Новият стадион на ЦСКА: между надеждите и задънената улица

Новият стадион на ЦСКА: между надеждите и задънената улица

© Анелия НиколоваЦСКА ще има нов стадион до средата на март 2021 г. - това обяви преди две години собственикът на клуба Гриша Ганчев. Половин година след този срок осъществяването на модернизацията на "Българска армия" изглежда пред задънена улица.


Думите на Ганчев дойдоха покрай кметските избори в София през есента на 2019 г., когато имаше скоростно задействане на първите стъпки към предоставяне на зелена светлина пред клуба, като дори беше съобщено, че главният архитект на столицата Здравко Здравков е издал виза за проектиране.


И клубът, и държавата заявиха желание и готовност да пристъпят към следващата ключова стъпка - учредяване на съвместно дружество, в което клубът трябва да осигури средствата (около 23 млн. лева), а държавата - терените. Всичко обаче спря някъде там, макар двете страни да твърдяха, че е въпрос само на формалност да се подготвят документите.
В момента картината е различна и се забелязва напрежение. Държавното дружество "Сердика спортни имоти", което има договор с ЦСКА за дългосрочното ползване на "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево, твърди, че клубът дължи пари. Пред "Дневник" от дружеството дори заявиха, че то "ще бъде принудено да търси правата си по съдебен ред".


Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов отговори, че клубът е изпълнил всичко, което се изисква от него. Позицията е, че червените са направили вложения за около 4 млн. лева - основно в базата в Панчарево, които следва да бъдат признати като инвестиции и приспаднати.


Съдружници или съперници


Преди седмица министерството на спорта (ММС), което е принципал на "Сердика спортни имоти", обяви публично, че дружеството е застрашено заради несъбрани вземания. Топката беше пратена в полето на ЦСКА с думите, че футболният клуб е отговорен за 95% от общо 3 965 192, 62 лева несъбрани вземания към 31 декември 2020 г.


Интересното е, че през лятото от "Сердика спортни имоти" обявиха пред в. "Сега", че "към 22 юли 2021 г. съгласно действащия договор за наем, ПФК "ЦСКА-София" има неизпълнени задължения в размер на 2 257 106.00 лева".


Потърсени за уточнение пред "Дневник", от дружеството съобщават, че през април тази година е подписан протокол, според който "Сердика спортни имоти" "ще приеме направени подобрения в размер на 3 367 321,29 лева, ако в срок до 30.04.2021 г. се представят необходимите първични счетоводни документи".


"Ако бяха представени тези документи и приети цитираните подобрения, задължението на ПФК "ЦСКА СОФИЯ", към 30.04.2021 г. би било в размер на 1 978 338,11 лева", гласи отговорът на държавното дружество, предоставен до "Дневник" чрез ММС. От там добавят, че към 30 септември 2021 г. задълженията на ЦСКА са 2.47 млн. лева.


От дружеството казват още, че според подписания в първите дни на 2018 г. договор за дългосрочно ползване на базите ЦСКА е длъжен да направи инвестиции от 360 хил. лева на Панчарево и 740 хил. лева на "Българска армия", като това е извън месечния наем от 62 хил. лева.


"Цитират се подобрения в размер на 3 367 331,29 лева само на спортната база Панчарево, без да се представят първични документи, което не дава възможност на ССИ ЕАД да приеме и осчетоводи направените подобрения", казват от дружеството.


Червените посочват, че са вложили над 4 млн. лева, като основната част е в базата на Панчарево

© CSKA.bg

Червените посочват, че са вложили над 4 млн. лева, като основната част е в базата на Панчарево


Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов заяви пред "Дневник", че вижда съществено разминаване във всички числа, представени от "Сердика спортни имоти". Той твърди, че ЦСКА освен, че е направил подобренията, е предоставил и документите пред дружеството.


"Факт е, че те знаят много добре стойността на направените подобрения. И за да цитират конкретна сума до стотинка, значи разполагат с документацията. А какво съпоставят, какво приемат и какво не - нека те да обяснят", каза Трендафилов.


Ще има ли стадион


В тази обстановка Трендафилов казва, че трябва да се гледа голямата картина и голямата цел. По думите му ЦСКА е превърнал базата в Панчарево от залесена поляна в модерен тренировъчен център и сега клубът иска да направи същото и с намиращия се в лошо състояние стадион.


"Виждате, че докато правехме подобренията, нямаше никакъв проблем. Стадионът изисква цялостна реконструкция и в момента, в който тръгнахме да правим постъпки в тази посока, започнаха да излизат неясноти", каза той.


Новият стадион на ЦСКА: между надеждите и задънената улица

© Анелия Николова


От "Сердика спортни имоти" заявяват, че са направили всичко необходимо за учредяването на съвместното дружество - оценка за стойността на имотите, подготвен проект на учредителен договор и устав. "За да се продължи напред, е необходимо ПФК "ЦСКА СОФИЯ" да заплати натрупаните задължения към "Сердика спортни имоти" ЕАД и 25% от капитала на новото дружество. Тъй като до настоящия момент ПФК "ЦСКА СОФИЯ" не предприема необходимото, дружеството "Сердика спортни имоти" ЕАД ще бъде принудено да търси правата си по съдебен ред."


Трендафилов отговори, че ЦСКА няма от какво да се притеснява. "Тези инвестиции са видими и могат да се оценят във всеки момент. Не мисля, че е логично да се водят съдебни дела, при положение, че всички твърдят, че искат базата и стадионът да се модернизират. Притеснява ме по-скоро не дело, а отношението на държавно дружество въпреки заявяването на желание. Виждам огромни разминавания, в които не мога да се ориентирам. Личното ми мнение е, че се създават спънки и се пречи да се направи стадионът."


"Призовавам всички - и фенове, и държавата, да седнем и да направим пътеката. Заради някакви дребни числа спираме наистина голямото - да строим стадиона", каза адвокатът.


Трендафилов допълни, че "има осигурено финансиране, което с изключителни трудности нашите собственици задържат". През 2019 г. Ганчев заяви пред "Капитал", че финансирането е налично - 10 милиона евро собствени средства и 20 милиона от датски инвестиционен фонд.


"Нито ще се откажем, нито имаме притеснения от съдебни битки. Но за мен е абсурдно, при положение, че целта е да се обединим в единствено по рода си дружество и да направим нещо, което от много години не е правено, а България да има стадион от четвърта категория", добави Трендафилов.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Целият ЦИРК по ПОДМЯНАТА на ЦСКА с ЛИТЕКС

  беше именно заради стадиона и базите, които Държавата

  трябва да изгради и ПОДАРИ на едно БОРЧЕ-СЕЛЯНЧЕ от Ловешкия Балкан

  Дали след изборите НАРОДЪТ ще позволи това да се случи ????

 2. 2 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Да построиш стадион не е като да си смениш името.

 3. 3 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Ами нека тогава собственика да построи нов стадион без да го подарява на когото и да е.

 4. 4 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Само не разбирам двете страни защо си говорят през медиите вместо да седнат, да се разберат и реконструкцията да се случи.

  Много хитър
 5. 5 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#4] от "Кум Лисан":

  Защото има едни хора в общината и в министерствата, които смятат че когато става дума за проект за милиони, това че ще захлебят покрай него е неизбежно като изгрева на слънцето.

 6. 6 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 283 Неутрално

  държавата даде десетки милиони на ботев, локо пд, лудогорец за стадионите им. Даде също така пари на славия, враца, берое и т.н.
  А за двата най-обичани отбори нищо. Това е нелепо, ако наистина искаме да имаме интересно първенство.
  Както се отпуснаха 30-40 млн на пловдивските отбори, така трябва да стане и за Левски и ЦСКА, но разбира се малко по-големи суми, поради по-големия интерес към тяхните мачове.
  Държавата няма никакъв проблем да плати 2 стадиона за по 30-35 млн всеки. Това са по 15 млн на година за 4-5 години докато се завършат.
  Пожелавам на пловдивските отбори бързо да си довършат строежите, феновете им са страхотни и го заслужават.

 7. 7 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Все ми е тая!

  Fu*k Your Opinion
 8. 8 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Не на държавно финансиране на профисионален спорт/клубове. Ако има пари да се дават за училищен спорт и образование.

 9. 9 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Аз ша ва издържам. Мен ни ми трябват ниту Армията, ниту Панчàрево, щот аз съм много заможен чувек.
  Ша купим зимя някъде околу София и ша построим стадион там."

 10. 10 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#5] от "aleksandarx":

  Има един великан от Микре, който иска да пре.бе държавата както го е правил винаги досега и сега ползва фенове като теб, за да притиска държавата да получи даром държавни имоти.

 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  кога ше се разкарат от Борисовата?

 12. 12 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Истината е, че ДДС -измамника с разтопената захар, участник във всички видове далавери с политици от криминалния преход влезе с измама на "Армията" и ползва държавния стадион и тренировъчните бази без да е платил нито стотинка.

 13. 13 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#6] от "turanagasan":

  а защо не нова болница или две нови училища?

  защо държавата изобщо трябва да дава пари за професионален спорт (и то посредствен)?

  може би за да има кой да "протестира" в защита на следващия каскет ли?

 14. 14 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#10] от "choguna":

  Айде да ми обясниш какво той печели от тия имоти?

 15. 15 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Весело

  До коментар [#14] от "aleksandarx":

  Не печели нищо той милия цял живот дарява на бедните и онеправданите, родил се е, за да построй стадион в Борисовата където ти да крещи неистово ЦСКА.

 16. 16 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#4] от "Кум Лисан":Защото има едни хора в общината и в министерствата, които смятат че когато става дума за проект за милиони, това че ще захлебят покрай него е неизбежно като изгрева на слънцето.
  —цитат от коментар 5 на aleksandarx


  Не, защото Гриша Ганчев е мутра и престъпник, свикнал все държавата да му дава, както беше със скандалната нагласена поръчка за китайските му боклуци, за които сега ние ще връщаме парите на Европа.

 17. 17 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#6] от "turanagasan":

  Държавата беше ощетена с милиони, неплатени на НАП от ЦСКА. Държавата си затвори очите за цялата далавера с умишления фалит на ЦСКА и подмяната му с Литекс, с което бяха ощетени сума кредитори, начело със самата държава.

  Така че малко по-леко го давай.

 18. 18 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#15] от "choguna":

  Попитах те конкретно какво печели от Армията? Знам че е мутра и крадец и му миришат краката, но какво печели от стадиона? Не може ли да си мутрее още по успешно без стадион?

 19. 19 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#17] от "Alex Ivanov":

  Държавата си го заслужи напълно. Колко години си затваряше очите докато се натрупат тия задължения?

 20. 20 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#17] от "Alex Ivanov":Държавата си го заслужи напълно. Колко години си затваряше очите докато се натрупат тия задължения?
  —цитат от коментар 19 на aleksandarx


  Ако не беше си ги затваряла, щяхте да пишете, че ви репресират. За вас угодиха няма, все сте жертви. Ганчев окраде от КТБ крупни суми (само покрай Литекс Моторс са десетки милиони), все можеше с част от тях да ви вдигне един стадион. Ама не, пак цигании, пак на държавата се чака да даде ....

 21. 21 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alex Ivanov":

  Значи държавата предпочете да загуби едни пари отколкото да пишат едни хора че са репресирани. И мислиш че такава държава не си го заслужава? Къде да го дигне тоя стадион? В Борисовата нищо не е негово.

 22. 22 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  До коментар [#12] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Е ние поне 68 000 даваме видно е а някой със висок Морал нищо.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 23. 23 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Разстроено

  До коментар [#18] от "aleksandarx":

  Упорстваш с тъпия въпрос, хайде сега да уточним някои подробности около присъствието на Гнома на Армията.
  Имаше ли захарна афера със заплаха за убийство на шефа на НАП?
  Имаше ли връзка между Петрол и КТБ?
  Дали случайно с парите от полицейските джипове не плати емблемата на фалиралия отбор?
  Докато обвиняваме държавата и подкрепяме съмнителни бизнесмени и порочните им практики нищо добро не очаква народа на тази държава.

 24. 24 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Държавата трябва да започне да провежда политики в областта на спорта, а не както сега - да подхвърля пари на всякакви борещи се за вниманието на политиците или обещаващи какво ли не собственици на клубове (не говоря само за футбол).
  Старите дружества се разпаднаха на слаби клубчета, които са частна собственост или на някой ентусиаст, или на някой тарикат (например Левски, кодето баскетболния клуб бе ликвидиран а името присвоено от някакво Тити).
  Относно Българска армия. Определено мястото не е подходящо за футболен стадион. Държава, община, собственици трябва да се съберат и да решат за място на бъдещ стадион и по какъв начин той да се случи. Аз лично мисля, че е много подходящо мястото на Цариградско шосе, някъде около "Метро" и комплексът на БАН.
  Днешния стадион може (и трябва) да се превърне в стадион за лека атлетика. Идеален е за това.

 25. 25 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#23] от "choguna":

  Какво общо има това с Армията?? Със същата логика можеше да го напишеш под статията за броя заразени с ковид в Камерун.

 26. 26 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#12] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Коя разтопена захар? Я дай подробности?

  Sic transit gloria mundi
 27. 27 Профил на aspet
  aspet
  Рейтинг: 252 Неутрално

  По мутренските времена В. Стефанов и стоящите за широкия му ... успяха да направят врътката през (тяхната) "Софийски имоти". Повече това няма как да се случи. Дори и с концесии, наеми и други подобни, особено в центъра на София и в парк.
  Това са двете страни на монетата, да играеш на стадион в центъра, заобиколен от парк, но няма как да вкараш бетоновозите.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#23] от "choguna":

  Ми не..Не е имало захарна афера.

  Sic transit gloria mundi
 31. 31 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#23] от "choguna":

  Не е имало захарна афера, дай подробности каква е връзката на Петрол с КТБ и да, Ганчев участва в търг за доставка и го спечели с най- ниската цена..Насо кога ще произведе нещо, та да може да го продаде?

  Sic transit gloria mundi
 32. 32 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 927 Неутрално

  На този стадион мястото му не е в Борисовата градина!
  Схемата на бай Ганчев е след като ощети длъжниците на истинското ЦСКА и преименува Литекс, сега на база леки ремонти, които той остойностява (без надлежни документи) на милиони, да придобие огромен парцел в центъра на столицата.
  Затова най-разумнито е стадионът да се построи в Ловеч. Не е далеч от София, припознавачите ще могат да пътуват.
  А за евентуалния стадион на истинските червени фенове може да се ползва споделено ползване на стадиона на Славия или Локо. И без това не се вижда как и в двата големи, остарели и порутени стадиони ще се вложи нещо реално в следващите десетилетия.
  Авторът на статията за пореден път заявява пристрастие като легитимира измамничеството с подмяната и завършва статията с твърденията на групировката на бай Ганчев

 33. 33 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Любопитно

  До коментар [#20] от "Alex Ivanov":

  Как точно ги в краде тези пари от КТБ? КТБ няма синдик? Ганчев е фалирал КТБ?

  Sic transit gloria mundi
 34. 34 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#32] от "Trayan":

  Ганчев вече построи стадион в Ловеч, сега ще построи и в Борисовата градина..Насо кво е построил през живота си?

  Sic transit gloria mundi
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  Те да не се надяват на държавни пари. Който си има отбор, да си построи и стадиона.

 36. 36 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#32] от "Trayan":

  А с Армията какво да стане бе Разград? Какво не ви е наред с логиката? Съвсем изплискахте легена.

 37. 37 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Имотът е апетитен, но неподходящ за стадион. Когато Армията е строен, може да е бил в края на града, но сега е в центъра. Като има мач през седмицата се налага да затварят кръстовища и става ад.

  Отделно, за да получи поне 3 звезди на УЕФА минимум за ШЛ, ако не и за други ЕКТ), към стадион трябва да има паркинг за няколко хиляди автомобила. Това няма как да стане, ако не се разшири площта на комплекса. Кото противоречи на плановете на общината (поне заявените). Ако имаше начин да се разшири паркингът, то досега да са разширили и този на "В. Левски", който не е по стандарт (УЕФА го търпи, защото просто няма по-голям).

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Темата заслужава само един коментар: Ха ха.
  Ти къщичка за птички правил ли си?

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#37] от "majorman":

  Не е бил в края на града. Там е бил края на града през 1930та.

 41. 41 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alex Ivanov":Не пиши глупости които не са ти ясни подуенски Джендър.
  —цитат от коментар 29 на zxq111076303


  Хайде обори ме. Като за начало, цитирай дали Ганчев върна кредитите за Литекс Моторс ??

 42. 42 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alex Ivanov":Как точно ги в краде тези пари от КТБ? КТБ няма синдик? Ганчев е фалирал КТБ?
  —цитат от коментар 33 на Hristov


  Е така .... взе кредити, които после не върна. Прехвърли активите на други дружества и когато дойдоха синдиците, завариха едни изтърбушени длъжници, от които нищо не могат да вземат.

  Разбира се, всичко това стана под благосклонния поглед на иначе "лошата" държава.

 43. 43 Профил на zlatoronka
  zlatoronka
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#37] от "majorman":
  Точно - модерен стадион по лиценз на УЕФА там няма как да има. Цялата схема и борба е за земята.
  Отделно инвестицията в стадион в България (30-40 мил. лева) е напълно невъзрващаема за следващите поне 20 години.

 44. 44 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#32] от "Trayan":Ганчев вече построи стадион в Ловеч, сега ще построи и в Борисовата градина..Насо кво е построил през живота си?
  —цитат от коментар 34 на Hristov


  Половината пари в Ловеч ги даде общината. Официално. Неофициално и другата половина не са от Ганчев. Жокер - схемата с китайските боклуци (същата врътка).

 45. 45 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 898 Любопитно

  1. Сегашната фирма “ЦСКА” няма нищо общо с предишната, която пък нямаше нищо общо с армията. Откъде тоя зор да се играе на тоя стадион?

  2. Къде по-легендарни стадиони се събориха или спряха да се използват - Хайбъри, Мейн роуд, Деле Алпи, Олимпийския в Мюнхен…какво са се загрижили за тая държавна соц съборетина? Като си частна фирма и не те кефи държавата, купуваш си парцел и си строиш собствен стадион и не се разправяш.

 46. 46 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#45] от "kapitan_laino":

  Кой да го събори бе гений? Собственика един пирон не е забил за 30 години. Такива нощни пазачи като теб ви бива много да чертаете огромни проекти с цена за милиони.

 47. 47 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1173 Любопитно

  До коментар [#25] от "aleksandarx":

  Нищо както написах, абсолютно нищо няма, само дето иска да строй в разрез ОУП и ползва умници като теб за политическо влияние за постигане на на икономически интереси. Досега този меценат можеше да купи терен и да построй стадион, в Малинова доли примерно.

 48. 48 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Позицията е, че червените са направили вложения за около 4 млн. лева - основно в базата в Панчарево, които следва да бъдат признати като инвестиции и приспаднати.
  —цитат от коментар 0 на От статията

  😀😀😀
  На мястото на държавата бих предпочел пари в брой, па аз да си направя подобренията в имота. 😀
  Схемата с Цицекс е с цел заграбване на терените.
  И в случая ганджев е подставено лице. Зад него стоят тези които всячески го бутаха за да стигне до тук - Крадлев и Буци, а черепа който им мътеше водата, чрез цска1948 вече е неотрализиран:
  - Литекс да стане ЦСКА
  - да преминат успешно през цирковете със синдика
  - държавата да му изкупи застоялите автомобили, а той да си купи емблема
  - ортаците му, докато бяха на власт, осигуриха стадиона и базата в Панчарево.
  - следващата стъпа е ясна: съвместно дружество и превземане.


 49. 49 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#47] от "choguna":

  Хубаво, ползва ме. Ама въпреки че съм използван явно зная по малко от теб. Ще споделиш ли какво иска да строи в Борисовата? Къде е далаверката?

 50. 50 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#47] от "choguna":Хубаво, ползва ме. Ама въпреки че съм използван явно зная по малко от теб. Ще споделиш ли какво иска да строи в Борисовата? Къде е далаверката?
  —цитат от коментар 49 на aleksandarx


  Един (Д)жокер да ти дам - ти вЕрваш ли, че някакъв датски фонд ще дойде да изсипе 20 млн. евра в черната дупка български футбол ??! Някакъв датски Джоузеф Диксън, ха ха .... наистина ли го вярваш ??!

 51. 51 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Весело

  кое4 точно от всичките цецеката???

 52. 52 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Доста отдавна е ясно, че нов стадион на това място е чиста химера. Ама пусти апетити.

 53. 53 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#50] от "Alex Ivanov":

  Не. Но пак не мога да разбера как можеш да правиш пари от Армията?

 54. 54 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#53] от "aleksandarx":

  Разрушаване на старият стадион, построяване на нов, обществени поръчки, "консултанти", а-у... С Боци и Крадлев начело, подобен проект би излязъл на пари колкото за нов космодрум :) Какво усвояване щеше да падне, алеле майко :D
  Това ми хрумва само на прима виста. А смятай и с Перукан в комбина. Като нищо ресторантът на новият стадион щеше да се окаже управляван от Малък Перукан :)

 55. 55 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#54] от "Killing Joke":

  Ама аз с това започнах. Въпроса ми е за тоя дето ще даде парите - Ганчев, къде му е на него далаверата?

 56. 56 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#55] от "aleksandarx":

  То отдавна е видно, че Ганчев не е доброволно на Армията. Бяха го хванали яко, че и сина му и играеше по чужда свирка. За мен лично той е просто едно лице на цялата далавера. Неслучайно му натресоха Инджов (т.нар. "строител на Доган", каква случайност, нали).
  Все си мисля, че ако цялата схема беше минала, в един момент на Ганчев щяха да му дадат команда "кръгом" обратно към Ловеч и на Армията да застанат "правилните" хора :)

 57. 57 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#56] от "Killing Joke":

  Т. е. планират да им вземат с Инджов част от парите по законен начин? Данък не ни закачайте?

 58. 58 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Нали Ганчев каза , че ще финансира тирето до краяна 2021г. Какъвстадион , какви пет лева?

 59. 59 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#57] от "aleksandarx":

  Наистина не ти разбрах въпроса, но едно нещо е сигурно - едни хора обикалят около Армията още от времето на Лупи.
  Какво искат да правят там - никаква идея нямам. Кои са - никаква идея нямам. Но, като се имат предвид мащабите на крадене по времето на Боци - огромна копанка се е била заформила.

 60. 60 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#36] от "aleksandarx":

  Армията е най-удачно да стане терен за любителски спорт, отворен към всички. Няма логика на гъсто в центъра да са два футболни стадиона, които се ползват по един път седмично и то и без да има инфраструктура, и без да има начин да се изгради без да се осакати парка!
  Едно време стадионът на “Левски” е бил горе-долу там и удачно е преместен. Сега същото трябва да стане с Армията и с националния. Националният трябва да е само за лека атлетика, а новият национален също може да е споделен например със Славия.

 61. 61 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#46] от "aleksandarx":

  Собственикът като не е забил един пирон, това си е негов проблем. Ганчев не е собственик и не му харесват условията, да си строи стадион другаде или да плаща наем другаде. Има един друг стадион на 100 метра, да ходят там ако искат.

 62. 62 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#50] от "Alex Ivanov":Не. Но пак не мога да разбера как можеш да правиш пари от Армията?
  —цитат от коментар 53 на aleksandarx


  Със схеми. Схеми, в които стадионът е просто използван. Сети се как от Виваком през Левски се претакаха едни милиони ....

 63. 63 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  "Я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да е зле." Ето така разсъждава обикновеният българин и затова от край време сме зле. В конкретния случай в България няма нито един модерен стадион.

  А припоците от Динамо и останалите мразещи ЦСКА нека гледат собствените клубчета и да не се занимават с най-големия български клуб.

 64. 64 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  "Я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да е зле." Ето така разсъждава обикновеният българин и затова от край време сме зле. В конкретния случай в България няма нито един модерен стадион.

  А припоците от Динамо и останалите мразещи ЦСКА нека гледат собствените клубчета и да не се занимават с най-големия български клуб.

 65. 65 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":Ами нека тогава собственика да построи нов стадион без да го подарява на когото и да е.
  —цитат от коментар 3 на aleksandarx


  Никой не му пречи да строи стадион ако има желание. Терени в София и около София колкото искаш.

 66. 66 Профил на kqr09575859
  kqr09575859
  Рейтинг: 324 Весело

  До коментар [#51] от "selqnin":

  Ти верно си малоумен "Селчо", онова ЦСКА дето ви шиба всеки път!
  Прокобата си работи и всичко ще ви се върне на вас говедата рано или късно!

 67. 67 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#13] от "хм":

  защото футболът е от обществен интерес. Защо Тирана, Скопие, Букурещ имат модерни стадиони? и там има болници за ремонт. При 50 млрд разходи на държавата едни 10-15 млн на година не са дори и една десета от процента от общите разходи. Това е въпрос на качество на живот, на развлечение, а и бизнес. Клубовете плащат ДДС и съответно едни модерни стадиони ще генерират сериозни приходи и работни места.

 68. 68 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#60] от "Trayan":

  А Герена, палмова градина..

  Sic transit gloria mundi
 69. 69 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Ходя на Армията от дете, от години не ходя. Обидно е за всеки нормален човек да бъде посрещан и настаняван в тази кочина, не в онзи левскарския смисъл, а буквално :) Никога не съм вярвал на Ганчев, за каквото и да е, Нормален европейски стадион ще има, когато и ЦСКА има нормално и европейско ръковдство. Същото се отнася и за Левски. С мутрите на Прехода - толкова..

 70. 70 Профил на Martin Pustinqx
  Martin Pustinqx
  Рейтинг: 255 Весело

  До коментар [#12] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  говеждата наглост край няма

 71. 71 Профил на Martin Pustinqx
  Martin Pustinqx
  Рейтинг: 255 Весело

  До коментар [#20] от "Alex Ivanov":

  те още едно рогато, абе, глупак, коментирай обора и непотърсени вземания...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK