябваше да е аут от БФС.

 9. 9 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 467 Неутрално

  БФС - последен бастион на Татовия соцялизъм.

 10. 10 Профил на sw51
  sw51
  Рейтинг: 392 Разстроено
 11. 11 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Хазарта пееше ,че да лапаш пи*ки в парламента е бизнес .Сигурно е решил да прави бизнес .

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#8] от "Vlado Nikolov":

  Точно така - през "ерата" михайлов никога не сме имали и няма да имаме дори приличен футбол!!!

 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5269 Неутрално

  До коментар [#11] от "keepwalking":

  Перуката не е спирал да прави И бизнес на гърба на БФС

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  2013 г. в интервю пред "Гонг" Боби М. каза, че се кандидатира за последен път, уморен е, и искал да даде път на младите...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на vif50702041
  vif50702041
  Рейтинг: 21 Гневно

  Ние сме разклатени, тия дето искаме нещо хубаво да се случи от години. БФС си стои, Боби, Камен Костадинов , вижте целия нов изпълком, надежда никаква. По - добре да се намеси изпълнителна власт и да разпусне тази организация и да ни изхвърлят от ФИФА и УЕФА за определен брой години, отколкото да търпим това безвремие. Злото се е окупирало и няма мърдане.

 16. 16 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1111 Весело

  Това със "статуквото" е параноя, вик на отчаяние!

  Машини прости, народ неук.
 17. 17 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Толкова беше прозрачен този конкурс, че единствените новини идваха през лайв стриймове от фейсбук. Перуката тр си ходи барабар с приятелите му от ДПС и ГЕРБ...

 18. 18 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Важното е , че традицията е спазена и начело на БФС е АЛКОХОЛИК.
  Но за разлика от предния, тоА е тотал щета!

  Комунистите са виновни!
 19. 19 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 904 Неутрално

  брао бат боби.и ние гласувахме за теб брате

 20. 20 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Бате - 2...
  —цитат от коментар 10 на sw51


  Има много Виски още да изпие Перуци, докато стигне Батето. А и Батето беше пич, тоя е ...................................

  Комунистите са виновни!
 21. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  "Законя" е такъв, че никой нищо не мой да му направи повече. Ако излезат фенове и стачкуват из цяла Шопия ще е различно. Даже онези от Фифа и Уефа ще гледат като насрани. Но нас така ни харесва. С Гришата, Геля и бат Венци отзаде и Перуката начело. И Ицо Простака да рекламира...

 22. 22 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 520 Неутрално

  16г мародерстване във футбола, сега още... а най-лошото е че децата не спортуват и условията са "приказни". Важното е да има ядене за Венци, Лечето, пиене за Бобчо, комисионни за Костадинов...жалко че такива хора нямат никакво сърце...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 23. 23 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Всичко това е така и е факт, но защо докато играеха Бербатов и компания и всички след тях не успяха да класират отбора на ЕП и СП. Велизар, Пелето, Манчев, Топузаков, Св. Петров, и т.н като ги видя в студиото да анализират и рязко отивам да уринирам.

 24. 24 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  това не е достатъчно. българина избира михайлов пред бербатов - това сме ние. жалка работа.

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  До коментар [#23] от "choguna":

  В голяма степен съм съгласен с Вас, НО нали правим разлика между действащ футболист и администратор, н.ръководещ футбола...?!

 26. 26 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  С малко, но Перуката запази креслото си.
  Лошото е, че както на всички други избори в България, опонента му залагаше предимно на критики, а не на ясна програма, как ще промени управлението. Не, че при избори, на които гласуват хора, повечето от които разчитат само на подаяния, това има особено значение…

 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Не разбирам, как може да има глупаци, които да ходят по българските стадиони. И да наливат вода в мелницата на ченгетата от БФС...!

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Бате - 2...
  —цитат от коментар 10 на sw51


  Най-лошото при Михайлов е че стана символ на "лошото ново". Всички си спомняме колко нежелан беше Батето накрая и на всички им беше писнало от пиянската му корупция. "Четвъртите в света" дойдоха като реформатори, а се оказаха по-лоши и от него. А българинът и без това е ужасно страхлив и мнителен към новото, "да не стане по-зле", такъв развой на събитията, макар и фундаментално незасягащ болшинството хора, въздейства върху мисленето.

  Ако вярвах в свръхестественото, щях да си помисля, че Батето е проклел Боби да стане по-лош и от него - по-тегав алкохолик, по-нагъл, по-корумпиран и по-мразен. И да не види никога голям турнир.

 29. 29 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#25] от "selqnin":

  Правим, но администратора не носи тениската с герба.
  Администратора не попречи на националния 94 въпреки, че тогава скандалите бяха повече от днес. Предполагам, че не съм единствения, който помни Брокерите, Вальо Михов и всички скандали съпътстващи българския футбол през 90-те.

 30. 30 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Куче кокал не пуска. Ако наистина пише в устава 50% + 1 глас и имаме 526 клуба значи 264 гласа избират президент, а това колко ще регистрират делегати и колко от тях ще бъдат допуснати до гласуване е отделен въпрос. При положение, че имаме подадена оставка поне за мен всичко е ясно. Явно в случая съдът трябва да се произнесе.

 31. 31 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Мафията победи за пореден път.
  Няма промяна, няма и Десети ноември.
  Батак.
  Но, вижте клубовете, те са отражение на българския избирател, харесват си блатото.

  кратък
 32. 32 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#26] от "Yotce":

  С малко Джо стана президент и управлява света.
  Бербатов разчиташе на недоволството на малките, но пропусна важноста на големите.

 33. 33 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Най-великото представяне на Борислав Михайлов в световен турнир не беше на Световното в САЩ, а на Европейското в Англия през 1996 г. Тогава той спаси изключителни удари, дори от малкото наказателно поле. Никога не съм харесвал ФК "Левски", освен като са играели срещу чужди отбори, но Михайлов си остава най-добрият български вратар. Като капитан обединяваше отбора, младите не ги знаят тези неща и пишат нелепости.

 34. 34 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Съдът няма да признае резултатите. Уставът на БФС е ясен - трябва да гласуват 50 % + 1 глас от присъстващите делегати за победителя. Това прави 242 гласа минимум, а Михайлов има 241. Четирима не гласували, а един бил невалиден. Но това няма значение - нужни са 242 гласа. Михайлов и Камен Костадинов четат устава като дявола - евангелието. Те смятат, че важи правилото 50%+1 от гласувалите, което е 241. Разлика от един глас, но точно този глас ще събори решението и ще се наложи нов конгрес. Там вече 20-те клуба, за които говори Бербатов, няма как да бъдат спрени.

  И как така се случи, че точно от Благоевград има спрени клубове, които 99 % ще подкрепят Бербо? Защо не бяха спрени клубове от Варна, Плевен, Пловдив... Какви съвпадения само. Нали уж ВСЕКИ клуб, член на БФС, има право на глас? Тая работа стана малко като онзи лаф - "за кучета и котки може, за прасета не може".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 35. 35 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 279 Весело

  Бербо няма управленски опит, видя се, че няма и програма. Даже повече ми допаднаха идеите на Порточанов с хора експерти извън футбола. Мартин Петров щял да бъде в Изпълкома, ама от Испания през видеочатове. Това е несериозно. И аз искам да съм по курорти цяла година и да бачкам дистанционно.

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Според устава на БФС президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати - т.е. за победа са били необходими 242 гласа от 483 делегати. Точно това се чува да казва Камен Костадинов в началото на конгреса в запис, разпространен от "Тема спорт": "за протокола и за медиите да кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решение след направената проверка".
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  МНОЗИНСТВОТО в полза на Б.Михайлов е НАЛИЦЕ !

  НИКЪДЕ в Устава няма изискване за 50% плюс 1 гласа за победа !

  Н И К Ъ Д Е !

  Това,че го казва Камен Костадинов, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ Е НАПИСАНО В УСТАВА !

  И Голямата Манипулация е в това,че се цитира какво е казал К.Костадинов,

  вместо ДА СЕ ЦИТИРА НАПИСАНОТО В УСТАВА !

  Устава е префвидил балотаж, само и единствено при ПАРИТЕТ,

  т.е. при ЛИПСА НА ПОБЕДИТЕЛ с МНОЗИНСТВО, и при РАВНИ ГЛАСОВЕ

  за първите двама кандидати, което е Идеята на Устава - КАКВО ПРАВИМ

  ПРИ ЛИПСА НА ПОБЕДИТЕЛ с МНОЗИНСТВО. 37. 37 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Михайлов е лицето на стройно създадена организация от ДПС.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  Отсреща КАКВО ИМАМЕ !

  ЮЛИЯН ИНДЖОВ,
  ГРИША ГАНЧЕВ
  ЛИТЕКС
  Ботев Луковит......

  ПАРИТЕ,
  АГИТКИТЕ,
  КЛИЕНТЕЛАТА
  РЕЙСОВЕТЕ на Федерацията по борба развозващи
  ПОМАЦИ ТУРЦИ и БЪЛГАРСКИ ДПСари
  от ЕТРОПОЛСКО - ЛОВЕШКИЯ Балкан.....

  Само не ни убеждавайте,че тук ДПС "няма" ха-хааааааааа

 38. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Съдът няма да признае резултатите. Уставът на БФС е ясен - трябва да гласуват 50 % + 1 глас от присъстващите делегати за победителя.
  —цитат от коментар 34 на Lou


  КЪДЕ е написано това в Устава,бре душа ?

  Защото вече 100 пъти чета и препрочитам Устава

  и там изискване за 50% плюс 1 гласа НЯМА НАПИСАНО НИКЪДЕ !

  Това какво бил казал Камен Костадинов и да се цитира казаното от него

  вместо да се ЧЕТЕ УСТАВА е МАНИПУЛАЦИЯ !

  Устава пише че е нужно МНОЗИНСТВО и такова е НАЛИЦЕ в полза на Михайлов

 39. 39 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#34] от "Lou":

  от вашите уста в съдийските уши.

 40. 40 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 898 Неутрално

  [quote#38:"Hawaii"][/quote]

  https://bfunion.bg/uploads/2018-03-07/ustav.2018.pdf

  (3) Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите за президент не получи
  необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове на първото
  гласуване.

  мнозинство от ПРИСЪСТВАЩИТЕ делегати, не от гласуващите.

  присъстващи - 483. мнозинство - 242. гласове за Перукан - 241. 241

 41. 41 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Аз още го мисля това за избора и дали се счита, че е избран с мнозинство .. гледах разни гласувания и в парламента и като че ли може да се окаже, че не съм прав за мнението ми, че бербатов няма шанс да се пребори за балотаж. Всички гласувания които гледах да минават с по-малко от 121 гласували депутати, предложенията се считат приети, но ЗА са гласували винаги повече от 61 човека - т.е дори при 110 гласували (по-малко от регистрираните) предложенията, които са приети са минали с повече от 1/2 от регистрираните - не намерих ситуация с отхвърлено предложение за да видя дали е отхвърлено защото макар да има мнозинство, то не е с повече от 61 гласа. Което ме навежда на мисълта, че може би действително е трябвало да има 242 гласа за да се счита за избран на "1 тур"

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 42. 42 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":

  Да не говорим, че конгресът по принцип би трябвало да е нелигитимен, защото се е ръководил от лицето Камен Костадинов, член на Централното оперативно бюро на ДПС. Според устава, който можеш да си отвориш от предния ми коментар:

  Чл. 7. При осъществяване дейността на БФС органите и длъжностните лица в системата на съюза спазват неутралитет към
  политическите партии и религиозните общности и техните публични прояви.

  Подкрепата ти към Михайлов любопитно съвпада с пълния съпорт, който гелосаният ти идол (а може би и шеф) оказва към Перукан от години. Защо Домусчиев го прави не е ясно, може би му харесва идеята, че има човек с по-гнусна коса от неговата.

 43. 43 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":

  "Мнозинство" означава 50%+1 глас. Иначе казано, 51%:49%. Квалифицирано мнозинство от 2/3 пък е нужно за промяна на устава или други кардинални решения в БФС. Михайлов няма мнозинство. Михайлов има 241 гласа от 483 регистрирани, което е под 50 %. Навсякъде по света във всички изборни системи това означава, че избран кандидат няма и се налага балотаж. За да бъде избран кандидат с под 50 % от гласувалите, трябва да бъде точно в вписано. Например в изборите в САЩ и парламентарните избори във Великобритания - печели кандидатът с най-много гласове в един тур, без значение дали има 51% или няма.

  И как ще обясниш, че пълноправни членове на БФС са били ограничени да гласуват? И то не какви да е, а явни привърженици на един от кандитатите?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 44. 44 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#41] от "bludniq_sin":


  Аз още го мисля това за избора и дали се счита, че е избран с мнозинство .. гледах разни гласувания и в парламента и като че ли може да се окаже, че не съм прав за мнението ми, че бербатов няма шанс да се пребори за балотаж. Всички гласувания които гледах да минават с по-малко от 121 гласували депутати, предложенията се считат приети, но ЗА са гласували винаги повече от 61 човека
  —цитат от коментар 41 на bludniq_sin


  Уставът на БФС е ясен

  (3) Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите за президент не получи
  необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове на първото
  гласуване.

  Да се обърне внимание на "мнозинство от присъстващите делегати". Преди началото на всяко заседание на Народното събрание и преди Конгреса делегатите се регистрират. В случая в залата са се регистрирали 483 души. Самият Костадинов чете правилата за избор на Президент и ясно и отчетливо казва: "Нужни са 242 гласа за избор на Президент". Това е написано в протокола и всички кандидати са се съгласили с това. Дори Перукан. Но Перукан получи 241 гласа. Костадинов го обяви за победител в пълен противовес на обявеното от него преди това. Самият Перукан нищо не коментира за разликата между 241 и 242.


  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 45. 45 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":"Мнозинство" означава 50%+1 глас.
  —цитат от коментар 43 на Lou


  Там е работата че не означава точно това.
  РАЗЛИЧНИ НЕЩА СА !
  Трябва изрични да е записано така в Устава, за да означава.
  Че някой се е объркал и го е изтропал,без да е чел Устава,това нищо не значи.

  МАНИПУЛАЦИЯТА е че се цитира ОБЪРКАНИЯ ЧОВЧЕЦ вместо да се цитира УСТАВА

 46. 46 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Разклатена, разклатена, колко да е разклатена.

 47. 47 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  С малко, но Перуката запази креслото си. Лошото е, че както на всички други избори в България, опонента му залагаше предимно на критики, а не на ясна програма, как ще промени управлението. Не, че при избори, на които гласуват хора, повечето от които разчитат само на подаяния, това има особено значение…
  —цитат от коментар 26 на Yotce


  Берабатов няма ясна програма, Бербатов няма визия за българския футбол, Бербатов иска само да избута Михайлов и да седне в неговото кресло, а всичко да си тече по старому!

  Докато не се появи кадърен футболен менаджер, кой ще е начело на БФС е без значение, защото всичко зависи от олигарсите, собственици на клубовете в България!

  ДБ: Време е да спечелим България
 48. 48 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  Бербо няма управленски опит, видя се, че няма и програма. Даже повече ми допаднаха идеите на Порточанов с хора експерти извън футбола. Мартин Петров щял да бъде в Изпълкома, ама от Испания през видеочатове. Това е несериозно. И аз искам да съм по курорти цяла година и да бачкам дистанционно.
  —цитат от коментар 35 на stinkfoot


  Бербатов просто не става за този пост, трябва да си го признаем!

  ДБ: Време е да спечелим България
 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#47] от "Полковник Паликъщов":

  Как да няма достоен футболен меринджей? Имаме...! Най-достойният! Доскоро риташе топка с Бистришките тигри и разхождаше сръбски поп-фолк звезди с държавен хеликоптер. Само той и никой друг може да изведе българският футбол до още по-големи успехи! ;)

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  ... Пропука се балонът. А и изборите за Парламент идват и ако се получат нещата вътре, рано или късно ще дойде възмездие и за тая шайка....
  —цитат от коментар 5 на Активист


  Оптимист сте. ШАЙКАТА успя да се реорганизира, и да мине в контраатака. Прокуратурата се е заела най-сериозно с К. Петков, и така ще е поне до 15 ноември. ВМРО атакува вицето на Лозан Нанов, а ДПС е с 2-ма кандидати - единият с подкрепата на ГЕРБ, а другия е с мюсюлманско име - да не би случайно някой от електората на ДПС да сбърка и да гласува за Радев!
  И след изборите няма да има никакви скрупули за подкрепа на ГЕРБ от ДПС, и почти 90% от ИТН!

 51. 51 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар 47 от "Полковник Паликъщов":

  И каква бе програмата на Михайлов? не останах с впечатление той да я представил някаква.

 52. 52 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#44] от "Lou":

  Аз първоначално го тълкувах по друг начин - с мнозинство от присъстващите делегати = присъстващите делегати избират и трябва да има мнозинство, но не бройката на присъстващите определя минималното мнозинство, а бройката на гласувалите. Т.е в зала присъстват 483 (еквивалент на регистриралите се в народното събрание), но гласуват 440 (примерно) и мнозинството са 221 срещу 219.
  Гледайки гласувания в народното събрание обаче, в чийто правилник са записани идентични текстове виждам на таблото следното:

  Регистрирани 121 (в конкретния случай минимума)
  Кворум - 61
  Гласували 72
  ЗА - 64
  ПРОТИВ - 2
  Въздържали се - 8
  Предложението е прието.

  Струва ми се че в примера от НС даден по-горе в полето квроум е записана минималната бройка гласове ЗА, които са необходими за да се приеме съответното гласуване. При условие, че на таблото пише кворум 61 ми се струва, че това действително означава, че без значение на бройката на гласувалите са необходими 61 гласа за да бъде прието конкретното предложение. В посочения случай са гласували под 121 депутата (72-ма конкретно), но от тях 64 са гласува ЗА поради което и предложението е прието. Ако бяха гласували 60 ЗА а 10 против вероятно гласуването нямаше да мине (така си мисля).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK